Ηθελα να δω αν εχει παρατηρησει κανεις αλλος αυτο το περιεργο θεμα. Συμβαινει μονο στα 12.04. (Στα 11.04 δεν εχω τετοιο προβλημα).
Ο,τι στικάκι για mobile broadband εχω δοκιμασει, αναγνωριζεται σωστα ΜΟΝΟ σε θυρα USB2. Αν το βαλω σε θυρα USB3 αναγνωριζεται απο το lspci μεν, αλλα δεν αναγνωριζεται σωστα ωστε να δουλεψει.
Εχω δοκιμασει με 4 διαφορετικά στικάκια. wind, cosmote, vodaphone, O2. Καποια ηταν huawei, καποια ηταν κ3570-Ζ. Δεν παιζει ρολο η μαρκα καθως στα 11.04 (και στα παραθύρια) αναγνωριζονται σωστα σε ολες τις θυρες.
Κατι εχει να κανει το προβλημα με το ubuntu 12.04 και το modeswitch αλλα μονο σε θυρα USB3. Σε θυρα USB2 δουλευει ρολόι.
Πόσο περιεργο ειναι αυτο το bug γμτ?
Εχω κανει και μια ερωτηση στο ask-ubuntu: http://askubuntu.com/questions/163139/u ... usb-sticks
Εκει μπορειτε να δειτε και ενα παραδειγμα που εχω αναφερει για διαφορετικά αποτελεσματα της ιδιας συσκευης αλλα σε αλλη θυρα (με lspci).
Μπορει να σε τρελανει αν δε το ξερεις, δλδ να προσπαθεις να συνδεθεις απο θυρα usb3 και να μην δουλευει και να εχεις φαει μια εβδομαδα να βρεις τι φταιει με το modeswitch, ενω αν βαλεις το στικακι σε θυρα usb2 να δουλευει αμέσως out-of-the-box...
Βασικά ηθελα να το αναφερω εδω για να το γνωριζουν οσοι θελουν να βαλουν ιντερνετ με στικάκι, για να μην παιδεύονται άδικα...
Το εχει προσέξει αλλος αυτο το φαινομενο...?