ρυθμισεις δικτυου se virtualbox

...ρύθμιση-εγκατάσταση δικτύων

Συντονιστές: adem1, the_eye

ρυθμισεις δικτυου se virtualbox

Δημοσίευσηαπό coderix » 12 Σεπ 2013, 16:03

καλησπέρα ! έ χω to ubuntu 12 _04 p_p στο desktop μου .Mια απορία σχετικά με ρυθμίσεις δικτυου σε εικονικές μηχανές.χρησιμοποιώ virtualbox και τρέχω από εκεί mint/suse / windows xp χωρίς προβλήματα.τώρα θέλω να δοκιμάσω slackware ή bsd .θα χρειαστεί να κανω manual αλλαγές σε θέματα ιντερνετ και lan ;h το σύστημα θα βλέπει τον router μου και το δίκτυο που έχω έτοιμο λόγο των ubuntu ?
2η παρόμοια απορία . :roll: σε debian squeeze εχω αποδεδειγμένα πρόβλημα με τον driver της κάρτας ,θέμα που λύνω με ειδικό patch από την εταιρία (realtek). Σε εγκατάσταση εικ μηχανής θα χρειαστεί να βάλω πάλι χέρι στον οδηγό μέσα απο τη διανομή την πειραματική( κάτι που δε με πειράζει μια και το έχω μάθει πια :D ) ή το σύστημα θα δει το kernel 3 της αρχικής διανομής και θα είναι όλα οκ ?ευχαριστώ
coderix
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: ρυθμισεις δικτυου se virtualbox

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 12 Σεπ 2013, 17:19

Νομίζω πως είναι θέμα ρύθμισης του virtualbox.
Όταν ρυθμίζεις το δίκτυο σε bridged λειτουργία, τότε το guest λειτουργικό βλέπει απευθείας την κάρτα, οπότε θα πρέπει να κάνεις τις διορθώσεις που λες.
Αν το ρυθμίσεις σε Nat, τότε το guest παίρνει δίκτυο από το Host με μια εικονική κάρτα, οπότε μάλλον χρησιμοποιεί κάποιο είδος driver του VirtualBox.

Από ότι θυμάμαι, όταν είχα το VirtualBox σε Windows Vista Host, το Ubuntu ως guest έβλεπε δίκτυο μόνο μέσω Nat πάντως, αν και κανονικά δεν είχε πρόβλημα με την κάρτα.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Re: ρυθμισεις δικτυου se virtualbox

Δημοσίευσηαπό coderix » 12 Σεπ 2013, 17:56

ωραία οπότε θα προτιμήσω τη λυση με το ΝΑΤ .Απλά πρώτη φορά ξεκινώ να εγκαθιστώ λειτουργικό από τέτοιο επιπεδο .(Slack-οειδή εννώ) και είδα ότι υπάρχει τεράστιο υλικό για το δικτυακό κομμάτι. Απλά ηθελα να απομονώσω κάπως το hardware μέρος (για την ιστορία έχω μια κάρτα της realtek R8168 και έχει προβληματάκια σε deb συστηματα -για slack θα δούμε)
απο τις άλλες ρυθμισεις για το lan και το ιντερνετ .Ειδωμεν
coderix
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Δικτύωση / Δίκτυα