Ubuntu 13.10 (Saucy Salamander) Alpha-beta-Νέα-κλπ

Εκδόσεις Ubuntu υπό ανάπτυξη (alpha, beta κλπ), δοκιμές (testing) και σφάλματα (bugs).
Eδώ συζητάμε για την εκάστοτε δοκιμαστική έκδοση του Ubuntu.

Συντονιστής: Geochr

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή συζητάμε θέματα και προβλήματα που αφορούν μόνο τις εκάστοτε υπό ανάπτυξη/δοκιμαστικές εκδόσεις του Ubuntu και των παραγώγων του.
Οι εκδόσεις υπό ανάπτυξη είναι δοκιμαστικές για τους προγραμματιστές και όσους συμμετέχουν στην διαδικασία με διορθώσεις, αναφορές bugs κτλ. Δεν συστήνονται για χρήστες καθώς μπορεί να έχουν αρκετά σφάλματα.
Αν ενδιαφέρεστε για συμμετοχή σε δοκιμές (testing) των υπό ανάπτυξη εκδόσεων του Ubuntu, δείτε πληροφορίες εδώ: https://wiki.ubuntu.com/GreekTeam/QA.

Re: Ubuntu 13.10 (Saucy Salamander) Νέα-κλπ

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 08 Σεπ 2013, 20:59

Δεν έκανα σχόλιο στο ποστ της είδησης, θα κάνω τώρα...

evolgen έγραψε:Όντως, η ενέργεια αυτή μοιάζει με πολιτική πράξη

Δεν μοιάζει, είναι καθαρά και ξάστερα δήλωση πολιτικής.

Αυτό που (εμένα τουλάχιστον μου) προκαλεί γέλιο, είναι η αφέλεια της Canonical σε κάτι τέτοια θέματα.ΕικόναΕικόναΕικόνα
Μιλάμε, έχω γνωρίσει σουβλατζήδες και περιπτεράδες πιο «γάτους» επιχειρηματικά.
Η δήλωση της Intel είναι και αναμενόμενη, αλλά και δικαιολογημένη ως ένα βαθμό.

Η Canonical όταν ανακοίνωσε τον Mir είπε πως δεν της κάνει ο Wayland και πως αυτή μπορεί καλύτερα. Επόμενο είναι λοιπόν η Intel (η οποία κατά κύριο λόγο έχει αναλάβει την ανάπτυξη του wayland) με την 1η ευκαιρία να απαντήσει ένα ειρωνικό και χαιρέκακο «αφού μπορείς καλύτερα μόνος σου, για να σε δούμε...» και να βάλει και πολλά χαμογελαστά διαβολάκια στο μήνυμα...
Νομίζω πως όλοι όσοι θα είχαμε την ευκαιρία θα το κάναμε (εγώ το έχω κάνει ουκ ολίγες φορές πάντως και πολύ το χάρηκα κιόλας...) 8-) 8-)

Ουσιαστικά βέβαια, δεν της έκανε και τα μούτρα κρέας της Canonical, έτσι κι αλλιώς αυτή θα patchάριζε τον xorg, απλώς τώρα θα πρέπει να το κάνει downstream και να τρέχει να προλαβαίνει λίγο παραπάνω τις εκδόσεις.
Το κακό για την Canonical είναι πως αυτό θα το κάνει για καιρό, μιας και η 14.04 θα χρησιμοποιεί xorg μέχρι το 2019 :lol: :lol: :lol: :lol:

Και εδώ που τα λέμε, όντως, αφού η Canonical δηλώνει πως μπορεί καλύτερα μόνη της, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα...

evolgen έγραψε:Το πνεύμα του ελεύθερου λογισμικού, συνεργασία, "love your neighbour" κλπ, πήγε περίπατο εδώ...

Όταν παίζονται λεφτά, αυτά από πάνω δεν υπάρχουν...
Δεν είμαστε εγώ κι εσύ στον ελεύθερο χρόνο μας που τα αναπτύσσουμε για να μη μα νοιάζει, ο «χαμένος» εδώ έχει πάρα πολλά να χάσει...
Για τα παραπάνω projects (και αρκετά ακόμη), το ελεύθερο λογισμικό δεν είναι προσφορά προς τον συνάνθρωπο, αλλά επαγγελματική επιλογή.

@eliasps
Μες στο μυαλό μου είσαι...
Επίσης, το ότι ο Mir δεν βρίσκεται σε κάποιο upstream του Xorg δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει καμία διανομή.
Και το Launchpad upstream είναι.
Και τα Unity και ubuntu one δεν είναι στο upstream του Gnome, αλλά υπάρχουν διανομές που τα πακετάρουν.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 08 Σεπ 2013, 23:00

Νομίζω πως όντως ο eliasps το έθεσε στη σωστή του βάση.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ChrisMiNT » 09 Σεπ 2013, 00:29

Η intel όμως και για τα επόμενα 2 χρόνια όπως το βλέπω παρουσιάζει ενδιαφέρον μόνο για low end laptop. Προς το παρόν δεν έχουμε δει καμιά κίνηση από NViDIA και AMD και νομίζω ότι εκεί θα παιχτεί το όλο θέμα. Αν δούμε native υποστήριξη του Mir στους οδηγούς της NViDIA και της AMD και όχι στον Wayland τότε πολύ απλά όποιος θέλει γρήγορα γραφικά θα κατευθυνθεί προς τα εκεί.
Αλήθεια, τίποτα νεώτερο για το Steambox?
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.04 raring 3.8.0-29-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.8.0-19-generic, Windows 7
3 AMD Athlon II X4 635 Processor ‖ RAM 2505 MiB ‖ ASUS INC. M2N-SLI DELUXE
4 nVidia GT218 [GeForce 210] [10de:0a65] {nvidia}
5 eth0: nVidia MCP55 Ethernet [10de:0373] (rev a2) ⋮ eth1: nVidia MCP55 Ethernet [10de:0373] (rev a2)
ChrisMiNT
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 09 Σεπ 2013, 06:27

ChrisMiNT έγραψε: Προς το παρόν δεν έχουμε δει καμιά κίνηση από NViDIA και AMD και νομίζω ότι εκεί θα παιχτεί το όλο θέμα. Αν δούμε native υποστήριξη του Mir στους οδηγούς της NViDIA και της AMD και όχι στον Wayland τότε πολύ απλά όποιος θέλει γρήγορα γραφικά θα κατευθυνθεί προς τα εκεί.

Νομίζω οτι υπάρχει ακριβώς 0% πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 09 Σεπ 2013, 07:04

headless έγραψε:
ChrisMiNT έγραψε: Προς το παρόν δεν έχουμε δει καμιά κίνηση από NViDIA και AMD και νομίζω ότι εκεί θα παιχτεί το όλο θέμα. Αν δούμε native υποστήριξη του Mir στους οδηγούς της NViDIA και της AMD και όχι στον Wayland τότε πολύ απλά όποιος θέλει γρήγορα γραφικά θα κατευθυνθεί προς τα εκεί.

Νομίζω οτι υπάρχει ακριβώς 0% πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ακριβώς.
Αν υπάρξει υποστήριξη για έναν από τους δύο display servers (Mir/Wayland), τότε θα υπάρξει και για τον άλλο μιας και οι δύο χρειάζονται κοινό τύπο (EGL) driver.
Οπότε, απλά θα προσαρμόσει ο καθένας την υποστήριξη για τον δικό του display server με ένα patch.
Αυτό το έχουν δηλώσει αρκετές φορές και οι δύο πλευρές.
Ο Xmir είναι άλλη ιστορία, είναι μίξη Χ που τρέχει στον Mir, γι αυτό χρειάζεται ο driver του Xorg. Για τον σκέτο Mir, ο driver του Wayland είναι μια χαρά, όπως και για τον Wayland ο driver του Mir είναι επίσης μια χαρά.
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό madvinegar » 10 Σεπ 2013, 10:55

Ελπίζω να μη σηκωθεί κανενα μεσαίο δάχτυλο και προς intel πλευρά απο τον Linus... χαχαχα :lol: :lol: :lol: :P :P
1 Γνώσεις Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ Καλό
2 Ubuntu 18.04 bionic beaver 4.13.0-16-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Gnome ubuntu)
3 Intel Core2 Duo CPU T5550 1.83GHz ‖ RAM 2008 MiB ‖ Acer Chapala - Acer, inc. Aspire 5920G
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV620/M82 [Mobility Radeon HD 3450/3470] [1002:95c4] {radeon}
5 wlan0: Intel PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection [8086:4222] (rev 02) ⋮ eth0: Broadcom NetLink BCM5787M Gigabit Ethernet PCI Express [14e4:1693] (rev 02)
Blog: https://madvinegar.wordpress.com/
Άβαταρ μέλους
madvinegar
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 10 Σεπ 2013, 21:39

madvinegar έγραψε:Ελπίζω να μη σηκωθεί κανενα μεσαίο δάχτυλο και προς intel πλευρά απο τον Linus... χαχαχα

Απ' τον Linus όχι, από τον Mark ίσως ; :P
fkol k4 έγραψε:Αν υπάρξει υποστήριξη για έναν από τους δύο display servers (Mir/Wayland), τότε θα υπάρξει και για τον άλλο μιας και οι δύο χρειάζονται κοινό τύπο (EGL) driver.
Οπότε, απλά θα προσαρμόσει ο καθένας την υποστήριξη για τον δικό του display server με ένα patch.

Είναι τόσο απλό άραγε ; Θα το δούμε.

fkol k4 έγραψε:Ο Xmir είναι άλλη ιστορία...
ναι όντως, είναι ένα υβρίδιο στην ουσία το οποίο είναι προσωρινό μέχρι να ετοιμαστεί ο Mir , ή μάλλον μέχρι να γίνει διαθέσιμο το Unity 8 σε Desktop , το οποίο θα τρέχει αποκλειστικά σε Mir.

Η αλήθεια είναι πως το Ubuntu είναι μόνο του σε αυτό το ματς. Όλοι ακολουθούν το άλλο "αφεντικό" που προωθεί τον Wayland , βέβαια το Ubuntu κατέχει ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών από ότι όλες οι υπόλοιπες διανομές μαζί, οπότε θα επηρεάσει κάπως τα πράγματα.
Ο χρόνος θα δείξει.
Είναι λέει σε επικοινωνία με Nvidia & AMD, όλο αυτό το σλόγκαν (πλέον) λέει ο Bacon όποτε τον ρωτάνε, αλλά είναι confidential και δεν μπορεί να πει περισσότερα :P
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Geochr » 10 Σεπ 2013, 22:05

Γνώσεις ⇛Linux: Μαθαίνω αργά ┃ Προγραμματισμός: Ελάχιστο ┃ Αγγλικά: Μέτρια

• Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 16,04LTS
    ⇛Intel Core i3-2365M CPU @1.40GHz ‖ RAM 7780 MB ‖ Acer Aspire V5-571
Άβαταρ μέλους
Geochr
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: geochr
IRC: Geochr
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sotos21 » 12 Σεπ 2013, 08:46

Έχει παρατηρήσει κανένας ότι σταμάτησε να δείχνει το εικονίδιο της μπαταρίας (όταν είναι πλήρως φορτισμένη) και στη θέση της να δείχνει το παρακάτω εικονίδιο.

Που είναι προφανώς λάθος γιατί ούτε επαναφορτιζόμενη είναι η μπαταρία του ποντικιού ούτε στο 55% (το 55% είναι σταθερό, άσχετα αν είναι άδεια ή γεμάτη η μπαταρία)
Ή μόνο σε εμένα συμβαίνουν αυτά;
Μέχρι πρότινος που το είχα ξαναπεί, υπήρχε η ένδειξη μόνο στα στατιστικά ενέργειας και όχι μόνιμα στο πάνελ.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 6.3.0-7-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity:Unity7:ubuntu unity)
3 AMD Ryzen 7 7730U with Radeon Graphics ‖ RAM 15368 MiB ‖ASUS TN3604YA - ASUS Vivobook_S_Flip TN3604YA_TN3604YA
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Barcelo [1002:15e7] {amdgpu}
5 wlp1s0: MEDIATEK Corp. Device [14c3:7922]
Άβαταρ μέλους
sotos21
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 12 Σεπ 2013, 09:04

sotos21 έγραψε:Ή μόνο σε εμένα συμβαίνουν αυτά;

Αυτά, σε σένα μόνο :lol:

Σε άλλους όμως, άλλα... :wtf:
Έχω θέμα με το ελληνικό layout, όταν γυρνάω στα ελληνικά δεν έχω συντομεύσεις του ctrl (copy, cut, paste κτλ) και ctrl+alt.
Το περίεργο είναι πως δεν το έχω από LiveCD, αλλά μόνο στην εγκατάσταση.
Τι κρυφούς φακέλους διέγραψα, τι ολόκληρο τον προσωπικό φάκελο διέγραψα, τι ξαναπέρασα το 13.10, δεν καταλαβαίνει πράμα...
Με το Daily Live όλα εντάξει (βρήκα και βολικές συντομεύσεις F1 & F2 για την αλλαγή διάταξης ;) ), με το που το βάλω στο δίσκο τα ίδια.... :? :problem:
Άντε να κάνεις τέτοιο bug report, να σε πάρουν στο ψιλό... :wtf:
Εσείς το έχετε;
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση