Να ψηφίσω;

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Να ψηφίσω;

Δημοσίευσηαπό mangelasakis » 04 Μάιος 2012, 22:36

@fkol k4

Καταρχήν θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για την άποψη που έχεις όσον αφορά τα πιστεύω σου. Νομίζω ότι αυτό που περιγράφεις είναι η έννοια του καπιταλισμού που όπως έχεις διαπιστώσει όλες οι καπιταλιστικές χώρες βρίσκονται σε οικονομική κρίση. Τυχαίο δεν νομίζω. Δεν γίνεται να είναι όλα ιδιωτικά γιατί το κράτος έχει πολύ περισσότερες ανάγκες από αυτές που περιγράφεις μόνο(υγεία, ασφάλεια ,πρόνοια) όπως ας πούμε πχ. δημιουργία και συντήρηση οδικού δικτύου , άδρευση , ύδρευση , ηλεκτροδότηση, ναυτηλία, τουρισμό, εκπαίδευση, σκουπίδια κλπ. Θα μου πεις γιατί χρειάζονται να είναι όλα αυτά κρατικά??? Γιατί πολύ απλά σε αυτούς τους τομείς είτε υπάρχει μονοπώλειο (προς το παρών τουλάχιστον) είτε δεν υπάρχουν καθόλου εταιρίες για να καλύψουν αυτές τις βασικές μας ανάγκες. Οπότε δεν μπορεί να υπάρξει υγειές ελεύθερο εμπόριο (το οποίο δεν θα ήταν ελεύθερο αν ήταν ελεγχόμενο όπως λες). Αλλά όλα αυτά ακόμη και να μπορούσαν να ήταν ιδιωτικά δεν θα μπορούσαν να είναι ελεγχόμενα γιατί πολύ απλά υπάρχουν τεράστια συμφέροντα και διακινούνται τεράστια ποσά σε μίζες ώστε να γίνονται τα στραβά μάτια σε ελέγχους... Και επειδή χρειάζεται ο κρατικός τομέας χρειάζονται και μεγάλα ποσά για να συντηρηθεί αυτός ο τομέας. Αλλά θα επιμείνω στην αρχική άποψη μου ότι αυτό το μοντέλο είναι ουσιαστικά ο καπιταλισμός που είχαμε μέχρι τώρα και όπως όλοι βλεπουμε έχει αποτύχει σαν μοντέλο. Κάτι που τα αριστερά κόμματα το είχαν προβλέψει από την δεκαετία του 90.

