Βοήθεια για Java,opengl και Οπτικό Προγραμματισμό.

...IDE, compilers, κλπ

Συντονιστής: konnn

Βοήθεια για Java,opengl και Οπτικό Προγραμματισμό.

Δημοσίευσηαπό Trequartista » 19 Μαρ 2012, 21:04

Καλησπέρα,χαιρετώ και πάλι.Μπαίνω κατευθίαν στο ψητό και αναλύω ώστε να μου δώσετε τα φώτα σας.Ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη για πιθανά λάθη.
Πρώτα απ'όλα χρειάζομαι έναν compiler να το πω για Java.Στην σχολή κάνουμε στο bluej,ξέρω ότι αντίστοιχα είναι το eclipse και το netbeans(το οποίο έχω εγκαταστήσει ήδη).Το θέμα είναι τώρα ότι πέρα απ'τον java compiler πρέπει να υποστηρίζει και opengl για να κάνω γραφικά φυσικά.Απ'ότι είδα το netbeans το κάνει και εγκατέστησα τις βιβλιοθήκες(νομίζω).
Τώρα σε τι είναι προτιμότερο να γράφω σε C++ ή Java;
Τονίζω οτι ξεκινάω from scratch,οπότε μπορεί να είναι και χαζά αυτά που ρωτώ.Στη σχολή μας είπε μέσω microsoft visual studio να εγκαταστήσουμε την opengl.
Την οποία visual studio χρειάζομαι και για τον οπτικό προγραμμάτισμο-visual basic,υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο ubuntu; Ή πρέπει μέσω windows και visual studio;
Συνοπτικά,γιατί μάλλον δεν τα λέω και πολύ καλά,χρειάζομαι για γραφικά την opengl.
Για java ότι "καλύτερο" δεν ξέρω πως να το πω.Και για οπτικό προγραμματισμό αν υπάρχει κάτι.
Αυτά και ευχαριστώ.
Trequartista

Εκτύπωση

Re: Βοήθεια για Java,opengl και Οπτικό Προγραμματισμό.

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 20 Μαρ 2012, 08:38

Καλημερα φιλε μου!

Καμια ερωτηση δεν ειναι χαζη , μην ψαρώνεις να ρωτας οτι θες.

Η C++ βασίζεται στην C και αποτελεί ενα υπερσυνολο της δεδομένων ολων εκείνων των εργαλείων της για τον OOP. Ειναι πραγματικός ωκεανός για μενα προσωπικα. Εσυ κανε οτι θελεις.
Λοιπον το Eclipse ειναι πολυ καλο και το χρησιμοποιούσα και εγω. Ο compiler για τη java ειναι ο javac.
Άνοιξε το τερματικο σου και δωσε :

Κώδικας: Επιλογή όλων
whereis javac

Λογικα θα στον βγάλει στον /usr/bin

μετα δωσε

man javac
για να δεις περισσοτερες λεπτομέρειες απο το εγχειρίδιο

Για να μεταγλωτίσεις ενα αρχειο και να παράξει java bytecode η εντολή ειναι :

javac classname.java

οπου classname.java ειναι το αρχείο που θα περιέχει μεσα την κλάση σου. Με ονομασία ιδια
με αυτη την κλάσης.

Τέλος μπορεις να τρέξεις το προγραμμα απο το τερματικο με την

java classname // Δεν χρειάζεσαι την κατάληξη όποια εδω

Φυσικα ολα αυτα μπορουν να γινουν και μεσω του Eclipse αυτοματα με κουμπάκια (ένα πράσινο) και χωρις εντολες.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Trequartista » 20 Μαρ 2012, 15:46

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.Χρειάζομαι όμως ένα περιβάλλον ώστε να δουλέψω και opengl μαζί,που μάλλον σε C++ θα γράφω αλλά δεν είναι και σίγουρο γιαυτό ρώτησα ποιο είναι προτιμότερο.

Παρόλα αυτά χρήσιμες οι συμβουλές σου και σε ευχαριστώ.
Trequartista

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 20 Μαρ 2012, 15:53

Trequartista έγραψε:
Σε ευχαριστώ για την απάντηση.Χρειάζομαι όμως ένα περιβάλλον ώστε να δουλέψω και opengl μαζί,που μάλλον σε C++ θα γράφω αλλά δεν είναι και σίγουρο γιαυτό ρώτησα ποιο είναι προτιμότερο.

Όπως το περιγράφεις, δίνεις την εντύπωση ότι το περιβάλλον ανάπτυξης πρέπει να υποστηρίζει OpenGL. Αυτό που μάλλον θέλεις να πεις, είναι ότι χρειάζεσαι κάποια βιβλιοθήκη OpenGL που θα καλείς μέσα από το πρόγραμμά σου.
Κάθε περιβάλλον ανάπτυξης επιτρέπει να προσθέσεις βιβλιοθήκες ανάπτυξης, όποια είναι αυτή. Αν είναι πράγματι αυτό που ζητάς, τότε αναζητάς για τη βιβλιοθήκη OpenGL σε Linux που θα επιτρέψει να προγραμματίσεις σε επίπεδο OpenGL.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Trequartista » 20 Μαρ 2012, 16:32

έγραψε:Όπως το περιγράφεις, δίνεις την εντύπωση ότι το περιβάλλον ανάπτυξης πρέπει να υποστηρίζει OpenGL. Αυτό που μάλλον θέλεις να πεις, είναι ότι χρειάζεσαι κάποια βιβλιοθήκη OpenGL που θα καλείς μέσα από το πρόγραμμά σου.
Κάθε περιβάλλον ανάπτυξης επιτρέπει να προσθέσεις βιβλιοθήκες ανάπτυξης, όποια είναι αυτή. Αν είναι πράγματι αυτό που ζητάς, τότε αναζητάς για τη βιβλιοθήκη OpenGL σε Linux που θα επιτρέψει να προγραμματίσεις σε επίπεδο OpenGL.

Αυτό ακριβώς εννοώ ναι.Κατάλαβα,οπότε είτε Netbeans είτε Eclipse είτε οτιδήποτε δεν έχει σημασία,απλά εγκαθιστώ τις βιβλιοθήκες.Μάλιστα,σε ευχαριστώ.
Τώρα όσον αφορά τον οπτικό προγραμματισμό,υπάρχει κάτι αντίστοιχο της visual studio για visual basic ή μόνο μέσω αυτής;
Trequartista

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 20 Μαρ 2012, 17:42

Το netbeans προσωπικά δεν το συνιστώ.. Το eclipse είναι πιο δυνατό και με τα κατάλληλα modules μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα...

Τώρα για γλώσσα, αν και είμαι οπαδός της c++, στο θέμα των "γραφικών" θα πήγαινα σε java...
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Προχωρημένος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 12.04 Precise Pangolin 64bit (en_US.UTF-8)
3 Intel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz ‖ RAM 5890 MiB ‖ TOSHIBA PWWHA - TOSHIBA SATELLITE C660
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0106] (rev 09)
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 05) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό alkismavridis » 19 Απρ 2012, 22:19

Εγώ έχω κάνει αρκετές εφαρμογές java με γραφικό περιβάλλον και μου αρέσει πολύ η java.. Παρ όλα αυτά δεν έχω ιδέα τι είναι το openGL..
Πιστέυω ότι και η c/c++ μιά χαρά κάνουν τη δουλειά.. Πρόσφατα έχω αρχίσει να μαθαίνω Gtk+ και πολύ ωραία γραφικά φτιάχνει!

Όσον αφορά τα IDE να πω στον φίλο μας ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου! Ένας απλός κειμενογράφος, ένα τερματικό και ένας compiler και φτιάχνεις όσα γραφικά θέλεις!
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο┃ Προγραμματισμός: Java, Assembly, Fortran, μαθαίνω C/X11┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 14.04 64-bit ┃ Τρόπος εγκατάστασης: Live USB
Προδιαγραφές ⇛ Desktop: Intel i5 2320 3.00GHz.┃ MotherBoard: Asus p8h61 -m pro
Προδιαγραφές ⇛ RAM: 4GB ┃ Τροφοδοτικό Corsair CX430

GPU: Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0102] {i915}
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 06) ⋮ wlan0: 0b05:1723 ASUS WL-167G v2 802.11g Adapter [Ralink RT2571W]
Οθόνη Schaub Lorenz (Tv)
alkismavridis
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Ανάπτυξη Λογισμικού