Διανομές

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Re: Διανομές

Δημοσίευσηαπό dgtfeargr » 16 Φεβ 2013, 12:54

To cinnamon του Mint χρειάζεται επιτάχυνση 3D Υλικού, γνωρίζεται;
1 Ubuntu 16.04 xenial 4.4.0-166-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Windows 10
2 Intel Core2 Duo CPU T6600 2.20GHz ‖ RAM 3946 MiB ‖ Acer JV50 - Acer Aspire 7736
3 nVidia GT218M [GeForce G210M] [10de:0a74] {nouveau}
4 enp2s0: Broadcom Inc. and subsidiaries NetLink BCM5784M Gigabit Ethernet PCIe [14e4:1698] (rev 10) ⋮ wlp3s0: Intel WiFi Link 5100 [8086:4232]

In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows ?

Χαράξεις Site
Άβαταρ μέλους
dgtfeargr
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: dgtfeargr
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 16 Φεβ 2013, 13:28

dgtfeargr έγραψε:To cinnamon του Mint χρειάζεται επιτάχυνση 3D Υλικού, γνωρίζεται;

Ναι, το cinnamon χρειάζεται επιτάχυνση 3D στην τελευταία του έκδοση, σχεδιάζεται και cinnamon-2D περιβάλλον.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ:
Η επιτάχυνση 3D δεν είναι μεγάλη απαίτηση, δηλαδή μη φανταστείτε πως θέλει κανέναν πολύ δυνατό υπολογιστή, τη δυνατότητα αυτή δεν την έχουν μηχανήματα που είναι αρκετά παλιά.
Επίσης, δεν την έχουν κάποια υπερβολικά καινούρια μηχανήματα που δεν έχουν ακόμα οδηγούς για την κάρτα γραφικών τους. Εκεί όμως, η επιτάχυνση μέσω LLVMPIPE λειτουργεί αρκετά καλά, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αν κάποιος παρόλα αυτά έχει αρκετά παλιό μηχάνημα που δεν έχει καν τη δυνατότητα να υποστηρίξει επιτάχυνση 3D, τότε τα περιβάλλοντα που βασίζονται σε Gnome είναι πλέον μια πολύ κακή επιλογή.

Το Gnome έχει κάνει μια επιλογή και καλώς κάνει και την ακολουθεί, μιας και δεν θέλει να δπαρέχει πλέον ένα non-compositing περιβάλλον. Αν κάποιος έχει παλιό μηχάνημα, τότε υπάρχουν οι εξείς επιλογές:
  1. Gnome μέχρι την έκδοση 3.4 (Ubuntu 12.04), όπου υπάρχει - και για 4 ακόμα χρόνια - το Unity 2D και το gnome-fallback.
  2. KDE (Kubuntu) με απενεργοποιημένα τα οπτικά εφέ. Μπορεί να χάνει λίγη από τη «γυαλάδα» του, αλλά παραμένει KDE, δηλαδή ένα πολύ καλό περιβάλλον.
  3. XFCE (Xubuntu). Αν και ως τώρα δεν το συμπαθούσα, στην τελευταία ειδικά έκδοση (4.10) το XFCE έχει παρουσιάσει πολύ μεγάλη βελτίωση, προσωπικά πιστεύω πως είναι καλύτερο πλέον από ότι ήταν το Gnome 2.3.
  4. LXDE (Lubuntu). To LXDE είναι ένα καθαρά non-compositing περιβάλλον, με στόχο ακριβώς αυτά τα μηχανήματα. Είναι μεν λιγάκι πιο δύσκολο στην παραμετροποίηση από ότι τα υπόλοιπα, αλλά αν το φτιάξεις δεν του λείπει τίποτα.
  5. Ε17 (Bodhi Linux). O Enlightenment παρέχει και non-compositing περιβάλλον, αλλά και έναν πολύ καλό software compositor με τον οποίο μπορείς να έχεις 3D εφέ ακόμα και αν ο υπολογιστής δεν τα υποστηρίζει, χωρίς να καταλήγεις στη λύση του llvmpipe όπως στο Gnome.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 16 Φεβ 2013, 21:08

fkol k4 έγραψε:LXDE (Lubuntu). To LXDE είναι ένα καθαρά non-compositing περιβάλλον, με στόχο ακριβώς αυτά τα μηχανήματα. Είναι μεν λιγάκι πιο δύσκολο στην παραμετροποίηση από ότι τα υπόλοιπα, αλλά αν το φτιάξεις δεν του λείπει τίποτα.

Λοιπόν για τους αρεσκόμενους στα τζουρτζούλια, παίρνοντας αφορμή από το screenshot κάποιου χρήστη (συγγνώμη, δε θυμάμαι ποιος ήταν), έριξα μια ματιά στο youtube για βιντεάκια με lubuntu ή γενικώς lxde σε συνδυασμό με cairo-dock.
Λοιπόν το αποτέλεσμα είναι θα μπορούσα να πω εντυπωσιακό, λαμβανομένων υπ' όψιν των μικρών απαιτήσεων σε πόρους.
Για ψάξτε το, ειδικά αν σας αρέσει το mac look.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 16 Φεβ 2013, 21:23

dim459 έγραψε:Λοιπόν για τους αρεσκόμενους στα τζουρτζούλια, παίρνοντας αφορμή από το screenshot κάποιου χρήστη (συγγνώμη, δε θυμάμαι ποιος ήταν), έριξα μια ματιά στο youtube για βιντεάκια με lubuntu ή γενικώς lxde σε συνδυασμό με cairo-dock.
Λοιπόν το αποτέλεσμα είναι θα μπορούσα να πω εντυπωσιακό, λαμβανομένων υπ' όψιν των μικρών απαιτήσεων σε πόρους.
Για ψάξτε το, ειδικά αν σας αρέσει το mac look.

Το επιβεβαιώνω απόλυτα καθώς το είχα κάνει κάποια στιγμή, όχι με cairo-dock αλλά με xcompmgr και plank σε PepperMint OS και ήταν άψογο.
Τώρα, γιατί «είχα κάνει» και όχι «έχω κάνει» αφού ήταν τόσο καλό;
Γιατί ήταν σε αυτόν το δίσκο, το έφαγε η μαρμάγκα και βαριέμαι να το ξαναφτιάξω...Εικόνα
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sotos21 » 16 Φεβ 2013, 21:28

dim459 Στο δικό μου klubuntu έχω για διαχειριστή παραθύρων τον kwin, όταν θέλω ενεργοποιώ τα εφέ(κύβους διαφάνειες κλπ) συνήθως το έχω εντελώς γυμνό με μία επιφάνεια εργασίας. Ότι επιπλέον θέλω-χρειάζομαι, όπως cairo, docky κ.α. είναι ένα κλικ μακριά.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 6.3.0-7-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity:Unity7:ubuntu unity)
3 AMD Ryzen 7 7730U with Radeon Graphics ‖ RAM 15368 MiB ‖ASUS TN3604YA - ASUS Vivobook_S_Flip TN3604YA_TN3604YA
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Barcelo [1002:15e7] {amdgpu}
5 wlp1s0: MEDIATEK Corp. Device [14c3:7922]
Άβαταρ μέλους
sotos21
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Γενικά