Εγώ εδώ και 6 μήνες χρησιμοποιώ το ubuntu, που ήταν και η πρώτη εμπειρία μου με το linux. Είχα κατενθουσιαστεί με τις δυνατότητες που δίνει σε σχέση με τα windows και είμαι ακόμα ενθουσιασμένος. Να φανταστείτε σε 10 μέρες αφότου έκανα κατάτμηση για το ubuntu, ξαναέκανα εγκατάστασή του από την αρχή σε όλο το δίσκο

..Από τότε το έχω και το έχω αναβαθμίσει στο hardy. Με τα windows έκανα format κάθε μήνα, κολλούσε απίστευτα ο υπολογιστής, κι όσο πιο πολλά προγράμματα εγκαθιστούσα τόσο χειρότερα..δεν μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου δηλαδή. Το ιντερνετ σερνόταν, και άμα έβαζα ταυτόχρονα και μουσική, εκεί να δεις επανεκκινήσεις, και πάλι από την αρχή.
Εκεί έμαθα για το ubuntu. Είχα και ένα μάθημα στη σχολή που όταν μιλούσε για το linux το έχασα, αλλά το είχα στο μυαλό μου και γενικά ήθελα να χρησιμοπποιήσω κάτι νέο..Και ψάχνοντας φτάνω στο ubuntu-gr με την ωραία σελίδα με τα ωραία χρώματα.
Γενικά με το ubuntu κάνω τα ίδια και περισσότερα πράγματα που έκανα και με τα windows και με ακόμα μεγαλυτερη ευκολία. Ειδικά όσον αφορά τον ήχο, ταινίες, που είναι και της μόδας, υπότιτλους, είναι κορυφαίο..
Τώρα ένα πρόγραμμα που χρειάζομαι και δεν βρήκα στο linux (δωρεάν) είναι το SPSS. Το χρησιμοποιώ μέσω virtualbox τώρα και είναι μια χαρά.
Και τέλος, δοκίμασα, άνοιξα το xp μέσω virtualbox, εγκαθιστώντας εκεί πρόγραμμα, και πιέζοντας τη RAM με firefox με πολλές καρτέλες, ραδιόφωνο στο rythmbox, amsn κλπ. βλέπω τη ram στα 600 MB από τα 750 που έχω.. και δεν κόλλησε κανένα πρόγραμμα.. Εδώ στα win πήγαινε (λέμε τώρα αν ήταν πραγματικά) στο 400 και δεν αποκρινόταν η μπάρα εργασίας...
Συνεχίστε έτσι Ubunteros.....