yodan000 έγραψε:Στις 2 τελευταίες εκδόσεις πραγματικά το ubutnu με έχει φτάσει στα όρια μου.... κάνει να ανοίξει πάνω από μισό λεπτό... η μπαταρία κρατάει το πολύ 2 ώρες και όλο και κάτι κολλάει πχ. σήμερα κάνει χρόνια να ανοίξει το software center και το firefox κάθε λίγο θα κολλήσει.... πραγματικά έχω βαρεθεί....
Ψάχνω μια διανομή που να έχει τα ακόλουθα:
-γρήγορο boot
-να είναι ελαφριά(όχι lubuntu)
-να μπορώ να βρω εύκολα προγράμματα μέσω τον αποθετηρίων
-να είναι σταθερή
-να έχει καλή διαχείριση ενέργειας
Ευχαριστώ και καλή τύχη σε όποιον έχει ακόμα ubuntu... αν τελικά βρω τη διανομή που ψάχνω θα τα ξαναπούμε τον Απρίλη του 2012...
E δεν ζητάς και λίγα ...
Το απλό
Linux Mint δεν νομίζω να σε ευχαριστήσει , ένα ubuntu με διαφορετική εμφάνιση είναι.
Το
Linux Mint Debian Edition είναι λίγο ελαφρύτερο και γρηγορότερο από το ubuntu , αλλά μην φανταστείς μεγάλες διαφορές (ειδικά από το 11.10). Σε σύγκριση δε με το
Bodhi Linux που είχες κάποια στιγμή , είναι σαν κατάδικος με σιδερένια μπάλα στα πόδια (
κοίτα συγκριτικό τεστ boot time ) . Για την διαχείριση της ενέργειας δεν ξέρω , εγώ στο desktop τα έχω όλα στο off και όταν δεν δουλεύω σβήνω τον Η/Υ , υποθέτω ότι ως Debian μάλλον θα έχει διαφορά από το ubuntu .
Μπορείς να κοιτάξεις και το καθαρό
Debian .
Το
Sabayon επίσης που σου προτείνει ο
Th P μου φαίνεται καλή λύση (νομίζω είναι
Gentoo based)
Αυτό που μου φαίνεται πως θα σου ταίριαζε καλύτερα , αν και δεν το έχω δοκιμάσει , είναι το
Arch Linux . Είναι rolling , γρήγορο και το φτιάχνεις όπως θέλεις εσύ . Το ότι όσοι είναι χρήστες Arch δύσκολα ξαναλλάζουν διανομή , μάλλον δείχνει κάτι .