akounadis έγραψε:Η Eurobank εδώ και αρκετό διάστημα μου ζητάει java και μου ανέφεραν όχι καλή συμβατότητα με Linux.
Για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες java για το ebanking της Eurobank χρειάστηκε να εγκαταστήσω της Oracle, γιατί με OpenJDK δεν λειτουργούσε.
Holyshock έγραψε:Εγώ με το ebanking της eurobank και με ununtu αλλά και με Mint δεν αντιμετώπισα θέμα ασυμβατότητας και όποτε χρειάστηκε να ανανεώσω το πιστοποιητικό ή κάποια κάρτα ή άλλη εργασία στην τράπεζα δεν είχα θέματα ασυμβατότητας ακόμα και με τους τεχνικούς όποτε χρειάστηκε συνεννοήθηκα μια χαρά.
Δηλαδή αυτό με το πιστοποιητικό μίας χρήσης μόνο σε εμένα έτυχε;
Θα πάρω ξανά τηλέφωνο να μάθω λεπτομέρειες.
@Holyshock εσύ μπορείς να κάνεις κανονικά συναλλαγές με λογαριασμούς άλλων τραπεζών χωρίς κάθε φορά να ζητάς νέο πιστοποιητικό;
lepidas έγραψε:
Το πρόβλημα με το e-banking δεν ειναι στο Linux, το οποιο παρεχει πολυ μεγαλη ασφαλεια, αλλα στους χακερς τραπεζων.
Δεν γνωρίζω από hacking / cracking, αλλά φαντάζομαι πως όταν κάνεις συναλλαγές μέσω internet, η ασφάλεια δεν είναι μόνο θέμα τράπεζας.
Ναι, από τη μία, η τράπεζα η οποία έχει τον λογαριασμό σου πρέπει να έχει ένα καλό σύστημα ασφαλείας (που έχει..) για να προστατέψει τα χρήματα σου.
Αυτό είναι δικό της θέμα, ο κάθε πελάτης δεν έχει λόγο πάνω σε αυτό.
Από την άλλη, το δεύτερο μέρος της ασφάλειας είναι ο δικός σου υπολογιστής, διότι αν τα χρήματα δεν κινδυνεύουν από επίθεση cracking στην τράπεζα, ίσως κινδυνεύουν από επίθεση στον δικό σου υπολογιστή και πρόσβαση σε κωδικούς ή στοιχεία του λογαριασμού σου.