Συντονιστής: konnn

lepidas έγραψε:για τεχνικους λόγους επειδή δεν έχουμε κάποιο φυσικό χώρο κοινό να ασχολούμαστε με το ρομποτ θα προσπαθήσω με την βοήθεια σας να το κατασκευάσω να λειτουργεί με joystick το μαραφέτι και μόλις τα καταφέρω θα μεταφέρουμε το χειρισμό στο web. Το βράδυ υπόσχομαι να βάλω resources και libraries (είπα οτι θα το κάνω προχτές αλλά αυτές τις μέρες είμαι λίγο πηγμένος)

Έχω βρεί ένα εξειδικευμένο ελληνικό φόρουμ ρομποτικής και τους έκανα την εξής ερώτηση: Τι υλικά θα χρειαστώ για να φτιάξω μια ρομποτική κάμερα, όσοι θέλετε μπορείτε να παρακολουθήσετε το θέμα εδώ: http://www.grobot.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=7&t=1374simosx έγραψε:lepidas έγραψε:για τεχνικους λόγους επειδή δεν έχουμε κάποιο φυσικό χώρο κοινό να ασχολούμαστε με το ρομποτ θα προσπαθήσω με την βοήθεια σας να το κατασκευάσω να λειτουργεί με joystick το μαραφέτι και μόλις τα καταφέρω θα μεταφέρουμε το χειρισμό στο web. Το βράδυ υπόσχομαι να βάλω resources και libraries (είπα οτι θα το κάνω προχτές αλλά αυτές τις μέρες είμαι λίγο πηγμένος)
Μπορείς να ρωτήσεις στη λίστα (Google Group) για το Cubieboard για συμβουλές για το έργο; Δηλαδή, τι θα πρότειναν για σερβομηχανισμό, και τι για τον έλεγχο του σερβομηχανισμού.
Θέλουμε να διαπιστώσουμε αν αρκεί ένα USB UART (αναφέρω παραπάνω) για τον έλεγχο του σερβομηχανισμού, ή και ποιες επαφές στο Cubieboard πρέπει να συνδέσουμε στο σερβομηχανισμό για τη λειτουργία του.
Είδα ότι υπάρχουν φθηνοί σερβομηχανισμοί με 10-20€, για μετακίνηση σε ένα επίπεδο (π.χ. δεξιά/αριστερά).