Γεια σας παιδιά..
είμαι καινούριο μέλος στη κοινότητα και από την αρχή μου είχε τραβήξει το ενδιαφέρον το Ubuntu.
Από το 1994 προσπαθώ να χρησιμοποιήσω το Linux στις καθημερινές μου εργασίες... θυμάμαι στο SuSe χρειάστηκα ένα 18σέλιδο εγχειρίδιο για να εγκαταστήσω την κάρτα ήχου που είχα!! χεχεχεχε
Χάρη στο Unity εδώ και 2 μήνες έχω εγκαταλήψει πλήρως τα παράθυρα και χρησιμοποιώ μόνο Ubuntu 11.04.
Αφού κατάφερα να το παραμετροποιήσω πλήρως ώστε να μου ταιριάζει απόλυτα τότε... ανακάλυψα το Cairo Dock!
Φυσικά μετά το Cairo διαπίστωσα ότι για αρχή μόνο είναι καλό το Unity(όσο γλυκαίνεσαι τόσο θες περισσότερα)
Απίστευτες δυνατότητες με 2GB ram 4πύρηνο επεξεργαστή και nvidia gf8600 φυσάει σπαταλώντας μόνο το 3% των πυρήνων και το 19% της μνήμης.
Έκανα μια δοκιμή το Cairo Dock στο κλασικό Gnome και στο Unity... η διαφορά στο σετάρισμα τεράστια!
στο Unity με ένα κλικ(απενεργοποίηση Unity plugin) εξαφανίζεις ότι οπτικό υπάρχει και κυριαρχεί το Cairo theme ενώ στο Gnome classic χρειαζόταν να κάνεις πατέντες για να μη φαίνεται το taskbar.