Εσωτερικό σφάλμα σε Ubuntu 12.10

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Re: Εσωτερικό σφάλμα σε Ubuntu 12.10

Δημοσίευσηαπό UnKnown96 » 23 Οκτ 2012, 20:21

fkol k4 έγραψε:Το σχόλιο αυτό σημαίνει πως τελικά δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε τι είναι αυτό που ξεχωρίζει το ελεύθερο από το κλειστό λογισμικό.

Εγώ πάλι, μόνο όταν χρησιμοποιώ το Ubuntu, μου έρχεται αυτή η απορία και μάλλον δεν είναι καθόλου τυχαίο...
Γενικώς η πορεία που ακολουθεί η Canonical είναι να δημιουργήσει ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο κάποια στιγμή θα μπει στην αγορά, όλα τα είχε έτοιμα εκτός από μια μοναδική εμφάνιση που να ξεχωρίζει το λειτουργικό (όπως π.χ έχουν τα Windows και τα OSX). Βρήκε το Linux να το στηρίζουν μια μεγάλη γκάμα από εφαρμογές και να δίνεται υπό ελεύθερη άδεια και το εκμεταλλεύτηκε (και καλά έκανε). Παρ' όλα αυτά, δεν νομίζω ότι την ενδιαφέρει το ανοικτό και ελεύθερο λογισμικό απλώς δεν μπορεί να το ξεκόψει μια και έξω γιατί εκεί στηρίζεται η επιτυχία της...
Άβαταρ μέλους
UnKnown96
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 23 Οκτ 2012, 20:46

UnKnown96 έγραψε:Εγώ πάλι, μόνο όταν χρησιμοποιώ το Ubuntu, μου έρχεται αυτή η απορία και μάλλον δεν είναι καθόλου τυχαίο...
Γενικώς η πορεία που ακολουθεί η Canonical είναι να δημιουργήσει ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο κάποια στιγμή θα μπει στην αγορά, όλα τα είχε έτοιμα εκτός από μια μοναδική εμφάνιση που να ξεχωρίζει το λειτουργικό (όπως π.χ έχουν τα Windows και τα OSX). Βρήκε το Linux να το στηρίζουν μια μεγάλη γκάμα από εφαρμογές και να δίνεται υπό ελεύθερη άδεια και το εκμεταλλεύτηκε (και καλά έκανε). Παρ' όλα αυτά, δεν νομίζω ότι την ενδιαφέρει το ανοικτό και ελεύθερο λογισμικό απλώς δεν μπορεί να το ξεκόψει μια και έξω γιατί εκεί στηρίζεται η επιτυχία της...

Τί είναι αυτό που σε προβληματίζει σχετικά με την ελευθερία του λογισμικού όταν χρησιμοποιείς Ubuntu ενώ δεν σε προβληματίζει όταν χρησιμοποιείς κάτι άλλο;
Θα σε προβλημάτιζε αν χρησιμοποιούσες gentoo για παράδειγμα; Γιατί στο gentoo ας πούμε υπάρχουν όλα τα κλειστά πακέτα που υπάρχουν και στο Ubuntu, το ίδιο και στο Debian, τη Fedora και το Arch Linux.
Εκτός αν χρησιμοποιείς gnewsense χωρίς προσθήκες κλειστών πακέτων, οπότε πάω πάσο και σου βγάζω το καπέλο.

Στο κάτω κάτω δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν την Canoonical την ενδιαφέρει ή όχι το ελεύθερο λογισμικό, η GPL η οποία αδειοδοτεί το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του Ubuntu είναι τόσο δεσμευτική που αν η Canonical αύριο θελήσει να κλείσει κάτι, πιο πολύ τη συμφέρει να αναπτύξει καινούριο λειτουργικό από την αρχή παρά να το κάνει με το Ubuntu.
Αυτό, τεχνιέντως το «ξεχνούν» όσοι παρομοιάζουν την Canonical με την Apple και τη Microsoft.

Απλά, όταν κάποιος πετυχαίνει έστω και το παραμικρό αλλάζοντας δρόμο από το κοπάδι, τότε ξαφνικά γίνεται αντικείμενο πικρόχολων σχολίων από -βασικά- άσχετους.
Για παράδειγμα, τις ανοησίες που διαβάζω δεξιά και αριστερά περί Ubuntu, ο Stallman δεν τις έχει πει ποτέ. Θα μου πεις, τι ξέρει κι αυτός...

- Ξεχώρισε μια ηθοποιός-τραγουδίστρια; Όλοι ρωτάνε με ποιον κοιμήθηκε/ποιον πλήρωσε.
- Προοδεύει ένας επαγγελματίας; Κλέβει την εφορία, εκμεταλλεύεται τους υπαλλήλους.
- Προάγεται ένας υπάλληλος; Είναι ρουφιάνος του εργοδότη ή του διευθυντή.
- Αριστεύει ένας φοιτητής; Είναι γλύφτης του Πρύτανη ή δεν ξέρω γώ...
- Δίνει περισσότερο βάρος το Ubuntu στο design αντί να κάτσει να φτιάξει το δικό μου bug; ΜΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ BUG; Είναι ο συνεχιστής της Apple και της Microsoft.

«Να 'ταν η ζήλια ψώρα, θα κόλλαγ' όλ' η χώρα» λένε στο χωριό μου.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Πετραν » 23 Οκτ 2012, 21:17

fkol k4 έγραψε:- Δίνει περισσότερο βάρος το Ubuntu στο design αντί να κάτσει να φτιάξει το δικό μου bug; ΜΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ BUG; Είναι ο συνεχιστής της Apple και της Microsoft.

Off topic:
Εγώ έχω να πώ ότι αν το ubuntu συνέχιζε στα χνάρια του Maverick Meerkat, αυτή τη στιγμή θα ήταν ό,τι καλύτερο.
Λόγω του unity οι περισσότεροι πήγαν σε linuxmint/mintdebian
θα μου πεις άλλαξε ο μανωλιος έβαλε τη βράκα του αλλιώς,
αλλά από τα 11 και μετά είναι γεγονός ότι έφυγε πολύς κόσμος από το ubuntu.

Όμως είμαστε πλέον off-topic, κάτι για ένα εκνευριστικό bug δεν λέγαμε;;;;
Τελευταία επεξεργασία από Πετραν και 25 Οκτ 2012, 07:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
1 Γνώσεις Linux: Ποτέ αρκετές ┃ Προγραμματισμού: Λίγες ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 12.04 precise 3.5.0-40-generic 64bit (el_GR.UTF-8, GNOME)
3 Pentium Dual-Core CPU T4500 2.30GHz ‖ RAM 3917 MiB ‖ Dell Inc. 0N7J7M - Dell Inc. Inspiron N5030
4 Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics [8086:2a42] {i915}
5 eth0: Atheros Inc. AR8152 v2.0 [1969:2062] (rev c1) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Πετραν
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό UnKnown96 » 23 Οκτ 2012, 21:19

Δεν με προβληματίζει καθόλου η ελευθερία στο Ubuntu. Στο ενδιαφέρον το οποίο αναφερόμουν, ήταν με την λογική ότι και σε κλειστό λογισμικό να μπορούσε να στηριθχεί η επιτυχία του Ubuntu τότε η Canonical θα το δεχόταν. Παρ' όλα αυτά αφού ξεκίνησε με ανοικτό λογισμικό, έτσι θα παραμείνει (καλό δικό μας). Επίσης δεν παρομοίασα την Canonical με καμία εταιρία και ο λόγος που συμφώνησα ότι δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε το ανοικτό με το κλειστό λογισμίκο πλέον (και αναφέρθηκα μόνο στο Ubuntu) ήταν επειδή η Canonical αρχίζει και μπαίνει στην αγορά με ανοικτό λογισμικό ενώ οι ανταγωνιστές της είναι με κλειστό (οι περισσότερες...).
Άβαταρ μέλους
UnKnown96
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 24 Οκτ 2012, 09:33

Παρακαλώ τα OffTopic να μαρκαριστούν ανάλογα.

Πετραν αν το θέμα επιλύθηκε πάτα το πράσινο τικ

About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό OPanos » 24 Οκτ 2012, 11:03

Εντάξει ρε παίδες..

Αν προσπαθεί κάποιος να πείσει πως, δεν τρέχει και τίποτα αν εμφανίζεται κατά καιρούς έως συχνά μήνυμα για εσωτερικό σφάλμα στο λειτουργικό -σε όποιο λειτουργικό-, οκ.

Να σημειώσω, πως αν εμφανιζόταν στα win, θα έκανα το συντομότερο format για να μην το βλέπω (μιας και δεν ξέρω τι ακριβώς είναι).

Τώρα στην -όποια- διανομή εμφανίζεται, αν συνεχίσω να το βλέπω θα πάω αλλού.

