εγκαταστησα εναν εξωτερικο δισκο usb 100gb προσπαθησα να μεταφερω ενα αρχειο 5gb στα 450mb κολησε η μεταφορα ενω το λαμπακι του δισκου αναβοσηνε σαν τρελο
ερωτηση πως μπορω να τσεκαρω τον δισκο αν λειτουργει κανονικα του εχω κανει 2 partition me gpartend 1) 10GB 2)85GB δηλαδη χρειαζομαι καποιο scandisk ωστε να δω αν εχει bad sectors ή οτι αλλο νομιζετε που να μπορει να με βοηθησει
ευχαριστω
Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριος ┃ Προγρ: Όχι ┃ Αγγλικά: Λίγο Διανομή ⇛ Ubuntu 8.10 Υπολογιστής ⇛ Intel Pentium M processor 1.60GHz │741MB│852GM/855GM 20061102 x86/MMX/SSE2│PRO/Wireless LAN 2100 3B Mini PCI│Audio 82801DB/DBL/DBM│TFT 15.4"
Για αρχή κάνε δεξί κλικ στο δίσκο (ή μάλλον πιο σωστά διαμέρισμα) στην επιφάνεια εργασίας (ή στην τοποθεσία computer:/// στο Nautilus) -> Ιδιότητες και πες μας το σύστημα αρχείων (vfat, ntfs, ext3 κλπ.)
amag έγραψε:ξερετε την παροιμια που λεει τα χαμε χυμα ηρθαν και τσουβαλατα ε?
αληθεια οταν λεει windows ενοει αυτο που καταλαβα? κανονικα windows του ακατανομαστου?
αφου με το partitio editor εφτιαξα το ntfs !!!
Ναι , εάν το έχεις βάλει στα Παράθυρα και δεν έχεις κάνει την ασφαλή κατάργηση αυτός είναι και ο λόγος που σου έβγαλε το μήνυμα αυτό , εγώ θα έλεγα να τα ξανακάνεις .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους 1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό 2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon) 3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750 4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915} 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06) http://www.greeklug.gr
οχι φιλε μου ο δισκος περιειχε μεσα καποια αρχεια που δεν χρειαζομουν τον συνδεσα με το usb και του δημιουργησα ξανα το partition προσπαθησα να μεταφερω καποια mp3 γυρω στα 5γβ στο 1 γβ κολησε και δεν επανηλθε τον αποσυνδεσα και τον ξανασυνδεσα και μου εβγαλε αυτο το μυνημα
δεν τον εβαλα καθολου στα παραθυρα γιατι εδω και ενα μηνα δεν εχω ουτε καν dual boot σε αυτο το μηχανημα και ουτε ο δισκος δεν μετακινηθηκε
παρολαυτα ειναι οι μικρες λεπτομεριες που κανουν την διαφορα
καταλαβαινω οτι το λινουξ μπορει να κανει πολλα παρα πολλα σε σχεση με αλλα συστηματα
αλλα να διαβαζω 2 μερες για να καταφερω να κανω ενα φορματ σε ενα δισκο αυτο παει πολυ (και που τελικα δεν τα καταφερα)
μετα ομως απο αυτο δεν μπορω να καταλαβω την ταση που εχει το λινουξ οτι του βαλεις να θελει να το κανει δικο του
τωρα αντιμετωπιζω προβλημα με το φλασακι το οποιο εγραψα σε windows το εβαλα στο λινουξ και μετεφερα καποια αρχεια και τα εσβυσα απο μεσα και τωρα δεν παιζει στα windows
υμαρτον πια
μπορει να ακουγονται ολα αστεια αλλα τα μεγαλα προβληματα τα ξεπερνας ευκολοτερα απο τα μικρα καθημερινα σφαλματα
το μονο που με φοβιζει ειναι οτι σηκονωντας το κεφαλι απο την οθονη καπου στον οριζοντα κοιτω τα παραθυρα να επιστρεφουν
Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριος ┃ Προγρ: Όχι ┃ Αγγλικά: Λίγο Διανομή ⇛ Ubuntu 8.10 Υπολογιστής ⇛ Intel Pentium M processor 1.60GHz │741MB│852GM/855GM 20061102 x86/MMX/SSE2│PRO/Wireless LAN 2100 3B Mini PCI│Audio 82801DB/DBL/DBM│TFT 15.4"
ευχαριστω τον ktogias που μου εξηγησε οτι το συγκεκριμενο προβλημα δεν ειναι bug αλλα και ουτε τρελαθηκε το μηχανημα μου
οφειλεται στο γεγονος οτι το NTFS ελιναι κλειστο format των Windows και εχει φτιαχτει απο τους προφραμματιστες του linux με reverse engeenering για τον λογο αυτο σε κάθε "λάθος" του δίσκου σε προτρέπει να κάνεις scandisk μέσα απο τα windows ώστε να διορθοθουν τυχόν σφάλματα
οσο ζω μαθαινω κι οσο πιο πολυ μαθαινω τοσο πιο ευκολα ζω...