Συντονιστής: adem1

artemhs1595 έγραψε:Λοιπον παιδια θα ηθελα μια βοηθεια εχω παρατηρησει οτι τα χρωματα στο λινουξ ειναι καπως ποιο ξεβαμενα απ'οτι στα παραθυρα μονο το kde τα φτανει καπως αλλα με κουραζει ο φωτισμος του παρα πολυ υπαρχει καποια λυση για αυτο ειτε αλλους drivers για gpu ή καποια ρυθμισει στο περιβαλον εργασιας και κατι τελευταιο για καποιο λογο το kde δεν μου εμφανιζει ανοιχτα της εφαρμογες κατω στην γραμμη εργασιων

simosx έγραψε:artemhs1595 έγραψε:Λοιπον παιδια θα ηθελα μια βοηθεια εχω παρατηρησει οτι τα χρωματα στο λινουξ ειναι καπως ποιο ξεβαμενα απ'οτι στα παραθυρα μονο το kde τα φτανει καπως αλλα με κουραζει ο φωτισμος του παρα πολυ υπαρχει καποια λυση για αυτο ειτε αλλους drivers για gpu ή καποια ρυθμισει στο περιβαλον εργασιας και κατι τελευταιο για καποιο λογο το kde δεν μου εμφανιζει ανοιχτα της εφαρμογες κατω στην γραμμη εργασιων
Αν δοκιμάσεις ξανά να δημιουργήσεις την υπογραφή, τότε θα μας δείξει αυτόματα αν χρησιμοποιείς τον ανοιχτό ή τον κλειστό οδηγό.
Το πρόβλημα που μάλλον αντιμετωπίζεις, είναι ότι απλά η φωτεινότητα έχει κλειδώσει σε μεγάλη τιμή και γιαυτό τα βλέπεις ξεθωριασμένα.

artemhs1595 έγραψε:
Ναι αυτο ειναι η αληθεια η φωτηνοτητα δεν μου δουλευει και δεν εκατσα να ασχοληθω ποτε τι μπορω να κανω για να δουλεψει γτ οπου και να παω την φωτηνοτητα με το ποντικη παραμενει η ιδια

gksudo gedit /etc/default/grubsudo update-grub
Learner έγραψε:Μπορείς προσθέτοντας μια παράμετρο στο /etc/default/grub , να λύσεις μερικώς το πρόβλημα. Δηλαδή να σου επιτρέπει να αλλάζεις την φωτεινότητα με τα Fn keys. (αν είναι αυτά που αλλάζουν την φωτεινότητα).
Ανοίγεις το αρχείο από τερματικό (CTRL+ALT+T)
- Κώδικας: Επιλογή όλων
gksudo gedit /etc/default/grub
βρίσκεις την γραμμή
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
και την κάνεις έτσι
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash acpi_osi="
Αποθηκεύεις το αρχείο και μετά τρέχεις σε τερματικό
sudo update-grub
Κάνε μια επανεκκίνηση να δεις αν δουλεύει η φωτεινότητα με το Fn+(όποιο άλλο είναι).

artemhs1595 έγραψε:Δυστιχως τπτ με βλεπω να ξαναπερναω οδηγους για την καρτα γραφικων
sudo apt-get install --reinstall linux-headers-$(uname -r)
sudo apt-get install nvidia-current nvidia-settings
sudo nvidia-xconfig
Learner έγραψε:artemhs1595 έγραψε:Δυστιχως τπτ με βλεπω να ξαναπερναω οδηγους για την καρτα γραφικων
Τι εννοείς με το παραπάνω ;
Είχες περάσει παλαιότερα οδηγό για την κάρτα γραφικών και (για κάποιον λόγο) τον αφαίρεσες ; Όταν λες δηλαδή "να ξαναπερνάω"
Η εγκατάσταση στην 12.10 νομίζω έχει φτιάξει πλέον .. δεν έχει τα προβλήματα που είχε στην αρχή.
Είναι αυτό εδώ τοLaunchpad bug: #1070427
Ωστόσο δοκίμασε με τις παρακάτω εντολές
sudo apt-get install --reinstall linux-headers-$(uname -r)
sudo apt-get install nvidia-current nvidia-settings
sudo nvidia-xconfig
Με τις παραπάνω εντολές θα εγκαταστήσεις τον 295.40 driver της nvidia.
Υπάρχουν και ο 304 και 310 οδηγοί Nvidia , αλλά θεωρούνται ακόμη experimental από το Ubuntu (Η nvidia τους θεωρεί σταθερούς οδηγούς).
Αν θες να εγκαταστήσεις κάποιον πιο καινούριο τότε πες να σου δώσουμε τις αντίστοιχες εντολές. Η κάρτα σου είναι η GT525Μ ;

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization