Ψάχνω νέα διανομή γιατί κοντεύω να πάω στο Δαφνί...

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Ψάχνω νέα διανομή γιατί κοντεύω να πάω στο Δαφνί...

Δημοσίευσηαπό yodan000 » 09 Νοέμ 2011, 00:42

Στις 2 τελευταίες εκδόσεις πραγματικά το ubutnu με έχει φτάσει στα όρια μου.... κάνει να ανοίξει πάνω από μισό λεπτό... η μπαταρία κρατάει το πολύ 2 ώρες και όλο και κάτι κολλάει πχ. σήμερα κάνει χρόνια να ανοίξει το software center και το firefox κάθε λίγο θα κολλήσει.... πραγματικά έχω βαρεθεί....
Ψάχνω μια διανομή που να έχει τα ακόλουθα:
-γρήγορο boot
-να είναι ελαφριά(όχι lubuntu)
-να μπορώ να βρω εύκολα προγράμματα μέσω τον αποθετηρίων
-να είναι σταθερή
-να έχει καλή διαχείριση ενέργειας
Ευχαριστώ και καλή τύχη σε όποιον έχει ακόμα ubuntu... αν τελικά βρω τη διανομή που ψάχνω θα τα ξαναπούμε τον Απρίλη του 2012...
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu Gnome τελευταία έκδοση
3 Intel Core i3 CPU M 370 2.40GHz ‖ RAM 3819 MiB ‖ Acer Aspire 5742G
4 NVIDIA Corporation Device [10de:0df1] (rev a1)
5 eth0: Broadcom NetLink BCM57780 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:1692] (rev 01) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9287 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002e] (rev 01)
yodan000
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Re: Ψάχνω νέα διανομή γιατί κοντεύω να πάω στο Δαφνί...

Δημοσίευσηαπό c7p » 09 Νοέμ 2011, 00:48

To mint το δοκίμασες ;
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό yodan000 » 09 Νοέμ 2011, 01:25

το είχα δοκιμάσει αρκετά παλιά πριν 2 χρόνια... το είχα βάλει και πέρσι αλλά μόλις είδα πως για να απεγκαταστήσω το firefox έπρεπε να εγκαταστήσω το thunderbird τα πείρα και το έβγαλα.... Έχω ακούσει και διάφορα για την ομάδα του mint ότι δεν βοηθάνε στο launchpad και τώρα τελευταία λένε ότι κάτι παίζεται με το distrowatch που τους ανέβασε στην πρώτη θέση χωρίς να βγει κάποια καινούργια έκδοση έτσι απλά...
5 eth0: Broadcom NetLink BCM57780 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:1692] (rev 01) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9287 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002e] (rev 01)
yodan000
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 09 Νοέμ 2011, 01:27

Το ελληνική φόρουμ του Mint είναι http://linuxmintgr.yaglb.com/
Δες και εκεί για βοήθεια.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό yodan000 » 09 Νοέμ 2011, 01:36

τα κάνει όμως όλα αυτά που ζητάω; ποια έκδοση η gnome;
Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις
yodan000
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 09 Νοέμ 2011, 09:46

Το Xubuntu το δοκίμασες;

Το Linux Mint δεν νομίζω να καλύψει τις απαιτήσεις σου τουλάχιστον όσον αφορά την διαχείρηση πόρων
γιατί πατάει πάνω στο Ubuntu και μάλλον δεν θα δεις διαφορές.
(δεν χάνεις τίποτα βέβαια να το δοκιμάσεις σε λίγο που θα βγεί η νέα έκδοση που βασίζεται στο Ubuntu 11.10)

Μπορείς ακόμα να δοκιμάσεις κάποια διανομή βασισμένη σε Debian,
όπως το Linux Mint Debian Edition και το Crunchbang Linux.
Το τελευταίο θέλει λίγο περισσότερο χρόνο για να συνηθίσεις το γραφικό του περιβάλλον (Openbox),
όμως έχει όλα αυτά που ζητάς (ταχύτητα - οικονομία στην κατανάλωση πόρων και σταθερότητα)

Σε rolling διανομή θα σου πρότεινα να ρίξεις και μιά ματιά στο Sabayon, που υστερεί λίγο στον χρόνο έναρξης,
είναι όμως επίσης εύκολη - γρήγορη και σταθερή διανομή.

Φιλικά
Θανάσης Π.
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 09 Νοέμ 2011, 10:27

yodan000 έγραψε:Στις 2 τελευταίες εκδόσεις πραγματικά το ubutnu με έχει φτάσει στα όρια μου.... κάνει να ανοίξει πάνω από μισό λεπτό... η μπαταρία κρατάει το πολύ 2 ώρες και όλο και κάτι κολλάει πχ. σήμερα κάνει χρόνια να ανοίξει το software center και το firefox κάθε λίγο θα κολλήσει.... πραγματικά έχω βαρεθεί....
Ψάχνω μια διανομή που να έχει τα ακόλουθα:
-γρήγορο boot
-να είναι ελαφριά(όχι lubuntu)
-να μπορώ να βρω εύκολα προγράμματα μέσω τον αποθετηρίων
-να είναι σταθερή
-να έχει καλή διαχείριση ενέργειας
Ευχαριστώ και καλή τύχη σε όποιον έχει ακόμα ubuntu... αν τελικά βρω τη διανομή που ψάχνω θα τα ξαναπούμε τον Απρίλη του 2012...

E δεν ζητάς και λίγα ...
Το απλό Linux Mint δεν νομίζω να σε ευχαριστήσει , ένα ubuntu με διαφορετική εμφάνιση είναι.
Το Linux Mint Debian Edition είναι λίγο ελαφρύτερο και γρηγορότερο από το ubuntu , αλλά μην φανταστείς μεγάλες διαφορές (ειδικά από το 11.10). Σε σύγκριση δε με το Bodhi Linux που είχες κάποια στιγμή , είναι σαν κατάδικος με σιδερένια μπάλα στα πόδια (κοίτα συγκριτικό τεστ boot time ) . Για την διαχείριση της ενέργειας δεν ξέρω , εγώ στο desktop τα έχω όλα στο off και όταν δεν δουλεύω σβήνω τον Η/Υ , υποθέτω ότι ως Debian μάλλον θα έχει διαφορά από το ubuntu .
Μπορείς να κοιτάξεις και το καθαρό Debian .
Το Sabayon επίσης που σου προτείνει ο Th P μου φαίνεται καλή λύση (νομίζω είναι Gentoo based)
Αυτό που μου φαίνεται πως θα σου ταίριαζε καλύτερα , αν και δεν το έχω δοκιμάσει , είναι το Arch Linux . Είναι rolling , γρήγορο και το φτιάχνεις όπως θέλεις εσύ . Το ότι όσοι είναι χρήστες Arch δύσκολα ξαναλλάζουν διανομή , μάλλον δείχνει κάτι .
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS) ◉ Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kriti » 09 Νοέμ 2011, 12:36

Δεν το κουναω απο το 10.10 με τιποτα μετα απο οσα διαβαζω μεχρι να υποστηριζεται!
Υποστιρηξη για debian οπως εδω στο ubuntu μπορω να βρω?
Ολες οι εφαρμογες που τρεχουν στο ubuntu υπαρχουν και για debian?
Γιατι ειναι μαλλον η επομενη κυρια διανομη που θα δοκιμασω αλλα δεν εχω ουτε πολυ χρονο ουτε διαθεση για πολυ δουλεια να το στησω οπως το θελω.Και μονο σε gnome δεν μπαινω στην διαδικασια να αλλαξω περιβαλον.
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sotos21 » 09 Νοέμ 2011, 12:48

Όσο αφορά την θερμοκρασία επειδή είμαι παθών και έχω δοκιμάσει όσες διανομές σου έχουν αναφέρει τα παιδιά μέχρι τώρα (και άλλες όπως puppel, freebsd,fedora,όλα το ubuntu από 8.04) έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες (όσο αφορά τα προβληματικά με την θερμοκρασία laptop γιατί υπάρχουν και άλλα που δεν τα αγγίζει το θέμα) Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν όσα δεν είχαν πρόβλημα με την lusid(2.6.34) και πίσω σε αυτήν την περίπτωση φταίει ο kernel και απλά περιμένεις κάποια αναβάθμιση(ούτε με τον 3.2 διορθώνεται).Στην άλλη κατηγορία (που ανήκω και εγώ)είναι προβληματικό το bios(μονόδρομος οι κλειστοί) και ότι διανομή και αν βάλεις το laptop θα καίγεται (αφήνω το laptop για ένα τέταρτο στο bios και ανεβάζει θερμοκρασία) σε αυτή την περίπτωση η διαχείρηση ενέργειας γράφεται ειδικά για το κάθε μοντέλο (έτσι κάνουν στα windows) έχει άρθρο ο simosx εδώ https://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=18042
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 6.3.0-7-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity:Unity7:ubuntu unity)
3 AMD Ryzen 7 7730U with Radeon Graphics ‖ RAM 15368 MiB ‖ASUS TN3604YA - ASUS Vivobook_S_Flip TN3604YA_TN3604YA
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Barcelo [1002:15e7] {amdgpu}
5 wlp1s0: MEDIATEK Corp. Device [14c3:7922]
Άβαταρ μέλους
sotos21
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 09 Νοέμ 2011, 13:12

kriti έγραψε:Δεν το κουναω απο το 10.10 με τιποτα μετα απο οσα διαβαζω μεχρι να υποστηριζεται!
Υποστιρηξη για debian οπως εδω στο ubuntu μπορω να βρω?
Ολες οι εφαρμογες που τρεχουν στο ubuntu υπαρχουν και για debian?
Γιατι ειναι μαλλον η επομενη κυρια διανομη που θα δοκιμασω αλλα δεν εχω ουτε πολυ χρονο ουτε διαθεση για πολυ δουλεια να το στησω οπως το θελω.Και μονο σε gnome δεν μπαινω στην διαδικασια να αλλαξω περιβαλον.

Αν δεν έχεις διάθεση-χρόνο για ψάξιμο και στήσιμο , μην βάλεις Debian . Το ubuntu πέτυχε ακριβώς γι αυτόν τον λόγο .
Άν όμως θέλεις οπωσδήποτε Debian , βάλε την Linux Mint Debian Edition . Μην κοιτάς που λέω ότι είναι πιο αργή από το Bodhi , αυτό είναι με άλλο γραφικό περιβάλλον. Από τις 10.04 , 10.10 και 11.04 είναι αρκετά γρηγορότερη . Μόνο με την 11.10 έρχονται στα ίσα.
Πάντως πέρα από τις γκρίνιες πολλών (δικαιολογημένες σε κάποιο βαθμό , μέχρι και εγώ που το γουστάρω έχω γκρινιάξει) για το unity , η 11.10 είναι μια ταχύτατη και σταθερότατη (για το διάστημα που κυκλοφορεί) έκδοση .
Αυτό το επιβεβαιώνουν και μετρήσεις πχ του Phoronix , αλλά και η δική μου αίσθηση . Σε όποιους "σέρνεται" η 11.10 , προφανώς κάποιο πρόβλημα υπάρχει .
Δεν είναι πιο σταθερή πχ από την 10.04Lts ΤΩΡΑ, είναι όμως πιο σταθερή από την 10.04Lts ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΕIΧΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΜΟΛΙΣ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ .
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS) ◉ Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