eliasps έγραψε:...
@greatst
Tι open source εφαρμογές χρησιμοποιείτε στο εργαστήριο;
...
Ακόμα δεν έχω κατασταλάξει πλήρως (αυτήν την περίοδο στην διδακτέα ύλη έχουμε άλλα αντικείμενα και χρησιμοποιούμε τους υπολογιστές κυρίως για πρόσβαση στο διαδίκτυο για παράδειγμα για πρόσβαση στην
Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Μάθησης που έχω στήσει στο σχολείο, σύντομα θα ξεκινήσουμε όμως ψηφιακή επεξεργασία εικόνας και βίντεο), αλλά σκέφτομαι για ψηφιακή επεξεργασία εικόνας το
GIMP, για ψηφιακή επεξεργασία βίντεο τα
avidemux και
OpenShot. Για τις ανάγκες αυτοματισμού γραφείου, το
LibreOffice. Αλλά, όπως είπα, ακόμα είναι όλα υπό μελέτη. Προφανώς θα χρησιμοποιηθούν και άλλα λογισμικά, αλλά και όποτε παρουσιάζεται ένα λογισμικό θα αναφέρονται και τα εναλλακτικά του: οι επιλογές είναι βασικό χαρακτηριστικό του ελεύθερου λογισμικού!
Σε κάθε περίπτωση, σκοπεύω να παρουσιάσω σε πανελλήνιο συνέδριο την όλη διαδικασία προσθήκης ελεύθερου λογισμικού στο εργαστήριο και τα πρώτα συμπεράσματα από τη διαδικασία χρήσης ελεύθερου λογισμικού. Προφανώς, θα ενημερώσω και την κοινότητα μας σχετικά!

eliasps έγραψε:...
Με την δική σου κίνηση, την ιδέα του c7p και καλό χειρισμό, η χρήση Linux λειτουργικών και open source λογισμικού μπορεί να διαδοθεί γενικότερα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
...
Σχετικά με το μεταφραστικό έργο στο οποίο συμμετέχει ο
c7p: Νομίζω ότι είναι χρήσιμο να υπάρξει σύντομα μια ολοκληρωμένη ελληνική μετάφραση για την 12.04 (λόγω του ότι είναι LTS έκδοση την οποία θεωρώ προτιμότερη για χρήση σε μη-οικιακό περιβάλλον από την 12.10). Το εάν χρειαστεί να προσαρμοστούν/προστεθούν πράγματα ειδικά για σχολική/εκπαιδευτική χρήση, είναι κάτι που μπορούμε να το δούμε σε δεύτερο χρόνο. Το βασικό είναι να υπάρξει ένα pdf στα ελληνικά για την 12.04, στο οποίο να μπορούμε να παραπέμπουμε τους ενδιαφερόμενους. Ο
c7p και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες κάνουν ήδη πολύ καλή δουλειά στην κατεύθυνση αυτή και για ότι χρειαστεί εδώ είμαστε!