Τώρα αυτό το θέμα με τους μετανάστες είναι πιο περίπλοκο. Σαν παιδί του λαού και εγώ έχω δουλέψει ουκ ολίγες φορές με μετανάστες και μάλιστα πάρα πολλών εθνικοτήτων και δεν διαφωνώ ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι και πιο καλοί και πιο φιλότιμοι στην δουλειά τους. Αλλά αυτό δεν είναι προσωπικό μας ζήτημα ή πολιτικό αλλά εθνικό ζήτημα. Οι μετανάστες αυτή την στιγμή στην Ελλάδα είναι πάνω από 1 εκατομύριο όσοι είναι δηλαδή και οι άνεργοι Έλληνες περίπου. Οπότε καταλαβαίνεις πως αν δεν υπήρχαν οι μετανάστες η ανεργία μπορεί να ήταν και σε μηδενικά επίπεδα αυτή την στιγμή... Εκτός από αυτό ένα πολύ μεγάλο μέρος από το κεφάλαιο μας βγαίνει έξω εξαιτίας των μεταναστών που στέλνουν τα χρήματα στις οικογένειες τους στις χώρες τους. Αυτό είναι πλήγμα και για την οικονομία. Για να μην πούμε και για την παρανομία που υπάρχει από τους μετανάστες που ΠΑΣΟΚ κ' ΝΔ τους έδωσαν και δικαίωμα ψήφου για να κερδίσουν ψήφους αλλά και για να ψηφίζουν οι ξένοι για την τύχη της χώρας μας..
Προσωπική μου άποψη ταυτίζεται απόλυτα με αυτή των αριστερών κομμάτων που αν δεν κάνω λάθος είναι κοινή με αυτή των δεξιών και ακροδεξιών δηλαδή να φύγουν από την χώρα μας και να πάνε να δουλέψουν στην χώρα τους, να φτιάξουν οικονομία στην χώρα τους, να φτιάξουν κράτος-πρόνοια στην χώρα τους και να ζήσουν στην χωρα τους και όχι στην δική μας. Τώρα θα μου πεις και οι Έλληνες μετανάστες τι θα κάνουν??? Να κάνουν και αυτοί το ίδιο. Να γυρίσουν στην Ελλάδα να δουλέψουν να επενδύσουν, να συμετέχουν στα κοινά ψηφίζοντας και καθορίζοντας την μοίρα τους και να ζήσουν στην χώρα τους όπως ζούμε και εμείς. Και αυτοί νομίζω θέλουν να γυρίσουν στον τόπο τους αλλά και εμείς κατά κάποιο τρόπο τους έχουμε ανάγκη είτε για την μόρφωση τους είτε για την ψήφο τους είτε για τις επενδύσεις τους είτε γιατί είναι δικοί μας άνθρωποι και τους προτειμάμε από τους αλλοδαπούς... Δεν είμαι ρατσιστής αλλά όπως πρέπει εμείς οι Έλληνες να κάτσουμε και να φτιάξουμε την χώρα μας ώστε να μπορούμε να επιζήσουμε και έχουμε κάνει και στο παρελθόν αλλά κάνουμε και τώρα θυσίες για να το πετύχουμε έτσι θα έπρεπε να κάνουν και αυτοί και όχι να την κοπανάνε σε κάθε ζόρισμα....

Αλλά τέλος πάντων αυτή είναι προσωπική μου γνώμη και την θεωρώ σωστή όπως έχεις και εσύ την γνώμη σου και είναι απολύτως σεβαστή. Όμως θα πρέπει να αποδεχτείς ότι ο καπιταλισμός που υποστηρίζεις έχει αποτύχει ίσως σε όλες τις χώρες και αυτό δεν είναι δικιά μου άποψη αλλά είναι πραγματικό γεγονός.

Τώρα το σχόλιο μου για τους οικολογους κλπ είναι ότι , τους κρίνεις από την εμφάνιση, την όψη τους, το κούρεμα τους? Δεν το λέω ειρωνικά και μην με παρεξηγήσεις αλλά και ο Άδωνης πήγε στην ΝΔ και φοράει και κουστούμι και έχει και την Εμμανοηλίδου(όχι πως αυτή δεν είναι σούργελο αλλά είναι ομορφούλα) γυναίκα αλλά παρόλα αυτά η πλειοψηφία του λαού ΝΔ φαίνεται ότι θα ψηφίσει από τις δημοσκοπίσεις . Ή πόσο χειρότεροι μπορεί να είναι οι οικολόγοι από την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που υπέγραφαν μνημόνεια χωρίς καν να τα διαβάσουν και εκτός από αυτό κάθε μέρα αλλάζουν γνώμη προκειμένου να καλύψουν τα συμφέροντα τους(πχ Σαμαράς που ήταν κατά του μνημονείου και μετά έγινε υπέρ μόλις είδε συγκυβέρνηση)? Δεν νομίζω ότι έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε τους οικολόγους και το κάθε μικρό κόμμα από την στιγμή που τόσα χρόνια ψηφίζαμε αυτά τα εκτρώματα που παρόλο που ήταν λαμόγια δεν είχαν έστω και μια σταλιά από νοημοσύνη ώστε να κάνουν τα αυτονόητα όπως πχ να διαβάσουν πριν υπογράψουν...

Και τέλος για να σου επιχειρηματολογίσω αν η ψήφος σαν την δική σου θα ήταν θετική για τα μικρά κόμματα ή όχι τότε η απάντηση είναι όχι δεν θα ήταν θετική γιατί αν ψήφιζες θα ψήφιζες ένα καπιταλιστικό κόμμα που όλοι μας ξέρουμε ποια είναι. Αλλά όπως λέει και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ τέτοιους ψήφους δεν τους θέλει και δεν τους έχει ανάγκη η αριστερά. Τι να τους κάνει αν μόλις βγει στην κυβέρνηση θα έχει αντιμέτωπο έναν λαό με διαφορετική ιδεολογία από αυτό που ψήφισε και τον εκπροσωπεί??? Θα ήταν μια αποτυχία αυτό και άρα καλύτερα ας μην πάρει τέτοιου είδους ψήφους και ας μην βγει και ποτέ κυβέρνηση αλλά να είναι εκεί να ασκεί πίεση και κριτική και να κρατάει τα μπόσικα για την κάθε κυβέρνηση μην αφήνωντας την να κάνει λαμογιές εις βάρος του λαού.

Αλλά πίστευα ότι μετά από την κρίση ο λαός έχει βάλει μυαλό και έχει καταλάβει ότι δεν φταίνε τα 2 μεγάλα κόμματα αυτά καθέ αυτά για την κρίση αλλά η ιδεολογία τους και όλο το καπιταλιστικό σύστημα που πολύ απλά δεν τσουλάει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης...
Spoiler: show
Linux: 5ετής χρήση ┃ Προγραμ: μόνο C προς το παρών ┃ Αγγλικά: Μέτριος προς καλός
Desktop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64 - Debian testing amd64
CPU: 4x AMD Phenom II X4 955 ‖ RAM 8000 MiB ‖ Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
[Radeon HD 4200] Radeon HD 7750 ⎨1002:9710⎬
RTL8111/8168B PCI ⎨10ec:8168⎬ (rev 02)
Laptop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64
4x Intel Core i3 M 330 2.13GHz ‖ RAM 3628 MiB ‖ Sony Corporation VPCEB1J1E
Intel VGA [8086:0046] (rev 02)
eth0: [11ab:4381] (rev 11) ⋮ wlan0: AR9285 [168c:002b] (rev 01)
mangelasakis
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό akounadis » 04 Μάιος 2012, 23:01

simosx έγραψε:Το πρόβλημα της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης είναι ότι τα κόμματα συνεργαζόντουσαν με τους πολίτες στη διαφθορά, με προσλήψεις στο δημόσιο, πρόωση συνταξιοδότηση (και στα 35!) και άλλα τέτοια. Αν ήταν να «τρυπώσουν» κάποιοι στο δημόσιο, του ανεχόμασταν. Και μπορεί και κάποιοι συγγενείς μας να έχουν επωφεληθεί. Και εμείς τα θέλαμε αυτά, και για αυτό τους ψηφίζαμε. Αναγνωρίζω ότι σε αυτή τη διαδικασία υπάρχουν και άτομα που δεν επωφελήθηκαν άμεσα από αυτές τις πρακτικές τα τελευταία 30 χρόνια.

Αυτά που έγιναν τα τελευταία 30 χρόνια τα θέλαμε και τα πάθαμε. Τώρα είμαστε στη φάση αυτή να διορθώσουμε ένα σωρό προβλήματα σε δύσκολες εποχές. Για να τα βγάλουμε πέρα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και θετικό κλίμα στην ελληνική κοινωνία. Ο καθένας θα έπρεπε να επιλέγει κάθε πρωτοβουλία που να προάγει τη συνεργασία. Είναι ο μόνος τρόπος.

..."Ο καθένας θα έπρεπε να επιλέγει κάθε πρωτοβουλία που να προάγει τη συνεργασία. Είναι ο μόνος τρόπος."
:thumbup: ναι, θα πρέπει να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλον σε όλα τα επίπεδα. Ναι, είναι ο μόνος τρόπος να προάγουμε το καλύτερο για το συμφέρον όλων μας.
Λειτουργήσαμε όλα αυτά τα χρόνια πλειοψηφικά χωρίς να κοιταζόμαστε στα μάτια. Παθητικά, ατομικά και το σύνολο σχεδόν καταστράφηκε.
Ακόμα και το να προσπερνάει ο Έλληνας τον Έλληνα στην ουρά του ταχυδρομείου είναι υποτιμητικό. Και πολλά αλλά που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε μέχρι το 2014...
Θέλω όμως να πιστεύω σε κάτι. Ο Έλληνας δεν αρέσκεται σε μια τέτοια νοοτροπία, ωχ αδελφισμού. Απλά το έκανε - κάναμε γιατί είναι το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε απλά για να μην κουραστούμε λίγο περισσότερο. Όχι τεμπέλης, απλά ο Άγγλος για να βιδώσει μια βίδα έχει σχέδιο, προγραμματισμό και χρόνο. Ο Έλληνας θα το κάνει στο 1/10 του χρόνου, χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό παρά μόνο με το μυαλό του.
Αυτό λείπει και το ξέρουμε. Λίγο τάξη. Ακούστε, δείτε πέρα απ τα σύνορά μας τι κάνει ο Έλληνας. Από Αμερική έως Αυστραλία. Η διαφορά είναι ότι εκμεταλλεύεται τα όπλα και την υποδομή των άλλων.
Επιτέλους ας έρθει αυτή η στιγμή να διαολοστείλουμε αυτά τα "καθίκια". Να τους εξορίσουμε...να καθαρίσουμε τα σχολεία για τα παιδάκια που έρχονται. Τα νοσοκομεία για τους αρρώστους που έρχονται. Την οικονομία για τους νόμους του οίκου που έρχονται.
Παιδεία - Υγεία - Νόμοι τα του Οίκου μας.
Intel Core i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz ‖ RAM 7617 MiB ‖ Dell Inc. 065C71 - Dell Inc. Inspiron 15 7000 Gaming
Intel Device [8086:591b] {i915} ⋮ nVidia Device [10de:1c8c] {nouveau}
wlp3s0: Intel Wireless 3165 [8086:3165] (rev 79) ⋮ enp2s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Συναντήσεις φίλων του Ubuntu-gr σε πόλεις της Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
akounadis
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: akounadis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 04 Μάιος 2012, 23:16

mangelasakis έγραψε:Νομίζω ότι αυτό που περιγράφεις είναι η έννοια του καπιταλισμού που όπως έχεις διαπιστώσει όλες οι καπιταλιστικές χώρες βρίσκονται σε οικονομική κρίση

Όχι ακριβώς. Αυτό που περιγράφω είναι κοντά σε αυτό που εφαρμόζεται σε χώρες όπως η Ιαπωνία και η Αυστραλία, οι οποίες δεν βρίσκονται στην κρίση που βρίσκονται οι κλασσικές καπιταλιστικές χώρες.
Capital=κεφάλαιο, οπότε καπιταλισμός=το να κυβερνά το κεφάλαιο. Όχι μόνο δεν έχω περιγράψει κάτι τέτοιο, αλλά παρακάλεσα στο ποστ μου να μην γίνει αυτή η ταμπελοποίηση.
Εν πάσει περιπτώσει, αυτό που ήθελα να δείξω και νομίζω πως κατέστη εμφανές, είναι πως το συμπέρασμα ότι η λευκή ψήφος μπορεί να ταξινομηθεί και να προσμετρηθεί ως απώλεια του ενός ή του άλλου, δεν στέκει. Μπορεί να ισχύει η υπόθεση πως χάνεται από κάπου, μπορεί και όχι.
mangelasakis έγραψε:όχι πως αυτή δεν είναι σούργελο αλλά είναι ομορφούλα

Εκεί συμφωνούμε :lol:
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mangelasakis » 04 Μάιος 2012, 23:26

fkol k4 έγραψε:
mangelasakis έγραψε:Νομίζω ότι αυτό που περιγράφεις είναι η έννοια του καπιταλισμού που όπως έχεις διαπιστώσει όλες οι καπιταλιστικές χώρες βρίσκονται σε οικονομική κρίση

Όχι ακριβώς. Αυτό που περιγράφω είναι κοντά σε αυτό που εφαρμόζεται σε χώρες όπως η Ιαπωνία και η Αυστραλία, οι οποίες δεν βρίσκονται στην κρίση που βρίσκονται οι κλασσικές καπιταλιστικές χώρες.
Capital=κεφάλαιο, οπότε καπιταλισμός=το να κυβερνά το κεφάλαιο. Όχι μόνο δεν έχω περιγράψει κάτι τέτοιο, αλλά παρακάλεσα στο ποστ μου να μην γίνει αυτή η ταμπελοποίηση.
Εν πάσει περιπτώσει, αυτό που ήθελα να δείξω και νομίζω πως κατέστη εμφανές, είναι πως το συμπέρασμα ότι η λευκή ψήφος μπορεί να ταξινομηθεί και να προσμετρηθεί ως απώλεια του ενός ή του άλλου, δεν στέκει. Μπορεί να ισχύει η υπόθεση πως χάνεται από κάπου, μπορεί και όχι.
mangelasakis έγραψε:όχι πως αυτή δεν είναι σούργελο αλλά είναι ομορφούλα

Εκεί συμφωνούμε :lol:

Απλά το ζητούμενο είναι το χρήμα να εξυπηρετεί τον άνθρωπο και όχι το αντίθετο.

Και επίσης η δική μου λογική λέει ότι ένα ψηφοφόρος που φεύγει από τα μεγάλα κόμματα το κάνει γιατί έχει συνηδητοποιήσει πραγματικά ότι δεν φταίνε τα κόμματα αυτά καθε αυτά αλλά η ιδεολογία τους , αφού και το ένα αλλά και το άλλο απότυχαν και όχι μόνο αυτά αλλά και όλα τα καπιταλιστικά κόμματα στην Ευρώπη. Με αυτήν την λογική οι ψηφοφόροι που φεύγουν από τα 2 μεγάλα κόμματα θα έπρεπε να το κάνουν γιατί συνηδητοποιούν τον λόγο που απότυχαν , δηλαδή συνηδητοποιούν ότι φταίει η ιδεολογία και άρα θα έπρεπε να αλλάξουν και ιδεολογία και όχι απλά να μην ψηφίζουν τα 2 μεγάλα κόμματα αλλά να ψήφιζαν κάτι διαφορετικό. Αν συνέβαινε αυτό (που θέλω να πιστεύω ότι συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό ή είναι εφικτό για λόγους αγανάκτησης να γίνει) τότε θα έλεγα ότι οι αποχή και η λευκή ψήφος δεν ευννοεί τα μικρά κόμματα αφού ούτως η άλλως δεν πηγαίνει στα 2 μεγάλα κόμματα οπότε είναι χαμένοι ψήφοι και άρα χαμένες έδρες που τελικά τις μοιράζονται αναλογικά με τα ποσοστά τα κόμματα και επειδή τα 2 μεγάλα κόμματα παίρνουν περισσότερο ποσοστό αυτές τις έδρες τις μοιράζονται κυρίως τα 2 μεγάλα κόμματα. Για αυτό λέω ότι η αποχή και τα λευκά ευννοούν τα μεγάλα κόμματα και δεν το λέω μόνο εγώ αλλά και τα ίδια τα κόμματα. Αλλά έτσι που σκέφτεται ο Έλληνας και τόσο δύσπιστος που είναι αν υπήρχε και τρίτο κόμμα όμοιο με την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τότε θα βγάζαμε σίγουρα αυτό αγνοώντας ότι ο καπιταλισμός είναι μια εγγυημένη αποτυχία... Αλλά θα το κάναμε γιατί είμαστε τόσο χαζοί που παρόλα αυτά που συμβαίνουν σε όλο τον υπόλοιπο κοσμο εμείς είμαστε ξεροκέφαλοι και εγωιστές και υπερόπτες και και και...
Linux: 5ετής χρήση ┃ Προγραμ: μόνο C προς το παρών ┃ Αγγλικά: Μέτριος προς καλός
Desktop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64 - Debian testing amd64
CPU: 4x AMD Phenom II X4 955 ‖ RAM 8000 MiB ‖ Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
[Radeon HD 4200] Radeon HD 7750 ⎨1002:9710⎬
RTL8111/8168B PCI ⎨10ec:8168⎬ (rev 02)
Laptop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64
4x Intel Core i3 M 330 2.13GHz ‖ RAM 3628 MiB ‖ Sony Corporation VPCEB1J1E
Intel VGA [8086:0046] (rev 02)
eth0: [11ab:4381] (rev 11) ⋮ wlan0: AR9285 [168c:002b] (rev 01)
mangelasakis
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 05 Μάιος 2012, 16:34

akounadis έγραψε:Θέλω όμως να πιστεύω σε κάτι. Ο Έλληνας δεν αρέσκεται σε μια τέτοια νοοτροπία, ωχ αδελφισμού. Απλά το έκανε - κάναμε γιατί είναι το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε απλά για να μην κουραστούμε λίγο περισσότερο.

Είμαι της άποψης ότι οι λαοί μπορούν να καθοδηγηθούν να κάνουν υπέροχα πράγματα. Ως Έλληνες είμαστε σε μειονεκτική θέση διότι έχουμε συνηθίσει τα τελευταία 30-40 χρόνια να μην ακολουθούμε τους νόμους, κτλ, και αυτή η συμπεριφορά θέλει κόπο για να αλλάξει.
Αν ήταν να αλλάξει η ροή της συζήτησης σε κάτι πιο δημιουργικό, αυτό θα ήταν το τι κάνουμε ώστε να αλλάξει η νοοτροπία. Ακούω συχνά ότι «το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να αλλάξει από το σχολείο», που ίσως είναι μια λύση· θέλουμε όμως κάτι πιο γρήγορο.

fkol k4 έγραψε:Αυτό που περιγράφω είναι κοντά σε αυτό που εφαρμόζεται σε χώρες όπως η Ιαπωνία και η Αυστραλία, οι οποίες δεν βρίσκονται στην κρίση που βρίσκονται οι κλασσικές καπιταλιστικές χώρες.

Η Ιαπωνία έχει μια δικιά της κρίση. Έχει τεράστιο εσωτερικό (στη χώρα) χρέος, και είναι τώρα κοντά στο 200% του ΑΕΠ,
http://en.wikipedia.org/wiki/Government_debt

Η Αυστραλία καταφέρνει και επιβιώνει διότι έχει πράγματα να εξάγει, και εξάγει πρώτες ύλες στην Κίνα και αλλού.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntopas » 06 Μάιος 2012, 00:11

Αγαπητοί συμφορουμήτες..

Εγώ προτείνω να πάτε να ψηφίσετε για όλους τους λόγους που προαναφέρθηκαν + 1 ακόμη...

Όποιος δεν ψηφίσει
Θα (η λέξη κλειδί) του κάνω format θα του περάσω Windows Vista και θα του κλειδώσω το bios (δεν ξέρω πως και αν γίνεται..αλλά θα μάθω!) για να μην μπορεί να κάνει εγκατάσταση κάποιο λειτουργικό της προκοπής..

Πέρα από την πλάκα εφόσον έχουμε το δικαίωμα το εκλέγειν (για το εκλέγεσθαι στο πρακτικό κομμάτι δεν παίρνω όρκο) καλό είναι να το εξασκούμε, αλλιώς είμαστε υπεύθυνοι για τις επιλογές αυτών που ψήφισαν.

Καλό βόλι, και ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ..
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Προσπαθώ!! ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 16.04.1 lts 64bit
3 AMD Athlon II X4 631 Quad-Core Processor ‖ RAM 7727 MiB ‖ ASRock A75 Pro4-M
4 nVidia GT520 [GeForce GT520] [10de:1040] (rev a1)
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 06) ⋮ wlan0: 148f:3070 Ralink Technology, Corp. RT2870/RT3070 Wireless Adapter
ntopas
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lucinos » 06 Μάιος 2012, 13:04

Γνώσεις → Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Μέτριος
Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 64-bit (el_GR.UTF-8)
Προδιαγραφές → CPU: 4x Intel Core i5 CPU 750 2.67GHz ‖ RAM 3953 MiB ‖ ASRock P55DE3
Κάρτες γραφικών: nVidia G92 [GeForce GTS 250] ⎨10de:0615⎬ (rev a2)
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller ⎨10ec:8168⎬ (rev 03)
Άβαταρ μέλους
lucinos
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntopas » 06 Μάιος 2012, 19:11

lucinos έγραψε:

s**** you guys I'm going hone...

καλά αποτελέσματα..σε όλους
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Προσπαθώ!! ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 16.04.1 lts 64bit
3 AMD Athlon II X4 631 Quad-Core Processor ‖ RAM 7727 MiB ‖ ASRock A75 Pro4-M
4 nVidia GT520 [GeForce GT520] [10de:1040] (rev a1)
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 06) ⋮ wlan0: 148f:3070 Ralink Technology, Corp. RT2870/RT3070 Wireless Adapter
ntopas
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Neptune » 07 Μάιος 2012, 14:58

konnn έγραψε:Περάσαμε πολλά κατά καιρούς για εδραιώσουμε τη Δημοκρατία. Ας μη της γυρνάμε τη πλάτη.

ποια δημοκρατία? τι είναι αυτά που λες? εγώ δεν βλέπω πουθενά δημοκρατία και το βλέπουν όλοι αυτό πάρε παράδειγμα http://www.youtube.com/watch?v=4eJP9wDhDoI&feature=fvwrel και είναι ξένοι έτσι μέχρι και αυτοί μας πήραν χαμπάρι, κοίτα πως κατάντησαν την ωραία μας πατρίδα που για αυτήν πολέμησε ο Γέρος του μοριά που η φήμη του σπιλώνεται από κάτι κακομαθημένα που δεν έχουν βιώσει ποτέ τους την πίκρα του πολέμου και δεν έχουν πεινάσει στάλα στην ζωή τους και τόσοι άλλοι ήρωες, άστεγοι που δεν έχουν καμία σημασία για κανένανhttp://www.youtube.com/watch?v=GubToT3g0sk δες και αυτό να τρελαθείς μόνο στη ιδέα σκέψου

simosx έγραψε:Είμαι της άποψης ότι οι λαοί μπορούν να καθοδηγηθούν να κάνουν υπέροχα πράγματα. Ως Έλληνες είμαστε σε μειονεκτική θέση διότι έχουμε συνηθίσει τα τελευταία 30-40 χρόνια να μην ακολουθούμε τους νόμους, κτλ, και αυτή η συμπεριφορά θέλει κόπο για να αλλάξει.
Αν ήταν να αλλάξει η ροή της συζήτησης σε κάτι πιο δημιουργικό, αυτό θα ήταν το τι κάνουμε ώστε να αλλάξει η νοοτροπία. Ακούω συχνά ότι «το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να αλλάξει από το σχολείο», που ίσως είναι μια λύση· θέλουμε όμως κάτι πιο γρήγορο.

ποιούς νόμους? αυτοί δεν είναι νόμοι χωρίς παρεξήγηση κιόλας...εκτός και αν λες για το ότι κάποιοι πλούσιοι πρέπει να πληρώνουν τους φόρους που δεν πληρώνουν π.χ
( Δημόσιο πάντα εννοείτε: καθηγητές, γιατροί, στρατιωτικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι είναι ελάχιστοι)

η απάντηση μου στην ερώτηση σου ( ναψηφίσω είναι η εξής) : ΝΑΙ :!: να ψηφίσεις και μάλιστα να το ψάξει πάρα πολύ καλά πριν πάει να ψηφίσει κάποιος γιατί δεν είναι καθόλου αστείο το ότι σε ένα τέτοιο σύστημα που χτίστηκε μπορεί να βγει όποιος θέλει π.χ. χρυσή αυγή,πασόκ,ΝΔ είναι τραγικό οι προαναφερθέντες είναι φωτιά θα έπρεπε να είναι τα λιγότερα άτομα στην βουλή

Και όταν λέω να το ψάξεις εννοώ να πας όχι 1 αλλά πολλές βόλτες από όλα τα εκλογικά γραφεία των κομμάτων (ΚΚΕ,ΣΥΡΙΣΑ,ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ) για να πάρεις μια πολύ καλή γεύση του τι κάνει το κάθε κόμμα ποιες είναι οι αντιλήψεις του οι ιδεές του κτλ. γιατί καθένα υποστηρίζει πολύ διαφορέτικα πράγματα

1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 11.10 oneiric 32bit (en_US.UTF-8),
3 Intel Pentium 4 CPU 3.06GHz ‖ RAM 464 MiB ‖ MSI P4M266-8233 - VIA P4M266-8233
4 S3 Inc. VT8375 [ProSavage8 KM266/KL266] [5333:8d04]
5 eth0: VIA VT6102 [Rhine-II] [1106:3065] (rev 74) ⋮ wlan0: 0bda:8171 Realtek Semiconductor Corp. RTL8188SU 802.11n WLAN Adapter
Neptune
babeTUX
babeTUX

IRC: δεν έχω ιδέα
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό konnn » 07 Μάιος 2012, 18:35

Neptune έγραψε:ποια δημοκρατία? τι είναι αυτά που λες? εγώ δεν βλέπω πουθενά δημοκρατία και το βλέπουν όλοι αυτό πάρε παράδειγμα http://www.youtube.com/watch?v=4eJP9wDh ... ure=fvwrel και είναι ξένοι έτσι μέχρι και αυτοί μας πήραν χαμπάρι, κοίτα πως κατάντησαν την ωραία μας πατρίδα που για αυτήν πολέμησε ο Γέρος του μοριά που η φήμη του σπιλώνεται από κάτι κακομαθημένα που δεν έχουν βιώσει ποτέ τους την πίκρα του πολέμου και δεν έχουν πεινάσει στάλα στην ζωή τους και τόσοι άλλοι ήρωες, άστεγοι που δεν έχουν καμία σημασία για κανένανhttp://www.youtube.com/watch?v=GubToT3g0sk δες και αυτό να τρελαθείς μόνο στη ιδέα σκέψου

Η θεμελιώδεις αρχή του ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΥ που έχει η δημοκρατία υπάρχει ακόμα και αυτή πάμε να απεμπολίσουμε εμείς αλλά ευτυχώς που το σύστημα το ίδιο έσφαλε κάπου που μας πονά πολύ με αποτέλεσμα να λέμε πως ξυπήσαμε. Ξυπνήσαμε και γιατί βλέπουμε πως πια δεν γίνονται ιδιαίτερες προσλήψεις στο δημόσιο οπότε δεν έχουμε ελπίδες για ρουσφέτια.
Απαντώντας λοιπόν στο ερώτημά σου "ποια δημοκρατία?" λέω λοιπόν πως ΝΑΙ έχουμε δημοκρατία ,και είχαμε ,αλλά μάλλον εμείς δε τη θέλαμε διότι ρουσφετώντας εις βάρος κάποιου συμπολίτη χρησιμοποιείς δiκτατορία απάνω του χωρίς να ξέρει αυτός.
Και αν θες να βλέπουμε βίντεο δες και http://www.youtube.com/watch?v=cjusg4UCeDg.
Δε μιλώ επιθετικά ..
Ξέρω πως λέμε τα ίδια πράγματα ....
Διαπίστωσα όμως πως το 35% των πολιτών δεν ενδιαφέρεται για τη δημοκρατία οπότε και μια δικτατορία ή κομμουνισμός ή "εγώ" που είμαι ανίκανος μπορούμε να αποφασίζουμε για αυτούς.
Τελευταία επεξεργασία από konnn και 07 Μάιος 2012, 23:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
konnn