Καταρχήν καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά. Είμαι καινούργιος τόσο στην κοινότητά σας, όσο και στο ubuntu. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την κάρτα γραφικών μου, το οποίο μου φαίνεται πολύ παράξενο.

Όταν ανοίγω εφαρμογές του openoffice, δεν μου εμφανίζονται οι λέξεις στην πάνω γραμμή μενού, δλδ οι λέξεις: Αρχείο, Επεξεργασία, Προβολή, Εισαγωγή κτλ, καθώς και οι λέξεις μέσα στα μενού που οι πρώτες ανοίγουν. Πχ, στο μενού εισαγωγή, ενώ το μενού ανοίγει κανονικά πάλι δεν υπάρχουν οι λέξεις εικόνα, αντικείμενο κτλ. μόνο τα αντίστοιχα εικονίδια στο πλάι. Όταν απεγκαθιστώ τους οδηγούς της κάρτας το πρόβλημα διορθώνεται, αλλά όπως είναι λογικό δεν υπάρχουν ούτε τα εφέ καθώς και το γραφικό περιβάλον γίνεται εμφανώς αργό, ακόμα και στο browsing. Δοκίμασα να απεγκαταστήσω και να εγκαταστήσω τους οδηγούς απ' την αρχή, όμως πάλι έχω το ίδιο πρόβλημα. Αυτό που μου φένεται ακόμη πιο παράξενο είναι ότι σε άλλες εφαρμογές, πχ. modzilla κτλ όλα εμφανίζονται μια χαρά, μόνο στο oppenoffice συμβαίνει αυτό. Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει, ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επίσης έχω και πρόβλημα με την κάρτα ήχου, δεν έχω καθόλου ήχο δλδ, αλλά αυτό είμαι σίγουρος ότι θα το βρω σε κάποιο αντίστοιχο τόπικ, δεν έχω κάνει ακόμη έρευνα.
edit: Ξέχασα να αναφέρω ότι εγκατέστησα το 8.10.
edit2: Το πρόβλημα διορθώνεται και χωρίς να απεγκαταστήσω τους οδηγούς. Διορθώνεται αν απενεργοποιήσω τα εφέ, με τους οδηγούς εγκατεστημένους. Μπορεί να γίνει κάτι;
Υγ1. Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν υπάρχει παρόμοιο τόπικ και εγώ δεν το βρήκα παρά την έρευνά μου. Βέβαια το βλέπω δύσκολο, αφού το πρόβλημά μου μου φαίνεται τελείως κουφό. Το ξέρω ότι είναι κουραστικό να σας ρωτάνε τα ίδια και τα ίδια.

Υγ2. Πολλά πολλά συγχαριτήρια για τη δουλειά που κάνετε εδώ!