Πριν ασχοληθώ, καλύτερα να ρωτήσω κάποια πράματα, για καλύτερη κατανόηση...(ελπίζω στην υπομονή σας)
eliasps έγραψε:H διαδικασία αυτή δεν θα γίνει από το LiveUSB αλλά από CD των Windows.
Ενημερωτικά και μόνο, ποιά διαδικασία γίνεται μόνο από CD των Windows ;
η απεγκατάσταση του Ubuntu ; ή η ένωση του χώρου του Ubuntu μετά την απεγκατάστασή του με τον C ;
Επίσης, τι είναι αυτό το "CD των Windows" ; κάτι παρόμοιο με το Ubuntu Live USB ;
eliasps έγραψε:Mετά αφού έχεις κάνει login, αν πληκτρολογήσεις την εντολή "sudo reboot" και πατήσεις ENTER...
Που να την πληκτρολογήσω την εντολή "sudo reboot" ; εννοείς στο τερματικό ;
eliasps έγραψε:Ακόμα, στις επιλογές του grub, υπάρχει η επιλογή "Recovery Mode"
(αν δεν είναι φανερή, τότε θα υπάρχει στο Advanced Options for Ubuntu),
αν το πατήσεις και επιλέξεις τo failsafeX, λογικά δεν θα εμφανίσει το ίδιο πρόβλημα,
Και θα μπορούν να γίνουν κάποιες αλλαγές στο σύστημα.
Εννοείς τις αλλαγές που γράφει ο sotos ;
sotos21 έγραψε:Μπαίνεις με live cd/usb και αλλάζεις ένα αρχείο.
Συγκεκριμένα το αρχείο rc.local που βρίσκετε στο /etc/rc.local του ubuntu 12.10
Θα προσθέσουμε δηλαδή την παρακάτω γραμμή πριν από το exit 0
echo OFF > /sys/kernel/debug/vgaswitcheroo/switch
Θα σώσουμε το αρχείο και μετά θα κάνουμε επανεκκίνηση.
Αν κατάλαβα καλά, ανοίγω ένα αρχείο κειμένου, κάνω στο σημείο που μου λες επικόλληση την εντολή που μου δίνεις,
κάνω save, επανεκκίνηση, και λύνεται το θέμα ; (δηλ.ορίζεται 1 κάρτα γραφικών)
sotos21 έγραψε:Το ubuntu θα ξεκινήσει μόνο με την μια κάρτα γραφικών.
Έτσι θα πρέπει να γίνεται αν θέλω να έχω Ubuntu ; Με μία κάρτα ; και ποιά θα διαλέξει το Ubuntu ; την "καλή" ; ή την "μέτρια" ;
Μπορώ να έχω μία σύντομη περιγραφή για το τι βρίσκεται πίσω από αυτό το προβληματάκι ;
Φταίει κάποια απο τις κάρτες γραφικών μου ; Μήπως φταίει ο συνδυασμός τους ; Μήπως το Ubuntu δεν συνεργάζεται με μία απο τις κάρτες μου ;
Sorry για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά θα ήθελα (πέραν της λύσης) να γνωρίζω και την αιτία του προβλήματος, για λόγους εκμάθησης.sotos21 έγραψε:Για να βρεις την παραπάνω διαδρομή και για να έχεις δικαίωμα να την αλλάξεις,
πρέπει να δώσεις σε τερματικό...
Και πότε θα πρέπει/χρειαστεί να την αλλάζω ;
eliasps έγραψε:Επειδή έχω να μπω σε live 12.10 πολλούς μήνες ενδέχεται να μην θυμάμαι καλά την παραπάνω διαδρομή,
οπότε αν κολλήσεις πόσταρε από το live να σου πω άλλο τρόπο.
Ποιά διαδρομή εννοείς ;
Την "echo OFF > /sys/kernel/debug/vgaswitcheroo/switch" ; ή την "sudo gedit /run/media/ubuntu/etc/rc.local" ;
eliasps έγραψε:...πόσταρε από το live να σου πω άλλο τρόπο.
Εδώ χρειάζομαι διάβασμα, ούτε που το ξέρω τι και πως-γινεται μόνο απο περιβάλλον Ubuntu ;
Υστερογραφερώτηση
Κάπου διάβασα σε έναν οδηγό, ότι προς το τέλος της εγκατάστασης του Ubuntu, θα βγει ενα παράθυρο που θα μου ζητησει πριν την επανεκκίνηση να αφαιρέσω τη συσκευή LiveUSB, αλλά δεν βγήκε τέτοιο παράθυρο, και μόλις είδα ότι έκλεινε το λαπτόπ για την τελική επανεκκίνηση, τότε τράβηξα το USB.
Απλά αναρωτιέμαι μήπως έπαιξε ρόλο αυτό στο πρόβλημα της οθόνης...