Εδώ δεν εγκαθιστώ το sabayon (kde) λόγω του εκνευριστικού bug με τον τονισμό στα Ελληνικά στις εγγενείς εφαρμογές του, πράγμα που εύκολα διορθώνεται εγκαθιστώντας άλλον editor.
Είναι περίεργο το ότι δεν θέλω να βλέπω περίεργα μηνύματα στην οθόνη μου και να αντιμετωπίζω τέτοια -έστω και χαζά-?
Λάθος?
Ίσως, αλλά θα με "κατηγορήσει" κανείς που δεν προσπάθησα να το διορθώσω όταν η μαμά εταιρεία λέει, πως δεν πρόκειται να ασχοληθεί?
Linux: Στο Δημοτικό ┃ Προγραμματισμός: Μπα ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
Laptop :
Arch x64

Intel Core i5-2410M CPU @ 2.30GHz ‖ RAM 3943 MiB ‖ Acer JE70_HR - Acer Aspire 7750G
Catalyst-12.8.1 [AMD Radeon HD 6600M Series] [1002:6741]
Netbook
Arch x64-[XFCE4]
Intel Atom CPU N455 1.66GHz ‖ RAM 983 MiB ‖ Hewlett-Packard 148A - HP Mini 110-3100
Άβαταρ μέλους
OPanos
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 25 Οκτ 2012, 02:11

Πετραν έγραψε:Όμως είμαστε πλέον off-topic, κάτι για ένα εκνευριστικό bug δεν λέγαμε;;;;

Πιστεύω ότι είναι καλό να ειδοποιεί το λειτουργικό σύστημα όταν συμβαίνουν σφάλματα.
Με το να ειδοποιεί για σφάλματα, επιτρέπει στο χρήστη να βοηθήσει στη διόρθωσή τους, με το κάνει αναφορές.

Στα Windows γενικά δεν ειδοποιεί, και το βλέπουμε αυτό ακόμα και για θέματα SMART (προβλήματα στο σκληρό δίσκο). Μπορεί ο δίσκος σου να καταρρέει και να πρέπει να πάρεις αντίγραφα ασφαλείας όσο έχει καιρό, ωστόσο τα Windows δε ενημερώνουν.

Οπότε, πιστεύω ότι εμείς είμαστε κάτι παραπάνω από απλούς χρήστες και δεν τρομάζουμε από άσχημα νέα.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Πετραν » 28 Οκτ 2012, 22:01

πέρασε σχεδόν άλλη μία εβδομάδα.

μέσα σε αυτήν έχω στείλει τουλάχιστον 10 ακόμα αναφορές

παρ' όλα αυτά το πρόβλημα συνεχίζει και εμφανίζεται

κάνω κάτι λάθος;
1 Γνώσεις Linux: Ποτέ αρκετές ┃ Προγραμματισμού: Λίγες ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
3 Pentium Dual-Core CPU T4500 2.30GHz ‖ RAM 3917 MiB ‖ Dell Inc. 0N7J7M - Dell Inc. Inspiron N5030
5 eth0: Atheros Inc. AR8152 v2.0 [1969:2062] (rev c1) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Πετραν
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 28 Οκτ 2012, 23:03

Πετραν έγραψε:πέρασε σχεδόν άλλη μία εβδομάδα.

μέσα σε αυτήν έχω στείλει τουλάχιστον 10 ακόμα αναφορές

παρ' όλα αυτά το πρόβλημα συνεχίζει και εμφανίζεται

κάνω κάτι λάθος;

Όχι, δεν κάνεις κάτι λάθος, το πρόβλημα με το apport είναι ακριβώς το ότι αφού έχεις κάνει την αναφορά σφάλματος θα έπρεπε να σου δίνει την επιλογή να μην εμφανίζεται πλέον για το ίδιο σφάλμα, τουλάχιστον όχι όσο δεν αλλάζει η έκδοση της εφαρμογής που παρουσίασε το σφάλμα.
Αν σου εμφανίζει την επιλογή «Να αγνοείται από εδώ και στο εξής», τότε τσεκάρισέ την.
Μπορείς αργότερα αν θελήσεις, να το ακυρώσεις, θα βρίσκεται στο αρχείο
Κώδικας: Επιλογή όλων
~/.apport-ignore.xml

Ίσως μπορείς να κάνεις και blacklist τις αναφορές για τη συγκεκριμένη εφαρμογή, δημιουργώντας ένα αρχείο κειμένου που να περιέχει το εκτελέσιμο του σφάλματος.
Δηλαδή ένα αρχείο της μορφής
Κώδικας: Επιλογή όλων
/<διαδρομή-εκτελέσιμου-1> (πχ /usr/bin/python)
/<διαδρομή-εκτελέσιμου-2>
και να το αποθηκεύσεις στην τοποθεσία /etc/apport/blacklist.d/ με το όνομα της εφαρμογής (πχ python στο συγκεκριμένο παράδειγμα).
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Πετραν » 29 Οκτ 2012, 01:02

δεν θέλω να ακυρώσω την εμφάνιση της ειδοποίησης σε μένα.

Θέλω το ubuntu να μην αποτελεί ένα ακόμη λειτουργικό του σωρού.

γίνεται;
Πετραν
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα