Exω ενα dual boot Windows 7/Ubuntu 12.04 Dell Vostro 3550 στο οποιο ειχε ξεκολησει ενα μεταλλικο clip εσωτερικα (πιθανοτατα ηταν μεσα για πολυ καιρο) και σε καποια φαση επεσε πανω στην μητρικη και εκανε βραχυκυκλωμα. Το laptop δεν ανοιγε οποτε καλεσα το service της Dell να ερθει να μου το επισκευασει.
Ο τεχνικος το επισκευασε σε 30λεπτα αλλα δεν ημουν παρον κατα την διαρκεια της επισκευης οποτε δεν γνωριζω τι ακριβως αντικατεστησε πανω στην μητρικη. Ενας συναδελφος μου ειπε πως ειχε καει καποια πλακετα πανω στην μητρικη.
Οταν ανοιξα το laptop ανοιγε κανονικα αλλα η οθονη του υπολογιστη οταν εμπαινα απο Ubuntu αναβοσβηνε συνεχεια. Πρωτη φορα αντιμετωπιζω τετοιο προβλημα. Το περιεργο ειναι πως με τα Windows 7 δεν υπαρχει καποιο προβλημα ολα δουλευουν οπως πριν.
Η λογικη λεει πως υπαρχει καποιο θεμα με το hardware αλλα το γεγονος πως τα Windows 7 δουλευουν κανονικα με προβληματιζει.
Εχω δοκιμασει απο τοτε πολλους διαφορετικους drivers γραφικων μιας και ειχα γενικα προβληματα (ποτε ομως το συγκεκριμενο) με το Vostro κυριος λογο των 2 GPUs , αλλα το προβλημα παραμενει.
Επισης εκανα fresh installation μερικων ακομα distros (Fedora, Fuduntu) μπας και γινει τιποτα αλλα χωρις τυχη. Επισης δοκιμασα και διαφορετικα screen resolution αλλα χωρις αποτελεσμα.
Παρατηρησα πως οταν ανοιγω το laptop και ειναι συνδεδεμενος ο φορτιστης, η οθονη αναβοσβηνει πιο εντονα αλλα γενικα η συμπεριφορα ειναι τελειως random τις περισσοτερες φορες. Επισης μερικες φορες η οθονη σταματαει να αναβοσβηνει για ενα διαστημα αλλα το flickering επανερχεται παλι μετα απο 20-30 λεπτα.
Oταν το laptop εχει δουλεψει για αρκετες ωρες το flickering μειωνεται αισθητα μετα απο πολλα restart αλλα παραμενει.
Εχει κανεις καμια ιδεα γιατι τα Windows 7 δουλευουν κανονικα και καποιο πιθανον τροπο αντιμετωπισης?
Επισης, γνωριζει κανεις αμα θα εχω προβλημα με το service της Dell μιας και με τα Windows 7 ο υπολογιστης δεν εχει καποιο προβλημα?