Γιατί τα Gnome 3 και Unity δεν είναι καλά προϊόντα

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Γιατί τα Gnome 3 και Unity δεν είναι καλά προϊόντα

Δημοσίευσηαπό PaPo » 07 Αύγ 2012, 12:09

Καλησπέρα και από μένα!

Με τόσες απόψεις/ιδέες που διάβασα μαζεμένα δεν ξέρω ειλικρινά τι να πρωτοσχολιάσω.. Προσωπικά ξεκίνησα στο linux απ' το 2006 με μία διανομή Ubuntu που να ξεκινήσει η κάρτα γραφικών έφαγα 2 ώρες με τον linuxman στην παραμετροποιήση!!! Από τότε σταθερά στο ubuntu με μερικά περάσματα σε διανομές debian...
Είναι λογικό εμείς που ασχολούμαστε περισσότερο(δεν λέω για τον εαυτό μου ότι ξέρω πολλά από linux) να έχουμε συνηθίσει το gnome 2 με την μπάρα, τα εικονίδια και όλα αυτά.. Τα λάτρεψα κι εγώ, βολεύτηκα είναι η αλήθεια και η αλλαγή στην 12.04(γιατί απ' την 10.04 πήγα κατεθευείαν στην 12.04) μου φάνηκε δύσκολη, ειδικά μέχρι να συνηθίσω το unity, το gnome 3 κτλ.. Πλέον χρησιμοποιώ το gnome classic, ένα fallback στην ουσία που μοιάζει με το παλιό gnome 2... Προσωπικά το βρίσκω πολύ λειτουργικό και σχεδόν ίδιο με το παλιό........
Η αλήθεια είναι ότι με όσους έχω μιλήσει που ασχολούνται από παλιά με το linux βρίσκουν λιγότερο λειτουργικό να έχουν το unity αλλά και με μεγαλύτερο κόστος από άποψη επιδόσεων... Είναι πιο βορή γενικότερα, χρειάζεται περισσότερους πόρους.... Μπορώ να καταλάβω το γιατί όμως.......

Η canonical ίσως δημιούργησε ένα τέτοιο project λιγότερο λειτουργικό απ' το προυπάρχον για ένα λόγο: για να τραβήξει χρήστες των mac και των win που μόλις το δουν τους αρέσει εμφανισιακά και θέλουν να το δοκιμάσουν.. Γνώρισα ένα παιδί στην ηλικία μου(25 χρονών) που με το που είδε όχι το unity αλλά το gnome 3 που χρησιμοποιώ του άρεσε σαν γραφικό περιβάλλον και θέλει να το δοκιμάσει, μάλιστα μου ζήτησε και ένα cd για να το περάσει....... Θέλω να πω ότι το συγκεκριμένο άνοιγμα έγινε κυρίως για χρήστες που δεν έχουν linux και αναζητείται ένας τρόπος να τους προσελκύσεις...... Επειδή πολλοί έχουν αντίληψη ότι το linux χρειάζεται εντολές πολλές να γράψεις ο τρόπος για να τους τραβήξεις είναι αυτός..... Προσωπικά αν εγώ πάω να "ψήσω" κάποιον να το βάλει θα του δείξω το Unity σαν γραφικό ώστε να εντυπωσιαστεί και αν το σηκώνει το pc του θα του το βάλω... Πάντως για να λέμε την αλήθεια, σχεδόν όλες οι onboard κάρτες γραφικών τρέχουν Unity άνετα, όπως το δικό μου pc......
Τώρα για όλους εμάς που είμαι "απογοητευμένοι" με την αλλαγή....;;;; Επειδή εμείς έχουν λίγες παραπάνω γνώσεις, ξέρουμε που να ψάξουμε ή πως να λερώσουμε τα χέρια μας, μπορούμε να κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να είναι πιο ελαφρύ το γραφικό περιβάλλον.....

