Προτείνετε ενναλακτικές του Ubuntu One

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Προτείνετε ενναλακτικές του Ubuntu One

Δημοσίευσηαπό Learner » 05 Απρ 2014, 16:25

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων με το Ubuntu One που καταργείται, ανοίγω αυτό το θέμα για να προτείνουμε εναλλακτικές του Ubuntu One.

Προτείνετε εναλλακτικές που έχετε δοκιμάσει και δουλεύουν σωστά. Φυσικά προτιμούνται όσες υπηρεσίες παρέχουν Linux client και μπορεί κάποιος να κάνει την «δουλειά» του από το desktop του, χωρίς browser. Εναλλακτικά και η υποστήριξη webDAV είναι καλή.

Τα referal links επιτρέπονται, εφόσον δίνουν σε αυτόν που θα γραφτεί έξτρα χώρο (ή κάποιο άλλο προτέρημα). Δεν ανοίγω αυτό το θέμα για να καλούμε τους υπόλοιπους να γραφτούν για να κερδίσουμε εμείς κάποιον έξτρα χώρο (όχι ότι είναι κακό, αλλά θα καταντήσει το θέμα referal links και μόνο).

Ξεκινάω πρώτος με το copy.com που παρέχει 15GB χώρου δωρεάν και μέσω referal link 20GB (Κερδίζουν 5GB ο καθένας). Διαθέτει Linux client ο οποίος λειτουργεί σωστά και για να μην γράφω τα ίδια συνεχώς, ένα ποστ που έκανα πρόσφατα περί του copy.com μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Αν κάποιος έχει referal link για το copy.com μπορεί να το κάνει ποστ κι εδώ. Δεν έχει σημασία με ποιο referal link θα γραφτεί κάποιος, με όποιο και να γραφτεί τον ίδιο χώρο θα κερδίσει=5GB
Το copy.com είναι κλειστού κώδικα
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Re: Προτείνετε ενναλακτικές του Ubuntu One

Δημοσίευσηαπό lepidas » 05 Απρ 2014, 17:29

αντι αυτου,δηλαδη να προτεινω εναλλακτικη λυση θα προτεινα να δουμε πως μπορει να γινει ενα pc server. οτι και να συζηταμε ειναι κλειστου λογισμικου τα υπολοιπα,δηλαδη κανεις δεν ξερει τι γινεται απο κατω απο το τραπεζι.
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Logan » 05 Απρ 2014, 17:43

Τι χαρακτηριστικά χρειάζεται το pc-server ?
1 Γνώσεις Linux: όχι και μιάου! ┃ Προγραμματισμού:Ε.. ┃ Αγγλικών: Μέτρια
2 Arch Linux Gnome 4χχ
3 Intel Core i5-3210M CPU @ 2.50GHz ‖ RAM 7.7 GiB |
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915} ⋮ Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Thames [Radeon HD 7500M/7600M Series] [1002:6840] {radeon}
Refugees Welcome
Άβαταρ μέλους
Logan
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: loganlettuce
IRC: LoganL
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 05 Απρ 2014, 17:57

Off topic:
Logan έγραψε:Τι χαρακτηριστικά χρειάζεται το pc-server ?
αποθηκευτικο χωρο οσο ο καθενας νομιζει οτι θελει (σκληρο δισκο).
κανενα gb ram το πολυ.
την ελαχιστη ταχυτητα επεξεργαστη.
οθονη-πληκτρολογιο οχι.

το πιο σημαντικο απο ολα ειναι τα πραγματα του να ειναι καλα απο την αποψη να μη χαλασουν σε 2 εβδομαδες γιατι ο server θα ειναι ανοιχτος συνεχεια. νομιζω η καλυτερη λυση ειναι ενα raspberry ή ένα cubieboard και ενας WD δισκος αυτοι που εχουν 5 χρονια εγγυηση(δε θυμαμαι τυπο τωρα).

καποια στιγμη θα ανοιξω ενα θεμα αλλο για το θεμα πως γινεται να δουμε πως μπορει να στηθει αυτο.να μη χαλαμε το νημα του Learner εδω πέρα
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό abramis » 05 Απρ 2014, 18:15

https://db.tt/xaeezVji το referal link μου από dropbox. http://www.refaround.com/dropbox εδώ λέει ότι κερδίζουν και οι 2 από 500MB.
τα υπόλοιπα που χω πει είναι εδώ https://tinyurl.com/poka6zl και είναι τα παρακάτω
abramis έγραψε:τα 2GB είναι τα αρχικά. άμα εγκαταστήσεις την εφαρμογή, άμα γραφτείς στην σελίδα του dropbox στο φβ, twitter κτλπ σου δίνει επιπλέον MB. αυτό το κάνεις απ' το dropbox στο browser "Get free space". https://db.tt/xaeezVji όσοι δεν έχουν γραφτεί ακόμη και θέλουν να γραφτούν στο dropbox αλλά και να κατεβάσουν και την εφαρμογή (χωρίς να βάλουν την εφαρμογή δεν παίρνω τα MB), ας πατήσουν το λινκ να κερδίσω 500MB. αυτός είναι ο άλλος τρόπος να νεβάσεις το χώρο σου. μπορείς να φτάσεις μέχρι 16GB (δωρεάν, για παραπάνω άμα θέλεις πληρώνεις). εγώ είμαι στα 8.75GB. το λινκ μπορούν να το πατήσουν και παραπάνω από ένας. επίσης είχαν βάλει για φοιτητές ένα πρόγραμμα πριν περίπου 2 χρόνια που παιρνες 25GB για 2 χρόνια. αλλά τώρα δεν υπάρχει πια... ας χαρώ για λίγο καιρό ακόμη τα 33.75GB μου :(

Off topic:
άμα δεν είναι σωστό αυτό που κανα με το λινκ, κάποιος διαχειριστής ας κάνει επεξεργασία και να το σβήσει, αλλιώς πείτε μου να το κάνω εγώ.

abramis έγραψε:μέχρι στιγμής χρησιμοποιώ 2.1GB κι εγώ. δλδ δεν μου πολυχρειάζεται ο πολύς χώρος. αλλά αυτό θέλω να αλλάξει. το dropbox εκτός ότι έχω παντού τα αρχεία μου και ουσιαστικά έχω καταργήσει το flashaki, είναι ένας τρόπος όπως είπα και πριν να τα χω συγχρονισμένα σε 5 λειτουργικά (dual-boot windows/ubuntu σε desktop και νετβοοκ, και στο κινητό). το καλό όμως είναι ότι σε κάθε λειτουργικό μπορείς να συγχρονίζεις όποιους φακέλους θες απ' τον dropbox φάκελο. δλδ να χω πχ όλους τους φακέλους στο desktop στα windows, δλδ και τα 2.1GB στο δίσκο μου και στο νετβοοκ να χω μόνο μερικούς πχ 400mb. αυτό θέλω να κάνω με τα windows στο desktop, να το φουλάρω αλλά στα άλλα να βλέπω μόνο τα 2.1GB. για να το κάνεις αυτό πατάς δεξί κλικ πάνω στο tray του dropbox και πας preferences-->advanced-->selective sync. και τικαρεις ποιοι φάκελοι θες να ναι συγχρονισμένοι. τώρα τους έχω όλους παντού. δεν το κάνω γτ είναι ιστορία με το upload. θελω να ανεβάσω πολύ πράμα, και σκέφτομαι να αξιοποιήσω και τις άλλες cloud υπηρεσίες που υπάρχουν. έχω OneDrive (απ' αυτό ξεκίνησα κιόλας,παλιό SkyDrive) 25GB (7 δίνει τώρα νομίζω) και λέω να βάλω και στο Google Drive ότι χωρέσει. ο λόγος: δεν έχω χώρο στους δίσκους, και πρέπει ή να ρχίσω να σβήνω ή τα παραπάνω. γτ ρε γμτ να μην ήταν το upload όπως το download...

για το πως έφτασα τόσα GB στο dropbox έχει πολύ γέλιο. και που δεν έβαζα αυτό το λίνκ. σε φόρουμ, σε chatrooms, στο fb, στο twitter, σίγουρα ξεχνάω πολλά που το βαλα :P
για το dropbox σε android κινητό: εδώ δεν υπάρχει τι να συγχρονίσω και τι όχι γτ δεν στα κατεβάζει στο κινητό τα αρχεία από μόνο του. απλά βλέπεις τους φακέλους σου. έχει επιλογή να κατεβάσεις ότι θες και να το βάλεις στα αγαπημένα σου που το χει σαν tab η εφαρμογή (και τσι να χεις πρόσβαση σε αυτό και οφφλινε). βέβαια ότι άλλο ανοίξεις θες ιντερνετ για να το κατεβάσεις πρώτα εκτός και αν το άνοιξες όταν είχες ιντερνετ οπότε το χει αποθηκευμένο σε προσωρινό φάκελο. οπότε άμα έχετε θέμα χώρου στο κινητό να κοιτάτε σε τακτά χρονικά διαστήματα να καθαρίζεται την cache απ' τις ρυθμίσεις: dropbox settings-->advanced features-->clear cache. επίσης δεν μεταφέρεται η εφαρμογή στην microSD. εμένα γτ δεν με δωσε 48gb; :( θα χα τώρα 81.75GB :P
αυτό με τα Live θα το δοκιμάσω το πάσχα που θα περάσω ubuntu σε να pc. να δουμε θα πετύχει...
1 Γνώσεις Linux: Μέτρια┃ Προγραμματισμού: Μέτρια ┃ Αγγλικών: Μέτρια
2 Ubuntu 20.04 focal 5.4.0-33-generic 64bit (el_GR.UTF-8, KDE plasma), Windows 10
3 AMD Ryzen 5 1400 Quad-Core Processor ‖ RAM 16021 MiB ‖ Gigabyte B450M S2H
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Bonaire XTX [Radeon R7 260X/360] [1002:6658] {radeon}
5 enp8s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 16)
laptop:
Ubuntu 18.04 bionic 5.3.0-40-generic 64bit(GNOME gnome),Windows 10, Lenovo B50-80, Intel Celeron 3205U @ 1.50GHz, RAM 7902 MiB, Intel Broadwell-U Graphics [8086:1606] {i915}
Άβαταρ μέλους
abramis
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: goldmetal
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 07 Απρ 2014, 13:16

lepidas έγραψε:Off topic:
Logan έγραψε:Τι χαρακτηριστικά χρειάζεται το pc-server ?
αποθηκευτικο χωρο οσο ο καθενας νομιζει οτι θελει (σκληρο δισκο).
κανενα gb ram το πολυ.
την ελαχιστη ταχυτητα επεξεργαστη.
οθονη-πληκτρολογιο οχι.

το πιο σημαντικο απο ολα ειναι τα πραγματα του να ειναι καλα απο την αποψη να μη χαλασουν σε 2 εβδομαδες γιατι ο server θα ειναι ανοιχτος συνεχεια. νομιζω η καλυτερη λυση ειναι ενα raspberry ή ένα cubieboard και ενας WD δισκος αυτοι που εχουν 5 χρονια εγγυηση(δε θυμαμαι τυπο τωρα).

καποια στιγμη θα ανοιξω ενα θεμα αλλο για το θεμα πως γινεται να δουμε πως μπορει να στηθει αυτο.να μη χαλαμε το νημα του Learner εδω πέρα
Το σχετικό θεμα εδώ: viewtopic.php?f=6&t=29218
βάλτε όλοι ένα χεράκι
Τελευταία επεξεργασία από the_eye και 07 Απρ 2014, 22:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Διόρθωση
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας