ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ιστορικό

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ιστορικό

Δημοσίευσηαπό simosx » 02 Φεβ 2012, 00:32

dubuntu έγραψε:

φιλε μου τα τελευταια 5 χρονια οι λινουξαδες πολλαπλασιαστηκαν κ μην εισαι σιγουρος για τις πολιτικες κ φιλοσοφικες τους αποψεις.Γενικα οι κοινοτητα εχει μια ουδετεροτητα - συνηθως-κ καλα κανει αλλα αν δεν την τηρησει να εισαι σιγουρος οτι θα διασπαστει

Πρέπει να κάνουμε δουλειά, και σοβαρή (ίσως βαρετή) δουλειά για να πετύχουμε σημαντικά ποσοστά χρήσης του Linux.
Αν δεις στο http://gs.statcounter.com/#os-GR-monthly-200901-201201 είμαστε γύρω στο 1-1.1% τα τελευταία χρόνια.
Για κάποιο λόγο τους τελευταίους μήνες χάνουμε έδαφος. Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε το Ubuntu να είναι πιο φιλικό στο μέσο χρήστη;
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dubuntu » 02 Φεβ 2012, 00:36

simosx έγραψε:
dubuntu έγραψε:

φιλε μου τα τελευταια 5 χρονια οι λινουξαδες πολλαπλασιαστηκαν κ μην εισαι σιγουρος για τις πολιτικες κ φιλοσοφικες τους αποψεις.Γενικα οι κοινοτητα εχει μια ουδετεροτητα - συνηθως-κ καλα κανει αλλα αν δεν την τηρησει να εισαι σιγουρος οτι θα διασπαστει

Πρέπει να κάνουμε δουλειά, και σοβαρή (ίσως βαρετή) δουλειά για να πετύχουμε σημαντικά ποσοστά χρήσης του Linux.
Αν δεις στο http://gs.statcounter.com/#os-GR-monthly-200901-201201 είμαστε γύρω στο 1-1.1% τα τελευταία χρόνια.
Για κάποιο λόγο τους τελευταίους μήνες χάνουμε έδαφος. Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε το Ubuntu να είναι πιο φιλικό στο μέσο χρήστη;

Off topic:
δεν πολυπιστευω τις δημοσκοπησεις.Ανοιξε αν θες ενα θεμα να τελειωνουμε με αυτο που μυριζει κ μπαρουτι
Τελευταία επεξεργασία από dubuntu και 05 Φεβ 2012, 17:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Λειτουργικό ⇛ lxde debian 12
Άβαταρ μέλους
dubuntu
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 02 Φεβ 2012, 01:04

Epirotes έγραψε:
Th P έγραψε: Πιστεύω πως η επιλόγή χρήσης ελεύθερου λογισμικού είναι πρωτίστως πολιτική επιλογή.

Συμφωνώ κι επαυξάνω: ειδικά η δική μας διανομή έχει μια καθαρή φιλοσοφική και πολιτική υπόσταση. Όταν ο κολλητός μου με έπεισε να δοκιμάσω την συγκεκριμένη διανομή πριν από 5 χρόνια με πολιτικά επιχειρήματα με έπεισε!

+1 οι χρήστες αυτής της κατηγορίας θα παραμείνουν στο linux (ή το όποιο μελλοντικό ελεύθερο λειτουργικό [ας πούμε Gnu hurd] ) ανεξάρτητα από λαγούς με πετραχήλια που θα προσφέρουν τα καθιερωμένα κλειστά OS's. Αντίθετα αυτοί που θα έρθουν προσωρινά στο linux λόγω μόδας ή περιέργειας ή κάποιων εφέ του compiz που είδαν, με την ίδια ευκολία θα γυρίζουν πίσω σε κάποιο μπιχλιμπίδι των windows ή mac. Η δυσκολία είναι να δώσουμε στον "αμόρφωτο" τεχνολογικά κόσμο τις σημασίας των όρων "ελεύθερο λογισμικό", "ανοιχτός κώδικας" κλπ. Οι μόνες έννοιες που καταλαβαίνει η πλειοψηφία είναι "δωρεάν" και "επί πληρωμή", δυστυχώς.
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 02 Φεβ 2012, 19:00

dubuntu έγραψε:Th P με το τρόπο που το θέτεις ειναι σα να μην πιστεύεις οτι τωρα εχουμε δημοκρατια κ κάνεις τον star_light να θελει να ζωστει τα άρματα να ανατρέψει το καθεστώς.

Λέω:
έγραψε:Αυτά για τον ορισμό της λέξης, επειδή όπως και οι περισσότερες στον σημερινό μας λόγο έχουν χάσει το νόημά τους,
ενώ αντίθετα κυριαρχεί ο "λόγος" στον οποίο δίνουμε στις λέξεις το νόημα ή την ερμηνεία που μας βολεύει.

Πρέπει να ξαναβάλουμε στην ζωή μας την ορθότητα του λόγου άν θέλουμε να συνεννοηθούμε επιτέλους για να βγάλουμε μία άκρη.

Δίνω έναν κραυγαλέο ορισμό από την wikipedia (θα μπορούσε να είναι και ο ορισμός του φασισμού ή οποιασδήποτε άλλης λέξης)
ακριβώς για να δείξω τον πύργο της Βαβελ στον οποίο ζούμε σήμερα, και γι αυτό λέω:
έγραψε:.......ενώ αντίθετα κυριαρχεί ο "λόγος" στον οποίο δίνουμε στις λέξεις το νόημα ή την ερμηνεία που μας βολεύει.

Το να λέει ο καθένας μας ατεκμηρίωτα το τι πιστεύει, επί παντός επιστητού
δίνοντας κάθε φορά την ερμηνεία που τον βολεύει, μας έχει οδηγήσει σ` αυτό το τέλμα.
Ακόμα και τώρα που βιώνουμε για τα καλά την κρίση και έχουμε αρχίσει να βλέπουμε και τις μεγαλύτερες δυσκολίες που θα ακολουθήσουν, δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε.

Μόνο ο "ορθός λόγος" μπορεί να κάνει δυνατή την συνεννόηση, πολύ απλά γιατί η νύχτα είναι νύχτα και η μέρα μέρα.

Η δημοκρατία είναι δημοκρατία και ο φασισμός, φασισμός,
σύμφωνα με τον ορισμό τους και όχι σύμφωνα με την ερμηνεία που βολεύει τον καθένα.

dubuntu έγραψε:Όσο για τα υπόλοιπα που παραθέτεις δεν είναι πρόβλημα αν είσαι ορειβατης ή φωτογράφος. Το προβλημα θα υπαρξει οταν θα αναλυσεις τις κοινωνικές κ οικονομικές σου ιδέες κ θα ερχονται σε συγκρουση με τις ιδεες αλλων μελών k θα αναβιωσει ο εμφυλιος σπαραγμος,( πραγμα που ευτυχως δεν γινεται )

Εδώ σε έχασα.
Αυτά που γράφω αφορούν διαφορετικό σχόλιο σε διαφορετικό θέμα που έθεσε ο συνφορουμίτης simosx:
έγραψε:Στο φόρουμ αυτό είμαστε σε θέση να κάνουμε καλά τις εργασίες που σχετίζονται με το Ubuntu. Για το γενικότερο πολιτικό ζήτημα είναι σημαντικό να συμμετάσχουμε και σε κάποιο άλλο αντίστοιχο φόρουμ ή κοινότητα, όπως για παράδειγμα το πολιτικό κόμμα (υπό ίδρυση) Πειρατικό κόμμα.
Για θέματα ιντερνετικής κουλτούρας, προσωπικά συμμετέχω στο reddit.com. Για θέματα περιβάλλοντος, συμμετέχω σε αντίστοιχα εξειδικευμένα φόρουμ του εξωτερικού. Υπάρχει αυτή η εξειδίκευση των κοινοτήτων και πρέπει σε κάθε κοινότητα που συμμετέχουμε να βοηθούμε να πηγαίνει (η αντίστοιχη κοινότητα) μπροστά

Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dubuntu » 02 Φεβ 2012, 20:43

Off topic:
@Th P
Φίλε μου για την δημοκρατία δεν είναι παράλογα αυτά που λες αλλά δεν μου άρεσε η στιγμή που διάλεξες να τα πεις: την ώρα που έχουμε μη εκλεγμένο πρωθυπουργό και ο star_light αμφισβήτησε το ό,τι έχουμε δημοκρατία (καλό να μην ρίχνουμε λάδι στην φωτιά)

Όσο για το ότι με έχασες δεν κατάλαβα το γιατί.Ο simosx είπε σε αυτό το φόρουμ να μιλάμε μόνο για το λινούξ κ να μην γράφουμε τις πολιτικές μας πεποιθησεις τα όποια να τα κρατάμε για πολιτικά φορούμ κ το σχόλιο μου ενισχύει την άποψη αυτή με επιχείρημα ότι αν γράφουμε πολιτικά εδώ μέσα ίσως να εκτροχιαστούμε

Και για μένα το λινουξ είναι πολιτική επιλογή:
Είμαι Έλληνας Πατριώτης, καταδρομέας ,χρησιμοποιώ αποκλειστικά λινουξ, αγαπώ τον ανοικτό κώδικα χωρίς να απαρνούμαι τον κλειστό, διαφωνώ κάθετα με τις πολιτικές της google, microsoft, apple, facebook στην συλλογή των προσωπικών μας δεδομένων.Δεν μου αρέσει η παγκοσμιοποίηση ,δεν με συγκινεί ο νεοφιλευθερισμός,δεν ειμαι ρατσιστής, δεν μου αρέσουν οι δικτατορίες, είμαι θρησκευόμενος αλλά δεν με ικανοποιεί η Εκκλησία.Κάποιοι που αυτοχαρακτηρίζονται "προοδευτικοί" θα διαφωνήσουν κάθετα μάζι μου όποτε καλύτερα οι συζητήσεις μας να μείνουν στο λίνουξ
Τελευταία επεξεργασία από dubuntu και 05 Φεβ 2012, 17:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
dubuntu
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 02 Φεβ 2012, 21:30

dubuntu έγραψε:@Th P
Φίλε μου για την δημοκρατία δεν είναι παράλογα αυτά που λες αλλά δεν μου άρεσε η στιγμή που διάλεξες να τα πεις: την ώρα που έχουμε μη εκλεγμένο πρωθυπουργό και ο star_light αμφισβήτησε το ό,τι έχουμε δημοκρατία (καλό να μην ρίχνουμε λάδι στην φωτιά)

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, οι ορισμοί των λέξεων και των πραγμάτων μπορούν να (παρ)ερμηνεύονται κατά βούληση ανάλογα με την χρονική στιγμή
και τις εκάστοτε συνθήκες.

Κάτι μου θυμίζει αυτό....... (κάτι περι αναγκαιότητας να τεθεί η δημοκρατία στο γύψο πριν πολλά χρόνια που μάλλον δεν είχες γεννηθεί)

Το λάδι στην φωτιά δεν το ρίχνει η ορθότητα του λόγου αλλά η κατά βούληση καταστρατήγησή του.

dubuntu έγραψε:Όσο για το ότι με έχασες δεν κατάλαβα το γιατί

Σε έχασα γιατί τουλάχιστον εγώ από τη συγκεκριμένη φράση δεν βγάζω νόημα.

Δεν θα ξαναεπαναλάβω τη θέση μου για το θέμα πολιτική και ελεύθερο λογισμικό,
αλλά μήπως η απάντηση στην ερώτηση γιατί το ελεύθερο λογισμικό δείχνει να έχει ελάχιστη αποδοχή στο ευρύ κοινό είναι πολιτική;
Μήπως η θέση για απομόνωση του ελεύθερου λογισμικού από το οτιδήποτε "μη λογισμικό", το απομονώνει και από τον κύριο όγκο των χρηστών;

Φιλικά
Θανάσης Π.
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 02 Φεβ 2012, 21:59

Th P έγραψε:Μήπως η θέση για απομόνωση του ελεύθερου λογισμικού από το οτιδήποτε "μη λογισμικό", το απομονώνει και από τον κύριο όγκο των χρηστών;

+1
Λες και όταν χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή μας ή γράφουμε ένα κείμενο φοράμε διαφορετικό καπέλο και γινόμαστε διαφορετικοί άνθρωποι. Πιστεύω ακράδαντα ότι το ποιόν και οι απόψεις του καθενός μας, είναι εμφανείς σε όλες τις δραστηριότητες μας...

Χαίρομαι ιδιαίτερα που αυτή η «πολιτική συζήτηση» που αναπτύχθηκε εκτός θέματος σε ένα «άκυρο θέμα», δείχνει το καλό επίπεδο των μελών της κοινότητας. Τελικά είμαστε μεγάλα παιδιά και μπορούμε να κάνουμε συζητήσεις σε «οριακά θέματα», χωρίς να ξεκατινιαστούμε!

Προσωπικά θα αισθανόμουν ιδιαίτερα μειωμένος αν κάποιος χωροφύλακας του φόρουμ χρειαζόταν να κλειδώσει μια συζήτηση λόγω θέματος...
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dubuntu » 02 Φεβ 2012, 22:01

Th P έγραψε:
dubuntu έγραψε:@Th P

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, οι ορισμοί των λέξεων και των πραγμάτων μπορούν να (παρ)ερμηνεύονται κατά βούληση ανάλογα με την χρονική στιγμή
και τις εκάστοτε συνθήκες.

Κάτι μου θυμίζει αυτό....... (κάτι περι αναγκαιότητας να τεθεί η δημοκρατία στο γύψο πριν πολλά χρόνια που μάλλον δεν είχες γεννηθεί)

Το λάδι στην φωτιά δεν το ρίχνει η ορθότητα του λόγου αλλά η κατά βούληση καταστρατήγησή του.

dubuntu έγραψε:Όσο για το ότι με έχασες δεν κατάλαβα το γιατί

Σε έχασα γιατί τουλάχιστον εγώ από τη συγκεκριμένη φράση δεν βγάζω νόημα.

Δεν θα ξαναεπαναλάβω τη θέση μου για το θέμα πολιτική και ελεύθερο λογισμικό,
αλλά μήπως η απάντηση στην ερώτηση γιατί το ελεύθερο λογισμικό δείχνει να έχει ελάχιστη αποδοχή στο ευρύ κοινό είναι πολιτική;
Μήπως η θέση για απομόνωση του ελεύθερου λογισμικού από το οτιδήποτε "μη λογισμικό", το απομονώνει και από τον κύριο όγκο των χρηστών;

Φιλικά
Θανάσης Π.

Off topic:
Tην μαυρη εποχή του "γυψου" ευτυχως δεν την εζησα 30αρης ειμαι.Κ βεβαια δεν πρεπει να ερμηνευονται ολα κατα βουληση απλα εδω που φτασαμε θα χρειαστει απο πολλες επωδυνες επιλογες να επιλεξουμε την λιγοτερο επωδυνη.Oσο για το ελευθερο λογισμικο υστερει σε προωθηση αλλα ειναι θεμα χρονου να παρει τα πανω του.Ξερω ενστολους λινουξαδες αρκετους
Τελευταία επεξεργασία από dubuntu και 05 Φεβ 2012, 17:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
dubuntu
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 02 Φεβ 2012, 23:21

Λέω να ρίξω κι άλλο λάδι στη φωτιά περί Ελεύθερου Λογισμικού και πολιτικής :P
http://foss.ntua.gr/wiki/index.php/%CE% ... E%B1%CF%82

http://p2pfoundation.net/%CE%9C%CE%B1%C ... E%BA%CF%8C
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 05 Φεβ 2012, 14:56

Off topic:

Τα ακόλουθα είναι προσωπική μου άποψη και δεν εκφράζουν το συμβούλιο συντονιστών:

Κι είσαι κι εσύ -όπως και πολλοί άλλοι, μεταξύ αυτών κι εγώ εκτός θέματος. Κάνω έκκληση να επιστρέψουμε στο θέμα που είναι: Τι είπε ο Χίτλερ για τους Έλληνες (ιστορικό). Παρότι οι σύνδεσμοι που παραθέτεις προέρχονται από συγγενή με την δική μου πολιτική ιδεολογία, είναι ένα θέμα που αξίζει να το συζητήσουμε σε ξεχωριστό νήμα εξετάζοντας την θέση όλων των κομμάτων και ιδεολογιών περί αυτού. Όσο για το λάδι στη φωτιά, ελπίζω να προλάβουν οι πυροσβέστες να την σβήσουν πριν επεκταθεί.
Τελευταία επεξεργασία από Epirotes και 05 Φεβ 2012, 15:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων