Windows ή linux ??

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Windows ή linux ??

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 03 Ιαν 2012, 11:21

monkgr έγραψε:μάλιστα, ὅσο πιὸ «ἔμπειρος» ἦταν στὸν «κόσμο τῆς M$», τόσο πιὸ δύσκολα προσαρμόζεται στὴν πραγματικότητα τοῦ Linux.

Off topic:
Αυτό είναι πολύ μεγάλη αλήθεια.
Είναι πολύ δύσκολο να μάθεις οτιδήποτε αν νομίζεις ότι ήδη ξέρεις.
Η οποιαδήποτε μάθηση προϋποθέτει την πρότερη παραδοχή άγνοιας και αυτό είναι δύσκολο.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rat » 03 Ιαν 2012, 14:08

Καλή χρονιά,
Διάβασα τουλάχιστον τις 8 από τις 10 σελίδες του θέματος και είπα να προσθέσω και εγώ την άποψή μου.
Καλώς ή κακώς ξεκινήσαμε όλοι ή τουλάχιστον οι περισσότεροι με προϊόντα της microsoft (δεν λέω windows μιας και κάποιοι μπορεί να ξεκινήσαμε με dos) και δεν αναφέρω γιατί ξεκινήσαμε με προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας γιατί πιστεύω πως είναι προφανές.
Μιας και χρησιμοποιούμε το linux σαν λειτουργικό σύστημα και είμαστε και στο συγκεκριμένο φόρουμ φυσικό είναι να το υποστηρίζουμε και να παραβλέπουμε μικρά ή μεγάλα προβλήματα.
Διάβασα πιο πάνω (συγνώμη που δεν αναφέρω ποιος διατύπωσε τι) για τους μέσους χρήστες και για αυτά που κάνουν ότι μπορούν πολύ καλά να τα κάνουν με ελεύθερο λειτουργικό και λογισμικό αλλά ποιος είναι ο μέσος χρήστης ? Υπάρχει κάποιος ορισμός ? Αυτός που χρησιμοποιεί συγκεκριμένα προγράμματα και κάνει συγκεκριμένες εργασίες στον υπολογιστή του ? Αυτός που χρησιμοποιεί λίγο ίντερνετ και γράφει και κανένα κείμενο μόνο, άντε να βλέπει και κανένα βίντεο και να ακούει και κανένα τραγουδάκι ?
Αν ένας χρήστης χρησιμοποιεί windows 98 και χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα που ενημερώνει μία βάση δεδομένων και κάνει κάποιες εκτυπώσεις είναι εξειδικευμένος χρήστης ?
Αν ένας χρήστης χρησιμοποιεί dos και έχει ένα πρόγραμμα και γράφει κάποια συμβόλαια που εν συνεχεία τα εκτυπώνει είναι εξειδικευμένος χρήστης ?
Μπορώ να αναφέρω και άλλα παραδείγματα (και μην βιαστεί κάποιος να πει πως έχουμε φτάσει στο σωτήριο έτος 2012, είμαστε ακόμη στην Ελλάδα).
Όσον αφορά σταθερότητα, ευχρηστία, ασφάλεια ή κάτι άλλο είναι πράγματα που εξαρτάτε τι θέλει να κάνει ο κάθε χρήστης με τον υπολογιστή του.
Όταν κάποιος πάει να αγοράσει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ερωτάται συνήθως για τι χρήση θέλει τον υπολογιστή, εκτός και τον αγοράσει από σούπερ μάρκετ, το ίδιο θα πρεπε να ερωτάται και για το λειτουργικό που θα χρησιμοποιεί στον υπολογιστή του.
Και μην βιαστεί να πει κανείς πως αν δεν τον θέλει και για παιχνίδια μπορεί να βάλει μόνο linux γιατί υπάρχουν και εφαρμογές που δεν τρέχουν μέσω wine ή τουλάχιστον θέλουν αρκετό ψάξιμο για να τρέξουν μέσω wine που κάποιος στον ελεύθερο χρόνο του θα ασχοληθεί.
Ο κάθε χρήστης είναι διαφορετικός και χρήζει και διαφορετικής αντιμετώπισης (αν και δεν είναι εύκολο αυτό).
Και πάντα λαμβάνουμε υπόψιν ότι χρησιμοποιούμε λογισμικό που πληρώνουμε είτε είναι λειτουργικό είτε είναι πρόγραμμα (σε πλατφόρμα linux ή windows).
Γιατί αν χρησιμοποιούμε linux και ψάχνουμε να βρούμε το σπασμένο πρόγραμμα για να το εγκαταστήσουμε... τότε τα συμπεράσματα δικά σας.
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.10 32bit /Ubuntu 10.04 / Mint / Win Xp / Win 7
Προδιαγραφές ⇛ Διαφορετικά μηχανήματα.
rat
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 03 Ιαν 2012, 15:08

rat έγραψε:Μιας και χρησιμοποιούμε το linux σαν λειτουργικό σύστημα και είμαστε και στο συγκεκριμένο φόρουμ φυσικό είναι να το υποστηρίζουμε και να παραβλέπουμε μικρά ή μεγάλα προβλήματα.

Δεν παραβλέπουμε προβλήματα, ίσα ίσα γι' αυτό είμαστε εδώ, για να τα προβάλουμε & να τα αντιμετωπίσουμε.

rat έγραψε:Και πάντα λαμβάνουμε υπόψιν ότι χρησιμοποιούμε λογισμικό που πληρώνουμε είτε είναι λειτουργικό είτε είναι πρόγραμμα (σε πλατφόρμα linux ή windows).

Για τις διανομές Linux δεν πληρώνουμε αυτό καθαυτό το λειτουργικό σύστημα, αλλά μπορούμε να πληρώσουμε για τεχνική υποστήριξη πάνω σε αυτό (πχ εταιρίες κλπ).

Οι υπολογιστές είναι εργαλεία για τους χρήστες. Κάποιοι τους χρησιμοποιούν μόνο για δουλειά, κάποιοι μόνο για διασκέδαση-ψυχαγωγία & άλλοι & για τα δυο.
Δεν μας ενδιαφέρει τι θέλει να κάνει ο καθένας στον υπολογιστή του. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είναι οι υπολογιστές μας όσο γίνεται ανεξάρτητοι όσον αφορά το λειτουργικό σύστημα & τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε.
& αυτή την ανεξαρτησία μας την παρέχει μόνο το ΕΛ/ΛΑΚ. :bow:
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rat » 03 Ιαν 2012, 15:41

έγραψε:Δεν μας ενδιαφέρει τι θέλει να κάνει ο καθένας στον υπολογιστή του. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είναι οι υπολογιστές μας όσο γίνεται ανεξάρτητοι όσον αφορά το λειτουργικό σύστημα & τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε.

Το θέμα είναι "Windows ή linux ??" οπότε μας ενδιαφέρει τι θέλει να κάνει ο καθένας στον υπολογιστή του και πως μπορεί να το κάνει.
Παράδειγμα αν εγώ θέλω να επεξεργάζομαι φωτογραφίες/βίντεο και χρησιμοποιώ photoshop/premiere δεν θα στραφώ στο linux.

έγραψε:Δεν παραβλέπουμε προβλήματα, ίσα ίσα γι' αυτό είμαστε εδώ, για να τα προβάλουμε & να τα αντιμετωπίσουμε.

Δεν υποστήριξα πως δεν προβάλλονται και δεν αντιμετωπίζονται προβλήματα αλλά κάποια προβλήματα καλώς ή κακώς τα παραβλέπουμε (ίσως γιατί δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά). Και για να μην παρεξηγηθούν τα γραφόμενά μου, δεν μπορείς να μου φτιάξεις οδηγούς για κάποια συσκευή που έχω για να μπορεί να δουλεύει και σε linux οπότε σαν πρόβλημα το παραβλέπουμε και στην συγκεκριμένη περίπτωση τα windows είναι μονόδρομος.

έγραψε:Για τις διανομές Linux δεν πληρώνουμε αυτό καθαυτό το λειτουργικό σύστημα, αλλά μπορούμε να πληρώσουμε για τεχνική υποστήριξη πάνω σε αυτό (πχ εταιρίες κλπ)

Υπάρχουν προγράμματα (και κάποιες διανομές αν δεν κάνω λάθος) που για την χρήση τους πρέπει να είμαστε νόμιμοι κάτοχοί τους και να τα έχουμε αγοράσει οπότε τα πληρώνουμε.Δεν υποστήριξα πως δεν μπορούμε να κάνουμε πολύ καλά τη δουλειά μας με ελεύθερο λογισμικό.
rat
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 03 Ιαν 2012, 21:45

Αν και σε καταλαβαίνω απόλυτα και εν μέρει συμφωνώ μαζί σου, ο "hardcore Λινουξάς" θα σου πει ότι υπάρχουν αντίστοιχες εφαρμογές στο Λίνουξ που κάνεις εξίσου καλά την δουλειά σου (το μόνο κακό είναι ότι πρέπει να κάτσεις να τις μάθεις, ενώ το photoshop/premiere το έχεις μάθει ήδη ή στην περίπτωσή μου τον Νέρωνα των ξέρω να τον δουλεύω, το KDEnlive ή όποια άλλη παρόμοια εφαρμογή για επεξεργασία βίντεο πρέπει να την μάθω από την αρχή και να μου δίνει την ίδια ποιότητα και τον ίδιο περίπου όγκο αρχείου -κι εκεί έχω σκαλώσει: ό,τι δοκίμασα μέχρι τώρα φτιάχνει πολύ μεγαλύτερα σε όγκο αρχεία απ' ότι ο Νέρωνας. Πιθανώς να υπάρχει λύση γι' αυτό, αλλά δεν έχω καμία όρεξη να ψαχτώ με τις ώρες. Μπαίνω μια ώρα ή δύο στα 7 και κάνω την δουλειά μου και φεύγω τρέχοντας πάλι πίσω στο Ubuntu, αφού πρώτα έχω απαυδήσει με την έλλειψη ταχύτητας των 7 σε σχέση με το Ουμπούντου. :lol: )

Προβλήματα υπάρχουν σ' όλα τα λειτουργικά. Πέρα απ' αυτό μερικά προβλήματα στο Λίνουξ είναι όντως η φύση τους τέτοια που δεν εξαρτάται από μας να τα λύσουμε (flash, οδηγοί υλικού -κυρίως για κάρτες γραφικών- κλπ.) Υπάρχουν και προβλήματα που έχουν σχέση με bugs, και σ' αυτά το μόνο που μπορεί να κάνει ο μέσος χρήστης που δεν έχει γνώσεις προγραμματισμού είναι να τις αναφέρει και να περιμένει πότε θα λυθούν με κάποια ενημέρωση.

Το free σημαίνει κατά κύριο λόγο ελεύθερο κι ελευθερία και δεν έχει να κάνει αν μια εφαρμογή ή ένα λειτουργικό διατίθεται δωρεάν. Η ελευθερία στο ΕΛ/ΛΑΚ δεν σου απαγορεύει (πως θα μπορούσε άλλωστε;) να πουλήσεις την εφαρμογή σου ή να φτιάξεις μια διανομή και να την διαθέτεις έναντι αμοιβής. Κι αν δεις στο Κέντρο Λογισμικού ήδη η Canonical έκανε άνοιγμα και σε εμπορικές εφαρμογές. Άλλοι από εμάς, αυτοί που εγώ αποκαλώ hardcore Λινουξάδες, αυτό το θεωρούν αρνητική εξέλιξη (ξεπούλημα), άλλοι, μεταξύ αυτών κι εγώ, δεν βλέπουν που είναι το κακό. Προσωπικά κιόλας το θεωρώ αναπόφευκτο, γιατί εταιρεία σε μια άκρως καπιταλιστική παγκοσμιοποιημένη αγορά είναι και σαφώς πρέπει να περιορίσει τις ζημιές της και ει δυνατόν να είναι κερδοφόρα.
Dimitrios.gr έγραψε:Ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις γιατί διάβασα μερικές γνώμες ορισμένων πάνω σε linux και σε windwows και πείρα το θάρρος να ρωτήσω και εδώ από περιέργεια
1)Ποια είναι η διαφορά κατά την άποψη σας μεταξύ Windows και linux
2)ένας χρήστης γιατι να προτιμήσει windows ή γιατι να προτίμηση linux
3)To linux σε τη κοινό απευθύνεται ???
ευχαριστώ

1. Η μέρα με την νύχτα όσον αφορά στην ασφάλεια και στην ταχύτητα.
2.Να προτιμήσει Linux για τους λόγους που αναφέρει και το 1. κυρίως: ασφάλεια και ταχύτητα. Να προτιμήσει windows ή dualboot ή multiboot εφόσον έχει ανάγκη να τρέχει κάποιες εφαρμογές που είτε δεν υπάρχουν αντάξιες στο Λίνουξ είτε απαιτούν μεγάλο κόπο και θυσίες (βλ. άνω).
3. Το Λίνουξ απευθύνεται σ' όλο τον κόσμο, κυρίως δε σε κόσμο που έχει απηυδήσει για τον άλφα ή βήτα λόγο με τα παράθυρα του Μπιλάκου.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 03 Ιαν 2012, 22:17

To αν έχω όρεξη να μάθω κάτι νέο ή διαφορετικό είναι μια μεγάλη αλήθεια.
Ο μόνος λόγος που έχω το wine στο σύστημά μου, όσο γελοίο και αν ακούγεται, είναι για να τρέχει το coverxp, που τυπώνει εξώφυλλα γρήγορα και τεμπέλικα. Παρότι φίλοι από εδώ μέσα μου πρότειναν κατά καιρούς άλλες εφαρμογές, ακόμα εξακολουθώ να το χρησιμοποιώ.
Αυτό όμως διαφέρει από την ύπαρξη ή μη ύπαρξη αξιόλογης εναλλακτικής.
Μιας και αναφέρθηκε παραπάνω το κλασσικό παράδειγμα του photoshop, θα αναφέρω για χιλιοστή φορά την κλασσική ερώτηση :
Το χρειάζεσαι το photoshop ;
Aν είσαι επαγγελματίας πιθανώς ναι, οπότε πάω πάσσο, τρέξτο (εφόσον φυσικά το πληρώνεις, διότι αν μιλάμε για κρακαρισμένο software η συζήτηση χάνει τη σοβαρότητά της).
Αν δεν είσαι όμως και από το photoshop χρησιμοποιείς το 1-2% των δυνατοτήτων του, όπως οι περισσότεροι που συνήθως ρωτάνε για το photoshop, τότε δεν μπορώ να φανταστώ για ποιο λόγο δε σου κάνει το gimp.
Αν η απάντηση είναι <<γιατί το έχω συνηθίσει>> πάω επίσης πάσσο, διότι όπως προανέφερα δεν είναι απαραίτητο να έχεις όρεξη να μάθεις κάτι άλλο.

Off topic:
Ουφ, έχω βαρεθεί να μιλάω για το photoshop, για την ακρίβεια βγάζω σπυράκια μόνο που ακούω το όνομά του. Βγάζω το καπέλο σε όλους τους υπεύθυνους του marketing της Adobe, που κατάφεραν μια εξειδικευμένη και επαγγελματικών προδιαγραφών εφαρμογή να την κάνουν τόσο απαραίτητη σε ανθρώπους που δεν τη χρειάζονται. Υποκλίνομαι ! ! Πάω στοίχημα ότι μια μέρα θα το αγοράσει ακόμα και ο σχεδόν 80χρονος πατέρας μου, που δεν έχει καν υπολογιστή. Σε όλους χρειάζεται ένα photoshop.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rat » 03 Ιαν 2012, 22:29

έγραψε:Αν και σε καταλαβαίνω απόλυτα και εν μέρει συμφωνώ μαζί σου, ο "hardcore Λινουξάς" θα σου πει ότι υπάρχουν αντίστοιχες εφαρμογές στο Λίνουξ που κάνεις εξίσου καλά την δουλειά σου (το μόνο κακό είναι ότι πρέπει να κάτσεις να τις μάθεις, ενώ το photoshop/premiere το έχεις μάθει ήδη ή στην περίπτωσή μου τον Νέρωνα των ξέρω να τον δουλεύω, το KDEnlive ή όποια άλλη παρόμοια εφαρμογή για επεξεργασία βίντεο πρέπει να την μάθω από την αρχή και να μου δίνει την ίδια ποιότητα και τον ίδιο περίπου όγκο αρχείου -κι εκεί έχω σκαλώσει: ό,τι δοκίμασα μέχρι τώρα φτιάχνει πολύ μεγαλύτερα σε όγκο αρχεία απ' ότι ο Νέρωνας.

Συμφωνώ ότι υπάρχουν αντίστοιχες εφαρμογές, αλλά ο επαγγελματίας που έχει μάθει το οποιοδήποτε πρόγραμμα (και που το έχει αγοράσει γνήσιο) που του κάνει τη δουλειά του δεν θα καθίσει να μάθει ένα πρόγραμμα που ενδεχομένως δεν θα χρειαστεί να πληρώσει τίποτα αλλά πιθανόν στο τέλος να ανακαλύψει ότι του δημιουργεί μεγαλύτερα αρχεία ή δεν του κάνει ακριβώς αυτό που θέλει ή που δεν έχει αντίστοιχο πρόγραμμα να του κάνει τη δουλειά του.
Αυτός μόνο αρνητική διαφήμιση θα κάνει για το linux.

έγραψε:Κι αν δεις στο Κέντρο Λογισμικού ήδη η Canonical έκανε άνοιγμα και σε εμπορικές εφαρμογές. Άλλοι από εμάς, αυτοί που εγώ αποκαλώ hardcore Λινουξάδες, αυτό το θεωρούν αρνητική εξέλιξη (ξεπούλημα), άλλοι, μεταξύ αυτών κι εγώ, δεν βλέπουν που είναι το κακό.

Ναι το έχω δει, και στο κέντρο λογισμικού και σε άλλες εφαρμογές ότι γίνονται εμπορικές και μπορώ να πω και εγώ πως δεν διαφωνώ πλήρως. Η εξέλιξη είναι πάντα εξέλιξη, το αν θα έχει αρνητικά ή θετικά αποτελέσματα θα το δείξει το μέλλον. Το τι θα κάνει ο χρήστης τελικά και το που θα στραφεί θα το αποφασίσει ο ίδιος. Το πιο πιθανόν είναι να αλλάξει εφαρμογές ή και έκδοση.

έγραψε:Προβλήματα υπάρχουν σ' όλα τα λειτουργικά. Πέρα απ' αυτό μερικά προβλήματα στο Λίνουξ είναι όντως η φύση τους τέτοια που δεν εξαρτάται από μας να τα λύσουμε (flash, οδηγοί υλικού -κυρίως για κάρτες γραφικών- κλπ.) Υπάρχουν και προβλήματα που έχουν σχέση με bugs, και σ' αυτά το μόνο που μπορεί να κάνει ο μέσος χρήστης που δεν έχει γνώσεις προγραμματισμού είναι να τις αναφέρει και να περιμένει πότε θα λυθούν με κάποια ενημέρωση.

Ναι όντως είναι προβλήματα που δεν μπορούμε πολλές φορές να τα λύσουμε και όταν τα βλέπει ένας χρήστης διαπιστώνει πως δεν είναι πάντα το λειτουργικό όπως του το παρουσίασε ο ένθερμος οπαδός του, γιατί μπορεί να μην δουλεύει καλά το flash αλλά αυτός αυτό που διαπιστώνει είναι πως δεν μπορεί να παίξει καλά τα παιχνιδάκια του στο facebook ή δεν μπορεί να συνδέσει σωστά κάποια συσκευή που έχει και δεν τον απασχολεί γιατί, αλλά το αποτέλεσμα.
rat
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rat » 03 Ιαν 2012, 22:37

έγραψε:Μιας και αναφέρθηκε παραπάνω το κλασσικό παράδειγμα του photoshop, θα αναφέρω για χιλιοστή φορά την κλασσική ερώτηση :
Το χρειάζεσαι το photoshop ;

Εντάξει δεν θα πω το photoshop, θα πω το corel, το eurofasma, το manager, το ΚΕΦΑΛΑΙΟ, το AUTOCAD, το χ πρόγραμμα που δημιούργησε μια Ελληνική εταιρεία και μπορεί να τρέξει σε λειτουργικό σύστημα windows και που ο χ επαγγελματίας (δικηγόρος, συμβολαιογράφος, γιατρός, λογιστής) αναγκάζεται να χρησιμοποιεί. Απλά να αναφέρω πως ο κάθε λογιστής συνήθως λέει στο πελάτη του να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα που αυτός έχει μάθει (τουλάχιστον οι μεγαλύτεροι σε ηλικία).
Και φυσικά δεν μιλάω για αντίγραφο προγράμματος.
rat
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 03 Ιαν 2012, 22:40

@ dim459: Αν είσαι επαγγελματίας που σέβεται τον εαυτό του παίρνεις Mac (κι ας είναι κάπως ακριβούτσικο) και καθάρισες. Έχω κάνει τέτοια συζήτηση με επαγγελματία και προσπαθούσα να τον πείσω ότι υπάρχουν αξιόλογες εναλλακτικές λύσεις και σε Linux. Μάταιος κόπος, άμα έχεις δουλέψει σε Mac, μου έλεγε, δεν αλλάζεις με τίποτα γιατί είναι υποτίθεται κορυφή γι' αυτές τις δουλειές. Προσωπικά, στο δικό μου παράδειγμα με τον Νέρωνα, σαφώς και υπάρχει κάτι αντίστοιχο κι εξίσου αξιόλογο με την Νέρωνα, αλλά 1. ότι πρέπει να κάτσω να το μάθω όσο καλά ξέρω και τον Νέρωνα και 2. ότι πρέπει να βρω και λύση να μην βγαίνουν μεγαλύτερα σε όγκο τα αρχεία, γιατί σ' ένα βίντεο ποδοσφαιρικού αγώνα έχει σημασία αν είναι 1,5 Γίγα ή αν είναι 2 Γίγα, γιατί αργεί ανάλογα να ανέβει στο YouTube.
Στο συγκεκριμένο που αναφέρεις, προσωπικά παρότι δεν είμαι καλός γνώστης του αντικειμένου, πιστεύω ότι το Gimp κάνει εξίσου καλή δουλειά, ακόμα και σε επαγγελματικό επίπεδο.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 04 Ιαν 2012, 00:01

@rat
Προφανώς υπάρχουν λόγοι για τους οποίους κάποιος πρέπει καλώς ή κακώς να χρησιμοποιήσει κάποιες εφαρμογές.
Μιας και ανέφερες <<δικηγόρος>>, επειδή τυγχάνει να έχω τη συγκεκριμένη επαγγελματική ιδιότητα δε νομίζω ότι υπάρχει η οποιαδήποτε ανάγκη δικηγορικού γραφείου που να μην εξυπηρετείται από μια εγκατάσταση ubuntu, και δεν εννοώ με επιπλέον εφαρμογές, εννοώ με τις προεγκατεστημένες.
Γέλασα με την καρδιά μου εσχάτως όταν κάποιοι προσφάτως μοίραζαν διαφημιστικά φυλλάδια έξω από τα δικαστήρια με προς πώληση software για δικηγορικά γραφεία.
Πέραν της μη ύπαρξης ανάγκης, ειλικρινώς όποιος καταφέρει να πείσει δικηγόρο να βάλει το χέρι στην τσέπη για αγορά προγράμματος οργάνωσης δικηγορικού γραφείου κερδίζει λουκούμι.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων