Επιλογη περίβάλλοντος εργασίας

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Επιλογη περίβάλλοντος εργασίας

Δημοσίευσηαπό pete-maister » 01 Ιουν 2014, 17:03

Καλησπέρα παιδια.Θελω να κανω μια καθαρη εγκατασταση του ubuntu 14.04 στο λαπτοπ μου αλλα το θεωρω λιγο βαρυ και δεν μου πολυ γεμιζει το ματι το unity.Το λαπτοπ ειναι τελευταιας τεχνολογιας οποτε δεν τιθεται θεμα αν καποιο περιβαλλον ειναι πιο βαρυ απο καποιο αλλο.Σκεφτομαι να δοκιμασω για πρωτη φορα kde ή gnome 3.Ποια ειναι η γνωμη σας?Χρησιμοποιει κανενας αλλος διαφορετικο περιβαλλον περαν του unity για να ακουσω καποια αποψη?Ευχαριστω.
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 LinuxMint 17.1 rebecca 3.17.5-031705-generic 64bit (en_US.UTF-8, X-Cinnamon default)
3 Intel Core i5 CPU M 480 2.67GHz ‖ RAM 7847 MiB ‖ Acer JV52_CP - Acer Aspire 5745DG
4 nVidia GF108M [GeForce GT 425M] [10de:0df0] {nvidia}
5 wlan0: Qualcomm Atheros AR9287 Wireless Network Adapter
Άβαταρ μέλους
pete-maister
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Επιλογη περίβάλλοντος εργασίας

Δημοσίευσηαπό dim459 » 01 Ιουν 2014, 23:10

Πιο κοντά στη λογική του unity είναι το gnome shell (και αυτό και το unity είναι κελύφη του gnome 3).
Προσωπικώς μεταξύ των δύο θεωρώ πιο βολικό το gnome shell, δεν ξέρω όμως σε τι κατάσταση είναι τώρα, τις πρώτες μέρες της 14.04 ήταν εκνευριστικά buggy.
Το KDE, το οποίο χρησιμοποιώ είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.
Σαφώς πιο ορθολογικό desktop, απίστευτα παραμετροποιήσιμο, κατ' εμέ πιο όμορφο, με πολλά effects ελεγχόμενα από τον δικό του window manager, προϋποθέτει όρεξη να ασχοληθεί κανείς, πρώτον διότι όπως είπα οι ρυθμίσεις είναι απίστευτες και δεύτερον διότι πολλά πράγματα δεν τα ενεργοποιεί από προεπιλογή, αλλά πρέπει να τα επιλέξει ο χρήστης είτε μέσω ρυθμίσεων (από gui όλες) είτε αφού πρώτα εγκαταστήσει κάποια πακέτα. Πχ δεν θα δεις από προεπιλογή thumbnails σε αρχεία video, pdf, ενσωματωμένη ρύθμιση gamma στις ρυθμίσεις οθόνης κλπ, τα οποία γίνονται διαθέσιμα αφού εγκατασταθούν τα πακέτα που απαιτούνται.
Πάντα αντιμετώπιζε την "ρετσινιά" ότι είναι πιο βαρύ (ισχύει) και στην προσπάθεια να το ελαφρύνουν, έκοψαν μερικά πράγματα από τις προεπιλογές (κακώς, θα μπορούσε όποιος θέλει να τα απενεργοποιεί, παρά να ψάχνει να τα βρει).
Επιπλέον στις τελευταίες του εκδόσεις είναι σταθερότατο (αφού πρώτα έσπασε τα νεύρα όσων το χρησιμοποίησαν τις πρώτες 4.χχ εκδόσεις).
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pete-maister » 02 Ιουν 2014, 00:28

Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση.Βασικα κι εγω για kde το εβλεπα...δεν εχω ξαναασχοληθει με kde μαλλον θα βρω την ευκαιρια τωρα...Απο καταναλωση ram δεν υπαρχει θεμα αφου το λαπτοπ εχει 8 gb ram.Θα του δωσω μια ευκαιρια και θα το βαλω.Θα ποσταρω εντυπωσεις! :)
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 LinuxMint 17.1 rebecca 3.17.5-031705-generic 64bit (en_US.UTF-8, X-Cinnamon default)
3 Intel Core i5 CPU M 480 2.67GHz ‖ RAM 7847 MiB ‖ Acer JV52_CP - Acer Aspire 5745DG
4 nVidia GF108M [GeForce GT 425M] [10de:0df0] {nvidia}
5 wlan0: Qualcomm Atheros AR9287 Wireless Network Adapter
Άβαταρ μέλους
pete-maister
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 02 Ιουν 2014, 13:48

αντικειμενικο: gnome shell λιγότερα bugs/κρασαρίσματα
υποκειμενικό: gnome shell πιο όμορφο/πιο λειτουργικό/ευχρηστο
Άβαταρ μέλους