Certified Hardware Compatibility

...hardware-drivers για desktops & laptops

Συντονιστής: adem1

Certified Hardware Compatibility

Δημοσίευσηαπό Guybrush » 27 Μάιος 2010, 19:35

Χαιρεται,

Η βασικη ερώτηση αφορά τόσο pre-packed configurations όσο και ξεχωριστά κομμάτια. Επίσης ενδιαφέρομαι για απαντήσεις που αφορούν και desktops και laptops.

Υπαρχει κάποια λίστα με certified hardware compatibility, όπου η ίδια η Canonical ουσαστικά πιστοποιεί συμβατότητα με όλα τα features του hardware, όπως επίσης και ένα καλό quality standard για τους drivers?

Έχω υπ'όψιν μου λίστες που κάνουν χρήστες κλπ, αλλά πολλές φορές εκεί λείπει η κριτική αξιολόγηση των drivers, αυτό που ζητάω είναι κάτι πιο επίσημο δηλ. έχουν υιοθετηθεί συγκεκριμένα standards για την αξιολόγηση των drivers και να παρέχονται compiled lists για το συνδιασμό hardware & drivers που τα πληρεί.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Guybrush
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Certified Hardware Compatibility

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 27 Μάιος 2010, 20:55

Η επίσημη σελίδα της Canonical σχετικά με το θέμα είναι αυτή. ;)
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Guybrush » 27 Μάιος 2010, 21:51

Epirotes έγραψε:Η επίσημη σελίδα της Canonical σχετικά με το θέμα είναι αυτή. ;)

Ευχαριστώ πολύ!
Guybrush
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 29 Μάιος 2010, 12:34

Όλες οι επίσημες λίστες είναι πολύ μικρές. Κι αυτό επειδή το linux αλλάζει συνέχεια, κάθε μέρα υποστηρίζονται και νέες συσκευές.
Το πιο καλό site που έχω βρει για hardware compatibility είναι αυτό της υπογραφής μου (και το wiki του ubuntu φυσικά). Και τα δυο community based, όχι επίσημα.
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Guybrush » 08 Ιουν 2010, 18:36

tolis_01 έγραψε:Όλες οι επίσημες λίστες είναι πολύ μικρές. Κι αυτό επειδή το linux αλλάζει συνέχεια, κάθε μέρα υποστηρίζονται και νέες συσκευές.
Το πιο καλό site που έχω βρει για hardware compatibility είναι αυτό της υπογραφής μου (και το wiki του ubuntu φυσικά). Και τα δυο community based, όχι επίσημα.

Ευχαριστώ πολύ αλλά ενδιαφέρομαι για certified testing, έχω υπόψιν μου community sites και δεν είναι αυτό που ψάχνω.
Guybrush
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ApostolosZouk » 20 Μαρ 2011, 13:24

Επειδή αυτόν τον καιρό σκέφτομαι να κάνω την κίνηση και να αγοράσω καινούριο λάπτοπ έχω μια απορία. Βλέπω σε πολλά μοντέλα υπάρχει η σφραγίδα Ubuntu Certified όμως σε κάποια άλλα Ubuntu Ready. Ποια είναι η διαφορά και πια κριτήρια κάνουν αυτόν τον διαχωρισμό ; Το λάπτοπ θα το έχω για δουλειά και θέλω να δουλεύει άψογα στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό. :thumbup:
Γνώσεις ⇛ Linux: μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά ┃ Ιταλικά: Καλά
Laptop ⇛ Ubuntu 14.04|Προδιαγραφές ⇛HP Probook 4530s 3G|CPU: Intel(R) inside I5 2430m sandy bridge@ 2.30GHz|RAM :8GB DDR3 1066MHrz|Hard Disk: 320GB 7200rpm|Intel Corp. 3000HD|
Άβαταρ μέλους
ApostolosZouk
babeTUX
babeTUX

IRC: SiCreToR
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό clepto » 20 Μαρ 2011, 13:28

Ubuntu certified

OEMs submit systems to Canonical's testing facility where certification testing and validation is performed by Canonical engineers.

Ubuntu ready
To become Ubuntu Ready, OEMs self-test using Canonical's certification test suite and submit results to Canonical for validation.
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 13.04 raring 3.8.0-30-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.8.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core i7-3537U CPU @ 2.00GHz ‖ RAM 3840 MiB ‖ ASUS K56CB
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168 PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 0a)
clepto
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: christriant
IRC: Clepto
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Efialtis » 02 Απρ 2013, 15:35

Παιδιά έχω το laptop της υπογραφής μου το οποίο αναφέρεται ως certified.Αυτό σημαίνει ότι δουλεύει σωστά με το ubuntu έτσι δεν είναι?Δε θα το έλεγα..Όταν εγκατέστησα το ubuntu 12.04 δε δούλευε το wireless και το card reader και αναγκάστηκα να περάσω drivers χειροκίνητα.Αυτό γίνεται αν δοκιμάσω και μια πιο καινούργια έκδοση,την 12.10 πχ και πάλι τα ίδια.Δοκίμασα και τη beta του 13.04 xubuntu μπας και δω άσπρη μέρα αλλά και πάλι τίποτα,φαίνεται πιστεύουν οτι δουλεύει κομπλέ το μηχάνημα και δε μπαίνουν στο κόπο να το κοιτάξουν πάλι.Δοκίμασα και το mint αλλά πάλι τίποτα,δοκίμασα το fedora 18 και αναγνωριζόταν μια χαρά το wireless οπότε το ubuntu έχει το πρόβλημα και λάθος που αναφέρουν το εν λόγο laptop ως certified.
Γίνεται εσείς σας επίσημη κοινότητα να το αναφέρετε το πρόβλημα μπας και λυθεί τουλάχιστον στη 13.04?
1 Γνώσεις Linux: Καθόλου ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 12.04 precise 3.2.0-38-generic-pae 32bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.2.0-37-generic-pae
3 AMD E2-1800 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3628 MiB ‖ Hewlett-Packard 1885 - HP 655 Notebook PC
4 AMD nee ATI Device [1002:9808] {fglrx_pci}
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 07) ⋮ ra0: Ralink Device [1814:3290]
Efialtis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 02 Απρ 2013, 17:31

Efialtis έγραψε:Παιδιά έχω το laptop της υπογραφής μου το οποίο αναφέρεται ως certified.Αυτό σημαίνει ότι δουλεύει σωστά με το ubuntu έτσι δεν είναι?Δε θα το έλεγα.

Efialtis έγραψε:οπότε το ubuntu έχει το πρόβλημα και λάθος που αναφέρουν το εν λόγο laptop ως certified.

Που είναι το Laptop σου σε αυτή τη λίστα ;. Για δώσε τον σύνδεσμο να το δούμε.

Σε ότι αφορά το wireless , άνοιξε ένα θέμα στην ενότητα «Κάρτες Δικτύου (Ethernet, WiFi, Bluetooth) / Internet» , να δούμε πως μπορούμε να το λύσουμε.

Διάβασε και αυτό εδώ , θα βοηθήσει κι εμάς κι εσένα , για το πως να ανοίξεις το ποστ.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 03 Απρ 2013, 10:16

Efialtis έγραψε:Παιδιά έχω το laptop της υπογραφής μου το οποίο αναφέρεται ως certified.Αυτό σημαίνει ότι δουλεύει σωστά με το ubuntu έτσι δεν είναι?Δε θα το έλεγα..Όταν εγκατέστησα το ubuntu 12.04 δε δούλευε το wireless και το card reader και αναγκάστηκα να περάσω drivers χειροκίνητα.Αυτό γίνεται αν δοκιμάσω και μια πιο καινούργια έκδοση,την 12.10 πχ και πάλι τα ίδια.Δοκίμασα και τη beta του 13.04 xubuntu μπας και δω άσπρη μέρα αλλά και πάλι τίποτα,φαίνεται πιστεύουν οτι δουλεύει κομπλέ το μηχάνημα και δε μπαίνουν στο κόπο να το κοιτάξουν πάλι.Δοκίμασα και το mint αλλά πάλι τίποτα,δοκίμασα το fedora 18 και αναγνωριζόταν μια χαρά το wireless οπότε το ubuntu έχει το πρόβλημα και λάθος που αναφέρουν το εν λόγο laptop ως certified.

Η σχετικά σελίδα για το μηχάνημά σου είναι αυτή.
Εκεί υπάρχει με την ένδειξη Εικόνα, η οποία υποδεικνύει πως το laptop αυτό πωλείται με προεγκαταστημένο Ubuntu από την ίδια την HP.
Υπάρχει και η σημείωση
έγραψε:Please note that for pre-installed systems:

1. The system is available in some regions with a special image of Ubuntu pre-installed by the manufacturer. It takes advantage of the hardware features for this system and may include additional software. You should check when buying the system whether this is an option.
  2. Standard images of Ubuntu may not work at all on the system or may not work well, though Canonical and computer manufacturers will try to certify the system with future standard releases of Ubuntu.

Που αναφέρει πως για κάποιες περιοχές μπορεί να χρησιμοποιείται κάποιο ειδικό image του Ubuntu από τον κατασκευαστή ώστε να αξιοποιείται το υλικό του υπολογιστή και πως το standard image του Ubuntu ίσως να μη δουλεύει τέλεια.

Στη θέση σου θα έψαχνα για το image αυτό μέσω του κατασκευαστή (HP), δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα στο να σου το προμηθεύσουν, ή μπορούμε να το δούμε κι εδώ αν ανοίξεις ένα σχετικό θέμα.
Αν και πάλι δεν καταφέρεις κάτι, μπορείς να το αναφέρεις και ο ίδιος πατώντας εκεί που λέει "let us know" πάνω δεξιά με πορτοκαλί γράμματα.

Efialtis έγραψε:Γίνεται εσείς σας επίσημη κοινότητα να το αναφέρετε το πρόβλημα μπας και λυθεί τουλάχιστον στη 13.04?

Δεν υπάρχει κάποιος φορέας που να ονομάζεται «επίσημη κοινότητα Ubuntu», πιο πολύ μια αναγνωρισμένη παρέα είμαστε, αλλά μέλος αυτής της παρέας είσαι και εσύ αλλά και οποιοδήποτε άλλο μέλος του φόρουμ, της λίστας ταχυδρομείου κτλ.
Μπορεί κάποια μέλη να είναι Ubuntu members, αλλά αυτό είναι κυρίως προσωπικό επίτευγμα, δεν υπάρχει κάποιος που να μιλά επίσημα με την Canonical εξ όσων γνωρίζω.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Desktops & Laptops