Φιλε μου δεν σε εχω ξεχασει. Επειδη μου ζητηθηκε να φτιαξω εναν οδηγο για το στικακι, ηθελα απλα να μου επιβεβαιωσεις πως για να συνδεθει πρέπει
οπωσδηποτε να φτιαξεις και την συνδεση με τον network manager και να συνδεθεις και απο εκει. Σωστα?
Οσον αφορά το σκριπτακι.
Μια απλη διαδικασια θα ηταν αυτη.
1) Καταρχην κατεβασε απο εδω ενα εικονιδιο της Cosmote που σου εφτιαξα σε png.
http://ubuntuone.com/5elRIlP6aJYPVhh1gJWQRoΑυτο θα κατεβει στα Downloads σου.
2) (Αυτο το βημα μην το κανεις μεχρι να διαβασεις ολο το ποστ). Ανοιγεις τερματικό και δίνεις
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo gedit /home/tester/cosmotedial.sh
Στο φακελο που θα ανοιξει γραφεις μεσα
#!/bin/bash
sudo wvdial
exit 0
Σωνεις και βγαινεις.
3) Δινεις στο τερματικό
sudo chmod a+x /home/tester/cosmotedial.sh
4) Μετα παλι σε τερματικο δινεις
sudo apt-get install --no-install-recommends gnome-panel
5) Μετά δίνεις
gnome-desktop-item-edit ~/.local/share/applications/ --create-new
6) Θα ανοιξει ενα παραθυρο στο οποιο θα συμπληρωσεις τα εξής:
έγραψε:Type: Application in Terminal
Name: Cosmote
Command: /home/tester/cosmotedial.sh
Comment: Cosmote dialer
Θα κανεις κλικ πανω στο εικονιδιο που εχει αριστερα σε αυτο το παραθυρο που ανοιξε (κατι σαν ελατηριο ειναι) και θα σου ανοιξει ο ναυτίλος. Θα περιηγηθεις στα Downloads σου και θα επιλεξεις το εικονιδιο της Cosmote που κατεβασες στο 1ο βημα.
7) Πατας ΟΚ και εισαι ετοιμος. Μολις φτιαξαμε ενα launcher τον οποιο μπορεις να τον βρεις και στο dash. Δλδ αν ανοιξεις το dash και ξεκινησεις να γραφεις Cosmote θα σου πεταξει στις επιλογες το εικονιδιο που φτιαξαμε. Μπορεις αν θελεις να το προσθεσεις στην πλαϊνη μπαρα.
Κανωντας κλικ επανω του θα ανοιγει το τερματικο και θα σου ζηταει τον κωδικο σου. Θα τον γραφεις, θα πατας <enter> και θα ξεκιναει το wvdial. Μετα απλα θα το κανεις minimize.
Αργησα γιατι οπως καταλαβες εχω δυο θεματακια.
Το ενα ειναι πως το wvdial για να τρεξει θελει δικαιωματα διαχειρηστη, δλδ πρεπει να τρεξει ως sudo wvdial. Αυτο σημαινει πως θα ζηταει τον κωδικο για επιβεβαιωση.
Για να το προσπερασουμε αυτο, μπορει το σκριπτακι να γινει ετσι:
#!/bin/bash
echo "το password εδώ" | sudo -S sudo wvdial
exit 0
(Ευχαριστω τον χρηστη learner για την συμβολη του στο συγκεκριμενο θεμα του σκριπτ). Ειναι αποφαση σου να κρινεις ποσο ασφαλες ειναι αυτο - δλδ να βαζει τον κωδικο σου αυτοματα καθε φορά που τρεχει το wvdial.
To 2o ειναι οτι προσπαθουσα να το κανω να ξεκιναει minimized. Αυτο ακομα δεν το εχω λυσει. Αν καποιο απο τα μελη που ξερει προγραμματισμο ξερει να μου πει τι να προσθεσω στο σκριπτακι για να ξεκιναει minimized, ειναι ευπροσδεκτος.
Παντως το terminal πρεπει υποχρεωτικά να τρεχει οσο τρεχει μεσα του το wvdial. Θα πρεπει δλδ για την ωρα να το κανεις minimize μονος σου, μεχρι καποιο απο τα μελη να μας πει ενα τροπο να ξεκιναει minimized.
1 Γνώσεις Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ Καλό
2 Ubuntu 18.04 bionic beaver 4.13.0-16-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Gnome ubuntu)
3 Intel Core2 Duo CPU T5550 1.83GHz ‖ RAM 2008 MiB ‖ Acer Chapala - Acer, inc. Aspire 5920G
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV620/M82 [Mobility Radeon HD 3450/3470] [1002:95c4] {radeon}
5 wlan0: Intel PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection [8086:4222] (rev 02) ⋮ eth0: Broadcom NetLink BCM5787M Gigabit Ethernet PCI Express [14e4:1693] (rev 02)
Blog:
https://madvinegar.wordpress.com/