Πρόβλημα με pidgin,ελληνικούς χαρακτήρες - Ερώτηση για wine

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Re: Πρόβλημα με pidgin,ελληνικούς χαρακτήρες - Ερώτηση για wine

Δημοσίευσηαπό Dr.Fritz » 21 Ιουν 2008, 22:20

παιδια ευχαριστω πολυ για την βοήθεια :) "δυστυχως ομως το παλευω ολη μερα και δεν εχω καταφερει πολλα πράγματα...

1.στο pidgin ειτε με κανουν add ειτε τους κανω το ιδιο γινεται, κανω accept και εμφανιζεται not on server list, υπάρχει κατι που να υποστηρίζει πολλά προτοκολα όπως αυτό για gnome που ίσως να μην το έχω δοκιμάσει?(αλλο IM εννοω)
2.συμφωνω οτι το excel einai γτπ, απλα δεν προκειται να εμβαθυνω τωρα ουτε στο matlab ουτε στο spss κλπ επειδή πολύ απλά το αρχείο που μου έχουν δώσει ειναι σε excel, και σε excel πρεπει να το παραδώσω και γενικα δεν έχω χρονο τωρα (ειναι στα σχεδια μου όμως να ψάξω λίγο gnumeric OOo (R) κλπ απλα οχι τώρα, ασ λύσω πρώτα αυτά τα bugs που τα παλεύω τοσο καιρο :cry: )
3.virtualbox... εχω πρόβλημα με το capture... το εχω ψάξει και στο google αρκετά και έχω δοκιμάσει σχεδον τα πάντα... τΟ πρόβλημα είναι πως όταν το ποντίκι γίνει captured δεν επανέρχεται με τπτ και επίσης δεν λειτουργεί το πληκτρολόγιο και έτσι δεν μπορώ ούτε uncapture να το κανω, ουτε να γράψω το serial number στην εγκατάσταση του και δυστυχως η μονη λύση είναι ctrl-alt-f5 sudo reboot... (έχω δοκιμάσει και με επιλεγμένο το auto-capture keyboard και χωρίς έχω αλλάξει και host key , εχω δοκιμάσει και με το compiz κλειστο..installed guest devices... 2-3 διαφορετικες εκδόσεις :x τι αλλο να κανω :p )

4 @ jarlax: πως εγκαθιστώ τα ελληνικά fonts? απο synaptic πάντως και το ubuntu-restricted-extra έχω βάλει και ότι αλλο σε greek font πχ texlive είχα βρει το έβαλα... :?

αυτα.. :roll:
πωπω.. ρε γμτ αισθάνομαι πολυ noobas :( :p
Dr.Fritz
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 21 Ιουν 2008, 22:31

Στο menu του virtual box και ενώ έχεις φορτωμένα τα windows επιλέγεις το install guest additions το οποίο θα σου λύσει πολλά προβλήματα.
Για το ποντίκι τώρα , στις ρυθμίσεις θα πρέπει να ρυθμίσεις ποιο κουμπί του πληκτρολογίου θα κάνεις uncapture.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 21 Ιουν 2008, 22:35

για εναλλακτικη στο pidgin αν σε νοιαζει απλώς να συνδεεσαι σε λογαριασμους yahoo κανε αναζητηση στο synaptic για yahoo και θα βρεις καποιες εναλλακτικες...δεν μπορω να σου προτεινω καποιο συγκεκριμενο.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dr.Fritz » 21 Ιουν 2008, 23:11

το εχω δοκιμασει το install guest additions, δε γινεται τπτ , και κουμπι έχω αλλάξει πολλές φορες (εχω δοκιμάσει με F11, F12, leftshift,rightctrl, και άλλα επίσης έχω δοκιμάσει με το autocapture keyboard ενεργοποιημένο..

οσο για το messenger, μονο το ayttm υπάρχει και σε αυτο δεν μπορω να κανω login

τι να πω... μαλλον ειμαι καταραμενος :cry:
μηπως πρεπει να κανω ενα clean install? :roll:
πραγματικα νομίζω οτι είμαι ο μόνος που αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα
Dr.Fritz
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 22 Ιουν 2008, 00:11

καταραμένος δεν είσαι, απλά κάτι παίζει με το σύστημα σου και βγαίνουν όλα αυτά.
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 22 Ιουν 2008, 01:01

Dr.Fritz έγραψε:το εχω δοκιμασει το install guest additions, δε γινεται τπτ , και κουμπι έχω αλλάξει πολλές φορες (εχω δοκιμάσει με F11, F12, leftshift,rightctrl, και άλλα επίσης έχω δοκιμάσει με το autocapture keyboard ενεργοποιημένο..

οσο για το messenger, μονο το ayttm υπάρχει και σε αυτο δεν μπορω να κανω login

τι να πω... μαλλον ειμαι καταραμενος :cry:
μηπως πρεπει να κανω ενα clean install? :roll:
πραγματικα νομίζω οτι είμαι ο μόνος που αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα

Παραπάνω αναφέρεις ότι εγκατέστησες μια ποικιλία πακέτων («όσα είχαν greek στο όνομα» για τις γραμματοσειρές). Αυτό που μάλλον συνέβει είναι ότι έφερες το σύστημα σε μια κατάσταση που δεν πρόβλεψαν οι κατασκευαστές ;-).
Όταν νομίζεις ότι έχει έρθει το χάος στις ρυθμίσεις, είναι καλό να κάνεις εγκατάσταση από την αρχή. Αυτό είναι χρήσιμο τουλάχιστον για καθαρτικούς λόγους.

Σχετικά με το virtualbox, δεν είδα πρόβλημα με το λεγόμενο capture. Χρησιμοποιείς το δεξί Ctrl, έτσι δεν είναι;
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jarlaxl » 22 Ιουν 2008, 01:37

Σχετικά με τα fonts.

Ελπίζω να ακολoυθησες τις οδηγίες του The_Mentor. Dοκίμασε Σύστημα προτιμήσεις εμφάνιση γραμματοσειρές. Tι γραμματοσειρές έχεις? Εγώ έχω π.χ Sans ή monospace. Παίξε με αυτές και δες αν λειτουργεί έτσι αρχικά (επανεκκίνηση pidgin απαιτείται κάθε φορά που αλλάζεις γραμματοσειρά). Tο συγκεκριμένο πρόβλημα είναι σε όλες τις εφαρμογές ή μόνο σε μερικές? Και ποιές?
Αλλά στην τελική μια καθαρή επανεγκατάσταση (με ελληνικά επιλεγμένα εξαρχής) που λέει και ο simosx ίσως να σου λύσει μερικά προβλήματα πιο εύκολα και γρήγορα.

Τώρα που κοίταξα λίγο το gnumeric μου φαίνεται πιο απλό απο το excel και με παρόμοιες δυνατότητες και σχεδιασμένο για άτομα που δεν θέλουν να εμβαθύνουν σε κάτι άλλο (παρόμοια μενού κτλ). Χμμ οι developers λένε 100% συμβατότητα με excel.
Άβαταρ μέλους
jarlaxl
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 22 Ιουν 2008, 03:55

Για το θέμα των γραμματοσειρών: κάθε διανομή έχει κατάλληλες γραμματοσειρές για ελληνικά. Όταν ένα κείμενο με ελληνικά δεν εμφανίζεται σωστά, τότε αυτό έχει να κάνει με εσφαλμένη κωδικοποίηση του κειμένου.

Τι είναι αυτή η κωδικοποίηση; Πριν από αρκετά χρόνια, τα κείμενα αποθηκεύονταν σε 1 byte ανά χαρακτήρα. Έτσι είχαμε κωδικοποιήσεις όπως iso-8859-7 και windows-1253 (σχεδόν ίδια). Δυστυχώς, σε Windows XP, το κείμενο που είναι στα ελληνικά σώζεται τις πιο πολλές φορές στην κωδικοποίηση windows-1253. Τίτλοι τραγουδιών είναι συχνά στην κωδικοποίηση αυτή, καθώς και οι υπότιτλοι. Το σύγχρονο λογισμικό χρησιμοποιεί την κωδικοποίηση UTF-8 που είναι κωδικοποίηση μεταβλητού μήκους (από 1 byte μέχρι 4). Για τα ελληνικά (μονοτονικό) χρειάζονται 2 byte. Ο τελικός χρήστης δεν βλέπει τα byte διότι το σύστημα κάνει μια σωστή δουλειά με το να εμφανίζει χαρακτήρες.

Το Linux, όταν λάβει κείμενο που δεν είναι σωστό UTF-8, τότε το θεωρεί ότι είναι iso-8859-1. Έτσι, το κείμενο φαίνεται να μοιάζει με εκτεταμένους λατινικούς χαρακτήρες, με ένα σωρό παράξενους τόνους και περισπωμένες. Αρκετοί τα μπερδεύουν αυτά με «κινέζικα» (ρε γμτ, είναι ξεφτίλα να λέμε κινέζικα, είναι λατινικοί χαρακτήρες του iso-8859-1).

Οπότε, αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ρυθμίζουμε κατάλληλα τέτοια παρωχημένα κείμενα που δεν είναι σε κωδικοποίηση utf-8 πριν εισέλθουν στο σύστημά μας.

Δηλαδή, το όλο ζήτημα δεν έχει να κάνει με γραμματοσειρές.
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dr.Fritz » 22 Ιουν 2008, 18:04

θενκς για τις πληροφορίες :) πως γίνεται όμως αντί να κάνω εγώ αυτή την δουλειά(το να μετονομάσω δηλαδη) να το κανει το ubuntu η καποιο προγραμμα, δηλαδή να διαβασει τους τιτλους με την κωδικοποιήση 1253 και να τους κανει UTF-8, στο mp3 tag πχ οπως ξαναειπα, τα tags φαινονονται σαν λατινικοι χαρακτηρες με τονους περιεργους και οι τιτλοι των αρχείων φαινονται κουτακια... πως θα το κανω να τα διαβασει και να τα μετατρέψει ώστε να τα διαβαζουν τα υπολοιπα προγραμματα?
το ίδιο συμβαίνει και με το me to pidgin? Δηλαδη μου γράφουν σε 1253 και απλα δεν το καταλαβαίνει το ubuntu? κάποιος τρόπος να βλεπει αυτή την κωδικοποίηση δεν υπάρχει? :? περιεργο μου φαινεται..
Dr.Fritz
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 22 Ιουν 2008, 20:01

Για το θέμα των ονομάτων των αρχείων, αυτό είναι ξεχωριστό θέμα που πρέπει να διορθωθεί πρώτο. Έχει να κάνει με παραμέτρους στην προσάρτηση.
Στην χειρότερη περίπτωση μπορεί να χρειαστεί να γίνει χρήση ενός εργαλείου που ονομάζεται convmv.

Για το θέμα της κωδικοποίησης των πληροφοριών που υπάρχουν μέσα στα αρχεία MP3, εδώ χρησιμοποιείς διάφορα προγράμματα. Ένα από αυτά είναι το EasyTag. Εκεί έχεις την επιλογή να διαβάσει τα ID3 tag από τα τραγούδια ως windows-1253, και να τα μετατρέψει σε UTF-8. Όταν τα μετατρέπει σε UTF-8, τα προσθέτει ως tag ID3v3.2 ενώ διατηρεί σε windows-1253 (αν θέλεις) τις ίδιες πληροφορίες ως tag ID3v-κάτι.

Όλα αυτά είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο και είναι πιθανό να βρεις σελίδες που να τα εξηγούν με λεπτομέρειες.

Αν προσπαθούσες ο ίδιος και στην πορεία να ζητούσες βοήθεια από το φόρουμ, θα μπορούσες στο τέλος να γράψεις οδηγίες για το πως θα μπορούσε κάποιος να λύσει το ίδιο πρόβλημα;
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet