Ubuntu 12.04 LTS (Precise Pangolin) Alpha, Beta:Νέα-κλπ

Εκδόσεις Ubuntu υπό ανάπτυξη (alpha, beta κλπ), δοκιμές (testing) και σφάλματα (bugs).
Eδώ συζητάμε για την εκάστοτε δοκιμαστική έκδοση του Ubuntu.

Συντονιστής: Geochr

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή συζητάμε θέματα και προβλήματα που αφορούν μόνο τις εκάστοτε υπό ανάπτυξη/δοκιμαστικές εκδόσεις του Ubuntu και των παραγώγων του.
Οι εκδόσεις υπό ανάπτυξη είναι δοκιμαστικές για τους προγραμματιστές και όσους συμμετέχουν στην διαδικασία με διορθώσεις, αναφορές bugs κτλ. Δεν συστήνονται για χρήστες καθώς μπορεί να έχουν αρκετά σφάλματα.
Αν ενδιαφέρεστε για συμμετοχή σε δοκιμές (testing) των υπό ανάπτυξη εκδόσεων του Ubuntu, δείτε πληροφορίες εδώ: https://wiki.ubuntu.com/GreekTeam/QA.

Re: Ubuntu 12.04 LTS (Precise Pangolin) Alpha, Beta:Νέα-κλπ

Δημοσίευσηαπό the_eye » 19 Φεβ 2012, 02:33

Δοκίμασε το δεξί alt, το δέχεται ;
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 19 Φεβ 2012, 02:40

the_eye έγραψε:Δοκίμασε το δεξί alt, το δέχεται ;

Το φοβόμουν ότι θα το προτείνεις αυτό. :lol:
Ευτυχώς δεν το δέχεται.
(Το altgr ελέγχει τους χαρακτήρες ½,£,¼,€,ϰ,°,·,ϛ,€,®,τ,ϑ,ͻ,ϡ κτλ. όχι ότι τους χρησιμοποιεί κανείς συνέχεια, αλλά είναι καλό να υπάρχουν).
Μάλλον θα πρέπει να γίνει μια αναφορά σφάλματος για το ότι οι αλλαγή του συνδυασμού δεν έχει αποτέλεσμα.
Δεν ξέρω όμως αν θα πρέπει να την κάνω στο Unity ή στο ccsm.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 19 Φεβ 2012, 02:49

Για δοκίμασε το F12.
Αν βρεις κάτι άλλο να κάνει το F12 τότε απλά :bow:
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 19 Φεβ 2012, 02:59

Χρειάζονται που και που, τέτοια ξεσπάσματα! :)
Να μην ξεχνάμε όμως, ότι είμαστε σε περίοδο ανάπτυξης. Αυτά είναι ζητήματα που θα λυθούν. Ειδικά το compiz τις τελευταίες μία δύο εβδομάδες έχει αρκετές αλλαγές ελέω unity και hud...

Από την άλλη μεριά, είναι αλήθεια ότι γίνονται κάποια πράγματα που δεν στέκουν. Για παράδειγμα, η canonical στηρίζει το unity στο compiz, προσλαμβάνει τον μόνο ενεργό developer του έργου πηγαίνει στην έκδοση 0.9.7 που δεν είναι και ότι πιο σταθερό (για τις ανάγκες του unity φαντάζομαι) και κρύβει κάτω από το χαλί τις αδυναμίες, κλειδώνοντας στην ουσία για τον πολύ κόσμο της δυνατότητες παραμετροποίησης που δίνει το ccsm. Τα κλειδωμένα πρόσθετα του compiz δεν συντηρούνται ή δεν τυχαίνουν ιδιαίτερης προσοχής, με αποτέλεσμα εμφανέστατα προβλήματα όταν κάποιος βγαίνει από το μαντρί! Χαρακτηριστικό είναι το πρόβλημα με τον κύβο στο oneiric http://www.youtube.com/watch?v=vKWLavhaOuw
Σήμερα, στο launchpad κάποιος χρήστης ανέφερε ότι βάζοντας την 0.9.4 από το natty κατάφερε να χρησιμοποιήσει τα πρόσθετα του compiz, όπως έκανε συνήθως. Επιπλέον κυκλοφορούν προτάσεις να βγει από τα επίσημα αποθετήρια το ccsm, για να μην σπάζουν τα συστήματα τους οι νέοι χρήστες...

Το σίγουρο είναι ότι δεν θα βαρεθούμε!
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 19 Φεβ 2012, 03:03

Μπα...ούτε αυτό.
Δοκίμασα επίσης τα alt+Home, ctrl+Home, Fn+alt, fn+altgr, ctrl+ctrl

Το θέμα δεν είναι οι συνδυασμοί, συνδυασμοί βρίσκονται.
Ακόμα και το να «θυσιάσω» το alt+shift δεν είναι πρόβλημα, αν είναι να θυσιάσω μόνο έναν συνδυασμό. Το πρόβλημα είναι ότι με «ξερό alt» δεν ξεχνάς το alt+shift, αλλά όλους τους συνδυασμούς πλήκτρων που θα μπορούσαν να αρχίζουν από alt.
Στην ουσία ούτε καν αυτό, γιατί και με alt στο HUD αλλάζει το πληκτρολόγιο με alt+shift, αλλά πετάγεται συνέχεια το HUD και πρέπει να το κλείνεις με ESC.
Λειτουργεί δηλαδή σαν pop-up window, αυτά τα ενοχλητικά στο internet που βάζουμε τόσα plugins και add-ons για να τα αποφύγουμε.
Ε, είναι παράλογο ξαφνικά να αποκτήσουμε pop-up windows ως επίσημη λειτουργία ενός λειτουργικού συστήματος.
Είναι το αντίστοιχο με το να σου συνδέσει κάποιος τους υαλοκαθαριστήρες στο συμπλέκτη. Δεν θα πάθεις τίποτα, αλλά θα σπάσουν τα νεύρα σου.

Επίτηδες έγραψα το post χρησιμοποιώντας πολλές αγγλικές λέξεις. Φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν κάθε φορά που άλλαζα keyboard layout γι αυτό το post θα έπρεπε να πατάω και το Escape για να κλείνω την αναζήτηση του HUD;

@pros
Τα ξεσπάσματα λειτουργούν μερικές φορές ψυχοθεραπευτικά, μια και είμαστε όλοι φίλοι, στους φίλους παραπονούμαστε. :thumbup:
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 19 Φεβ 2012, 03:11

Έχει ανοίξει ήδη bug Launchpad bug: #923384

Γραφτείτε όσοι έχετε πρόβλημα.
2 Ubuntu 24.04.2
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mangelasakis » 19 Φεβ 2012, 06:50

Παιδιά καταρχήν θα κατακρίνω την canonical που προκειμένου να δημιουργίσει μία ξεχωριστή διανομή έχει αχρηστεύσει το ubuntu με τις επιλογές της και κυρίως με το unity. Και αντί να προσπαθεί να το κάνει πιο εργονομικό και πιο εύχρηστο ασχολείτε με καινούργια ασήμαντα feutures όπως αυτό με τα video στο youtube με τα tutorials. Το θέμα δεν είναι που θα βρεί ο κάθε νέος χρήστης tutorial ώστε να προσαρμοστεί αλλά να είναι το ubuntu εύχρηστο και λειτουργικό ώστε να μην δυσκολεύεται ο νέος και ο αρχάριος χρήστης στην προσαρμογή... Τουλάχιστον σου δίνουν και άλλες επιλογές εκτός από το unity...

Και δεύτερον θα κατακρίνω εσάς που βιάζεστε να κάνετε εγκατάσταση για κύριο λειτουργικό σας σύστημα μία έκδοση ubuntu που δεν είναι ούτε καν beta αλλά alpha. Προφανώς θα πρέπει να καταλάβετε ότι οι alpha και beta διανομές είναι για δοκιμή ώστε να επισημένονται τα λάθη και τα προβλήματα που είναι φυσικό να υπάρχουν... Δεν σας είπε κανένας να βάλετε για κύρια διανομή μια alpha έκδοση ubuntu. Οπότε αναφέρετε τα όποιαδίποτε προβλήματα εντοπίζετε και σταματίστε να γκρινιάζετε... Για αυτό το σκοπό υπάρχουν οι beta και οι alpha εκδόσης... Η stable διανομή στην τελικη της μορφή θα βγει μετά απο 2 μήνες αν θυμάστε... Και με δεδομένο ότι καθημερινά έχουμε περίπου 50 ενημερώσεις τότε φαντάζεστε ότι θα γίνουν αρκετές διορθώσεις ακόμη...
Spoiler: show
Linux: 5ετής χρήση ┃ Προγραμ: μόνο C προς το παρών ┃ Αγγλικά: Μέτριος προς καλός
Desktop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64 - Debian testing amd64
CPU: 4x AMD Phenom II X4 955 ‖ RAM 8000 MiB ‖ Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
[Radeon HD 4200] Radeon HD 7750 ⎨1002:9710⎬
RTL8111/8168B PCI ⎨10ec:8168⎬ (rev 02)
Laptop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64
4x Intel Core i3 M 330 2.13GHz ‖ RAM 3628 MiB ‖ Sony Corporation VPCEB1J1E
Intel VGA [8086:0046] (rev 02)
eth0: [11ab:4381] (rev 11) ⋮ wlan0: AR9285 [168c:002b] (rev 01)
mangelasakis
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 19 Φεβ 2012, 13:28

Επειδή τυγχάνω ο εκφραστής παραπόνων κατά τις τελευταίες 2 σελίδες του νήματος, λαμβάνω την πρωτοβουλία να υποθέσω πως αυτό αφορά κυρίως τα γραφόμενά μου.
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως κατανοώ απολύτως πως η έκδοση 12.04 του Ubuntu είναι δοκιμαστική. Το επισημαίνω άλλωστε και σε πρόσφατη δημοσίευση σχετική με πρόβλημα που αντιμετώπισε κάποιο μέλος.

Σαφώς και δεν θα την υιοθετούσα ως κύριο λειτουργικό σύστημα για τον υπολογιστή μου, παρά μόνο στην περίπτωση κατά την οποία αντιμετώπιζα σοβαρά προβλήματα συμβατότητας του υπολογιστή μου με την τρέχουσα έκδοση, κάτι που ευτυχώς δεν ισχύει. Νομίζω άλλωστε πως είμαι σαφής στην σχετική μου αναφορά,αφού η δημοσίευσή μου περί ης ο λόγος ξεκινά με τη φράση «Έκανα κι εγώ μία εγκατάσταση πρόχειρα σε ένα USB, έτσι για να δω το 3D Unity και το HUD, μιας και στο Virtualbox τα Guest Aditions δεν...», κάτι που εμμέσως πλην σαφώς τονίζει πως ούτε ως κύρια εγκατάσταση την αντιμετώπισα, αλλά ούτε και άγνωστη μου είναι η φύση μιας υπό ανάπτυξης έκδοσης αφού τη διατηρώ σε εικονική μηχανή εδώ και αρκετό καιρό.

Ο μόνος λόγος δε που προέβην στην ενέργεια αυτή (της εγκατάστασης δηλαδή), είναι πως με τη μέθοδο της εικονικής μηχανής αδυνατώ ως τώρα να ενεργοποιήσω την τρισδιάστατη επιτάχυνση του γραφικού περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να παρακολουθήσω τις εξελίξεις στο γραφικό περιβάλλον το οποίο θα χρησιμοποιήσω (αν όλα πάνε κατ' ευχήν) μετά την επίσημη κυκλοφορία της έκδοσης.
Ως εκ τούτου φυσικά και γνωρίζω πως θα ήταν άτοπο να κάνω παράπονα για σφάλματα τα οποία θα ήταν φυσικό να αντιμετωπίσω, οπότε δεν έκανα αναφορά σε κανένα από αυτά.
Η ένστασή μου (η οποία παραδέχομαι πως εκφράστηκε εντονότερα ίσως από όσο θα ήταν πρέπον), αφορούσε (και αφορά ακόμα) την (κατά την άποψή μου φυσικά) απερίσκεπτη επιλογή ενός συγκεκριμένου πλήκτρου «ειδικών ενεργειών» όπως το πλήκτρο "alt" για την ενεργοποίηση μιας καινούριας λειτουργίας του περιβάλλοντος αντί ενός συνδυασμού πλήκτρων όπως θα ήταν φυσικό να περιμένει κανείς.
Τους λόγους για τους οποίους διαφωνώ με την επιλογή αυτή τους εξηγώ σε μεταγενέστερη δημοσίευση.
Το ανέφερα δε, επειδή η συγκεκριμένη λειτουργία δεν αντιμετωπίζεται φυσικά ως σφάλμα, αλλά ως προσθήκη για τη διευκόλυνση της χρήσης του λειτουργικού, πράγμα το οποίο σημαίνει πως ο στόχος είναι να διατηρηθεί και ει δυνατόν να επεκταθεί μέχρι την επίσημη κυκλοφορία της έκδοσης, οπότε δεν προβλέπεται η διόρθωση του συγκεκριμένου ζητήματος, αλλά η διατήρησή του.

Φυσικά γνωρίζω πως ο ορθός τρόπος επίλυσης τέτοιων ζητημάτων είναι μία αναφορά σφάλματος στο Launchpad στο οποίο διατηρώ λογαριασμό, κάτι το οποίο φυσικά και έκανα (παρακαλώ να αγνοήσετε τα λάθη του Αγγλικού σχολίου και ειδικά εκείνο του "run" αντί του σωστού "ran") για το εν λόγω σφάλμα ( Launchpad bug: #923384) και το οποίο φυσικά θα κάνω και για το πακέτο compiz in Ubuntu αν χρειαστεί, ή αν διαπιστώσω πως η σημαντικότητα του Launchpad bug: #923384 δεν αυξηθεί σε σχέση με το "Low" όπου και βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Το βρίσκω φυσικό δε να υπάρχει αυξημένη ανησυχία όσον αφορά τη λειτουργικότητα της εν λόγω ειδικά έκδοσης, αφ' ενός εκ μέρους όλων αφού πρόκειται για μία έκδοση μακράς υποστήριξης η οποία θα βρίσκεται μαζί μας για πέντε έτη και εκτός αυτού σηματοδοτεί εξελίξεις στο κομμάτι που αφορά την desktop χρήση του Linux (ή έστω μόνο του Ubuntu, του οποίου όμως είμαστε χρήστες τα πιο πολλά μέλη αυτής της κοινότητας), αφ' ετέρου εκ μέρους μου ειδικότερα, αφού έχοντας ήδη πληκτρολογήσει περισσότερες από δύο χιλιάδες οχτακόσιες μεταφράσεις μηνυμάτων αυτής σε περίπου πενήντα πακέτα και έχοντας εγκρίνει και αρκετά ακόμα από την δεκάτη τετάρτη Νοεμβρίου (η οποία τυγχάνει και ημέρα της ονομαστικής μου εορτής) και έπειτα, είναι λογικό νομίζω να ανυπομονώ λίγο παραπάνω για την υιοθέτησή της από όσο ανυπομονούσα για προηγούμενες εκδόσεις, αφού τη συγκεκριμένη τη θεωρώ (έστω και κατά το απειροελάχιστο ποσοστό που μου αναλογεί) «παιδί μου».

Παρά ταύτα, ζητώ συγγνώμη τόσο για την αναστάτωση που τυχόν προκάλεσα όσο και για το ύφος μου και ελπίζω η παρούσα να συνάδει περισσότερο με το πρέπον, αν και οφείλω να ομολογήσω πως αυτό το είδος λόγου δεν το χρησιμοποιώ ποτέ σε φιλικό πλαίσιο παρά μόνο σε επίσημες και απρόσωπες συναντήσεις.
Τέλος, «Ὁ ἀναμάρτητος ὑμῶν πρῶτος βαλέτω λίθον»
Τελευταία επεξεργασία από fkol k4 και 19 Φεβ 2012, 19:57, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 19 Φεβ 2012, 13:43

mangelasakis έγραψε:Παιδιά καταρχήν θα κατακρίνω την canonical που προκειμένου να δημιουργίσει μία ξεχωριστή διανομή έχει αχρηστεύσει το ubuntu με τις επιλογές της και κυρίως με το unity. Και αντί να προσπαθεί να το κάνει πιο εργονομικό και πιο εύχρηστο ασχολείτε με καινούργια ασήμαντα feutures όπως αυτό με τα video στο youtube με τα tutorials.

Ασχολούμαι με το ελεύθερο λογισμικό πάρα πολύ καιρό, και γνωρίζω ότι υπάρχουν θέματα που δε γνωρίζω τόσο καλά όσο άλλοι.
Και αυτό που κάνω είναι να εμπιστεύομαι άλλους για να κάνουν τη δουλειά. Στην προκειμένη περίπτωση είναι οι προγραμματιστές του Unity.

Κάτι που θα ήθελα να κάνουμε ως ελληνική κοινότητα είναι να προσθέσουμε ειδική υποστήριξη στο Dash όπου να γράφουμε με/χωρίς τόνους, και να μπορεί να βρει το σωστό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, «Κεντρο...». Επειδή λείπει ο τόνος στο ε, δεν το βρίσκει. Ή να γράφεις greeklish (κατά λάθος) με π.χ. kentro και να το βρίσκει ακόμα και τώρα. Η προταιρεότητά μας είναι να βγει το 12.04 με πλήρη και ποιοτική ελληνική μετάφραση, και στο 12.10 βλέπουμε αν θα καταφέρουμε να προσφέρουμε το παραπάνω προγραμματιστικά.

Οπότε, εμπιστευόμαστε τους προγραμματιστές ότι θα κάνουν καλά τη δουλειά τους.
Δεν καταλαβαίνω από αυτά που λέτε διότι δεν έχω βάλει Alpha2. Ίσως το καταφέρω τις επόμενες μέρες για να έχω και εγώ μια άποψη ;-).
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό toumbo » 19 Φεβ 2012, 13:50

Off topic:
Ρε συ fkol k4 γιατι δεν προσπαθεις παλι να ενεργοποιησεις τα Guest Additions στην εικονικη σου μηχανη να ξεμπερδευεις;Και γω αυτο εκανα!
http://www.dedoimedo.com/computers/virt ... ddons.html και μετα τρεξε το jockey-gtk!
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 LinuxMint 19.2 tina 4.15.0-72-generic 32bit (el_GR.UTF-8, MATE mate)
3 Intel Core2 CPU 6300 1.86GHz ‖ RAM 1930 MiB ‖ ASUS INC. P5B-VM
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nouveau}
5 wlx14cc2016487d: 0bda:8178 Realtek RTL8192CU 802.11n WLAN Adapter ⋮ enp2s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 01)
toumbo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Ubuntu +1