από Th P » 27 Νοέμ 2013, 21:27
Εξελίξεις!
Παρέλαβα τον υπολογιστή από την Βουλγαρία πριν μερικούς μήνες χωρίς να έχει γίνει η επισκευή του με την δικαιολογία ότι δεν βρέθηκε κάρτα γραφικών για να αλλαχθεί.
Ο υπολογιστής πήρε την θέση του σε κάποιο ράφι της αποθήκης και εκεί παρέμεινε μέχρι πρίν 20 ημέρες απ`όπου και ανασύρθηκε για να δοθεί πρός απόσυρση σε κάποιο τοπικό κατάστημα Η/Υ.
Είπα να ξαναδοκιμάσω να αδειάσω τον σκληρό του με live usb Ubuntu 12.04 32 bit, πριν τον παραδώσω μιας και η 1η προσπάθεια πριν τον στείλω στην Βουλγαρία ήταν αποτυχημένη
(έπαιρνα την ίδια εικόνα όπως και όταν δούλευε ο υπολογιστής με τα windows: θολή εικόνα με διάχυτες κάθετες γραμμώσεις).
Και ως εκ θαύματος, ο υπολογιστής ανοίγει, το usb δουλεύει κανονικά, λειτουργούν τα πάντα και προχωρώ στο αυτονόητο, την εγκατάσταση του Ubuntu.
Εγκατάσταση απροβλημάτιστη, επανεκκίνηση, επιλογή native οδηγού κάρτας, εγκατάσταση ενημερώσεων επανεκκίνηση, λειτουργούν τα πάντα "out of the box" και ο υπολογιστής αφού έμεινε ανοιχτός συνεχώς επί 20 ημέρες για test αντοχής (δεν ανέβασε ούτε καν θερμοκρασία), έκλεισε σήμερα για πρώτη φορά και φυσικά ξανάνοιξε χωρίς κανένα πρόβλημα.
Η σύζυγος βρήκε απίστευτα πιο ευκολόχρηστο το Unity από το KDE,
και ακόμα μου φωνάζει που την παίδευα τόσο καιρό......
Η διάγνωση του "καψίματος" της κάρτας έγινε στο κατάστημα όπου τον πήγα αρχικά για εκτίμηση και θα τον πήγαινα τελικά για απόσυρση.....
Τελευταία επεξεργασία από
Th P και 28 Νοέμ 2013, 18:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου