funked up έγραψε:Έχω την αίσθηση ότι ήθελες να πεις το ανάποδο ή εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι.
Όχι, καλά το είπα.
Στο Windows αν θέλεις να κάνεις κάτι στο σύστημα και ο χρήστης σου είναι administrator, κάνεις τα πάντα.
Από την άλλη, στο Linux, αν και ο χρήστης σου (ο δικός σου, αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή) είναι administrator, δεν μπορείς να γράψεις σε έναν εξωτερικό δίσκο χωρίς sudo και κωδικό...
funked up έγραψε:Θα μπορούσες να μου πεις τι format να κάνω ώστε να δουλεύει ο δίσκος όπως δουλεύουν οι άλλοι που έχω;
Και αν έχεις υπόψιν κάτι γιαυτό που είπα για τους δίσκους με μεγάλη χωρητικότητα και τις κατατμήσεις;
Το μόνο filesystem που δεν υποστηρίζει δικαιώματα (δηλαδή γράφουν όλοι) είναι το FAT32, αλλά έχει άλλα θέματα (τα ξέρεις).
Και στο NTFS μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα πρόσβασης.
Επίσης, δεν θα έχεις πρόβλημα πρόσβασης αν απλά αλλάξεις από τις ιδιοτητες τα δικαιώματα πρόσβασης στο δίσκο και δώσεις σε όλους δυνατότητα ανάγνωσης/εγγραφής χωρίς να κάνεις format.
Τα NTFS και ext4 υποστηρίζουν και μεγάλα αρχεία, αλλά και μεγάλα ονόματα αρχείων, μπορείς να επιλέξεις όποιο από τα δύο θέλεις.
Για το θέμα της αποπροσάρτησης δεν μπορώ να σε βοηθήσω.
Αν του βγάλεις την πρίζα την ώρα που γράφει, απλά θα χαλάσει το σύστημα αρχείων. Όποιο και αν είναι το σύστημα αρχείων και σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα και αν το κάνεις.
Μπορεί να τύχει, μπορεί και όχι.
funked up έγραψε:Απλά πιστεύω ότι τέτοια θέματα θα έπρεπε να λύνονται πιο εύκολα.
Εύκολο είναι, απλά έχεις πελαγώσει και δεν το κατάλαβες πριν που στο έγραψα.
Alt+F2, γράφεις gksudo nautilus δεξί κλικ στο δίσκο και "Ιδιότητες", πας ατα Δικαιώματα και "ανάγνωση-εγγραφή σε όλους"'