Windows ή linux ??

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Windows ή linux ??

Δημοσίευσηαπό eliasps » 02 Ιαν 2012, 05:26

Dimitrios.gr έγραψε:Αφού τα windows τελικά μας κάνουν τη δουλειά μας (ομολογο πολύ καλά )
!! τότε δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης του linux

Παράδειγμα "μέσου χρήστη" η θεία μου:
Off topic:
Πριν μερικές μέρες αγόρασε έναν υπολογιστή με windows 7 και υπήρχε ένα πρόβλημα με έναν εκτυπωτή της HP. Με φώναξε να της τον φτιάξω και είχε ένα μεγάλο πρόβλημα (ίσως το έχετε συναντήσει όσοι έχετε και windows τώρα ή παλιότερα, έχει σχέση με την υπηρεσία ουράς εκτύπωσης..). Η εγκατάσταση κράτησε μισή ώρα (από cd), εγκαταστήθηκαν άπειρες εφαρμογές της HP από τις οποίες οι μισές ήταν άχρηστες. Και το αποτέλεσμα; Ο εκτυπωτής δεν εκτύπωνε! Τον σύνδεσα στο laptop μου και μεσα σε μισό λεπτό έγιναν όλα μόνα τους και εκτύπωνε κανονικά (με ubuntu στο laptop). Της λέω: να σου βάλω ubuntu να τελειώνουμε; της εξήγησα ότι είναι καλύτερα και τα σχετικά. Η απάντηση: όχι, αφού με αυτά έχω συνηθίσει, τη δουλειά μου την κάνω, μπαίνω internet, παίζω πασιέντζα κλπ γιατί να μπω στη διαδικασία να μάθω "το άλλο".
Οπότε γιατί να της το αλλάξω;

Εξήγησα και πριν ότι αναφέρομαι μόνο στα πολύ βασικά πράγματα (σερφάρισμα στο internet, χρήση μερικών εφαρμογών κλπ) και αναλύω αυτά και μόνο. Τα λεγόμενα μου δεν έχουν κρυφό νόημα. Αναφέρθηκα για χρήστες σαν την θεία μου και μόνο. Γιατί να πάρει τη φερράρι (linux) για 100 μέτρα διαδρομή και να μην μείνει με το fiat (windows); Δεν είμαι υπέρμαχος τον windows, έχω να τα χρησιμοποιήσω από το 2007 που έβαλα ubuntu 7.04. Σαφώς και τα unix/unix-like λειτουργικά είναι πολύ ανώτερα από τα windows (δεν αναφέρομαι και στα OS X αν και αυτά είναι καλύτερα από τα windows). Γνώμη μου; Τα windows δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Ο μόνος παράγωντας που κρατάει τα windows στην αγορά είναι ο κόσμος που τα χρησιμοποιεί γιατί δεν θέλει ή δεν έχει την όρεξη να μάθει κάτι άλλο και σύνηθως αυτός ο κόσμος δεν ασχολείται με υπολογιστές. Πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι νέοι θα βάζουν linux γιατί όλο και περισσότεροι ασχολούνται και θα ασχοληθούν, στην εποχη της πληροφορίας έχουμε μπει για τα καλά. Ίσως αυτή να είναι η αρχή του τέλους των windows.

Dimitrios.gr έγραψε:ΥΓ μήπως το linux είναι για τα χαμηλού εισοδήματος στρωματά και τα windws για τους πλούσιους ??

Όχι. Οι περισσότεροι πριν το linux είχαμε windows και δεν αλλάξαμε για οικονομικούς λόγους.

Συμφώνω με τον pros και ιδιαίτερα με το κομμάτι:
έγραψε:Δεν είναι η ευκολία χρήσης το κυριότερο ζήτημα που απασχολεί όσους αναπτύσσουν αυτό το περιβάλλον χρήσης του υπολογιστή

αλλά σε αυτό αναφερόμουν, στην ευκολία για κάποιον που δεν ασχολείται. Σε ότιδήποτε άλλο δεν υπάρχει σύγκριση γιατί όπως είπα το linux είναι ανώτερο.

pros έγραψε:Με την λογική «αφού τα win κάνουν την δουλειά, γιατί να παιδεύομαι», οι νέοι (σε ηλικία) μπορεί να καταντήσουν ανεγκέφαλοι παπαγάλοι που κάνουν κλικ σαν υστερικοί σε ότι αναβοσβήνει στην οθόνη και όταν κολλήσουν κάπου, να ρωτάνε με απλανές βλέμμα μηρυκαστικού, τώρα τι να πατήσω; Γιατί; Το περιβάλλον win δεν τους παρέχει καμία απολύτως δυνατότητα να καταλάβουν τι είναι ένα λειτουργικό σύστημα και πως επηρεάζει τον τρόπο παιχνιδιού, δουλειάς και σε τελευταία ανάλυση, έκφρασης τους.

Η λογική «αφού τα win κάνουν την δουλειά, γιατί να παιδεύομαι» είναι για άτομα που δεν ψάχνονται ή δεν ενδιαφέρονται καθόλου και δεν θέλουν να αλλάξουν κάτι που έχουν συνηθίσει, εκεί έχει βάση αυτή η λογική και την στηρίζω ΜΟΝΟ για αυτήν την περίπτωση. Για οποιονδήποτε άλλον η φράση «αφού τα win κάνουν την δουλειά, γιατί να παιδεύομαι» δεν ισχύει γιατί τα windows ΔΕΝ κάνουν την δουλεία.

Ο Epirotes με κάλυψε απόλυτα.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 02 Ιαν 2012, 09:40

Epirotes έγραψε:Επίσης, δεν πολυκαταλαβαίνω την τελευταία πρόταση

pros έγραψε:Το ελεύθερο λογισμικό και τα ανοιχτά πρότυπα, μπορεί είναι κάτι διαφορετικό για τον καθένα αν καταλαβαίνει τι κάνει όταν τα χρησιμοποιεί.
Το περιβάλλον win δεν τους παρέχει καμία απολύτως δυνατότητα να καταλάβουν τι είναι ένα λειτουργικό σύστημα και πως επηρεάζει τον τρόπο παιχνιδιού, δουλειάς και σε τελευταία ανάλυση, έκφρασης τους.

Στην εποχή του χαρτιού και του μολυβιού, την ίδια δυνατότητα έκφρασης και επικοινωνίας είχαν αυτοί που μπορούσαν να χειριστούν τον γραπτό λόγο με ευχέρεια και να παρουσιάσουν καλά γραμμένες τις απόψεις τους με όσους υστερούσαν σε αυτό; Στην ουσία όποιος είχε την άνεση να χειριστεί αποτελεσματικά αυτά τα εργαλεία επικοινωνίας, είχε το προβάδισμα.

Ένα λειτουργικό σύστημα σήμερα, είναι η βάση για όλα τα εργαλεία επικοινωνίας, δουλειάς ή ακόμη και καλλιτεχνικής έκφρασης; Ένας χρήστης ubuntu ή οποιασδήποτε άλλης διανομής, έχει περισσότερες πιθανότητες να κατανοήσει με την μελέτη, τι είναι το λειτουργικό σύστημα και να κατακτήσει όλες τις δυνατότητες που η εξέλιξη του παρέχει; Μήπως οι χρήστες win κατευθύνονται σαν κοπάδι, από τις επιλογές μιας εταιρείας;

Το ζήτημα, είναι πολύ θεμελιώδες, για να το εξετάσουμε με προσωπικές εμπειρίες και περιπτωσιολογία. Ειδικά άτομα της δικής μας γενιάς, που δεν μεγαλώσαμε με υπολογιστές και διαδίκτυο...
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 02 Ιαν 2012, 11:51

pros έγραψε:Ένας χρήστης ubuntu ή οποιασδήποτε άλλης διανομής, έχει περισσότερες πιθανότητες να κατανοήσει με την μελέτη, τι είναι το λειτουργικό σύστημα και να κατακτήσει όλες τις δυνατότητες που η εξέλιξη του παρέχει; Μήπως οι χρήστες win κατευθύνονται σαν κοπάδι, από τις επιλογές μιας εταιρείας;

Έχω την εντύπωση πάντως πως η παραπάνω πρόταση αν και ισχύει, δεν φέρει απόλυτη ευθύνη το εκάστοτε λειτουργικό γι αυτό.
Εννοώ, πως αφού η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών ξεκινά την χρήση υπολογιστή με κάποια έκδοση Windows, για να γίνει κάποιος χρήστης Linux θα πρέπει να έχει τη διάθεση είτε ν' αλλάξει ο ίδιος τις συνήθειές του είτε ν' αφήσει κάποιον άλλο να τον πείσει γι αυτό και γενικότερα να επεκτείνει είτε τις γνώσεις του είτε τις δραστηριότητές του.

Έτσι, είναι σίγουρο πως το ποσοστό των χρηστών Linux οι οποίοι θέλουν να κατανοήσουν περισσότερα για τη λειτουργία του εργαλείου που χρησιμοποιούν, θα είναι μεγαλύτερο στο Linux.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει αυτή η κατηγορία χρηστών και στα Windows, προσωπικά γνωρίζω άτομα που κάνουν τα windows φύλλο και φτερό. Αυτό που διαφέρει είναι το ποσοστό τους σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό του ιδίου τύπου χρηστών στο Linux. Σε απόλυτο αριθμό βέβαια, είναι αναμενόμενο να υπάρχουν πολλοί περισσότεροι "power users" των windows από τους αντιστοίχους του Linux.

Από την άλλη, θα πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας και μία μερίδα χρηστών οι οποίοι όντως κατευθύνονται σαν κοπάδι από τις επιλογές μιας εταιρείας, με τη διαφορά του ότι απλά αυτό δεν τους ενοχλεί.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mpekatsoula » 02 Ιαν 2012, 16:04

pros έγραψε:Ένας χρήστης ubuntu ή οποιασδήποτε άλλης διανομής, έχει περισσότερες πιθανότητες να κατανοήσει με την μελέτη, τι είναι το λειτουργικό σύστημα και να κατακτήσει όλες τις δυνατότητες που η εξέλιξη του παρέχει; Μήπως οι χρήστες win κατευθύνονται σαν κοπάδι, από τις επιλογές μιας εταιρείας;

Η πιθανότητα κάποιος να μην θέλει να μάθει πως λειτουργεί ένα λειτουργικό σύστημα; Το λειτουργκό πρέπει να είναι τελείως διαφανές στον χρήστη. Δεν "πρέπει" να μάθει κανείς πως λειτουργεί ένα λειτουργικό αν δεν τον ενδιαφέρει ή δεν του χρειάζεται. Και αν μάθει καποιο γιατί να είναι linux και όχι solaris ας πούμε. Ο μέσος χρήστης που θέλει το κουτί του για να γράψει κανα κείμενο κλπ κλπ γιατί να ασχοληθεί να αλλάξει λειτουργικό, όπως έγραψε καποιος πιο πριν;
Οι περισσότεροι φαντάζομαι από εδώ έχουν αρκετό χρόνο για να ασχοληθούν (φοιτητές,μαθητές ως επί το πλείστον). Ο x τύπος που δεν έχει χρόνο και πάθει κάτι το pc του, θέλει να τα αφήσει κάπου και να το πάρει σε 2 ώρες φτιαγμένο. Αυτός δεν θα βάλει ποτέ linux. Το πιθανότερο mac os.
Τέλος, θες να πεις ότι οι χρήστες του ubuntu δεν είναι κοπάδι της canonical? Του suse της Novell? κοκ;
Υ.Γ. Μια χαρά κάνουν την δουλεία τους τα/το (whatever) Windows.
Volos LUG
stack0verflow
As a wise Chinese man once said: ‘do not anger one who has shell on your server’.
mpekatsoula
babeTUX
babeTUX

IRC: mpekatsoula
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitrios.gr » 02 Ιαν 2012, 16:35

Dimitrios.gr έγραψε:Αλήθεια όμως γιατι η Ρωσοι το γύρισαν και χρησιμοποιούν LINUX αντι windows ????? :?: :problem: http://ostatic.com/blog/russian-governm ... ux-by-2015
Epirotes έγραψε:
Μήπως επειδή τους έχεις στριμώξει ο Μπιλάκος άγρια με τα πειρατικά; Μήπως επειδή είναι χάκερ/κράκερ κι ως εκ τούτου το Λίνουξ τους είναι απαραίτητο εργαλείο; Ουπς, την κυβέρνηση εννοούσες! Να 'ταν μόνο οι Ρώσοι θα έλεγα ότι φοβούνται τη πίσω πόρτα που έχει η NSA
των ΗΠΑ σε κάθε λειτουργικό του Μπιλάκου από τα 95 και μετά. Αλλά Γάλλοι, Γερμανοί κλπ.; Είναι απλά ζήτημα ασφάλειας και κόστους. Για τον ίδιο λόγο σέρβερ που σέβονται τον εαυτό τους και προπαντός τους πελάτες τους τρέχουν σε Λίνουξ. [/b]

Off topic:
πίσω πόρτα που έχει η NSA αυτο κάπου το έχω ξανακούσει :problem: και το είδα επίσης στο security του πυρήνα του ubuntu linux όταν ακολουθώντας οδηγίες του forum προσπαθούσα να φτιάξω το δικό μου πυρήνα :problem: αν τα απενεργοποιήσω τη θα γίνει ???
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτριο
Λειτουργικό ⇛ Linux x32
Προδιαγραφές ⇛ AMD FX 8350 │4GB │ Audio Realtek ALC889│ TFT 19"
Κάρτα Γραφικών ⇛ NVIDIA gtx 650 TI BOOST

-------------------------------------------------------------------------------------------
Η Εξουσία που αποκτήθηκε παράνομα,ποτέ δεν χρησιμοποιείται για το καλό των ανθρώπων (Τάκιτος)
Όσο ποιο σάπιο είναι ένα κράτος τόσο πληθύνονται οι νόμοι. (Τάκιτος)
πᾶ­σά τε ἐ­πι­στή­μη χω­ρι­ζο­μέ­νη δι­και­ο­σύ­νης καὶ τῆς ἄλ­λης ἀ­ρε­τῆς πα­νουρ­γί­α, οὐ σο­φί­α φα­ί­νε­ται .(Πλάτων)
Dimitrios.gr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 02 Ιαν 2012, 17:32

Off topic:
Περί backdoors της NSA κλπ, να αναφέρω ότι όσες χώρες έχουν στον στρατιωτικό τους εξοπλισμό windows, έχουν ΚΑΙ τον κώδικα (αυτό φυσικά δεν κάνει τα windows Open Source, απλά είναι διαθέσιμος μετά από σχετική συμφωνία).
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 02 Ιαν 2012, 23:06

Off topic:
Δες: http://articles.cnn.com/1999-09-03/tech ... _s=PM:TECH Υποθέτω ότι αυτό που είδες στον πυρήνα του Ubuntu έχει να κάνει με το SELinux και σε αυτό αναφέρεται και η ερώτησή σου "τι θα γίνει αν τα απενεργοποιήσω;". Δεν είμαι ειδικός επί του θέματος, αλλά από μια γρήγορη ματιά στο google βλέπω ότι διίστανται οι απόψεις κατά πόσο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιους για άλλους σκοπούς, ως πίσω πόρτα δηλ. Επίσης, αν το απενεργοποιήσεις απλά χάνεις τις όποιες πρόσθετες δυνατότητες αυτό προσφέρει, δεν έχει κατά τ' άλλα κάποια αρνητική επίπτωση στο σύστημα. Να επισημάνω τα ακόλουθα: όλα αυτά είναι προς το παρόν υποψίες και θεωρίες συνομοσιολογίας (για την ακρίβεια σε συνομοσιολογικό φόρουμ το διάβασα πρώτη φορά) που δεν έχουν αποδειχτεί με ατράνταχτα στοιχεία.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 03 Ιαν 2012, 00:31

mpekatsoula έγραψε:Τέλος, θες να πεις ότι οι χρήστες του ubuntu δεν είναι κοπάδι της canonical? Του suse της Novell? κοκ;

Μπα, δε νομίζω.
Όποιος μπόρεσε να τη λακίσει από τα windows, μπορεί πολύ ευκολότερα να αλλάξει διανομή.
Έχω την αίσθηση ότι οι χρήστες linux είμαστε ολίγον τι γυρολόγοι, μια από δω, μια από κει.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό clepto » 03 Ιαν 2012, 00:44

dim459 έγραψε:Έχω την αίσθηση ότι οι χρήστες linux είμαστε ολίγον τι γυρολόγοι, μια από δω, μια από κει.
Off topic:
αυτό είναι μια αλήθεια...ούτε εγώ δεν θυμάμαι πόσες διανομές έχω δοκιμάσει/αλλάξει...και ακόμα δοκιμάζω...
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 13.04 raring 3.8.0-30-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.8.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core i7-3537U CPU @ 2.00GHz ‖ RAM 3840 MiB ‖ ASUS K56CB
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168 PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 0a)
clepto
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: christriant
IRC: Clepto
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 03 Ιαν 2012, 11:08

Αὐτὸ ποὺ ἔχω διαπιστώσει ἐγώ, πάντως, εἶναι ὅτι ὅσοι ἀνακαλύπτουν τὸ Linux ἔχοντας «μαθητεύσει» πρῶτα στὰ ἐδάφη τῶν Windows, ἀκόμα κι ἂν εἶναι «ἔμπειροι» χρῆστες, δυσκολεύονται πολὺ νὰ προσαρμοστοῦν - ἐκεῖ φαίνεται ἡ διαφορετικὴ φιλοσοφία τῶν δύο λειτουργικῶν καὶ ἐκεῖ άνακαλύπτει κανεὶς ὅτι ἡ ἐλευθερία κατακτιέται μέσα ἀπὸ τὴν (αὐτο-)πειθαρχία. Ὁ χρήστης Linux εἶναι ἐλεύθερος ἀπὸ EULA καὶ λοιπὲς ἀηδίες, εἶναι ἐλεύθερος νὰ κάνει τὸ σύστημά του φύλλο καὶ φτερὸ ἢ νὰ τὸ προσαρμόσει ὅπως καὶ ὅσο θέλει στὶς ἀνάγκες καὶ τὶς ἀπαιτήσεις του (λειτουργικές, αἰσθητικές κ.λπ.), ἀλλὰ αὐτὴ ἡ ἐλευθερία συνεπάγεται ὅτι πρέπει νὰ ἔχει καὶ αὐξημένη ὑπευθυνότητα: Δὲν κατεβάζει προγράμματα «τῇδε κἀκεῖσε», ἀλλά μόνο ἀπὸ τὰ ἀποθετήρια, δὲν ψάχνει γιὰ crack καὶ πειρατικὸ λογισμικό, κρατάει σὲ (ἔστω σχετική) τάξη τὰ ἀρχεῖα του, μαθαίνει νὰ μὴ χρησιμοποιεῖ τὰ προνόμια ὑπερχρήστη γιὰ ψύλλου πήδημα κ.λπ. Ὅλα αὐτὰ ξενίζουν τὸν προερχόμενο ἀπὸ τὰ Windows - μάλιστα, ὅσο πιὸ «ἔμπειρος» ἦταν στὸν «κόσμο τῆς M$», τόσο πιὸ δύσκολα προσαρμόζεται στὴν πραγματικότητα τοῦ Linux.
Ἀντίθετα, κάποιος ποὺ ξεκινᾶ τὴν ἐμπειρία του στοὺς ὑπολογιστὲς ἀπὸ Linux (καὶ ναί, ὑπάρχουν καὶ τέτοια «ἐξωτικὰ φροῦτα» ἀκόμα!), δὲν βρίσκει καμμία δυσκολία. Ἁπλῶς, ὄχι μόνο δὲν προσαρμόζεται εὔκολα στὰ Windows, ἀλλὰ καὶ τοῦ προκαλοῦν ἀπέχθεια.
Εἶναι κάτι σὰν αὐτὸ ποὺ λένε οἱ παῖκτες τοῦ μπρίτζ: Καλύτερα νὰ ξεκινήσει κάποιος ἀπὸ τὸ μηδέν, παρὰ νὰ μάθει πρῶτα πρέφα: Ἡ ἀλλαγὴ στὸν τρόπο σκέψης θὰ τὸν δυσκολέψει πολὺ στὸ νὰ μάθει καλὰ καὶ σωστὰ τὸ μπρίτζ.
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων