@fkol k4
Καταρχήν θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για την άποψη που έχεις όσον αφορά τα πιστεύω σου. Νομίζω ότι αυτό που περιγράφεις είναι η έννοια του καπιταλισμού που όπως έχεις διαπιστώσει όλες οι καπιταλιστικές χώρες βρίσκονται σε οικονομική κρίση. Τυχαίο δεν νομίζω. Δεν γίνεται να είναι όλα ιδιωτικά γιατί το κράτος έχει πολύ περισσότερες ανάγκες από αυτές που περιγράφεις μόνο(υγεία, ασφάλεια ,πρόνοια) όπως ας πούμε πχ. δημιουργία και συντήρηση οδικού δικτύου , άδρευση , ύδρευση , ηλεκτροδότηση, ναυτηλία, τουρισμό, εκπαίδευση, σκουπίδια κλπ. Θα μου πεις γιατί χρειάζονται να είναι όλα αυτά κρατικά??? Γιατί πολύ απλά σε αυτούς τους τομείς είτε υπάρχει μονοπώλειο (προς το παρών τουλάχιστον) είτε δεν υπάρχουν καθόλου εταιρίες για να καλύψουν αυτές τις βασικές μας ανάγκες. Οπότε δεν μπορεί να υπάρξει υγειές ελεύθερο εμπόριο (το οποίο δεν θα ήταν ελεύθερο αν ήταν ελεγχόμενο όπως λες). Αλλά όλα αυτά ακόμη και να μπορούσαν να ήταν ιδιωτικά δεν θα μπορούσαν να είναι ελεγχόμενα γιατί πολύ απλά υπάρχουν τεράστια συμφέροντα και διακινούνται τεράστια ποσά σε μίζες ώστε να γίνονται τα στραβά μάτια σε ελέγχους... Και επειδή χρειάζεται ο κρατικός τομέας χρειάζονται και μεγάλα ποσά για να συντηρηθεί αυτός ο τομέας. Αλλά θα επιμείνω στην αρχική άποψη μου ότι αυτό το μοντέλο είναι ουσιαστικά ο καπιταλισμός που είχαμε μέχρι τώρα και όπως όλοι βλεπουμε έχει αποτύχει σαν μοντέλο. Κάτι που τα αριστερά κόμματα το είχαν προβλέψει από την δεκαετία του 90.
Τώρα αυτό το θέμα με τους μετανάστες είναι πιο περίπλοκο. Σαν παιδί του λαού και εγώ έχω δουλέψει ουκ ολίγες φορές με μετανάστες και μάλιστα πάρα πολλών εθνικοτήτων και δεν διαφωνώ ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι και πιο καλοί και πιο φιλότιμοι στην δουλειά τους. Αλλά αυτό δεν είναι προσωπικό μας ζήτημα ή πολιτικό αλλά εθνικό ζήτημα. Οι μετανάστες αυτή την στιγμή στην Ελλάδα είναι πάνω από 1 εκατομύριο όσοι είναι δηλαδή και οι άνεργοι Έλληνες περίπου. Οπότε καταλαβαίνεις πως αν δεν υπήρχαν οι μετανάστες η ανεργία μπορεί να ήταν και σε μηδενικά επίπεδα αυτή την στιγμή... Εκτός από αυτό ένα πολύ μεγάλο μέρος από το κεφάλαιο μας βγαίνει έξω εξαιτίας των μεταναστών που στέλνουν τα χρήματα στις οικογένειες τους στις χώρες τους. Αυτό είναι πλήγμα και για την οικονομία. Για να μην πούμε και για την παρανομία που υπάρχει από τους μετανάστες που ΠΑΣΟΚ κ' ΝΔ τους έδωσαν και δικαίωμα ψήφου για να κερδίσουν ψήφους αλλά και για να ψηφίζουν οι ξένοι για την τύχη της χώρας μας..
