Για να γνωριστούμε...

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Για να γνωριστούμε...

Δημοσίευσηαπό simosx » 17 Φεβ 2012, 16:44

takisLM έγραψε:θα ηταν ποιο ευκολο στην εξοικιωση και θα αποφευγονταν χαζες αποριες ακομη και απο "εμπειρους" χρηστες υπολογιστων

Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις και έχουμε όρεξη να απαντούμε σε κάθε απορία.
Τείνει να γίνει και μόττο του φόρουμ, «Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις!» ;-)

Αν έχεις περισσότερες απορίες για το γραφικό περιβάλλον, μπορείς να ξεκινήσεις νέα συζήτηση στο φόρουμ (στην ενότητα για το γραφικό περιβάλλον), όπου μπορείς να καταγράφεις τις απορίες σου και να απαντούμε ειδικά σε κάθε μια από αυτές.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό takisLM » 17 Φεβ 2012, 18:35

Φτου ολοκληρο κατεβατο χαθηκε :(
μολις πατησα αποστολη μου λεει πρεπει αν συνδεθεις ενω ημουν συνδεμενος
( ειχα αφησει ωρα ανοιτο το παθαρυρο ...

ξαναγραφω εν ταχυ
medigeek χαχα , δε ενοουσα τοσο ιδιο αλλα ναι αυτο λεω

fkol k4 σωστα μαντψες δε αναφαιρομαι στον πυρινα και σε τι γλωσσα ειναι γραμενο
στον απλο χειρισμο του αναφερομαι σχετικα με τις ομοιοτητες

Σιμο επελεξα το "περι ενεμων " γιατι δεν ξερω την δομη του φορουμ
εδω μαλλον οφ τοπικ ειμαστε απ οτι καταλαβα...

Θελω να πω κατι γενικο με την ευκαιρια
Σε διαφορα φορουμ υπαρχουν διαφοροι οδηγοι - τουτοριαλ κλτ φιαγμενα με μερακι
απο λατρεις του καθε "σπορ" αυτο που δεν υπαρχει και ειναι πολυ χρησιμο στους νεους
ειναι το θεμα του χαζου- σπαστικου - τεμπελη νεου στο ποιο θα ρωτησει οτι θελει ασχετα αν την ιοδια ερωτηση εκανε κι αλλος πριος 3 σελιδες
αλλο να σου λενε αυτο που θελεις , κι αλλο νατο ψαχνεις μεσα σε κατεβατα κλτ αν ημουν διαχειρηστης σε καποιο φορουμ θα το ανοιγα ,
θα απαντουσαν φυσικα οσοι ειχαν ορεξη - μερακι και υπομονη . και οχι οι γνωστοι " ασε μας ρε φιλε μας ζαλησες δε βλεπεις "|
Γενικα μιλαω , κι οχι ειδικα για εδω , φανταζομαι θα καταλαβαινετε και θα το εχετε δει ...

Προσωπικα οι ερωτησεις ειναι μπολικες
δε μπορω να βρω μια καρτα τιβι και αν την κανω να λειτουργησει .. σε ξερω πως βλεπω το τι ειναι συνδεδεμενο με το πισι μου
( αντιστοιχο του ο υπολογιστης μου δεξι ιδιοτητες υλικο κλτ )
Στις ρυθμησεις συστηματος βλεπω πολυ γενικα πραγματα , υποτιθεται εχεις καλυτερο ελεγχο του υπολογιστη σου .. που ειναι ?
Γενικα το βρηκα κουραστικο σαν νεος , και το κακο ειναι οιτι ειναι αδικα κουραστικο
δε το λεω γκρινιαζοντας , το λεω γιατι ισως βοηθησεις καποιους να το κανουν καλυτερο

παραδειγμα
το θεμα "μπες στη φιλοσοφιας μας και θα ειναι καλυτερα ", ε δεν ειναι ετσι
η μπαρα ας πουμε που ειναι πανω εγω την θελω κατω .. μπορει απο συνηθειο , μπορει ομως επειδη ετσι λειτουργω
αν το προγραματιζα εγω κατω ισως την εβαζα γιατι ... γιατι ετσι μου κοβει
παταω δεξι δε κανει τιποτα ( για να την παραμετροποιησω - μετακινησω )
πας να πατησεις "πισω" στον φιρεφοξ πετιεται η μπαρα απο αριστερα ,γκρρρρρρ ποτε δε μαρεσαν οι αναδυομενες μπαρες γενικα
και τωρα εχω μια εδω και δε μπορω να την παραμετροποιησω , η για να το κανω πρεπει να διαβασω τον πολυ καλο οδηγο του εκαστοτε μερακλη (ρεσπεκτ στους μερκαληδες ;))
παραδειγμα υπενθημιζω ...
takisLM
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 17 Φεβ 2012, 20:34

Το θέμα με την μπάρα, αν και υπάρχει λύση που μου διαφέυγει γιατί δεν την έψαξα, θα λυθεί νομίζω οριστικά στην επόμενη έκδοση. Τουλάχιστον στην δοκιμαστική 12.04 Αλφα2 (ή3;) είναι πλέον σταθερή. Το θέμα είναι ότι αν έχεις υπομονή κι επιμείνεις όλα λύνονται εύκολα ή δύσκολα. Είναι λογικό στην αρχή να σου φαίνονται όλα περίεργα και βουνό και να νοσταλγείς και τα παράθυρα του Μπιλάκου. Όμως ούτε αυτά τα έμαθες δίχως κόπο, παιδεύτηκες να τα μάθεις και σε κάθε νέα έκδοση παιδεύεσαι να μάθεις τις αλλαγές που έγιναν. Κάπως έτσι είναι κι εδώ. Και κάπως έτσι ήμουν κι εγώ όταν πρωτοξεκίνησα στο ubuntu. Συνήθισα όμως και την πάνω μπάρα και την μπάρα αριστερά και τα κουμπιά κλεισίματος κλπ. στα παράθυρα που πια είναι αριστερά κι όχι δεξιά. Πολλά πράγματα είναι απλά συνήθεια. Να φανταστείς ότι μπαίνω καμιά φορά στην 10.04 και ψάχνω να βρω την μπάρα αριστερά.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό takisLM » 17 Φεβ 2012, 20:49

Το θεμα ειναι οτι ενω δει χνει μαι χαρα λειτουργικο (λογισμικο ), δε ειναι λειτουργικο :(

Τα παραθυρα του μπιλακου τα εμαθα πολυ ποιο ευκολα χωρις βοηθεια παρακαλω , εδω νοιθω τα χερια μου δεμενα
ξερω οτι ειναι καλυτερο , ξερω οτι ειναι καλυτερο , αλλιως θα εδινα εντολη sudo /ai sixtir
Ολη μερα ασχολουμαι λιγο λιγο και με κουρασε ... εγκατεστησα ενα θεμα να μοιζειμ με windows ,
μου λεει please run gnome desctop , τι ειναι αυτο ? πρεπει παλι να ρωτησω ? να ψαξω το γκουγκλη ?
κι αν δεν ειχα νετ και 3-4 ορεξατους σε ενα φορουμ ?

Κατεβασα την εκδοση που ειπε ο φιλος πριν που μoiaζει με ΧP , την εκαψα σε σιντι , μπουταρα
ερρορμπουτ λεει,.... το φωτογραφισα με το κινητο να σας το δειξω παω να στειλω με μπολυτουθ αλλο βασανο
δε βεισκει τιποτα το κινητο , το πισι βρισκει το κινητο και μπορω να του στειλω αρχεια αλλα οχι το αντιθετο ...

οουφφφφφφ :/
takisLM
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 17 Φεβ 2012, 21:00

Συμβουλὴ ποὺ δίνουν συνήθως οἱ παρηγορήτριες στοὺς τεθλιμμένους συγγενεῖς καὶ οἱ προξενῆτρες σὲ βιαστικούς-ὲς νέους-ες ποὺ εἶναι πάνω στὰ ντουζένια τους:
Ὑπομονή...
Ἐγὼ σήμερα πῆγα νὰ δῶ στὸ πισὶ ἑνὸς συναδέλφου (μὲ XP παρακαλῶ, ποὺ κάποτε τὸ ἔπαιζα στὰ δάχτυλα) γιατὶ δὲν ἔβλεπε δίκτυο καὶ δὲν μποροῦσα νὰ κάνω τὸ παραμικρό!!! Μιὰ συνήθεια εἶναι ὅλα.
ΥΠΕΜΟΝΗ καὶ ΚΟΥΡΑΔΓΙΟ!
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 17 Φεβ 2012, 21:15

takisLM έγραψε:Το θεμα ειναι οτι ενω δει χνει μαι χαρα λειτουργικο (λογισμικο ), δε ειναι λειτουργικο :(

Τα παραθυρα του μπιλακου τα εμαθα πολυ ποιο ευκολα χωρις βοηθεια παρακαλω , εδω νοιθω τα χερια μου δεμενα
ξερω οτι ειναι καλυτερο , ξερω οτι ειναι καλυτερο , αλλιως θα εδινα εντολη sudo /ai sixtir
Ολη μερα ασχολουμαι λιγο λιγο και με κουρασε ... εγκατεστησα ενα θεμα να μοιζειμ με windows ,
μου λεει please run gnome desctop , τι ειναι αυτο ? πρεπει παλι να ρωτησω ? να ψαξω το γκουγκλη ?
κι αν δεν ειχα νετ και 3-4 ορεξατους σε ενα φορουμ ?

Κατεβασα την εκδοση που ειπε ο φιλος πριν που μoiaζει με ΧP , την εκαψα σε σιντι , μπουταρα
ερρορμπουτ λεει,.... το φωτογραφισα με το κινητο να σας το δειξω παω να στειλω με μπολυτουθ αλλο βασανο
δε βεισκει τιποτα το κινητο , το πισι βρισκει το κινητο και μπορω να του στειλω αρχεια αλλα οχι το αντιθετο ...

οουφφφφφφ :/

Είναι πιθανόν απλά να μη σου ταιριάζει το γραφικό περιβάλλον του Ubuntu. Δεν αρέσουν όλα σε όλους!
θα σου έλεγα να δοκιμάσεις με ένα live CD και τα παρακάτω, ώστε να δεις τι σου ταιριάζει καλύτερα:
  • Linux Mint με περιβάλλοντα mate, Gnome-shell ή Cinnamon (δημιούργημα του mint): 32bit, 64bit.
  • Kubuntu με KDE περιβάλλον: 32bit, 64bit
  • Linux Mint επίσης με KDE, αλλά με άλλες επιλογές εφαρμογών από το Kubuntu: 32bit
  • Pear OS με μία παραλλαγή του gnome-shell με μπάρα κάτω κλπ: 32bit, 64bit

Κατά τη γνώμη μου το KDE μάλλον θα σε βολέψει περισσότερο, ενώ αν έπρεπε να επιλέξω κάτι από αυτά αλλά με gnome, βρίσκω μακράν ομορφότερο το Pear OS.
Για screenshots ώστε να πάρεις μία ιδέα, εδώ: http://www.best-website-design-company. ... .php?linux
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό takisLM » 17 Φεβ 2012, 21:29

linux ... οπως λεμε Ελληνικη αριστερα χαχαχα
θενξ fkol k4 εβαλα να κατεβει το kubuntu , γιατι εδω απ οτι βλεπω κυκλους κανω ...
ελπιζω οι αποριες μου να βοηθησουν τα παιδια που εξελησουν το ubuntu να το κανουν καλυτερο
αν και μαλλον κοινες ειναι σε ολους τους νιουφηδες ....

monkgr Ευχαριστω για την παρηγορια στον αρρωστο ...
μεχρι να βγει το ubuntu του :p
takisLM
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 17 Φεβ 2012, 21:39

takisLM έγραψε:linux ... οπως λεμε Ελληνικη αριστερα χαχαχα

Σωστόοος! Δεν το είχα συνδυάσει να σου πω την αλήθεια :lol: :lol:
Απλά να σου πω πως παρά τη διαφορετική ονομασία αυτών των διανομών, στην ουσία όλες τους είναι γεύσεις του ίδιου πιάτου (Ubuntu).
Βασίζονται στο Ubuntu, χρησιμοποιούν τα αποθετήρια και τις ενημερώσεις του, ο διαχειριστής πακέτων είναι κοινός (apt) κτλ.
Το μόνο που αλλάζει είναι η «βιτρίνα» και κάποιες μικρολεπτομέρειες, οπότε μπορείς να θεωρείς πως ισχύουν όλα όσα ισχύουν και για το Ubuntu (εννοώ τους οδηγούς στο φόρουμ), εκτός φυσικά από αυτά που έχουν να κάνουν καθαρά με την εμφάνιση.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 17 Φεβ 2012, 22:54

takisLM έγραψε:
Τα παραθυρα του μπιλακου τα εμαθα πολυ ποιο ευκολα χωρις βοηθεια παρακαλω

Ήταν το πρώτο πράγμα που ήρθες σε επαφή και αφιέρωσες χρόνο για να μάθεις.
Είχες μεγάλο ενδιαφέρον να χρησιμοποιήσεις τον πρώτο σου υπολογιστή.

Η νέα ικανότητα που καλείσαι να μάθεις με το Ubuntu είναι να είσαι ανοικτός σε ένα νέο λειτουργικό σύστημα,
που λειτουργεί διαφορετικά και μπορεί να έχει διαφορετικές δυνατότητες.
Στην περίπτωσή σου είναι κακή λύση να κάνεις το Ubuntu να φαίνεται ως Windows,
διότι είσαι προχωρημένος χρήστης και αναμένεις όμοια συμπεριφορά με Windows, κάτι που δεν υφίσταται.

Μπορεί να μην είσαι έτοιμος ακόμα να μάθεις κάτι νέο, που είναι το ελεύθερο λογισμικό, και να θέλεις να δοκιμάσεις λίγο αργότερα.
Είναι και αυτό κατανοητό. Πάντως, το να καταφέρεις να τα βγάλεις πέρα με το Ubuntu θα είναι τεστ ότι γνωρίζεις καλά τη λειτουργία ενός υπολογιστή και όχι απλά τα Windows.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό takisLM » 18 Φεβ 2012, 00:39

Φιλε σιμο αυτο που λες ειναι σωστο , αλλωστε ειπα οτι εχω χασει το 80% της ορεξης που ειχα
Το θεμα ειναι οτι στα βιντος ( που λεν κι γερμανοι ) διαβαζα οτι εγραφε στην οθονη και καταλαβαινα και προχωρουσα
εδω διαβαζω και ειναι σαν να βλεπω κινεζικα
αυτο που ειπε ο fkol k4 ειναι επισης σωστο , δεν αρεσουν ολα σε ολους , σαν τις γυναικες ειναι κι αυτα ;p
Δοκιμασα kubuntu , ποιο ευχαριστο το βρηκα , μονο που δε μπορεσα να συνδεθω στο ινδερντετ και δε ξερω γιατι ...
17 Φεβρουαριου .. ημερα ενασχολησης με λογισμικο ανοιχτου κωδικα . χαχα

Καλη σας νυχτα κυριοι...
takisLM
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων