OmegaT :: Σφάλμα εγκατάστασης λεξικών

...IDE, compilers, κλπ

Συντονιστής: konnn

OmegaT :: Σφάλμα εγκατάστασης λεξικών

Δημοσίευσηαπό anvo » 02 Δεκ 2011, 12:54

Γειά σου Κοινότητα!
Έχω το OmegaT 2.3.0, update 3 εγκατεστημένο στο PC, αλλά όταν επιχειρώ "Επιλογές->Spell_Checking->Choose..." τα αρχεία λεξικών που έχω στην διαδρομή της επιλογής μου δεν εμφανίζονται! Στην διαδρομή αυτή υπάρχουν διαφόρων τύπων λεξικογραφικών αρχείων (dct, idx, ifo, xml, rng, dtd...) αλλά κανένα από αυτά δεν εμφανίζεται στο pane των διαθέσιμων λεξικών... Επίσης, αν πατήσω το κουμπί "Install" του παραθύρου επιλογής/εγκατάστασης λεξικών στο OmegaT, μετά από κάποια δευτερόλεπτα "παγώματος" του προγράμματος, εμφανίζεται το σφάλμα "java.net.ConnectionException: Λήξη σύνδεσης" (η Java είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή, τρέχει Lucid Lynx)! Γνωρίζει κάποιος/α τι πρέπει να κάνω για να "εγκαταστήσω" (τα) λεξικά στο OmegaT; Τι σημαίνει το μήνυμα σφάλματος που εμφανίζεται και πώς θα το διορθώσω...;
Ευχαριστώ!
Γιώργος
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο (απλός χρήστης από το 1997) ┃ Προγραμματισμός: Τι είναι αυτό; ┃ Αγγλικά: Άριστα
Λειτουργικό ⇛ Linux Mint GNU/Linux 64bit και Ubuntu GNU/Linux 64bit
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Core(TM) i3-4010U │ 8GB │ Intel(R) Haswell-ULT │ WLAN Intel Wireless 3160 │ RTL8111/8168/8411
anvo
babeTUX
babeTUX

IRC: anvo
Εκτύπωση

Re: OmegaT :: Σφάλμα εγκατάστασης λεξικών

Δημοσίευσηαπό pros » 03 Δεκ 2011, 00:30

anvo έγραψε:μετά από κάποια δευτερόλεπτα "παγώματος" του προγράμματος, εμφανίζεται το σφάλμα "java.net.ConnectionException: Λήξη σύνδεσης"

Έχει να κάνει με την συντήρηση των σελίδων από όπου κατεβάζει τα λεξικά. Κάποιο πρόβλημα της oracle με το openoffice.org http://ftp.services.openoffice.org/pub/ ... tionaries/

Δεν είναι απαραίτητο να κατεβάσεις τα λεξικά από αυτόν τον σύνδεσμο (αυτό κάνει το κουμπί «install»).

Στην διαδρομή της επιλογής σου, μπορείς να βάλεις τα λεξικά από μια εγκατάσταση libre-open office. Για κάθε γλώσσα πρέπει να υπάρχει ένα αρχείο aff και ένα dic. Τα ίδια λεξικά αν δεν υπάρχουν στο σύστημα σου, μπορείς να τα εγκαταστήσεις με τα πακέτα hunspell ή myspel για τις γλώσσες που σ' ενδιαφέρουν. Στο synaptic μπορείς να δεις που εγκαθίστανται με δεξί κλικ στο όνομα του πακέτου > ιδιότητες > εγκατεστημένα αρχεία. (Πιθανότατα θα τα βρεις στους καταλόγους /usr/share/hunspell και /usr/share/myspell/dicts/)

Σε ποιο έργο χρησιμοποιείς το OmegaΤ;
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό anvo » 04 Δεκ 2011, 02:25

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου! Λειτούργησαν!
Δεν έχω χρησιμοποιήσει OmetaT έως τώρα, αλλά πρόθεσή μου είναι μεταφράσεις που δεν σχετίζονται με την κοινότητα ανοικτού/ελεύθερου λογισμικού... Όταν προλαβαίνω ασχολούμαι λίγο με το launchpad, αλλά κυρίως μεταφράζω πολιτικά κείμενα, δικά μου, για ξεχωριστή δημοσίευση... Ελπίζω να σε κάλυψα...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο (απλός χρήστης από το 1997) ┃ Προγραμματισμός: Τι είναι αυτό; ┃ Αγγλικά: Άριστα
Λειτουργικό ⇛ Linux Mint GNU/Linux 64bit και Ubuntu GNU/Linux 64bit
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Core(TM) i3-4010U │ 8GB │ Intel(R) Haswell-ULT │ WLAN Intel Wireless 3160 │ RTL8111/8168/8411
anvo
babeTUX
babeTUX

IRC: anvo
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 04 Δεκ 2011, 02:30

anvo έγραψε:Ελπίζω να σε κάλυψα...

Απόλυτα. Χαίρομαι που βοήθησα...
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros