Χρήστης Ubuntu εδώ και έξι μήνες πλέον εγκαθιστώντας την 8.04 και πρόσφατα αναβαθμισμένος σε 8.10.
Δε θα αναλυσω τους λόγους για τους οποίους δεν ξαναγυρίζω πλέον στα windows,θα ήταν φλύαρο κι ανούσιο....
Παρακολουθώ το φόρουμ αρκετό καιρό τώρα το οποίο και μου έχει λύσει αρκετές απορίες.
Θεωρούσα άσκοπη τη διαδικασία των συχνών ερωτήσεων γιατί όταν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με το linux πλέον θα πρέπει να καταβάλει και ο ίδιος προσπάθειες αν θέλει να κατανοήσει και να "ενσωματωθεί" στο λειτουργικό και το θεωρώ πολύ εύλογο.
Το linux λοιπόν μου ανέτρεψε τα δεδομένα κι οι όποιες "παιδικές" δυσκολιές λύθηκαν με τη βοήθεια της κοινότητας των διαφόρων forum αλλά και του "δικού" μας σε περίπου ένα μήνα (η αλήθεια είναι ότι ίδρωσα.....αλλά το αποτέλεσμα και τα ωφέλη μακροπόθεσμα θα έλεγα ότι είναι εκπληκτικά!).
Απ την άλλη θεωρώ ότι μετά από κάποιο στάδιο έστω και ως αρχάριος κάποιος θα πρέπει να είναι ενεργό μέλος για να βοηθά κι αυτός με τη σειρά του σε περιπτώσεις που πολλές φορές φορές είναι εξαιριτικά σπάνιες,αλλά και όχι μόνο.
Το πρόβλημα λοιπόν που αντιμετωπίζω είναι το εξής.
Εχω μια κάρτα γραφικών ΑΤΙ (το ποιό επιεικές θα ήταν να μην τη βρίσω

Στην έκδοση 8.04 οι drivers είχαν εγαταστεθεί χωρίς κανένα πρόβλημα μέσω Envy όπως και στην 8.10.
Ολα λειτουργούσαν κανονικά μέχρι που προσπάθησα να δω απ την TV βιντεο και εκει κρασάρισαν τα πάντα.
Ισως έκανα εγώ λάθος στις επιλογές και λέω ίσως γιατί στην 8.04 το "πείραμα" είχε λειτουργήσει.
Εκτοτε δεν άνοιγε ο ΑΤΙ catalyst control center και όταν ανοίγω βίντεο ενώ ο ήχος λειτουργεί μαυρίζει όλο το μονιτορ και πάνω δεξιά βγάζει
stopping NTP server ntpd
starting NTP server ntpd.
Η μόνη? επιλογή είναι ctrl+alt+del για επανεκίνηση.
Aπεγκατέστησα λοιπόν τους drivers της ΑΤΙ και τους εγκατέστησα απ το αρχείο run της ιστοσελίδας της ΑΤΙ.
Το αποτέλεσμα,ο ΑΤΙ control center λειτουργεί και πάλι (η φωτό είναι απ την εκ νέου εγκατάσταση των drivers) αλλά σε εκκίνηση βίντεο (είτε vlc είτε Mplayer είτε οτιδήποτε άλλο) κρασάρει η οθόνη και βγάζει το ίδιο μύνημα.
Απεγκαθιστώντας τους drivers της ΑΤΙ τα βίντεο παίζουν κανονικά,ενώ με τους drivers σε λειτουργεία επίσης λειτουργεί κανονικά το awn,compiz κλπ πλην των βιντεο.
Να σημειώσω εδώ τα βίντεο από ιστοσελίδες όπως πχ to youtube παιζουν κανονικά.
Κάθε βοήθεια σας πολύτιμη καθώς μετά από αρκετό ψάξιμο δε βρήκα κάτι σχετικό και πολύ φοβάμαι πως είμαι μοναδικός στο είδος του προβλήματος