ue2.6 έγραψε:http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1907551Σας ζητω συγνωμη. Δεν το διατυπωσα σωστα. Ηθελα να πω πως διαβασα οτι ορισμενοι ειχαν προβλημα με τον συγκεκριμενο controller Fresco logic στο λινουξ. Επειδη εχω κι εγω τον ιδιο controller, φοβαμαι μηπως τελικα το μονο που θα πετυχω, θα ειναι να βαρεσω το κεφαλι μου στον τοιχο..
To θέμα αυτό είναι αρκετά παλιό, μιλάει για την 11.10, σχεδόν δυόμιση χρόνια πίσω. Μπορεί να έχει διορθωθεί. Μπορείς να το τσεκάρεις.
Αλλά ναι, αν έχεις hardware που δεν δουλεύει στο Linux, τότε απλά το hardware δεν θα δουλεύει σε Linux.
ue2.6 έγραψε:Επισης εχω μια απορια. Εαν βαλω εσωτερικο δισκο στον desktop θα πρεπει υποχρεωτικα να ειναι 3.5 ιντσων. Σωστα;
Όχι. Μπορείς να βάλεις οτιδήποτε. Απλά επειδή οι θήκες στο desktop είναι για δίσκους 3.5", βάζουμε αυτούς γιατί:
- Κουμπώνουν στη θήκη χωρίς βάση
- Είναι φτηνότεροι
ue2.6 έγραψε:Ισχυει κατι αντιστοιχο με τους εξωτερικου δισκους και τις θυρες USB2, USB3; Δηλαδη ειτε ο δισκος ειναι 1.8 η 2.5 η 3.5 ιντσες εχει καποια διαφορα στο θεμα της τροφοδοσιας ρευματος, εαν η θυρα ειναι USB2 η USB3;
Αν ο εξωτερικός δίσκος θέλει παραπάνω ρεύμα από ότι δίνει μια θύρα USB, τότε έχει δικό του τροφοδοτικό και τον συνδέεις σε δική του πρίζα.
Αυτό, ανεξάρτητα από τη διάστασή του.