Στο παρελθόν είχα με τον simosx συζητήσεις στο φόρουμ για το unity και τον λόγο που το υιοθέτησαν το ubuntu.. Τότε δεν καταλάβαινε το γιατί... Στις διακοπές μου γνώρισα ένα παλικάρι το οποίο είναι φανατικός του gnu/linux σε σημείο να μην έχει σχεδόν τίποτα non-free και μου εξήγησε όλα αυτά που γράφω παραπάνω..... Μάλιστα ο συγκεκριμένος έχει γράψει κομμάτια του πυρήνα που τρέχουμε τώρα στην 12.04 αλλά μου έδωσε μία εξήγηση αρκετά λογική για το τι μπορεί να σκέφτηκαν όλοι αυτοί που το ανέπτυξαν........

Ελπίζω να μην κούρασα!!
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Προχωρημένος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 12.04 Precise Pangolin 64bit (en_US.UTF-8)
3 Intel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz ‖ RAM 5890 MiB ‖ TOSHIBA PWWHA - TOSHIBA SATELLITE C660
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0106] (rev 09)
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 05) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 07 Αύγ 2012, 15:30

PaPo έγραψε:Η canonical ίσως δημιούργησε ένα τέτοιο project λιγότερο λειτουργικό απ' το προυπάρχον για ένα λόγο: για να τραβήξει χρήστες των mac και των win που μόλις το δουν τους αρέσει εμφανισιακά και θέλουν να το δοκιμάσουν.

Η Canonical, όπως κάθε άλλη εταιρία που υποστηρίζει διανομή GNU/Linux, θέλει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς.
Τώρα στην Ελλάδα, κάπου στο 1% των χρηστών χρησιμοποιεί GNU/Linux (και μάλλον το μεγαλύτερο μερίδιο είναι Ubuntu).
Ο στόχος με τα εύχρηστα γραφικά περιβάλλοντα είναι να βοηθήσει τα νέα μέλη από το 99% των χρηστών υπολογιστών να μεταβούν στο ελεύθερο λογισμικό.

Ο καθένας έχει διαφορετικό προσωπικό στόχο με την ενασχόληση με το ελεύθερο λογισμικό. Προσωπικά, είμαι σε θέση να χρησιμοποιώ το Ubuntu δίχως πρόβλημα, οπότε δε με βοηθάει άμεσα να ασχολούμαι με κοινότητες ελεύθερου λογισμικού.
Αυτό που όμως βλέπω με ενδιαφέρον, είναι το 99% των χρηστών (στην Ελλάδα και παγκόσμια) που δεν τρέχει ελεύθερο λογισμικό, και τους τρόπους που μπορούν να βοηθηθούν.

Το ερώτημα για τον καθένα είναι, σάς ενδιαφέρει η πρόκληση να μεγαλώσει το ποσοστό του 1%; Αν ναι, τότε το Ubuntu και η διάδοσή του είναι από τα πιο βασικά εργαλεία.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό moody_r64 » 08 Αύγ 2012, 17:35

PaPo έγραψε:Η canonical ίσως δημιούργησε ένα τέτοιο project λιγότερο λειτουργικό απ' το προυπάρχον για ένα λόγο: για να τραβήξει χρήστες των mac και των win που μόλις το δουν τους αρέσει εμφανισιακά και θέλουν να το δοκιμάσουν.. Γνώρισα ένα παιδί στην ηλικία μου(25 χρονών) που με το που είδε όχι το unity αλλά το gnome 3 που χρησιμοποιώ του άρεσε σαν γραφικό περιβάλλον και θέλει να το δοκιμάσει, μάλιστα μου ζήτησε και ένα cd για να το περάσει....... Θέλω να πω ότι το συγκεκριμένο άνοιγμα έγινε κυρίως για χρήστες που δεν έχουν linux και αναζητείται ένας τρόπος να τους προσελκύσεις...... Επειδή πολλοί έχουν αντίληψη ότι το linux χρειάζεται εντολές πολλές να γράψεις ο τρόπος για να τους τραβήξεις είναι αυτός..... Προσωπικά αν εγώ πάω να "ψήσω" κάποιον να το βάλει θα του δείξω το Unity σαν γραφικό ώστε να εντυπωσιαστεί και αν το σηκώνει το pc του θα του το βάλω... Πάντως για να λέμε την αλήθεια, σχεδόν όλες οι onboard κάρτες γραφικών τρέχουν Unity άνετα, όπως το δικό μου pc......

Παραπλήσιο ήταν και το project desktop-cube του compiz,για να τραβήξει κόσμο(Πέρασα μια ώρα μαζί του,ωραίο ήταν,αλλά μη βολικό).Επίσης σχετικά με την 3d επιτάχυνση,το gnome3.5 δεν θα την χρειάζεται,οπότε το θέμα των πόρων δεν θα ναι τόσο πρόβλημα.
Για την ώρα όμως
Gnome3:
καινούρια φιλοσοφία,tablet-based,πιο όμορφο στον καινούριο χρήστη.
unity :
πλησιάζει περισσότερο στο gnome2,πιο όμορφο στον καινούριο χρήστη,tablet-based,προϊόν της cannonical για να διαφοροποιηθεί.

Tips:
1)Μην ξεχνάτε ότι θα βγαιναν windows8 με metro ,και βγάλαμε κάτι ανάλογο πριν από αυτούς.
2)Θέμα συνήθειας είναι (πχ.μισώ το netbeans,γιατί έχω συνηθίσει με eclipse.(Το μισούσα ακόμα και όταν το eclipse δεν είχε κάποιο gui-builder))
There are only 10 types of people in this world.Those who understand binary,and those who don't.Εικόνα
su -c "yumMY" || #!Εικόνα
I see dead pixels...
Άβαταρ μέλους
moody_r64
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 09 Αύγ 2012, 10:24

moody_r64 έγραψε:
Παραπλήσιο ήταν και το project desktop-cube του compiz,για να τραβήξει κόσμο(Πέρασα μια ώρα μαζί του,ωραίο ήταν,αλλά μη βολικό).Επίσης σχετικά με την 3d επιτάχυνση,το gnome3.5 δεν θα την χρειάζεται,οπότε το θέμα των πόρων δεν θα ναι τόσο πρόβλημα.
Για την ώρα όμως
Gnome3:
καινούρια φιλοσοφία,tablet-based,πιο όμορφο στον καινούριο χρήστη.
unity :
πλησιάζει περισσότερο στο gnome2,πιο όμορφο στον καινούριο χρήστη,tablet-based,προϊόν της cannonical για να διαφοροποιηθεί.

Tips:
1)Μην ξεχνάτε ότι θα βγαιναν windows8 με metro ,και βγάλαμε κάτι ανάλογο πριν από αυτούς.
2)Θέμα συνήθειας είναι (πχ.μισώ το netbeans,γιατί έχω συνηθίσει με eclipse.(Το μισούσα ακόμα και όταν το eclipse δεν είχε κάποιο gui-builder))

Καλό είναι που πρόλαβε τις εξελίξεις η canonical και λάνσαρε ένα νέο προιόν... Νομίζω όλοι συμφωνούμε σε αυτό.... Και όντως είναι καθαρά θέμα συνήθειας για να μεταβείς από μία κατάσταση σε μία άλλη.....
Ερώτηση: το Unity γιατί λες ότι πλησιάζει περισσότερο το gnome 2;;; Προσπαθώ να βρω ομοιότητες και δεν μπορώ!!!

Off topic:
Όντως και εγώ προτιμώ το eclipse παρά το netbeans ακόμα και σε γλώσσες όπως η c++ που αν μεταγλωττίσεις με τερματικό γίνεται πιο γρήγορα παρά με το eclipse...
3 Intel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz ‖ RAM 5890 MiB ‖ TOSHIBA PWWHA - TOSHIBA SATELLITE C660
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0106] (rev 09)
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 05) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sotos21 » 09 Αύγ 2012, 11:35

έγραψε:Ερώτηση: το Unity γιατί λες ότι πλησιάζει περισσότερο το gnome 2;;; Προσπαθώ να βρω ομοιότητες και δεν μπορώ!!!

Το dash είναι στη θέση του Εφαρμογές-Τοποθεσίες-Σύστημα κάνοντας σίγουρα καλύτερη δουλειά(αν δουλεύεις με ποντίκι είναι πιο αργό)
Η πάνω μπάρα είναι στην θέση της.
Η κάτω μπάρα έχει μετακομίσει αριστερά κάνοντας και την δουλειά του docky π.χ, αλλά και των εικονιδίων που βάζαμε σαν συντομεύσεις
Τελευταία επεξεργασία από sotos21 και 10 Αύγ 2012, 10:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 6.3.0-7-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity:Unity7:ubuntu unity)
3 AMD Ryzen 7 7730U with Radeon Graphics ‖ RAM 15368 MiB ‖ASUS TN3604YA - ASUS Vivobook_S_Flip TN3604YA_TN3604YA
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Barcelo [1002:15e7] {amdgpu}
5 wlp1s0: MEDIATEK Corp. Device [14c3:7922]
Άβαταρ μέλους
sotos21
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 10 Αύγ 2012, 01:38

Το ότι το linux είναι πιο φιλικό σε παλαιότερο hardware είναι γεγονός, ίσως και επιδίωξη.
Αυτό δε σημαίνει ότι οποιαδήποτε εξέλιξή του θα είναι συμβατή στο διηνεκές με το οποιοδήποτε hardware κυκλοφόρησε ποτέ.
Το αν τα νέα περιβάλλοντα εργασίας είναι περισσότερο ή λιγότερο χρηστικά, έχει συζητηθεί τόσο πολύ, που δε νομίζω ότι έχει νόημα να επανέρχεται κανείς.
Το ότι έχουν περισσότερες απαιτήσεις από το υλικό είναι γεγονός.
Εξακολουθώ να τρέχω τη 12.04 άνετα σε ένα laptop εξαετίας, με unity 2d και δεν μπορώ να τρέξω το gnome shell το οποίο προτιμώ λόγω υλικού.
Υπό αυτήν την οπτική γωνία το laptop έχει αρχίσει να δείχνει την ηλικία του.
Από την άλλη μια εξαετία στο χώρο της πληροφορικής είτε μιλάμε για software είτε για hardware είναι μια αιωνιότητα.
Δεν μπορώ λοιπόν να ισχυριστώ ότι η πολιτικές των μεγάλων διανομών απαξιώνουν το υλικό μου, ίσως το έλεγα αν είχα θέματα σε ένα laptop διετίας.
Στην εξαετία όμως φαντάζομαι ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει ξεπεράσει αν όχι το προσδόκιμο ζωής του, σίγουρα το προσδόκιμο διάστημα χρήσης που είχα όταν το αγόραζα. Προφανώς αν δεν είχα άλλες οικονομικές προτεραιότητες θα το είχα αντικαταστήσει.
Κατ' ουσίαν λοιπόν με ένα μικρό συμβιβασμό μπορώ ακόμα να χρησιμοποιώ ένα σύγχρονο λειτουργικό μερικών μηνών και όχι ένα λειτουργικό δεκαετίας όπως τα xp ή ένα λειτουργικό ετών όπως τα 7 (τα τρέχει οριακά).
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 10 Αύγ 2012, 10:20

dim459 έγραψε:Το ότι το linux είναι πιο φιλικό σε παλαιότερο hardware είναι γεγονός, ίσως και επιδίωξη.

Από την άλλη μια εξαετία στο χώρο της πληροφορικής είτε μιλάμε για software είτε για hardware είναι μια αιωνιότητα.

Στην εξαετία όμως φαντάζομαι ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει ξεπεράσει αν όχι το προσδόκιμο ζωής του, σίγουρα το προσδόκιμο διάστημα χρήσης που είχα όταν το αγόραζα. Προφανώς αν δεν είχα άλλες οικονομικές προτεραιότητες θα το είχα αντικαταστήσει.

Κατ' ουσίαν λοιπόν με ένα μικρό συμβιβασμό μπορώ ακόμα να χρησιμοποιώ ένα σύγχρονο λειτουργικό μερικών μηνών και όχι ένα λειτουργικό δεκαετίας όπως τα xp ή ένα λειτουργικό ετών όπως τα 7 (τα τρέχει οριακά).

Συμφωνώ απόλυτα... Όταν έχεις ένα μηχάνημα 5+ χρόνων και αυτό έστω και με μία παλαιότερη έκδοση όπως η 10,04 ή με το mate στην 12.04 και παρόλα αυτά τρέχει χωρίς προβλήματα είναι μεγάλο πράγμα...
Πέρασα σε ένα μηχάνημα σταθερό 10ετίας τα xubuntu 10.04 και από εκεί που σέρνονταν με ΧΡ (256MB Ram έχει) τώρα κάνει την δουλειά του ανεκτά...
Μεγάλη υπόθεση σε παλιά μηχανήματα να δίνει ζωή...

Τώρα, όντως οι νέες εκδόσεις έχουν απαιτήσεις και αυτό το έχουμε συζητήσει άπειρες φορές....... Θα κάνω μία ρητορική ερώτηση: Γιατί οι χρήστες win ή mac όταν βγαίνει η νέα έκδοση του λειτουργικού με περισσότερες απαιτήσεις δεν γκρινιάζουν αλλά πάνε και την αγοράζουν(ειδικά αυτοί με τα mac) και εμείς τρώμε αυτούς που δουλεύουν τζάμπα για να έχουμε κάτι διαφορετικό, με άλλη φιλοσοφία και ΔΩΡΕΑΝ στον υπολογίστη μας;

Ήμουν σφοδρός πολέμιος του unity αλλά κατάλαβα ότι είναι μία πολιτική της εταιρίας που είναι πίσω απ' το ubuntu για να τραβήξει κόσμο προς αυτήν, να μεγαλώσει το μερίδιο της..... Όλοι εμείς που έχουμε μία επαφή εδώ και κάποια χρόνια, θα την βρούμε την άκρη όσο κι αν μεγαλώνουν οι απαιτήσεις από πόρους συστήματος.... Είτε με forks, είτε με άλλα γραφικά περιβάλλοντα, είτε με άλλες διανομές...... Εμείς ήρθαμε στο από δω καράβι, δεν πρέπει να τραβήξουμε κι άλλους;;;;;
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 10 Αύγ 2012, 13:23

PaPo έγραψε:Γιατί οι χρήστες win ή mac όταν βγαίνει η νέα έκδοση του λειτουργικού με περισσότερες απαιτήσεις δεν γκρινιάζουν αλλά πάνε και την αγοράζουν(ειδικά αυτοί με τα mac) και εμείς τρώμε αυτούς που δουλεύουν τζάμπα για να έχουμε κάτι διαφορετικό, με άλλη φιλοσοφία και ΔΩΡΕΑΝ στον υπολογίστη μας;

Οι χρήστες Windows και Mac δεν είναι τόσο οργανωμένοι, με φόρουμ, κτλ ώστε να μπορείς να ακούσεις τα παράπονά τους. Είχες γραφτεί σε κάποια κοινότητα για Windows όσο δούλευες με Windows; Γενικά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Ενώ εδώ στο φόρουμ της κοινότητάς μας η φωνή του καθένα ακούγεται. Όταν κάτι νέο έρθει, τότε η φωνή που ακούγεται πιο δυνατά είναι η αρνητική φωνή. Όταν κάποιος είναι ευχαριστημένος, το «είμαι ευχαριστημένος» είναι πιο σιωπηλό από τα διάφορα παράπονα.
Τα αρχικά παράπονα έγιναν από άτομα που δε γούσταραν το Ubuntu και δεν το χρησιμοποιούσαν καν. Και από εκεί και μετά άρχισε μια αρνητική αντιμετώπιση, ακόμα και άτομα που θα ήταν ουδέτερα, εκδηλωνόντουσαν αρνητικά. Η όλη αυτή ιστορία δείχνει μια αδυναμία των κοινοτήτων ελεύθερου λογισμικού.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 10 Αύγ 2012, 20:33

simosx έγραψε: Όταν κάτι νέο έρθει, τότε η φωνή που ακούγεται πιο δυνατά είναι η αρνητική φωνή

Νομίζω ότι η προβολή κάτι <<αρνητικού> είναι συνυφασμένη με την έννοια ενός fori αναλόγου ενδιαφέροντος και δεν επικεντρώνεται μόνο στην αντίδραση απέναντι σε κάτι νέο. Αυτό προϋποθέτει από το χρήστη την ανάλογη συνείδηση του τι ακριβώς συμβαίνει εκεί που μπαίνει.
ΠΧ αρκετοί γνωστοί μου που έχουν επισκεφθεί αυτήν την ιστοσελίδα, κάνουν την παρατήρηση <<μα τι γίνεται, όλοι έχουν προβλήματα με το λειτουργικό>>. Αυτό βεβαίως είναι ανακριβές και οφείλεται στο ότι κανείς δε σταθμίζει ότι εδώ είναι ακριβώς ο χώρος που αναμένεται να προβληθούν τα όποια προβλήματα με την προσδοκία της επίλυσής τους. Σε συνδυασμό βεβαίως με το ότι βάσει του αριθμού των χρηστών σε κάποια προβλήματα που προέκυψαν και προβλήθηκαν αντιστοιχούν χιλιάδες απροβλημάτιστες εγκαταστάσεις, για τις οποίες δεν αναφέρεται κάτι, διότι θα ήταν ηλίθιο να γράφεις συνέχεια <<έβαλα το χψ και όλα πήγαν καλά>>

simosx έγραψε:Η όλη αυτή ιστορία δείχνει μια αδυναμία των κοινοτήτων ελεύθερου λογισμικού.

Δεν το εκλαμβάνω ως αδυναμία, αλλά ως εγγενές χαρακτηρισμό της έννοιας της κοινότητας.
Πάντα εναπόκειται στο χρήστη να φιλτράρει και να σταθμίσει τις όποιες απόψεις γράφονται.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitrios.gr » 11 Αύγ 2012, 18:31

δεν μπορώ να καταλάβω γιατι να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι το gnome 3 είναι ποιο βολικό απο gnome 2
....
δεν μπορω να καταλάβω γιατι προσπαθούμε να κανουμε την αποτυχία επιτυχία και μάλιστα να την επαινούμε .....
το δικαιολογώ όμως εαν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει :P ....
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτριο
Λειτουργικό ⇛ Linux x32
Προδιαγραφές ⇛ AMD FX 8350 │4GB │ Audio Realtek ALC889│ TFT 19"
Κάρτα Γραφικών ⇛ NVIDIA gtx 650 TI BOOST

-------------------------------------------------------------------------------------------
Η Εξουσία που αποκτήθηκε παράνομα,ποτέ δεν χρησιμοποιείται για το καλό των ανθρώπων (Τάκιτος)
Όσο ποιο σάπιο είναι ένα κράτος τόσο πληθύνονται οι νόμοι. (Τάκιτος)
πᾶ­σά τε ἐ­πι­στή­μη χω­ρι­ζο­μέ­νη δι­και­ο­σύ­νης καὶ τῆς ἄλ­λης ἀ­ρε­τῆς πα­νουρ­γί­α, οὐ σο­φί­α φα­ί­νε­ται .(Πλάτων)
Dimitrios.gr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων