Θα σου πω τις προσωπικές μου εμπειρίες για βοήθεια:
Έχω ως κεντρικό "διαχειριστή" τον λογαριασμό μου στο gmail που έχω ως πρωτεύοντα , όπου εκεί στέλνω με POP τα email που μου έρχονται στην σχολή (2 στον αριθμό κιόλας) και το yahoo μου. Αυτό θα σε βολέψει να τσεκάρεις τα mail σου ακόμα και αν δεν είσαι στον υπολογιστή σου. Γενικά το gmail αν έχεις δει, έχει τρομερές παροχές για ένωση των account σου σε αυτό. Μάλιστα η διαχείριση με τα "φίλτρα" που έχει ... σου δίνει την δυνατότητα να τα διαχωρίζεις εύκολα και να τους δίνεις προτεραιότητες ως: ήδη διαβασμένα/σημαντικά/αυτόματα για σβήσιμο από το gmail ... και λοιπες επιλογές!
Οπότε μπορείς να κάνεις τα παραπάνω και όλα αυτά >>> να τα στέλνεις στο πρόγραμμα που θα επιλέξεις. Αυτό με βόλεψε εμένα πολύ.
Τώρα από προγράμματα.Κατά καιρούς πειραματίστηκα με Thunderbird και Evolution, αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένος ποτέ. Είτε μου κράσαρε το Evolution γιατί έτσι γούσταρε, είτε το Thunderbird δεν έστελνε περίπου 1 στα 4 mail γιατί έβρισκε error που αν ξαναπροσπαθούσα να το στείλω ... ΤΟ ΕΣΤΕΛΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Αυτό που δεν βρήκα επίσης και περίμενα να είναι απλό, είναι να βάλω τις επαφές του gmail στις επαφές των προγραμμάτων. Ή θα τις έβγαζαν κινέζικα ή θα τις έβγαζαν με μπερδεμένα τα επώνυμα με τα ονόματα.
Αν δεν είσαι καινούριος και σου αρέσει να πειραματίζεσαι με ελαφριά προγράμματα και κονσόλες, τσέκαρε το Alpine! Παίζω εδώ και μια βδομάδα με αυτό και ΔΕΝ ΜΟΥ' ΧΕΙ ΚΡΑΣΑΡΕΙ ή παραπονεθεί ούτε στιγμή! Είναι πιο εύκολο από,τι θα σου φανεί στην αρχή και το πως να το συνδέσεις με gmail , θα το βρεις αμέσως με google. Βέβαια, το χρησιμοποιώ και για να είμαι COOL τύπος

. Το πρόβλημα όμως και εδώ δεν το έχω λύσει με τις επαφές και περνάω κάθε μία που θα χρειαστεί εγώ.
ΤΟ HOTMAIL ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΣΟΒΑΡΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
ουφ, αυτό ήταν , κουράστηκα

ps> Α! Και αν θες κάτι απλά για να σε ενημερώνει για τα καινούρια σου email,προφανώς χρησιμοποιείς ήδη το pidgin - έτσι δεν είναι;