Διαβάζοντας εδώ και καιρό το περιοδικό Full Circle Magazine, (viewtopic.php?f=14&t=194) σκέφτηκα μιας και είμαστε αρκετοί (1000+ εγγεγραμμένα μέλη στο Ubuntu-gr, 380+ στο Ubuntu-gr Forum) να κάνουμε ένα παρόμοιο περιοδικό και εμείς, σαν ελληνική κοινότητα του Ubuntu.
Κατ' αρχάς θα πρέπει να δούμε εάν υπάρχει ενδιαφέρον και πόσοι έχουν τη διάθεση να ασχοληθούν. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό που έχω κάνει σκέφτηκα ότι εάν το τεύχος θα είναι πχ 24 σελίδες (μικρές σελίδες σαν το Full Circle Magazine, δηλαδή δύο σελίδες αντιστοιχούν λιγότερο από μια σελίδα Α4) θα χρειαστούν περίπου 10-12 άτομα (2 σελίδες ο καθένας = 20 + εξώφυλλο + editorial + οπισθόφυλλο = 24).
Το γραφιστικό κομμάτι και το στήσιμο το αναλαμβάνω εγώ μιας και εργάζομαι ήδη ως γραφίστας και έχω εμπειρία στο αντικείμενο αυτό. Οπότε χρειάζονται άτομα να μου στέλνουν τα άρθρα (γραμμένα σε κειμενογράφο) μαζί με 1-2 φωτογραφίες σχετικές με το άρθρο.
Θα πρέπει πρώτα όμως εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον, να καθοριστεί πρώτα η ύλη του περιοδικού, τι θεματολογία θα έχει η κάθε σελίδα, να αναλάβει μετά το καθένας το κομμάτι στο οποίο μπορεί να ανταπεξέλθει ανάλογα με τη θεματολογία.
Χρειάζονται δηλαδή 10-12 σταθεροί συντάκτες οι οποίοι θα στέλνουν για κάθε τεύχος το άρθρο τους και εγώ μετά να αναλαμβάνω το γραφιστικό κομμάτι και το στήσιμο.
Από κει και πέρα πέραν των 10-12 σταθερών συντακτών, θα μπορούν να στέλνουν και οι υπόλοιποι άρθρα στους συντάκτες και εφόσον εγκριθούν να δημοσιεύονται υπογεγραμμένα με το όνομά τους.
Το περιοδικό σκέφτηκα να είναι δίμηνο για να μην υπάρχει μεγάλο φόρτο εργασίας και για να μπορούμε να ανταπεξερχόμαστε πάντα. Καλύτερα δηλαδή να είναι δίμηνο και να είναι συνεπής η κυκλοφορίας του παρά μηνιαίο με καθυστερήσεις και ασυνέπειες.
Ξανατονίζω ότι όλα αυτά είναι πρόχειρες σκέψεις...
Περιμένω και ελπίζω να υπάρχει ανταπόκριση και να κάνετε τις προτάσεις σας...