Προβλημα mysql_connect

...ρύθμιση - εγκατάσταση web server, mail server, ftp server, κλπ

Συντονιστές: the_eye, konnn

Προβλημα mysql_connect

Δημοσίευσηαπό chrisrer » 23 Απρ 2014, 20:38

Καλησπερα παλικαρια εχω ubuntu server 14.04 μετα απο τις αλλαγες που εχει κανει το συστημα κλπ αξιζς το εξης προβλημα
οταν θελω να κανω εγκατασταση ενα php module (phplive) ειναι λιβε υποστιριξη μου βγαζει το εξης σφαλμα
Κώδικας: Επιλογή όλων
Live Support system has produced the following error. Make sure the URL you are attempting to access has not been altered. Please notify the website admin.
Time : Wed 04/23/2014 13:06:36
Error Type : [8192]
Error Message : mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead - [ SOLUTION CHECKER DISABLED]
File Name : /phplive/index.php
File Line # : 10
Query
:
τα αλλα cms joomla klp δουλεουνε μια χαρα ....εψαξα και διαβασα οτι το προβλημα ειναι στο mysql και πρεπει να γινει mysqli αλα δεν καταλαβα χριστο απο αυτα που λενε ξερει κανεισ ρε παλικαρια να μ εξηγησει ελληνικα - λαικα πς διορθωνετε αυτο? (με το ..... update που εμπλεξα)

Τον κώδικα τον βάζουμε μέσα σε [cοde]κώδικας[/cοde]. Επιλέγουμε το κείμενο και πατάμε το κουμπάκι Εικόνα.

Τελευταία επεξεργασία από konnn και 23 Απρ 2014, 21:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Προσθήκη bcode, αφαίρεση αντικανονικής λέξης.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL,ΗΤΜl λίγο java ┃ Αγγλικά: Καλά|Ιδιοκατασκευες, wifi|λιγο ηλεκτρονικα
Άβαταρ μέλους
chrisrer
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Προβλημα mysql_connect

Δημοσίευσηαπό konnn » 23 Απρ 2014, 21:23

Μεταφέρθηκε στην κατάλληλη ενότητα

1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
konnn
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: konnn
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 24 Απρ 2014, 09:06

chrisrer έγραψε:Καλησπερα παλικαρια εχω ubuntu server 14.04 μετα απο τις αλλαγες που εχει κανει το συστημα κλπ αξιζς το εξης προβλημα
οταν θελω να κανω εγκατασταση ενα php module (phplive) ειναι λιβε υποστιριξη μου βγαζει το εξης σφαλμα
Live Support system has produced the following error. Make sure the URL you are attempting to access has not been altered. Please notify the website admin.
Time : Wed 04/23/2014 13:06:36
Error Type : [8192]
Error Message : mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead - [ SOLUTION CHECKER DISABLED]
File Name : /phplive/index.php
File Line # : 10
Query
:
τα αλλα cms joomla klp δουλεουνε μια χαρα ....εψαξα και διαβασα οτι το προβλημα ειναι στο mysql και πρεπει να γινει mysqli αλα δεν καταλαβα χριστο απο αυτα που λενε ξερει κανεισ ρε παλικαρια να μ εξηγησει ελληνικα - λαικα πς διορθωνετε αυτο? (με το ..... update που εμπλεξα)
αυτο το μηνυμα στο εμφανιζει στο backend του Joomla? Στο backend εχει ρυθμιση να το γυρίσεις απο mysql σε mysqli, στο global configuration>server>database type.
δοκιμασε και πες μας
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό chrisrer » 24 Απρ 2014, 09:12

οχι δεν ειναι joomla ειναι php script (phplive support) ειναι chat που υποστιρηζει live υποστηριξη σε πελατες και απλα τοποθετεισ το κωδικα του script οπου θελεις να βλεπουν την κατασταση σου (online ,offline) ... οταν τοποθετω τα στοιχεια για να γινει η εγκατασταση του συγκεκριμενου script γινετε η διαδικασια install και μ βγαζει αυτο το error .................. ολα τα αλλα που εχω στο σερβερ joomla , wordpress κλπ δουλευουν αψογα
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL,ΗΤΜl λίγο java ┃ Αγγλικά: Καλά|Ιδιοκατασκευες, wifi|λιγο ηλεκτρονικα
Άβαταρ μέλους
chrisrer
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 25 Απρ 2014, 09:18

Εκανα μια αναζητηση και βρηκα αυτο να ριξεις μια ματια

http://stackoverflow.com/questions/1394 ... use-mysqli
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό chrisrer » 25 Απρ 2014, 13:57

ευχαριστω φιλε που εκατσες και ασχοληθηκες μαζι μου και ενδιαφερθηκες. το εχω διαβασει και εγω αυτο αλλα ο τυπος στην ουσια κανει κυριγμα και λεει οτι δεν υπαρχει λογος να κανουμε αναβαθμισεις κλπ δεν μ δινει καποια λυση,μονο το δευτερο σχολιο οριζει την επιλογη extension sto php.ini αλλα ποια απο ολες.
Άβαταρ μέλους
chrisrer
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 25 Απρ 2014, 14:17

chrisrer έγραψε:ευχαριστω φιλε που εκατσες και ασχοληθηκες μαζι μου και ενδιαφερθηκες. το εχω διαβασει και εγω αυτο αλλα ο τυπος στην ουσια κανει κυριγμα και λεει οτι δεν υπαρχει λογος να κανουμε αναβαθμισεις κλπ δεν μ δινει καποια λυση,μονο το δευτερο σχολιο οριζει την επιλογη extension sto php.ini αλλα ποια απο ολες.
λέει οτι να ελεγξεις οτι μεσα στο php.ini η γραμμή extension=php_mysqli είναι uncommented. φαντάζομαι χρησιμοποιείς fastcgi αρα το php.ini είναι μέσα στο /etc/php5/cgi
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό chrisrer » 25 Απρ 2014, 14:23

οπα.... τι ειναι το fastcgi μεσα στο /etc/php5/ δεν εχω φακελο cgi ωστε να βρω το php.ini
Άβαταρ μέλους
chrisrer
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 25 Απρ 2014, 14:31

οκ τοτε δοκιμασε στο /etc/php5/cli αν και δεν ειμαι σιγουρος αλλα μια δοκιμη δεν κανει κακο, μη ξεχνας πρώτα να κρατας τις παλιες ρυθμισεις/παλιο αρχειο μεσω αντιγραφης
cp /etc/php5/cli/php.ini /etc/php5/cli/bak-php.ini

τωρα κανε edit το /cli/php.ini και αν κατι δε παει καλα τοτε το σβηνεις και μετονομαζεις το bak-php.ini σε php.ini
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό chrisrer » 25 Απρ 2014, 14:42

ωραια ποιο απο ολα τα extension= θα ορισω εχει πολλα
Άβαταρ μέλους
chrisrer
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Διακομιστές / Εξυπηρετητές