Open Office

...office, φωτογραφία, CAD, spss, latex, κλπ

Συντονιστής: adem1

Re: Open Office

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 09 Φεβ 2009, 23:11

ftso έγραψε:
greatst έγραψε:Σε κάθε περίπτωση, το OpenOffice έχει ενσωματωμένη τη δυνατότητα να φτιάχνει ("με ένα κλικ") pdf αντίγραφα των εγγράφων σας, οπότε όταν μπορείτε για διανομή (όχι όμως για περαιτέρω επεξεργασία) χρησιμοποιήστε αυτά.

+1

Ρε παιδιά μέχρι εκεί μου κόβει. Το θέμα είναι ότι μόλις διαπίστωσα ότι πρέπει να κάνω πέντε διορθωσούλες στο .pdf και πρέπει να ξανακάνω μορφοποίηση από το μηδέν και στις δέκα σελίδες του κειμένου. :evil:

Οπότε θα με ενδιέφερε να μάθω γιατί συμβαίνει αυτό τώρα ενώ δεν συνέβαινε πριν.

Επίσης θα ήθελα να μάθω γιατί δεν έχει αναβαθμιστεί αυτόματα η εφαρμογή στην έκδοση 3.0 και πώς θα μπορούσα να το κάνω μόνος μου.
ACER ASPIRE 5920G-934G32Bn, Intel Core 2 Duo T9300 (2.5 GHz FSB, 6MB L2 Cache, 800 MHz FSB), 4GB (2x2 GB) DDR2, Nvidia, GEFORCE 9500M-GS 512MB, 15.4 WXGA CB,802.11N - https://www.viralnews.gr/index.php/ygeia-kathimerinotita/item/392-seminario-facebook
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 10 Φεβ 2009, 00:02

Alexandros έγραψε:
ftso έγραψε:
greatst έγραψε:Σε κάθε περίπτωση, το OpenOffice έχει ενσωματωμένη τη δυνατότητα να φτιάχνει ("με ένα κλικ") pdf αντίγραφα των εγγράφων σας, οπότε όταν μπορείτε για διανομή (όχι όμως για περαιτέρω επεξεργασία) χρησιμοποιήστε αυτά.

+1

Ρε παιδιά μέχρι εκεί μου κόβει. Το θέμα είναι ότι μόλις διαπίστωσα ότι πρέπει να κάνω πέντε διορθωσούλες στο .pdf και πρέπει να ξανακάνω μορφοποίηση από το μηδέν και στις δέκα σελίδες του κειμένου. :evil:

Οπότε θα με ενδιέφερε να μάθω γιατί συμβαίνει αυτό τώρα ενώ δεν συνέβαινε πριν.

Επίσης θα ήθελα να μάθω γιατί δεν έχει αναβαθμιστεί αυτόματα η εφαρμογή στην έκδοση 3.0 και πώς θα μπορούσα να το κάνω μόνος μου.

1) Θα ανοίξεις το doc, θα το κάνεις αποθήκευση (αποθήκευση ως --> open office document στο format του αρχείου) στο ΚΑΝΟΝΙΚΟ φορμάτ του OpenOffice (.odt) και μετά κάνε ότι μορφοποιήσεις θέλεις και ΔΕΝ θα ξαναχαθούν. (εκτός και εάν άλλο είναι το πρόβλημα και δεν το καταλάβαμε!)

2) Για το πώς θα πας στην 3.0 ψάξε λίγο στο φόρουμ, κάπου το έχει πάρει το μάτι μου.
προσωπική ιστοσελίδαgreatst in Launchpad

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: greatst
IRC: greatst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 10 Φεβ 2009, 00:54

Ναι αλλά γιατί να χαλάει ΤΩΡΑ τα .doc και πριν δεν τα χαλούσε;

Όντως σε ένα .odt που δοκίμασα δεν το χάλασε. Το θέμα είναι όμως ότι εγώ μπορεί να λάβω ένα .doc και να θέλω να το πειράξω. Τι γίνεται τότε;

Έχει άραγε σημασία ότι με ρωτάει καθώς το ανοίγω βγάζοντας ένα παραθυράκι για "Επιλογές φίλτρου ASCII" ;;(αν και ό,τι και να του βάλω τα ίδια χάλια γίνονται).

Ναι, κι εγώ είδα ένα σχετικό topic. Άλλα αμα είναι να γίνω πυρηνικός φυσικός για να κάνω μια ρημαδοαναβάθμιση (η οποία ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί δεν γίνεται αυτόματα και θα ήθελα τα φώτα σας), τι να το κάνω;

Γιατί είναι τόσο πολύπλοκο;;;
ACER ASPIRE 5920G-934G32Bn, Intel Core 2 Duo T9300 (2.5 GHz FSB, 6MB L2 Cache, 800 MHz FSB), 4GB (2x2 GB) DDR2, Nvidia, GEFORCE 9500M-GS 512MB, 15.4 WXGA CB,802.11N - https://www.viralnews.gr/index.php/ygeia-kathimerinotita/item/392-seminario-facebook
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 10 Φεβ 2009, 01:40

Alexandros έγραψε:Ναι αλλά γιατί να χαλάει ΤΩΡΑ τα .doc και πριν δεν τα χαλούσε;

Όντως σε ένα .odt που δοκίμασα δεν το χάλασε. Το θέμα είναι όμως ότι εγώ μπορεί να λάβω ένα .doc και να θέλω να το πειράξω. Τι γίνεται τότε;

Έχει άραγε σημασία ότι με ρωτάει καθώς το ανοίγω βγάζοντας ένα παραθυράκι για "Επιλογές φίλτρου ASCII" ;;(αν και ό,τι και να του βάλω τα ίδια χάλια γίνονται).

Ναι, κι εγώ είδα ένα σχετικό topic. Άλλα αμα είναι να γίνω πυρηνικός φυσικός για να κάνω μια ρημαδοαναβάθμιση (η οποία ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί δεν γίνεται αυτόματα και θα ήθελα τα φώτα σας), τι να το κάνω;

Γιατί είναι τόσο πολύπλοκο;;;

Τα ΙΔΙΑ αρχεία doc που δούλευαν παλιά παρουσιάζουν τώρα πρόβλημα? Ή ΑΛΛΑ αρχεία δούλευαν καλά και ΑΛΛΑ αρχεία έχουν πρόβλημα τώρα? Στην πρώτη περίπτωση δεν ξέρω τι να σου πω. Στην δεύτερη, είναι απλό: κάποιες φορές το OpenOffice δεν μπορεί να ερμηνεύσει/αποδώσει σωστά την κωδικοποίηση των αρχείων doc.
προσωπική ιστοσελίδαgreatst in Launchpad

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: greatst
IRC: greatst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Themis-T » 10 Φεβ 2009, 01:50

Δοκίμασε να κάνεις την αναβάθμιση.
Οδηγίες εδώ: http://news.softpedia.com/news/How-To-Install-OpenOffice-org-3-0-in-Ubuntu-8-10-96449.shtml
Απλά προσθέτεις την πηγή λογισμικού και μετά σου εμφανίζεται σχεδόν αμέσως ότι υπάρχουν νέες αναβαθμίσεις.
Xtreemweb.net - Xtreem hosting and support
Themis-T
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 12 Φεβ 2009, 13:39

Ευχαριστώ για τον οδηγό. Το αναβάθμισα αλλά το πρόβλημα παραμένει.

Όταν φτιάχνω ένα αρχείο .doc μετά δεν κρατάει την μορφοποίηση. Αν δλδ μου στείλει κάποιος ένα .doc (π.χ. μια εργασία του) στο οποίο εγώ πρέπει να κάνω πέντε διορθώσεις ή σχόλια και μετά να του το ξαναστείλω για να συνεχίσει την δουλειά του, θα το λάβει με διαλυμένη την μορφοποίηση και φαντάζομαι ότι καταλαβαίνετε τι πάει να πει αυτό όταν πρόκειται για εργασία.

Επίσης γιατί παρόλο που του έβαλα το .txt με το authentication μου γράφει ότι τα updates δεν είναι authenticated;
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Themis-T » 12 Φεβ 2009, 14:16

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Έχω το σύστημά μου στα Ελληνικά και το Open Office το ίδιο. Βέβαια μετά από την αρχική εγκατάσταση έψαξα πολύ στο Synaptic για να βρω πακέτα που με ενδιαφέρουν και τα χρειάζομαι ή για να βγάλω άλλα που δεν τα ήθελα (π.χ. γραμματοσειρές).
Επισημαίνω ότι πρόβλημα δεν έχω ούτε με τα .docx του Word 2007 που ανοίγουν κανονικά και τα αποθηκεύω ως απλά Word 97-2003, δηλαδή .doc.
Ένα -αμελητέο- πρόβλημα έχω μόνο με την μορφοποίηση των υποσέλιδων στα αρχεία του Word που διορθώνεται πολύ εύκολα όμως.
Προτείνω μία πλήρη απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση του OOffice εκτός και εάν κάποιο από τα παιδιά στο φόρουμ γνωρίζει κάτι περισσότερο γι' αυτό και μπορεί να σου προτείνει άλλη λύση.
Xtreemweb.net - Xtreem hosting and support
Themis-T
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 12 Φεβ 2009, 14:49

Themis-T έγραψε:Προτείνω μία πλήρη απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση του OOffice

Πώς να το κάνω αυτό; Ρωτάω γιατί δεν είναι μία μόνο καταχώριση στο Synaptic αλλά πάρα πολλές.
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 12 Φεβ 2009, 14:55

Το πιθανότερο είναι οτι η επανεγκατάσταση δε θα λύσει το πρόβλημά σου.
Το πρόβλημα προέρχεται από την ίδια τη φύση του .doc format που είναι proprietary (δηλ. "κλειστό") οπότε υπάρχει συμβατότητα με αυτό έως ένα βαθμό.
Η μόνη λύση κατά την άποψή μου είναι να χρησιμοποιήσετε (όλοι όσοι συνεργάζεστε) ένα ανοικτό format όπως αυτό του OpenOffice, το RTF ή το docx του Office 2007 (για το τελευταίο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αν υποστηρίζεται πλήρως από την έκδοση 3).
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 12 Φεβ 2009, 15:59

Alexandros έγραψε:
Themis-T έγραψε:Προτείνω μία πλήρη απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση του OOffice

Πώς να το κάνω αυτό; Ρωτάω γιατί δεν είναι μία μόνο καταχώριση στο Synaptic αλλά πάρα πολλές.

Πας στον Αρχικό σου κατάλογο πατάς Ctrl+H θα βλέπεις κρυφούς φακέλους θα βρεις το φάκελο .openoffice.org2 η το .openoffice.org και σβήσε και τα 2 μετά ανοίγεις ξανά το OO και λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα .
όλα τα docx ακόμα και από το 2.4 το ΟΟ τα άνοιγε κανονικά .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Γραφείο / Γραφιστική / Επιστήμες