Ανιχνεύθηκε πρόβλημα προγράμματος συστήματος!

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Ανιχνεύθηκε πρόβλημα προγράμματος συστήματος!

Δημοσίευσηαπό motzin » 14 Νοέμ 2012, 21:06

τί είναι αυτό; αν είχα windows θα ήμουν σίγουρος για virus. εδώ;
Εικόνα
motzin
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Ανιχνεύθηκε πρόβλημα προγράμματος συστήματος!

Δημοσίευσηαπό Reinach » 14 Νοέμ 2012, 21:49

Δεν είναι τόσο ασυνήθιστο αυτό νομίζω (δλδ μπορεί να συμβεί), απλώς η ειδοποίηση σε προτρέπει στο να κάνεις αναφορά του προβλήματος ώστε να γίνει προσπάθεια να διορθωθεί από τους developers. Πιστεύω ότι πρέπει να πατήσεις "αποστολή αναφοράς" και δεν θα πρέπει να ανησυχείς για αυτό.

Και πάντως σίγουρα δεν πρόκειται για ιο. Είναι αυτό που λέει, κάποιο από τα προγράμματα του συστήματος αντιμετώπισε πρόβλημα, πιθανόν κρασάρισε. Αν συνεχίσει να σου συμβαίνει, τότε το επισημαίνεις πάλι εδώ μέσα. Μήπως κάποιος μπορέσει να σε βοηθήσει για να βρεις τι συμβαίνει.
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 24.04 Noble Numbat 6.8.0-62-generic 64bit (el_GR.UTF-8, ubuntu:GNOME ubuntu)
3 Intel Core i5-1035G1 CPU @ 1.00GHz ‖ RAM 19549 MiB ‖ LENOVO LNVNB161216 - LENOVO 81WE
4 Intel Iris Plus Graphics G1 (Ice Lake) [8086:8a56] {i915}
5 wlp0s20f3: Intel Ice Lake-LP PCH CNVi WiFi [8086:34f0] (rev 30)
Άβαταρ μέλους
Reinach
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό GeorgeTheSuper » 14 Νοέμ 2012, 21:51

Λειτουργεί το γραφικό περιβάλλον;

Αν όχι, με κάθε επιφύλαξη, θα σου πρότεινα να επανεγκαταστήσεις/αναβαθμίσεις το ubuntu. Σίγουρη λύση, δεν χάνεις αρχεία. ;)
Γνώσεις → Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Αρχάριος ┃ Αγγλικά: Καλός

Υπολογιστής:
Ubuntu 16.04 AMD64
2x AMD Athlon II X2 250 Processor ‖ RAM 8GB ‖ FOXCONN A6GMV
Κάρτα Γραφικών: ATI Radeon HD5450 2GB
Άβαταρ μέλους
GeorgeTheSuper
Ubuntistas
Ubuntistas

Launchpad: George Kantianis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 14 Νοέμ 2012, 22:07

motzin έγραψε:τί είναι αυτό; αν είχα windows θα ήμουν σίγουρος για virus. εδώ;

Άμα πατήσεις αναφορά, λογικά θα ανοίξει παράθυρο του apport που θα λέει λεπτομέρειες για αυτό το σφάλμα.
Ποιό πρόγραμμα έχει πρόβλημα, τον τύπο του προβλήματος, η διαδρομή του εκτελέσιμου κλπ.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό motzin » 14 Νοέμ 2012, 22:09

πατώντας το κουμπί αποστολή εμφανίζει ενα άλλο πίνακα σε μαυρη οθόνη που με προτρέπει να γράψω τον κωδικό μου, δεν λέει τι είδους κωδικό θελει έγραψα τον κωδικό εισόδου στο ubuntu και αφου γραψω εκει μετα τιποτα τελείωσε εκει. ουτε αναφερει καμια λύση ουτε αναφορα αποστολής τιποτα
motzin
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό motzin » 14 Νοέμ 2012, 22:11

GeorgeTheSuper έγραψε:Λειτουργεί το γραφικό περιβάλλον;

Αν όχι, με κάθε επιφύλαξη, θα σου πρότεινα να επανεγκαταστήσεις/αναβαθμίσεις το ubuntu. Σίγουρη λύση, δεν χάνεις αρχεία. ;)

βεβαίως λειτοουργεί!
και τωρα ειναι παι στην οθονη μου το ιδιο πινακάκι. καθε φορά που ανοίγει μου εμφανίζει το μηνυμα
motzin
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 14 Νοέμ 2012, 22:20

motzin έγραψε:πατώντας το κουμπί αποστολή εμφανίζει ενα άλλο πίνακα σε μαυρη οθόνη που με προτρέπει να γράψω τον κωδικό μου, δεν λέει τι είδους κωδικό θελει έγραψα τον κωδικό εισόδου στο ubuntu και αφου γραψω εκει μετα τιποτα τελείωσε εκει. ουτε αναφερει καμια λύση ουτε αναφορα αποστολής τιποτα

Περίεργο.
Κανονικά έπρεπε να συμβαίνει κάτι τέτοιο μόλις πατάς το κουμπί για την αναφορά (η εικόνα είναι από το AskUbuntu):

Nα άνοιγε ένα παράθυρο του apport και να έδινε λεπτομέρειες για το πρόβλημα (στο παράθυρο αριστερά).
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό motzin » 14 Νοέμ 2012, 22:28

παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης για να αποκτήσετε πρόσβαση στις αναφορές σφαλμάτων εφαρμογών συστήματος γράφει
Τελευταία επεξεργασία από motzin και 14 Νοέμ 2012, 22:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
motzin
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 14 Νοέμ 2012, 22:34

motzin έγραψε:παρακαλώ εισαγετε τον κωδικό πρόσβασης για να αποκτήσετε προσβαση στις αναφορές σφάλματος εφαρμογών συστήματος γράφει

Ο κωδικός που ζητάει, είναι αυτός που χρησιμοποιείς για το login.
Καλού κακού, μην βάλεις ακόμα τον κωδικό σου. Πάτα ακύρωση (ή ότι λέει) και όταν εμφανιστεί ξανά το σφάλμα, άνοιξε το System Monitor και δες στις διεργασίες αν όντως αυτό το παράθυρο προέρχεται από το Ubuntu και το apport.
Στο γράφω αυτό, γιατί ναι μεν είναι σχεδόν απίθανο να πρόκειται για ιό, αλλά δεν είναι αδύνατον από ότι διαβάζω.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό motzin » 14 Νοέμ 2012, 22:37

eliasps έγραψε:
motzin έγραψε:παρακαλώ εισαγετε τον κωδικό πρόσβασης για να αποκτήσετε προσβαση στις αναφορές σφάλματος εφαρμογών συστήματος γράφει

Ο κωδικός που ζητάει, είναι αυτός που χρησιμοποιείς για το login.
Καλού κακού, μην βάλεις ακόμα τον κωδικό σου. Πάτα ακύρωση (ή ότι λέει) και όταν εμφανιστεί ξανά το σφάλμα, άνοιξε το System Monitor και δες στις διεργασίες αν όντως αυτό το παράθυρο προέρχεται από το Ubuntu και το apport.
Στο γράφω αυτό, γιατί ναι μεν είναι σχεδόν απίθανο να πρόκειται για ιό, αλλά δεν είναι αδύνατον από ότι διαβάζω.

τον έχω γράψει ήδη... ανυποψίαστος... περιμένοντας να δω τους πίνακες που αναφέρονται παραπάνω για την αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά δεν έγινε έτσι. επειδή μου το ξαναεμφανίζει σε καθε επανεκκίνηση γι' αυτό το δημοσίευσα εδω. γράφοντας τυχαίο κωδικό εμφανίζει άλλο πίνακα που γράφει "εσφαλμένος κωδικός... προσπαθήστε ξανά". (έχω και πονοκέφαλο και δεν τα θυμάμαι ακριβώς... τώρα είναι όπως ακριβώς το γράφει στην οθόνη.)
αλλάζω τον κωδικό μου αμέσως...
Τελευταία επεξεργασία από motzin και 14 Νοέμ 2012, 22:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
motzin
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα