Λοιπόν όπως αναφέρω στον τίτλο προσπαθώ να κάνω εγκατάσταση μία από τις καινούργιες εκδόσεις lubuntu που να υποστηρίζονται δηλαδή για κάμποσο καιρό ακόμη σε ένα παλιό acer aspire 3000 με σκοπό να μπορεί να αξιοποιηθεί για χρήση internet και μόνο και να μην αχρηστευθεί και μπεί στο ντουλάπι. Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι εγκατάσταση γίνεται μόνο από alternate cd και αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση κατά την εκίνηση δεν ανοίγει καθόλου γραφικό περιβάλλον. Δηλαδή δείχνει την splash screen με το λογότυπο του Lubuntu αλλά μετά αρχίζει και αναβοσβίνει η οθόνη μέχρι να κολήσει και να μην κάνει τίποτα. Αυτό συμβαίνει πάντα ακόμη και αν μπω σε low graphic mode από το grub (εξάλλου μόνο σε low graphic mode πρέπει να δουλέυει με την συγκεκριμένη κάρτα γραφικών). Επίσης κατά την διάρκεια που αναβοσβίνει η οθόνη δεν δουλεύει το ctrl+alt+F1. Αλλά από safe mode μπορώ να τρέξω terminal. Τα updates τα έχω κάνει όλα από τερματικό πάντα αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Επίσης έχω δοκιμάσει το lubuntu αλλά και ubuntu 12.04 , 12.10 , 13.04 και συμβαίνει σε όλα το ίδιο. Το μόνο που έχει δουλέψει σε live cd είναι το debian stable lxde αλλά σε αυτό δεν μπορώ να κάνω με τίποτα την εγκατάσταση γιατί μου βγάζει συνεχώς σφάλμα είτε ότι δεν γίνεται εγκατάσταση ο grub είτε γιατί δεν μπορεί να εγκαταστήσει kernel και έτσι τερματίζει η εγκατάσταση εκεί. Μου κάνει συνεχώς το ίδιο όσα iso και αν έχω δοκιμάσει. Λοιπόν αφού έχω απελπιστεί και έχω φάει 3-4 μέρες να προσπαθώ ζητώ την βοήθεια σας.
Η κάρτα γραφικών είναι η εξής [1039:6330].