Συντονιστής: adem1
toumbo έγραψε:Παιδια μπορειτε να ανανεωσετε τις εικονες για να δουμε πως γινεται;
phantome έγραψε:Γεια σας παίδες. Δεν ξέρω αν το έχετε γράψει / απαντήσει αυτό αλλά επειδή με παίδεψε και το βρήκα τον τρόπο, έχουμε και λέμε:
Για εγκατάσταση του Ubuntu (και όχι μόνο προφανώς) σε ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ USB ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ πρέπει να φτιάξετε ξεχωριστό boot partition. Αν δεν το κάνετε ΔΕΝ πρόκειται να boot-άρει. Θα σας βγάζει μηνύματα λάθους το grub
phantome έγραψε:
Για εγκατάσταση του Ubuntu (και όχι μόνο προφανώς) σε ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ USB ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ πρέπει να φτιάξετε ξεχωριστό boot partition. Αν δεν το κάνετε ΔΕΝ πρόκειται να boot-άρει. Θα σας βγάζει μηνύματα λάθους το grub.
fkol k4 έγραψε:phantome έγραψε:Γεια σας παίδες. Δεν ξέρω αν το έχετε γράψει / απαντήσει αυτό αλλά επειδή με παίδεψε και το βρήκα τον τρόπο, έχουμε και λέμε:
Για εγκατάσταση του Ubuntu (και όχι μόνο προφανώς) σε ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ USB ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ πρέπει να φτιάξετε ξεχωριστό boot partition. Αν δεν το κάνετε ΔΕΝ πρόκειται να boot-άρει. Θα σας βγάζει μηνύματα λάθους το grub
Αν σου έχει βγάλει μηνύματα λάθους ο grub, είναι σίγουρο πως οφείλεται σε κάτι άλλο και όχι σε αυτό.
Έχω εγκαταστήσει και μοιράσει σε φίλους για δοκιμή πολλές φορές Ubuntu (από 10.10 μέχρι και 12.04) σε Usb stick και έχω και ένα δικό μου ώστε να μπορώ να έχω ένα φορητό λειτουργικό. Δεν αναφέρομαι φυσικά σε Live usb, αλλά σε κανονική μόνιμη εγκατάσταση.
Σε κανένα από αυτά δεν έχω φτιάξει ξεχωριστό /boot ή ξεχωριστό /home , πάντα όλα μέσα στο ίδιο διαμέρισμα ώστε να εκμεταλλεύομαι πλήρως τη μικρή χωρητικότητα ενός Usb stick.
Κανένα από αυτά δεν έχει παρουσιάσει ποτέ πρόβλημα με τον grub.
ΥΓ. Καλωσήρθες στο forum.