- Κώδικας: Επιλογή όλων
01:00.0 VGA compatible controller [0300]: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Caicos [Radeon HD 6450/7450/8450 / R5 230 OEM] [1002:6779]
Ξεκαθαρίζω ότι τα παρακάτω δεν έχουν να κάνουν με αποκλειστικά με τη 14.10, είναι φαινόμενα που έχω παρατηρήσει και σε προηγούμενες εκδόσεις.
Το πρώτο είναι ότι στα 64 bit η κάρτα λειτουργεί μόνο με τον κλειστό οδηγό και όχι με τον ανοιχτό, με τον δεύτερο μετά την επιλογή του grub δεν υπάρχει καθόλου εικόνα, ούτε με ctrl+alt+F1 (ή σε παλιότερες εκδόσεις τρεμοπαίζει έντονα), γεγονός που δεν με απασχολεί ιδιαιτέρως, αφού εν πάση περιπτώσει ξέρω να περάσω τον fglrx από recovery.
Με τον fglrx μετά την επιλογή λειτουργικού στον grub, σχετικά με τη splash screen υπάρχουν διακυμάνσεις, άλλοτε εμφανίζεται κανονικά (τελευταία φορά στη 14.04 αλλά η splash της gnome edition) και άλλοτε καθόλου, όπως τώρα, όπου μετά τον grub πρώτη φορά εμφανίζεται εικόνα στη login screen.
Έριξα μια ματιά σε θεματάκια σχετικά με την ανάλυση και εφάρμοσα πρώτα αυτό :
http://askubuntu.com/questions/362722/how-to-fix-splash-screen-in-all-ubuntu-releases
και μετά αυτό :
http://news.softpedia.com/news/How-to-Fix-the-Big-and-Ugly-Plymouth-Logo-in-Ubuntu-10-04-140810.shtml
χωρίς να δω καμιά διαφοροποίηση. Αυτή τη στιγμή το σύστημα είναι ακριβώς με τις ρυθμίσεις του τελευταίου link.
Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι σε ποιο στάδιο ακριβώς αρχίζει να χρησιμοποιείται ο fglrx, έχω σχηματίσει την εντύπωση από τότε που αναλαμβάνει ο display manager και μετά, πράγμα για το οποίο δεν είμαι σίγουρος, οπότε όποιος γνωρίσει με διαφωτίζει σχετικά.
Το ερώτημά μου είναι πρώτον ποιο από τα διαθέσιμα modules χρησιμοποιείται από τον grub μέχρι τη login screen και αν υπάρχει τρόπος μέσα από τον grub να οριστεί απευθείας η χρήση του fglrx.
Πιο πολύ είναι εγκυκλοπαιδικό το ερώτημα, δεν έχω κανένα καημό για τη splash screen, απλά αναρωτιέμαι αν το πρόβλημα οφείλεται σε μη χρήση του fglrx σε αυτό το στάδιο και πάλι με επιφύλαξη μήπως λέω μπούρδες, αφού σε παλαιότερες εκδόσεις άλλοτε το πρόβλημα υπήρχε και άλλοτε όχι, πάντα με τις default ρυθμίσεις του grub.