Προσωπική μου άποψη ταυτίζεται απόλυτα με αυτή των αριστερών κομμάτων που αν δεν κάνω λάθος είναι κοινή με αυτή των δεξιών και ακροδεξιών δηλαδή να φύγουν από την χώρα μας και να πάνε να δουλέψουν στην χώρα τους, να φτιάξουν οικονομία στην χώρα τους, να φτιάξουν κράτος-πρόνοια στην χώρα τους και να ζήσουν στην χωρα τους και όχι στην δική μας. Τώρα θα μου πεις και οι Έλληνες μετανάστες τι θα κάνουν??? Να κάνουν και αυτοί το ίδιο. Να γυρίσουν στην Ελλάδα να δουλέψουν να επενδύσουν, να συμετέχουν στα κοινά ψηφίζοντας και καθορίζοντας την μοίρα τους και να ζήσουν στην χώρα τους όπως ζούμε και εμείς. Και αυτοί νομίζω θέλουν να γυρίσουν στον τόπο τους αλλά και εμείς κατά κάποιο τρόπο τους έχουμε ανάγκη είτε για την μόρφωση τους είτε για την ψήφο τους είτε για τις επενδύσεις τους είτε γιατί είναι δικοί μας άνθρωποι και τους προτειμάμε από τους αλλοδαπούς... Δεν είμαι ρατσιστής αλλά όπως πρέπει εμείς οι Έλληνες να κάτσουμε και να φτιάξουμε την χώρα μας ώστε να μπορούμε να επιζήσουμε και έχουμε κάνει και στο παρελθόν αλλά κάνουμε και τώρα θυσίες για να το πετύχουμε έτσι θα έπρεπε να κάνουν και αυτοί και όχι να την κοπανάνε σε κάθε ζόρισμα....
Αλλά τέλος πάντων αυτή είναι προσωπική μου γνώμη και την θεωρώ σωστή όπως έχεις και εσύ την γνώμη σου και είναι απολύτως σεβαστή. Όμως θα πρέπει να αποδεχτείς ότι ο καπιταλισμός που υποστηρίζεις έχει αποτύχει ίσως σε όλες τις χώρες και αυτό δεν είναι δικιά μου άποψη αλλά είναι πραγματικό γεγονός.
Τώρα το σχόλιο μου για τους οικολογους κλπ είναι ότι , τους κρίνεις από την εμφάνιση, την όψη τους, το κούρεμα τους? Δεν το λέω ειρωνικά και μην με παρεξηγήσεις αλλά και ο Άδωνης πήγε στην ΝΔ και φοράει και κουστούμι και έχει και την Εμμανοηλίδου(όχι πως αυτή δεν είναι σούργελο αλλά είναι ομορφούλα) γυναίκα αλλά παρόλα αυτά η πλειοψηφία του λαού ΝΔ φαίνεται ότι θα ψηφίσει από τις δημοσκοπίσεις . Ή πόσο χειρότεροι μπορεί να είναι οι οικολόγοι από την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που υπέγραφαν μνημόνεια χωρίς καν να τα διαβάσουν και εκτός από αυτό κάθε μέρα αλλάζουν γνώμη προκειμένου να καλύψουν τα συμφέροντα τους(πχ Σαμαράς που ήταν κατά του μνημονείου και μετά έγινε υπέρ μόλις είδε συγκυβέρνηση)? Δεν νομίζω ότι έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε τους οικολόγους και το κάθε μικρό κόμμα από την στιγμή που τόσα χρόνια ψηφίζαμε αυτά τα εκτρώματα που παρόλο που ήταν λαμόγια δεν είχαν έστω και μια σταλιά από νοημοσύνη ώστε να κάνουν τα αυτονόητα όπως πχ να διαβάσουν πριν υπογράψουν...
Και τέλος για να σου επιχειρηματολογίσω αν η ψήφος σαν την δική σου θα ήταν θετική για τα μικρά κόμματα ή όχι τότε η απάντηση είναι όχι δεν θα ήταν θετική γιατί αν ψήφιζες θα ψήφιζες ένα καπιταλιστικό κόμμα που όλοι μας ξέρουμε ποια είναι. Αλλά όπως λέει και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ τέτοιους ψήφους δεν τους θέλει και δεν τους έχει ανάγκη η αριστερά. Τι να τους κάνει αν μόλις βγει στην κυβέρνηση θα έχει αντιμέτωπο έναν λαό με διαφορετική ιδεολογία από αυτό που ψήφισε και τον εκπροσωπεί??? Θα ήταν μια αποτυχία αυτό και άρα καλύτερα ας μην πάρει τέτοιου είδους ψήφους και ας μην βγει και ποτέ κυβέρνηση αλλά να είναι εκεί να ασκεί πίεση και κριτική και να κρατάει τα μπόσικα για την κάθε κυβέρνηση μην αφήνωντας την να κάνει λαμογιές εις βάρος του λαού.
Αλλά πίστευα ότι μετά από την κρίση ο λαός έχει βάλει μυαλό και έχει καταλάβει ότι δεν φταίνε τα 2 μεγάλα κόμματα αυτά καθέ αυτά για την κρίση αλλά η ιδεολογία τους και όλο το καπιταλιστικό σύστημα που πολύ απλά δεν τσουλάει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης...