Ζητώ τη βοήθειά σας και εκ των προτέρων ζητώ και κατανόηση μιας και είμαι εντελώς αρχάριος με UNIX/Linux και αγνοώ βασικά πράγματα (αλλά έχω διάθεση να αφιερώσω αρκετό χρόνο).
Χρειάζομαι να δημιουργήσω ένα σκριπτάκι που να σκανάρει έναν μικρό αριθμό folders & subfolders*, [πιθανόν αργότερα να αποθηκεύει και κάποια data για να γίνει populate ένα XML file-δεν είμαι σε αυτό το επίπεδο ακόμα προφανώς!], και για κάθε ένα από τα παραπάνω subfolders να συμπιέζει τα 6 αρχεία** που έχει μέσα σε 1 .tgz ***
*κάτι παρόμοιο με Documents/Vol1/A/Finalfolder1_v2. Υπάρχουν Vol1-Vol6, το κάθε Volx έχει υποφάκελο Α και Β και μετά με τη σειρά τους έχουν τους τελικούς φακέλους Finalfolder που εμπεριέχουν τα 6 αρχεία που θέλουμε να συμπιέσουμε σε ένα. Ελπίζω να μην τα γράφω πολύ μπερδεμένα, είμαι σε Windows τώρα και δεν μπορώ να βάλω tree-p
**τα αρχεία είναι διαφορετικού τύπου, έχουν διαφορετική κατάληξη το καθένα
***το ακόμα πιο πολύπλοκο για μένα είναι ότι πρέπει είτε να διαβάζει κάποιο version.txt file μέσα στο subfolder (που απλά θα γράφει 1,2 ή 3, κλπ) είτε να το βάλω κάπως να παίρνει τα filename_v2 και όχι τα filename_v1
Γνωρίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσω την εντολή gzip και κάτι παρόμοιο με
- Κώδικας: Επιλογή όλων
$ tar zcvf files.tar.gz file1 file2 file3 file4 file5 file6
αλλά επειδή αγνοώ ακόμα και τα βασικά πρώτα βήματα καλά καλά, είπα να ζητήσω τη βοήθειά σας.
Αν δεν υπάρχει χρόνος, θα εκτιμούσα πολύ έστω την παραπομπή σε κάποια άλλα λινκ με αντίστοιχα παραδείγματα/tutorials.
Ευχαριστώ πολύ για οποιαδήποτε βοήθεια εκ των προτέρων.