Δεν σπούδασα οικονομικά. Στην πορεία την επαγγελματική μου αναγκάστηκα αρχικά να μάθω κάποια πράγματα. Έπειτα θέλησα αφού μου κίνησε το ενδιαφέρον να μάθω περισσότερα. Πίστεψέ με η οικονομία δεν είναι οι όροι τους. Και σ αυτό έχεις δίκιο. Προσπαθούν όλα αυτά τα χρόνια να μην καταλαβαίνει κανείς, όσο το δυνατόν περισσότεροι απολύτως τίποτα. Δεν γνωρίζω την ηλικία σου αλλά χρησιμοποιούν την οικιακή οικονομία που μάθαμε στο σχολείο. Την έκαναν πολύπλοκη, δυσνόητη και βαρετή. Σίγουρα προστέθηκαν πράγματα για χάρη της εξέλιξης. Τα ασφάλιστρα αν διαβάσεις και ελπίζω να διαβάσεις δεν είναι πιο δύσκολο να κατανοήσεις απ το 1+1=2. Δεν το λέω ειρωνικά, είναι η αλήθεια. Οι διαδικασίες είναι πολύ απλές αλλά δεν υπάρχει διαφάνεια και μαγειρεύουν κι άλλα από πίσω και άντε να βγάλεις άκρη.
Και εγώ θεωρώ πως δεν διαφωνούμε σε κάτι.
Το να ξεκινήσουμε εμείς το ντόμινο ή κάποιος άλλος σχεδόν το ίδιο είναι. Είμαστε μέρος πλέον αυτού.
Ναι, όντως βουλιάζουμε σε κινούμενη άμμο. Ξέρεις, τους άρεσε η ιδέα αρχικά της Ενωμένης Ευρώπης και όλοι αυτοί οι πονηροί από τότε μέχρι σήμερα την εκμεταλλεύονται για τα συμφέροντά τους. Βλέπεις όπως είπες, κοιτάνε το πολιτικό τους κόστος. Από κει καταλαβαίνουμε και θέλω να ελπίζω τουλάχιστον οι νέοι ότι συνεχίζουν το ίδιο τροπάριο από τότε που ξεκίνησε ο εμφύλιος όπως είπες. Σχεδόν έναν εμφύλιο ζούμε αλλά με το γάντι για χάρη των όρων τις οικονομίας...
Θυμύθηκα κιόλας μια φωτογραφία που είχα δει τότε στην νομισματική μας είσοδο τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Σημίτη με το μέχρι προσφάτως πρωθυπουργό Παπαδήμο να κρατιούνται απ το χέρι με χαρτονομίσματα του ευρώ σηκωμένα ψηλά μπροστά από ένα atm. Δεν πολιτικολογώ συνεχίζω να κοινωνιολόγω.
Τι ειρωνεία...   
 Η Ευρώπη αιμορραγεί. Μένει να δούμε πως θα σταματήσει η αιμορραγία ποιος θα θεραπεύσει την πληγή.

Intel Core i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz ‖ RAM 7617 MiB ‖ Dell Inc. 065C71 - Dell Inc. Inspiron 15 7000 Gaming
Intel Device [8086:591b] {i915} ⋮ nVidia Device [10de:1c8c] {nouveau}
wlp3s0: Intel Wireless 3165 [8086:3165] (rev 79) ⋮ enp2s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Συναντήσεις φίλων του Ubuntu-gr σε πόλεις της Ελλάδας