Λίγες σκέψεις για τις γλώσσες προγραμματισμού

...ασύγχρονα μαθήματα από τους guru της κοινότητας

Συντονιστής: the_eye

Re: Λίγες σκέψεις για τις γλώσσες προγραμματισμού

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 16 Δεκ 2011, 14:59

ok επειδη απο το τερματικο πηγα να δωσω την εντολη

Κώδικας: Επιλογή όλων
javac filename.java

και μου ειπε για JDK ;)
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 16 Δεκ 2011, 16:13

@Star_Light
Υπάρχει και το netbeans όπου είναι της Oracle ως java Development Framework
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Spoiler: show
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 01 Ιαν 2012, 05:14

pc_magas έγραψε:@Star_Light
Υπάρχει και το netbeans όπου είναι της Oracle ως java Development Framework

ευχαριστω φιλε μου. Αλλα προς το παρον το Eclipe με έχει καλύψει
αν και νοσταλγώ το Geany που επαιζα με την C το καλοκαίρι :D
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 01 Ιαν 2012, 11:46

Καλημέρα και καλή χρονιά!

Με όποιον editor θέλεις γράφεις πηγαίο κώδικα για οποιαδήποτε γλώσσα, όπως μπορείς και οποιαδήποτε γλώσσα να την καλέσεις/δουλέψεις από τερματικό. Δεν είναι απαραίτητο δηλαδή το ένα ή το άλλο IDE.
Go under the hood with C: Pointers, Strings, Linked Lists
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 01 Ιαν 2012, 16:49

migf1 έγραψε:Καλημέρα και καλή χρονιά!

Με όποιον editor θέλεις γράφεις πηγαίο κώδικα για οποιαδήποτε γλώσσα, όπως μπορείς και οποιαδήποτε γλώσσα να την καλέσεις/δουλέψεις από τερματικό. Δεν είναι απαραίτητο δηλαδή το ένα ή το άλλο IDE.

Ωπ migf1 !!! Χρονια πολλα + καλη χρονια και τις καλυτερες ευχες για υγεια , ευτυχια και επιτυχιες!!!!

Εχεις δικιο... αν έχει το συστημα μεσα gcc για την C και JDK για τα bytecode της Java μπορεις να παιξεις
με αυτες απο οπουδηποτε ακομη και απο το κελυφος !

Το καλο με τον eclipse παντως ειναι οτι στα ομαδοποιει απευθειας τα project σε φακέλους και μετα μπορεις
να οργανωσεις την δουλεια σου ευκολοτερα.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 03 Ιαν 2012, 11:46

Καλημέρα και καλή χρονιά!
Βρήκα σήμερα ένα σχετικά παλιό άρθρο http://blog.crowdflower.com/2009/05/the ... est-users/ σχετικά με τη γλώσσα προγραμματισμού με τους πιο χαρούμενους χρήστες. Βασίζεται σε tweets χρηστών και ίσως πολλά tweets να είναι αμφιλεγόμενα στην ερμηνεία τους. Παρόλ'αυτά τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ενδιαφέροντα. Η γλώσσα με τους πιο χαρούμενους χρήστες είναι η perl, ακολουθούμενη από τη lisp και τη java.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 21 Ιαν 2012, 00:21

..βλέπω σε άνοδο javascript και QML, συμφωνείτε;
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannosfor » 28 Φεβ 2012, 21:30

migf1 έγραψε:Με όποιον editor θέλεις γράφεις πηγαίο κώδικα για οποιαδήποτε γλώσσα, όπως μπορείς και οποιαδήποτε γλώσσα να την καλέσεις/δουλέψεις από τερματικό. Δεν είναι απαραίτητο δηλαδή το ένα ή το άλλο IDE.

Συμφωνώ,και θεωρώ απαραίτητο όταν κάποιος ξεκινάει την εκμάθηση μιας γλώσσας και τον εργαλείων της να ξεκινάει από editor και terminal.
Για να ξέρει τι κάνει.Και σιγά σιγά να χρησιμοποιεί περιβάλλοντα ανάπτυξης γιατί χάνεται.

Eclipse,NetBeans - IDE (Integrated Development Enviroment) //framework είναι κάτι άλλο

Το Geany αν δε κάνω λάθος είναι editor,που μπορείς να κάνεις κατευθείαν compile αν θες.
Ένα παρόμοιο πρόγραμμα που μου θύμισε είναι το Dr Java :D (Δε ξέρω αν χρησιμοποιήτε ακόμα έχω καιρό να το χρησιμοποιήσω).

Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το Netbeans,αυτό ξέρω αυτό εμπιστεύομαι :D .
Αν και πλειάδα προγραμματιστών χρησιμοποιούν eclipse.Δε ξέρω γιατί,έχει περισσότερα plugins;
Αυτή είναι όμως άλλη κουβέντα.

Ας ξεκινήσω με αυτό που ήθελα αρχικά να ποστάρω.
Δεν είμαι επαγγελματίας άλλα τείνω να γίνω.
Ας μη παρεξηγηθώ δε φτάνω στο παραμικρό τους προλαλήσαντες που όπως αναφέρουν έχουν δεκαετίες στην πλάτη τους στο προγραμματισμό.
Γιαυτό θέλω να είστε επιεικείς.

Έχω ασχοληθεί με διάφορες γλώσσες άλλα ο πρώτος μου έρωτας ήταν η C .Σαν παιδί και εγώ δεν ήθελα να ξεκολλήσω καθώς φοβόμουνα την ιδέα του καινούργιου αλλά και το ότι θεωρούσα ότι είμαι καλός στη C με έκανε να μη θέλω να ασχοληθώ με κάτι απ'τη αρχή.
Παρόλα αυτά όταν έμαθα Java πολλά από αυτά αλλάξανε.Ξαναερωτεύτηκα και ξέχασα την παλιά φιλενάδα μου.
Παρόλο που τη θυμόμουν κατά καιρούς αλλά πιο πολύ για χάρη του παλιού καλού καιρού.

Ας έρθουμε στο τώρα.
Πριν λίγο καιρό μου ζητήθηκε να μάθω Objective C,η οποία ουσιαστικά είναι C με αντικειμενοστραφή στοιχεία και πολλά πράγματα που έχουν προστεθεί.
Στην αρχή μου φάνηκε φοβερή ιδέα καθώς με την παλιά φιλενάδα μου είχα διατηρήσει καλή σχέση και με την έννοια της αντικειμενοστρέφειας είχα δεθεί αρκετά.
Μετά από κάναδυό μέρες ενασχόλησής με την καινούργια γλώσσα τα πράγματα άρχισαν να μη μου φαίνονται τόσο ειδυλλιακά. :wtf:

Κατάλαβα ότι όλα αυτά που μου φαινόντουσαν ενδιαφέρων είχαν χαθεί.Δείκτες,συναρτήσεις,memory management και όλα αυτά που μου φαινόντουσαν προκλήσεις όταν πιο μικρός ασχολιόμουν με τη C,τώρα μου φέρνουν πονοκέφαλο μετά από καναδυο μέρες. :problem:
Βέβαια στον αντίποδα,πολλές φορές βλέπω ότι γλώσσες όπως η Java σε κάνει λίγο "χαζο". ( Ας συγχωρεθώ για την έκφραση μην πέσετε να με φάτε )
Τι εννοώ,αντί να ψάξεις να βρεις την λύση για ένα πρόβλημα ψάχνεις να βρεις την κλάση ή την μέθοδο που θα σου λύσει το πρόβλημα.
Μη παρεξηγηθώ είμαι υπέρ της Java και γενικά τέτοιων γλωσσών όπως C#.

EDIT
Σαν γλώσσα έχει φοβερή αφαιρετικότητα και αυτό σε κάνει να μπορείς να υλοποιήσεις μεγάλα project πολύ καλύτερα .
Μήπως αυτό όμως είναι και πρόβλημα ,όταν πρέπει να επεξεργαστείς απλούς αλγόριθμους με μαθηματική σκέψη ; ( Λέω εγώ τώρα )

Off topic:
Star_Light έγραψε:Οχι. Το Πανεπιστημιο Πειραια τελειωσα (σχεδον)

@Star_Light μου φαίνεται παράξενο που δεν σας έμαθαν κάποια αντικειμενοστραφή γλώσσα,
καθώς και κάποια γλώσσα για web.Το ρωτάω αυτό γιατί λές ότι τελειώνεις και επειδή είσαι σε πανεπιστήμιο.
Τελευταία επεξεργασία από giannosfor και 29 Φεβ 2012, 17:52, έχει επεξεργασθεί 8 φορά/ες συνολικά
1 Γνώσεις Linux: Καθόλου ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 12.04 precise 3.2.0-58-generic 32bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.2.0-57-generic, Microsoft Windows XP Professional
3 Intel Core2 Duo CPU E4600 2.40GHz ‖ RAM 2012 MiB ‖ ASUS INC. P5Q - � P5Q
4 nVidia G94 [GeForce 9600 GT] [10de:0622] {nvidia}
5 eth0: Qualcomm Atheros AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0) ⋮ wlan0: 148f:3070 Ralink Technology, Corp. RT2870/RT3070 Wireless Adapter
Άβαταρ μέλους
giannosfor
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 07 Μαρ 2012, 18:01

giannosfor έγραψε:Off topic:
@Star_Light μου φαίνεται παράξενο που δεν σας έμαθαν κάποια αντικειμενοστραφή γλώσσα,
καθώς και κάποια γλώσσα για web.Το ρωτάω αυτό γιατί λές ότι τελειώνεις και επειδή είσαι σε πανεπιστήμιο.

Τα πάντα μας εμαθαν φιλε μου. Και Java και ολες τις γλωσσες του Web απλα εγω δεν ημουν σε αυτη την κατεύθυνση και ειχαμε και πολυ ανεβασμενο επιπεδο στα μαθηματικα .
Επισης απο το τμημα μου έχουμε και παιδαγωγικη επάρκεια. Πηγαινε απο περιεργεια αν εχεις καναν φιλο στο παπει σε ενα μαθημα Δορυφορικες ή Ασυρματες επικοινωνιες ή Ψηφιακές ή σήματα και συστήματα
να παθεις την πλακα σου.

http://www.ds.unipi.gr/category/courses/1st-semester/
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannosfor » 07 Μαρ 2012, 19:36

Off topic:
Είδα έχετε τα πάντα και λογικά σε προχωρημένο επίπεδο.
Πόσες κατευθύνσεις έχετε ; Η δικιά σου δηλαδή κατεύθυνση τι μαθήματα είχε ;
1 Γνώσεις Linux: Καθόλου ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 12.04 precise 3.2.0-58-generic 32bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.2.0-57-generic, Microsoft Windows XP Professional
3 Intel Core2 Duo CPU E4600 2.40GHz ‖ RAM 2012 MiB ‖ ASUS INC. P5Q - � P5Q
4 nVidia G94 [GeForce 9600 GT] [10de:0622] {nvidia}
5 eth0: Qualcomm Atheros AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0) ⋮ wlan0: 148f:3070 Ralink Technology, Corp. RT2870/RT3070 Wireless Adapter
Άβαταρ μέλους
giannosfor
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Το Σχολείο του Φόρουμ - Ασύγχρονα Μαθήματα