AutoCAD σε linux

...office, φωτογραφία, CAD, spss, latex, κλπ

Συντονιστής: adem1

Re: AutoCAD σε linux

Δημοσίευσηαπό zanzavarus » 25 Ιουν 2008, 02:39

ilpara έγραψε:2. Αναρωτιέμαι, θα μπορούσε το autocad να δουλέψει σε virtualbox(?) (δες τον οδηγό εδώ: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=5&t=8&hilit=virtualbox), έστων και αν δεν είναι τόσο γρήγορο, έστω και αν απαιτεί πολύ δυνατό hardware???

Απαντάω με μεγάλη μου χαρά με ένα screenshot, χρησημοποιώ Ubuntu 8.04

Εικόνα
zanzavarus
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 25 Ιουν 2008, 14:55

Θαυμάσια! Είδα ότι χρησιμοποιείς AutoCAD 2007.
1. Αν το έχεις δοκιμάσει προσεχτικά, ή όταν το κάνεις, μπες και γράψε μια λίστα με α) τι έχεις δοκιμάσει καθώς και β) τι δουλεύει και τι δεν δουλεύει (η ποιο ωραία και εύκολη απάντηση θα ήταν "Δουλεύουν τα πάντα τέλεια" :D ).
2. Πες μας αν έχεις παρατηρήσει ουσιαστική υστέρηση στην ταχύτητα του AutoCAD λόγω virtualbox (φαντάζομαι ναι) και αν αυτή η υστέρηση το καθιστά επί της ουσίας μη λειτουργικό ή αν επί της ουσίας σε εσένα είναι ασήμαντη.
3. Πες μας αν η εγκατάσταση είχε κάποια ιδιαιτερότητα που πρέπει να προσέξουν άλλοι χρήστες, τόσο για virtualbox όσο και για AutoCAD.
4. Τέλος πες μας τι επεξεργαστή, τι κάρτα γραφικών (και μνήμη), και τι μνήμη έχεις.
5. Μπας και έχεις και plotter? Υποστηρίζεται από linux?
Έτσι θα βοηθήσεις και άλλους χρήστες, η συνεισφορά σου θα είναι πολύ σημαντική!
Ευχαριστώ
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό zanzavarus » 25 Ιουν 2008, 16:19

1. Αν αναφέρεσαι στο AutoCAD με μεγάλη μου χαρά σας λέω ότι δουλεύουν ΟΛΑ! Εκτυπωτη δεν έχω οπότε δε μπορώ να πω την γνώμη μου, σε PDF Ploter πάντως δεν είχα κανένα πρόβλημα!
2. Αν παρατήρησες μαζί με το AutoCAD είχα ανοιχτό και το 3ds max. Άρα η υστέριση σε επίπεδο γραφικών δεν είναι κάτι σημαντικό, τουλάχιστον εγώ δεν παρατήρησα τίποτα που να με κάνει να πω: "α!! δε δουλεύω σε Windows αλλά σε Virtual...γιαυτό έχω τέτοια σκαλώματα". Λόγω της σχολής μου (αρχιτεκτονική) δεν έχω φορτώσει τρισδιάστατα σχέδια αλλά από την εμπειρία μου στο πρόγραμμα 10 χρόνια τώρα δε πιστεύω ότι θα έχει πρόβλημα σε απλά μοντέλα. Εξ' άλλου εγώ δε το χρησημοποιώ για 3Δ αλλά αποκλειστικά για 2Δ αφού τα 3Δ τα κάνω στο 3ds. Αυτό που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα είναι να κάνω render στο 3ds όπου και θα φανεί η ουσιαστική διαφορά μεταξύ των δύο περιπτώσεων. Όταν το κάνω θα ενημερώσω.
3. Η εγκατάσταση των προγραμμάτων γίνετε χωρίς κανένα πρόβλημα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που θα κάναμε και σε μία κανονική μηχανή. Για την εγκατάσταση του virtualbox: σε γενικές γραμμές είναι πολύ απλή, αν και είναι πιθανό να παρουσιαστούν κάποια προβληματάκια τα οποία εγώ τα έλυσα με βάση αυτόν τον οδηγό http://www.e-pcmag.gr/forum/index.php?showtopic=34316 και αυτό το post http://www.e-pcmag.gr/forum/index.php?showtopic=48890. Πιστέυω ότι είναι αρκετά!
4. - Athlon XP 64 X2 4600+ -- 3.0 GB RAM -- Asus ATI EAX550HM512 (κύρια μνήμη 256MB DDR επεκτάσημη έως 512ΜΒ)
zanzavarus
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 25 Ιουν 2008, 16:56

Το εναλλακτικό πρόγραμμα του 3dsmax είναι το Blender,
http://www.blender.org/

Καταλαβαίνω ότι μερικές φορές είναι δύσκολο να γυρίσει κάποιος μεταξύ προγραμμάτων.
Για τη χρήση επιτάχυνσης 3D πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια εφαρμογή Linux διότι στο VirtualBox δεν υπάρχει ακόμα δυνατότητα 3D στον οδηγό της κάρτας γραφικών (αυτή που μπαίνουν όταν βάλεις τα VirtualBox Additions).

Υπάρχουν αρκετοί έλληνες χρήστες Blender, καθώς και τεκμηρίωση για τη χρήση του προγράμματος.

Φυσικά, το κομμάτι του rendering που είναι υπολογιστική δουλειά, το VirtualBox μπορεί να το κάνει.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό zanzavarus » 25 Ιουν 2008, 20:06

Νομίζω ότι αυτό ισχύει μόνο για τη free έκδοση του virualbox και όχι για την "άλλη" την καλή!!! Θα κοιτάξω πάντως και θα αναφέρω ότι βρώ!
Γνωστό και πολύ καλό το Blender!!! Εγώ όμως το χρησημοποιώ μεχρι τωρα για import/export διαφορων αρχειων καθώς η λιστα που υποστηρίζει είναι πραγματικά εντυπωσιακή! Δεν έχω επιχειρίσει να ασχολιθώ πολύ μαζί του. Θα το κάνω κάποια στιγμή μόνο για προσωπική μου καθαρά διάθεση εκμάθησης κάποιου όμορφου προγράμματος!
zanzavarus
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό st2 » 30 Ιουν 2008, 18:33

το archicad (graphisoft) που ειναι καθαρα αρχιτεκτονικο προγραμμα
ξερετε αν δουλευει με vitrtual box???
δεν το καταλαβαινω γιατι ειμαι δεσμιος της Μ$ εξαιτιας της δουλειας μου!

ΘΕΛΩ
Στατικα και Αρχιτεκτονικα Προγραμματα στο GNU/LINUX
ΤΩΡΑ
Με εκευριζει το GNU/LInux γιατι 1.δεν το ξερω2.δεν εχει τις εφαρμογες που θελω3.εχω πολλες αποριες

1.Ποιος τα ξερει ολά?2.Με λιγη υπομονη θα τις βρουμε ή θα τις φτιαξουμε3.Γι`αυτό είμαι μέλος και σ`αύτο το forum

Από προγραμματισμό δεν ξερω τιποτα
Άβαταρ μέλους
st2
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 30 Ιουν 2008, 18:58

st2, με το να θέλεις απλώς δεν αλλάζει η κατάσταση. Αυτά τα προγράμματα πρέπει να προγραμματιστούν και στον κόσμο του ελεύθερου λογισμικού τα περισσότερα προγράμματα γράφονται από προγραμματιστές στον ελεύθερό τους χρόνο. Κανείς δεν τους πληρώνει για να τα γράψουν. Υπάρχουν διάφορα σχεδιαστικά προγράμματα, όπως αναφέρθηκαν σε προηγούμενες δημοσιεύσεις, φυσικά με λιγότερες δυνατότητες απο τα αντίστοιχα εμπορικά.

Αν θέλεις μπορείς κι εσύ να αφιερώσεις τον ελεύθερο χρόνο σου και να μας βοηθήσεις στο να γράψουμε ένα ελευθερο σχεδιαστικό και στο μέλλον και υπολογιστίκο πρόγραμμα για μηχανικούς. Αν έχεις όρεξη να βοηθήσεις, και φυσικά να ωφεληθείς κι εσύ, υπαρχει ένα ελληνικό πρόγραμμα στα σκαριά. Πες μας και θα σου βρούμε δουλεια :)
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 30 Ιουν 2008, 19:48

st2 έγραψε:το archicad (graphisoft) που ειναι καθαρα αρχιτεκτονικο προγραμμα

Είναι πιθανό να μην το έχει το πρόγραμμα αυτό κάποιος από το φόρουμ αυτό (είμαστε πια 400 μέλη!).
Το ευκολότερο είναι να το δοκιμάσεις ο ίδιος και να επιβεβαιώσεις.
Αν ήταν να μαντέψω, θα έλεγα ότι το πρόγραμμα αυτό δουλεύει σε Virtualbox.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 30 Ιουν 2008, 22:44

st2 έγραψε:το archicad (graphisoft) που ειναι καθαρα αρχιτεκτονικο προγραμμα
δεν το καταλαβαινω γιατι ειμαι δεσμιος της Μ$ εξαιτιας της δουλειας μου!

ΘΕΛΩ
Στατικα και Αρχιτεκτονικα Προγραμματα στο GNU/LINUX
ΤΩΡΑ

Μπορείς να το δοκιμάσεις και να μας πεις.
Πάντως πληροφοριακά αναφέρω ότι ούτε σε Vista δούλευε πριν 1-2 μήνες...
Πλέον δεν γνωρίζω.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό CyberBird » 10 Ιούλ 2008, 03:22

Για CAD σε Linux που να συναγωνίζεται επάξια το AutoCAD ρίχτε μια ματιά στο VariCAD και στο Medusa. Είναι και τα 2 εμπορικά, επαγγελματικού επιπέδου προγράμματα, όπως άλλωστε και το AutoCAD.
Άβαταρ μέλους
CyberBird
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Γραφείο / Γραφιστική / Επιστήμες