Αγορά Εργασίας

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Αγορά Εργασίας

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 29 Νοέμ 2011, 22:09

pros έγραψε:Μεγάλο μέρος της υπεραξίας της εργασίας σου κολλάει στα στενά της διοίκησης!

Εγώ από την όλη συζήτηση θα κρατήσω αυτή τη φράση και θα την αναπαράγω, αν μου επιτρέπει φυσικά ο pros, σε όλους όσους αναφέρονται στην υπεραξία της εργασίας.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 29 Νοέμ 2011, 22:23

ALdaperan έγραψε:
Star_Light μέχρι πριν από λίγο καιρό (κανένα μήνα πριν περίπου) σε παρόμοιο θέμα καταφερόσουν εναντίον μου(μεταξύ άλλων) όταν σου έλεγα ότι δεν υπάρχουν δουλειές και προοπτικές εξέλιξης στην Ελλάδα και ότι πολλοί μεταναστεύουν γι αυτό το λόγο.
Θεωρούσες ότι αυτοί που μεταναστεύουν δεν ασχολήθηκαν με επιμονή να ψάξουν για δουλειά ή δεν άρπαξαν όλες τις δυνατές ευκαιρίες.Μάλιστα είχες δείξει ως επιχείρημα ένα βίντεο που εξηγούσε πώς μπορείς να δουλέψεις από το σπίτι ως προγραμματιστής αφού η δουλειά του προγραμματιστή δεν έχει σύνορα.
Χαρακτηριστικά είχες αναφέρει : "Φύγετε όλοι στο εξωτερικό , να μείνουνε τελικά δουλειές στην Ελλάδα για εμάς που θα μείνουμε πίσω"

Ένα μήνα μετά βλέπω έχεις αλλάξει άποψη και σκέφτεσαι το εξωτερικό ; Τι μεσολάβησε και άλλαξες γνώμη αν επιτρέπεται ;
Μήπως τελικά να μην είμαστε τόσο εριστικοί και να μην εμμένουμε με τόσο σθένος στις απόψεις μας ; ;)

Ειχα πει πως δεν με απασχολει να παιρνω μεγαλο 1ο μισθο :D γιατι ειχατε πει οτι δεν δεχεστε να δουλεψετε με 800 ευρω . Αν καποιος εργοδοτης γυρισει και μου πει 600 ευρω 1ο μισθο θα του πω ενταξει.... να ρωτησω κατι και εγω?

-Ποσες ωρες?

Αν μου πει ενα 8ωρο.... ισως κανω και εναν συμβιβασμο... θα παω να δω τι παιζει...
ε αμα ειναι απο πανω απο το κεφαλι μου συνεχεια και με ζαλιζει.... θα του πω παρε τα 600 και αν θες υπαλληλο της προκοπης
θα πρεπει να τον πληρωσεις. Αν κατα τα αλλα με εχει στο χαλαρο και με αφηνει να κανω την δουλεια μου χωρις να πιεζει τοτε χαλαρα καθομαι.
Αλλα και παλι δεν θα δινω το 100% των δυνατοτητων μου... ενα 50-60% θα δινω αν το καταλαβει και δεν του αρεσει ας με διωξει. Δικο του θεμα
Αυτο ειπα... δεν θυμαμαι τοτε να με ειχες ρωτησει υπο ποιους ορους θα δουλεψω :D Ειναι σαν να υπεγραψες ενα συμβολαιο και δεν εκατσες να διαβασεις και τα ψιλα γραμματακια κατω κατω ;) δεν φταιω εγω για αυτο. Σας το ειπα βιαζεστε να βγαλετε ενα συμπερασμα για καποιον οτι ειναι προστυχος και άξεστος αλλα και να τον πειτε βαθεια ξημερωμένο. :lol: :lol:

Και εν παση περιπτωση δεν καταλαβαινω για ποιο λογο σε καποιους φαινεται παραξενο. Υπομονη κανεις μονο οταν αξιζει τον κοπο και ειναι σιγουρο
πως θα ανταμοιφθεις αλλιως σε εκμεταλευονται να το πουμε χυμα. Σε μια επιχειρηση που δεν πληρωνει.... παει κατα διαολου καλυτερα να φυγεις και να την αφησεις να δουλευει με αλλο προσωπικο.

*Εξαιρουνται οι πραγματικα ζορικες καταστασεις.... οπως ανθρωποι που εχουν να ζησουν οικογενειες... ή παιδια με οικογενειακα προβληματα και ορφανά κτλπ.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 29 Νοέμ 2011, 22:35

g.b έγραψε:
διάβασα μέσες άκρες τα ποστ μέχρι αυτό , αλλά στο σημείο <<καλύτερα να πεινάσω παρά να με ....>> σβήνω λάμπες και κατεβάζω διακόπτες .
αν πεινάσεις παληκάρι μου (που δεν στο εύχομαι) σου τρυπήσει το στομάχι η μυρωδιά από το σουβλάκι που ψήνεται στο φαστ φουντ απέναντι και δεν έχεις να το πάρεις
τότε θα ήθελα να σε εδω .
με τα λεφτά του μπαμπά και εγώ είμαι μάγκας με τρία σακκιά @@ .

συγνώμη από το φόρουμ , αλλά ...

Φίλε μου οποιος δεν ειναι παντελώς ανεξάρτητος με δικο του ρευμα , σπιτι , νερο , τηλεφωνο κτλπ
παιδι του μπαμπα θεωρειται. Το οτι βγαζεις τα δικα σου χαρτζηλικια για να βγεις με την κοπελα σου
σαββατο βραδυ ενω μενεις στο ιδιο σπιτι με γονεις δεν σε ανεξαρτητοποιει να ξερεις.

Αυτα τα λεω επειδη βλεπω ειστε επιρρεπεις στην επιθεση στους αλλους χωρις να εχετε δει πρωτα τα δικα σας :roll:
και δεν ειναι θεμα οτι ειμαι παρεξηγιαρης η επιθεση φαινεται... εγω οποια αποψη ακραια και αν εκφραζω τουλαχιστον
ειναι για την παρτη μου και δεν εχω επιτεθει σε κανεναν.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 29 Νοέμ 2011, 22:42

@pros
Όταν λέω "αφεντικό" εννοώ καπιταλιστή και την υπεραξία είναι το κέρδος του καπιταλιστή από την εκμετάλλευση της εργασίας σου. Απλά θέλω όλη αυτήν την θεωρία να την δείξω ότι ναι υπάρχει με ένα ποιο χειροπιαστό real life παράδειγμα και όχι μόνο θεωριτικά.
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Spoiler: show
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 29 Νοέμ 2011, 22:49

pc_magas έγραψε:@pros
Όταν λέω "αφεντικό" εννοώ καπιταλιστή και την υπεραξία είναι το κέρδος του καπιταλιστή από την εκμετάλλευση της εργασίας σου. Απλά θέλω όλη αυτήν την θεωρία να την δείξω ότι ναι υπάρχει με ένα ποιο χειροπιαστό real life παράδειγμα και όχι μόνο θεωριτικά.

Εδω ο αλλος ζητησε απο εναν φιλο μου να δουλεψει τσαμπα στην εταιρεια του για να κανει την πρακτικη του ρε...
και το παλικαρι εχει κανονικα και πτυχιο και τα παντα... και του λεει δεν εχω χρηματα αν θες ελα να κανεις την πρακτικη σου
6 μηνες 8 ωρες την ημερα στο τσαμπα... χαχαχα εγω δεν τον πιστευω οτι δεν εχει. Και δεν θα πηγαινα αν δεν μου το ειχε αποδειξει με καποιο τροπο γιατι ολες αυτες οι εταιρειες σου λενε εμεις δεν ειμαστε φιλανθρωπικα ιδρυματα... και εμεις παίκτες δεν ειμαστε φιλανθρωπικα ιδρυματα τοτε να σας καταλαβουμε οτι δεν εχετε να μας πληρωσετε. ;) και ουτε και ανασφαλιστος
ξαναδουλευω... γιατι οταν ειχα δουλεψει σαν σερβιτορος 3 χρονια σε caterings πέταξα απο τα βάρη που σήκωνα κήλη και
τωρα που θα παω να την φτιαξω παλι καλα που έχω την ασφαλεια του πατερα μου αλλιως θα επρεπε να πληρωσω κανα 800αρι
που και παλι θα πληρωσω δηλαδη... ΑΥτα ειναι βασικα πρεπει να τα σκεφτεσαι πριν δουλεψεις... στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα που λενε

Θα ειχα και ενσημα ο βλακας τωρα να γραφτω στο ταμειο ανεργιας. :/
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 30 Νοέμ 2011, 09:17

Επειδή το να μεμψιμοιρούμε δεν είναι λύση, θα προσπαθήσω να παραθέσω μερικές ιδέες. Αυτό που χρειάζεται τώρα η Ελλάδα είναι εξαγωγές. Εγώ παρέχω την υπηρεσία Α (μπορεί να είναι και προϊόν) και εσύ την υπηρεσία Β (ή προϊόν) οι οποίες δεν είναι ανταγωνιστικές μεταξύ τους. Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να παρέχουμε αυτές τις υπηρεσίες στο εξωτερικό; Ενιαία διαφήμιση για μείωση του κόστους; πχ. σε διεθνείς εκθέσεις, ξένα περιοδικά, διαδίκτυο. Συνεργασίες ώστε όταν εγώ πουλάω σε κάποιον πελάτη μου τις υπηρεσίες Β που εσύ προσφέρεις να παίρνω κάποιο ποσοστό και αντίστοιχα όταν εσύ πουλάς τις υπηρεσίες Α να σου δίνω ποσοστό. Αυτά τα "παιχνίδια" είναι κοινός τόπος στην παγκόσμια αγορά.

Πώς μπορούμε να ανταγωνιστούμε την Κίνα και την Ινδία που έχουν χαμηλά εργατικά; Ανεβάζοντας την τεχνολογια.
Πώς μπορούμε να ανταγωνιστούμε τη Γερμανία που έχει την τεχνολογία; Χρησιμοποιώντας τη δύναμη του ελεύθερου λογισμικού και κάνοντας στρατηγικές συμμαχίες.

Δε ξέρω, προσπαθώ να πετάξω ιδέες που ίσως να βοηθήσουν. Πιστεύω ότι ένας τομέας που μπορεί να αναπτυχθεί στην Ελλάδα με δυνατότητες εξωγωγών είναι οι υπηρεσίες. Γιατί υπάρχουν άτομα με γνώσεις. Στη Γερμανία οι υπηρεσίες γενικά είναι ακριβές και οι νέοι δε σπουδάζουν στο ποσοστό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Οπότε μπορεί να είναι μια ευκαιρία να εισηχθεί η Ελλάδα σε αυτή τη αγορά. (Ίσως και αυτό να θέλει η Γερμανία, πάλι δε ξέρω). Υπάρχουν εδώ στο forum γραφίστες, προγραμματιστές, μηχανικοί, γενικά διάφορες ειδικότητες που θα μπορούσαν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό. Άλλοι δε ξέρουν τη γλώσσα, άλλοι διστάζουν να πάρουν το ρίσκο. Μια συνδυασμένη προσπάθεια θα μειώσει το ρίσκο. Φυσικά χρειάζεται αμοιβαία εμπιστοσύνη. Αλλά εγώ, προσωπικά σαν Δημήτρης, γιατί εμπιστεύομαι έναν άγγλο ή ολλανδο που το γνώρισα μια φορά σε μία έκθεση, ανταλλάξαμε μερικά email, και προσπαθώ τώρα να πουλήσω τα προϊόντα του στην Ελλάδα; Θα κερδίσει κι αυτός κι εγώ.

Άλλο παράδειγμα, τι υπηρεσίες προσφέρει η canonical, η redhat, γενικά εταιρίες ελεύθερου λογισμικού; Μπορούμε να αντιγράψουμε αυτό το μοντέλο; Να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πουλάμε στην Ευρώπη ή και παγκοσμίως;

Θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια συνεργασία με ένα ενιαίο δίκτυο πωλήσεων από ανθρώπους που είναι διατεθιμένοι να τρέξουν και να οργανώσουν μια εκστρατεία εξωτερίκευσης. Όχι απαραίτητα εταιρεία, αλλά που θα βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και εμπιστοσύνη. Και πάνω απ'όλα που να βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Αν δε μας πληρώνουν καλά, ας δημιουργήσουμε τις δικές μας θέσεις εργασίες και να ορίζουμε εμείς την τιμή πώλησης.

Όλο αυτά που λέω δεν είναι απίθανα ή αδύνατα. Απλά χρειάζεται όραμα και όρεξη για δουλειά.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 30 Νοέμ 2011, 09:22

Star_Light έγραψε:

Ειχα πει πως δεν με απασχολει να παιρνω μεγαλο 1ο μισθο γιατι ειχατε πει οτι δεν δεχεστε να δουλεψετε με 800 ευρω . Αν καποιος εργοδοτης γυρισει και μου πει 600 ευρω 1ο μισθο θα του πω ενταξει.... να ρωτησω κατι και εγω?

-Ποσες ωρες?

Αν μου πει ενα 8ωρο.... ισως κανω και εναν συμβιβασμο... θα παω να δω τι παιζει...
ε αμα ειναι απο πανω απο το κεφαλι μου συνεχεια και με ζαλιζει.... θα του πω παρε τα 600 και αν θες υπαλληλο της προκοπης
θα πρεπει να τον πληρωσεις. Αν κατα τα αλλα με εχει στο χαλαρο και με αφηνει να κανω την δουλεια μου χωρις να πιεζει τοτε χαλαρα καθομαι.
Αλλα και παλι δεν θα δινω το 100% των δυνατοτητων μου... ενα 50-60% θα δινω αν το καταλαβει και δεν του αρεσει ας με διωξει. Δικο του θεμα
Αυτο ειπα... δεν θυμαμαι τοτε να με ειχες ρωτησει υπο ποιους ορους θα δουλεψω Ειναι σαν να υπεγραψες ενα συμβολαιο και δεν εκατσες να διαβασεις και τα ψιλα γραμματακια κατω κατω δεν φταιω εγω για αυτο. Σας το ειπα βιαζεστε να βγαλετε ενα συμπερασμα για καποιον οτι ειναι προστυχος και άξεστος αλλα και να τον πειτε βαθεια ξημερωμένο.

Και εν παση περιπτωση δεν καταλαβαινω για ποιο λογο σε καποιους φαινεται παραξενο. Υπομονη κανεις μονο οταν αξιζει τον κοπο και ειναι σιγουρο
πως θα ανταμοιφθεις αλλιως σε εκμεταλευονται να το πουμε χυμα. Σε μια επιχειρηση που δεν πληρωνει.... παει κατα διαολου καλυτερα να φυγεις και να την αφησεις να δουλευει με αλλο προσωπικο.

*Εξαιρουνται οι πραγματικα ζορικες καταστασεις.... οπως ανθρωποι που εχουν να ζησουν οικογενειες... ή παιδια με οικογενειακα προβληματα και ορφανά κτλπ.

Όλα αυτά τα είχαμε αναφέρει Star_Light .
Οι δύσκολες εργασιακές καταστάσεις είναι φυσικό επακόλουθο της κατάστασης της χώρας.
Είχαμε αναφέρει ότι οι συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα δεν είναι πλέον ιδανικές
Είχαμε αναφέρει ότι οι προοπτικές εξέλιξης σου , στο μέλλον σε κάποια άλλη θέση είναι αδύνατη στην Ελλάδα
Είχαμε αναφέρει ότι η έρευνα είναι ελάχιστη πλέον
Προσωπικά σου είχα αναφέρει ότι αρχικό μισθό 800 ευρώ ΔΕΝ πρόκειται να βρείς στην Ελλάδα με την κατάσταση που επικρατεί . Ο βασικός πλέον μισθός είναι στα 592 . Αν θές δούλευε για 592 ευρώ με τα παραπάνω δεδομένα.

Αν νομίζεις ότι θα σε πληρώνουν 600-700 ή και 800 στην καλύτερη και δεν θα έχουν απαιτήσεις από εσένα ή δεν θα είναι πάνω από το κεφάλι σου τότε πλανάσαι πλάνην οικτράν . Ο άλλος δε θα σε πληρώνει για να κάθεσαι ή να δουλεύεις όποτε έχεις χρόνο μεταξύ της 3ης και 4ης δουλειάς που θα έχεις . Ο άλλος σε θέλει 8ωρο να δουλεύεις γι αυτόν και να έχεις και καλή απόδοση.
Αν έως τώρα έχεις βρεί ποτέ δουλειά που να μην έχει αυτές τις βασικές απαιτήσεις , πες το και σε εμάς να τρέξουμε

Όσον αναφορά τώρα το εξωτερικό, σε ρώτησα γιατί άλλαξες γνώμη και σκέφτεσαι σοβαρά να φύγεις γιατί είχες αναφέρει στο προηγούμενο τόπικ ότι δεν ήθελες να φύγεις :

Star_Light έγραψε:Εν κατακλειδι παιδια για να μην το κουραζουμε και αδικα το ζητημα , παραπονιομαστε για ολα στην Ελλαδα τα οποια εχουμε δημιουργησει εμεις οι ιδιοι

- Παραπονιομαστε για την χρεωκοπια την οποια οι ιδιοι δημιουργησαμε (οχι εμεις εδω γενικα το λεω)
- Παραπονιομαστε για σπαταλες γυναικες τις οποιες οι ιδιοι κακομαθαμε
- Παραπονιομαστε για το δημοσιο στο οποιο ολοι μας θελαμε να μπουμε κτλπ κτλπ

και μετα σαν καλοι πατριωτες , σηκωνομαστε να φυγουμε.
Εγω προσωπικα δεν θα φυγω... και θα προσπαθησω να κατσω.
Ειμασταν στην Ελλαδιτσα στα καλα τωρα θα ειμαστε και στα ασχημα μαγκες

Προφανώς δε θέλεις να μου απαντήσεις τι σου άλλαξε γνώμη , δικαίωμα σου !
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 30 Νοέμ 2011, 13:07

Δεν ειμαι σιγουρος αν θα φυγω ακομη... κατσε να τελειωσω με τα αγγλικα τωρα στις 10 του μηνα... κατσε να καταθεσω και αυτη τη ρημαδα την πτυχιακη που τρεχω μονος μου και δεν εχω καμια βοηθεια απο τον καθηγητη και βλεπουμε. Ακομη δεν εχω ψαξει δουλεια στον τομεα μου.... αλλα δεν νομιζω να ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα..... εν τω μεταξυ δεν καταλαβαινω για ποιο λογο πας να με βγαλεις κωλοτουμπα οτι ελεγα τοτε το λεω και τωρα... ναι θα προσπαθησω να κατσω αλλα αμα δεν γινεται θα φυγω. Δεν φευγω επειδη δεν παιρνω 1ο μισθο 1500 ευρω , φευγω αν φυγω επειδη δεν γουσταρω να μου δινει ο αλλος 592 οπως μου ειπες και να ανακατωνεται συνεχως στην δουλεια μου προκαλοντας μου ελκος. Αυτο ακριβως λεγεται κακος εργοδοτης και οι κακοι εργοδοτες εχουν μεγαλο ψυχικο κοστος το οποιο ειναι πολυ ακριβο για να πληρωνεται μονο 592 ευρω το μηνα αυτο προσπαθουσα να πω και πιο πανω.

Δεν θα μας ****** κιολας ο αλλος. Δινεις που δινεις ψιχουλα φιλαρακο και με βλεπεις οτι δεν εχω προβλημα αμα το τραβηξεις εφυγα.
Αν και μεταξυ μας τις εταιρειες τις εχω απο τωρα ξεγραμενες.... θα το κυνηγησω πιο πολυ για κανα φροντιστηριο.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 30 Νοέμ 2011, 13:14

χαχαχαχχα ακους εκει λεει δινει 592 και θελει και αποδοση... δε πα να δει αν ερχομαι? χαχαχα αλλα νταξει αφου βρισκουν.
Και φυσικα ακομη τα λεω τα παραπανω που μου παρεθεσες... ναι εμεις την δημιουργησαμε την χρεωκοπια ολα εμεις τα εχουμε δημιουργησει
δεν υπαρχει τιποτα που να συμβαινει και να μην εισαι υπαιτιος εσυ ο ιδιος... γιατι οταν ο ελληναρας επαιρνε μισθους 3 και 4 χιλιαρικα δεν λογαριαζε
πως καμια μερα αυτοι οι μισθοι θα κοπουν απο καποιους αλλους που τους εχουν αναγκη και μιλαω για τους κηφηνες μεσα στα δημοσια που δεν κανανε και καμια τρομερη δουλεια , να παρουν μεν αλλα παρε 1700 αντε 2000 οχι 5000 το μηνα φιλαρακο... το 90 που η ΕΛλαδα ηταν στα φορτε της... ξερετε τι σπαταλες ειχαν γινει? Και ακομη γινονται.... και οι πολιτικοι και οι πανεπιστημιακοι παιρνουν πολλα... παιρνει ενας πανεπιστημιακος το μηνα τοσα γιατι? Ουτε καν σε βοηθανε στο παιζουν και αφυψηλου εμενα μου βγαλανε την παναγια σε μια εργασια που ειχα παντως. Ο αλλος με ενα χαρτι ΙΕΚ ειχε εκκαθαριστικο 50.000 ευρω το χρονο μονο και μονο επειδη ηταν τυχερος και ειχε και 2-3 γνωριμιες παραπανω. Σε ολα εμεις φταιμε και στην χρεωκοπια και στις γυναικες που τις λενε κακομαθημενες (εμεις τις κακομαθαινουμε) και στο δημοσιο και σε ολα. Ακομα τα ιδια λεω δεν εχει αλλαξει κατι ;)
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 30 Νοέμ 2011, 14:00

Star_Light έγραψε:Δεν ειμαι σιγουρος αν θα φυγω ακομη... κατσε να τελειωσω με τα αγγλικα τωρα στις 10 του μηνα... κατσε να καταθεσω και αυτη τη ρημαδα την πτυχιακη που τρεχω μονος μου και δεν εχω καμια βοηθεια απο τον καθηγητη και βλεπουμε. Ακομη δεν εχω ψαξει δουλεια στον τομεα μου.... αλλα δεν νομιζω να ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα..... εν τω μεταξυ δεν καταλαβαινω για ποιο λογο πας να με βγαλεις κωλοτουμπα οτι ελεγα τοτε το λεω και τωρα... ναι θα προσπαθησω να κατσω αλλα αμα δεν γινεται θα φυγω. Δεν φευγω επειδη δεν παιρνω 1ο μισθο 1500 ευρω , φευγω αν φυγω επειδη δεν γουσταρω να μου δινει ο αλλος 592 οπως μου ειπες και να ανακατωνεται συνεχως στην δουλεια μου προκαλοντας μου ελκος. Αυτο ακριβως λεγεται κακος εργοδοτης και οι κακοι εργοδοτες εχουν μεγαλο ψυχικο κοστος το οποιο ειναι πολυ ακριβο για να πληρωνεται μονο 592 ευρω το μηνα αυτο προσπαθουσα να πω και πιο πανω.

Δεν θα μας ****** κιολας ο αλλος. Δινεις που δινεις ψιχουλα φιλαρακο και με βλεπεις οτι δεν εχω προβλημα αμα το τραβηξεις εφυγα.
Αν και μεταξυ μας τις εταιρειες τις εχω απο τωρα ξεγραμενες.... θα το κυνηγησω πιο πολυ για κανα φροντιστηριο.

Δεν προσπαθώ καθόλου να σε βγάλω κωλοτούμπα, τη λογική σου προσπαθώ να καταλάβω και πραγματικά φτάνω σε αδιέξοδο!
Μου λες τώρα ότι δεν πιστεύεις ότι είναι τόσο τραγική η κατάσταση και 2 σελίδες πρίν την περιγράφεις εσύ μαύρη και άραχνη την κατάσταση.
Γνωρίζεις δηλαδή ότι επιχειρηματικότητα είναι στο ναδίρ , ότι η ανεργία χτυπάει κόκκινο με 1.5 μμύριο ανέργους αλλά δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα , εσύ μπορείς να βρείς μια δουλειά 700 ευρώ (μισθός προ 2009) και χωρίς να έχει πολλές απαιτήσεις από εσένα ο εργοδότης έτσι ώστε να μπορείς να πιάσεις και μια δεύτερη , για να τα βγάζεις πέρα...

Κάπου σε χάνω...

Star_Light έγραψε:χαχαχαχχα ακους εκει λεει δινει 592 και θελει και αποδοση... δε πα να δει αν ερχομαι? χαχαχα αλλα νταξει αφου βρισκουν.
Και φυσικα ακομη τα λεω τα παραπανω που μου παρεθεσες... ναι εμεις την δημιουργησαμε την χρεωκοπια ολα εμεις τα εχουμε δημιουργησει
δεν υπαρχει τιποτα που να συμβαινει και να μην εισαι υπαιτιος εσυ ο ιδιος... γιατι οταν ο ελληναρας επαιρνε μισθους 3 και 4 χιλιαρικα δεν λογαριαζε
πως καμια μερα αυτοι οι μισθοι θα κοπουν απο καποιους αλλους που τους εχουν αναγκη και μιλαω για τους κηφηνες μεσα στα δημοσια που δεν κανανε και καμια τρομερη δουλεια , να παρουν μεν αλλα παρε 1700 αντε 2000 οχι 5000 το μηνα φιλαρακο... το 90 που η ΕΛλαδα ηταν στα φορτε της... ξερετε τι σπαταλες ειχαν γινει? Και ακομη γινονται.... και οι πολιτικοι και οι πανεπιστημιακοι παιρνουν πολλα... παιρνει ενας πανεπιστημιακος το μηνα τοσα γιατι? Ουτε καν σε βοηθανε στο παιζουν και αφυψηλου εμενα μου βγαλανε την παναγια σε μια εργασια που ειχα παντως. Ο αλλος με ενα χαρτι ΙΕΚ ειχε εκκαθαριστικο 50.000 ευρω το χρονο μονο και μονο επειδη ηταν τυχερος και ειχε και 2-3 γνωριμιες παραπανω. Σε ολα εμεις φταιμε και στην χρεωκοπια και στις γυναικες που τις λενε κακομαθημενες (εμεις τις κακομαθαινουμε) και στο δημοσιο και σε ολα. Ακομα τα ιδια λεω δεν εχει αλλαξει κατι ;)

Ξέρεις γιατί βρίσκουν και τα κάνουν ;
Γιατί η κατάσταση είναι πολύ άσχημη στη χώρα
γιατί σήμερα έχεις δουλειά και αύριο όχι
γιατί οι εργαζόμενοι, επιστήμονες ρίχνουν το επίπεδο τους και καταδέχονται να δουλεύουν με μισθούς πείνας μόνο και μόνο για να μη βρεθούν στο δρόμο .

Εκμεταλλεύονται εν ολίγοις το φυσικό φαινόμενο "Κρίση" , τους διευκολύνουν βέβαια όσοι είναι πρόθυμοι να δουλέψουν με 700-800 ευρώ χαλώντας έτσι την "πιάτσα"

Όσον αναφορά τις σπατάλες συμφωνώ!! Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι αμείβονταν λες και ήταν πυρηνικοί επιστήμονες , επιδόματα ένα σωρό ακόμα και για το πιο κουφό πράγμα.
Μένανε έξω από το δημόσιο αυτοί που είχαν τις προδιαγραφές , τα πτυχία κλπ και έπαιρναν στις θέσεις με μίζες άτομα που δεν τις άξιζαν για να κάθονται όλη μέρα.
Οι υπόλοιποι όμως δε φταίμε . Εγώ δε φταίω τώρα για την κρίση να παίρνω τρεις και εξήντα επειδή οι πολιτικοί-παρατρεχάμενοι τους αποφάσισαν να μας φέρουν εδώ που μας έφεραν.
Την τιμή μου και την αξιοπρέπεια μου δεν την παζαρεύω ούτε για 700 ούτε για 800 ευρώ , προτιμώ να βγω έξω και ας μην με θεωρείς όσο πατριώτη πιστεύεις.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων