Αλαγη Περιβαλλον εργασιας του Ubuntu 12.10  Το θέμα επιλύθηκε

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Re: Αλαγη Περιβαλλον εργασιας του Ubuntu 12.10

Δημοσίευσηαπό dim459 » 01 Οκτ 2014, 20:19

Κάπου νομίζω ότι στο έχω ξαναγράψει, δεν νομίζω ότι το hardware που αναφέρεις δεν ανταποκρίνεται στο unity, ένας λόγος που μπορεί να μην αποκρίνεται σωστά, ειδικά με nvidia, είναι ο οδηγός της κάρτας γραφικών, θέλει τον κλειστό για να αποδώσει πλήρως.
Τέλος πάντων αν σου αρέσει το unity, δεδομένου ότι μιλάμε για νέα εγκατάσταση, πέρνα την κλασσική έκδοση, βάλε και τον κλειστό οδηγό και δες πως πάει. Δεν έχεις να χάσεις κάτι, είκοσι λεπτά δουλειά είναι, αν έχεις πρόβλημα ή δεν σου αρέσει μπορείς να το φορμάρεις και να βάλεις άλλη έκδοση.
Εγώ πάντως στο συγκεκριμένο μηχάνημα δεν θα δοκίμαζα εξ αρχής με κάτι σαν Lubuntu ή Xubuntu.
Θα πήγαινα για KDE ή gnome shell (δεν χρησιμοποιώ unity).
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Tassos10 » 01 Οκτ 2014, 21:12

Ναι όντως νομίζω μου έχεις ξαναπεί, αλλά νομίζω πως και τότε τον κλειστό οδηγό είχα. Οκ δίκιο έχεις/ετε θα το δοκιμάσω με Unity και κλειστό οδηγό στην nVidia και βλέπω αρχικά το πως θα πάει.

Εσύ μεγάλε όμως που είσαι και της άλλης άποψης ( και μου αρέσει, εγώ δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχω βρει το χρόνο να πειραματιστώ πάνω σε αυτό ), που δεν χρησιμοποιείς Unity. Τι μου προτείνεις; Το αμέσως επόμενο και ας πούμε "ελαφρύτερο" ίσος από το Unity ;

Πάντως ανοίγω ένα παλιό laptop ( με 4 GB ram όμως ) που τρέχει Ubuntu 14.04 και βλέπω, πως με το που ανοίγει θέλει 500 MB σχεδόν ram. :( ( αυτό έχει ανοιχτού κώδικα driver - αν το αλλάξω δε νομίζω να αλλάξει κάτι σε ότι αφορά την ram ). Και αντικειμενικά δε πάει καλά.. οπότε σκέφτομαι, που να βάλω στο άλλο τώρα με 2 GB ram 14.04...; :/
Spoiler: show
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 12.04 precise 3.2.0-50-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.2.0-49-generic
3 Intel Core2 Quad CPU Q9400 2.66GHz ‖ RAM 3954 MiB ‖ ASRock G31M-S
4 nVidia G92 [GeForce 9800 GT] [10de:0614] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 02)
Tassos10
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 02 Οκτ 2014, 14:53

Xμμμ... καλά το ότι δεν χρησιμοποιώ εγώ unity δεν σημαίνει ότι είναι και απορριπτέο, οι περισσότεροι μια χαρά τα πάνε μαζί του, απλώς δε με βολεύει η λογική του και δεν χωνεύω το compiz σαν window manager (απ' ότι ακούω, μελλοντικώς θα εγκαταλειφθεί και από το unity).
Τώρα το "ελαφρύτερο" είναι σχετικό. Σίγουρα τα lubuntu και xubuntu είναι ελαφρύτερα, ενώ gnome shell και kde είναι εξίσου βαριά ή και βαρύτερα από το unity.
Είναι όμως και θέμα ρυθμίσεων.
Πχ στη 14.04 64bit με KDE έχω αυτή τη στιγμή κατανάλωση μνήμης 850 mb με δύο καρτέλες του φόρουμ στον firefox και το ksysguard (system monitor) να τρέχουν.
Έχω όμως τα effects ενεργοποιημένα, οπότε η κατανάλωση πόρων από τις γενικότερες διεργασίες του desktop αυξάνεται αρκετά. Θα μπορούσαν και να μην είναι.
Όπως αντιλαμβάνεσαι η εντελώς υποκειμενική μου προτίμηση είναι το KDE (θέλει 2-3 ρυθμίσεις παραπάνω και εγκατάσταση μερικών πακέτων επιπλέον, έχοντας τη ρετσινιά ότι είναι βαρύ, αφαίρεσαν από την προεγκατάσταση μερικά πακέτα για να το κάνουν ελεφρύτερο, με αποτέλεσμα εντελώς αυτονόητες ευκολίες, όπως πχ προεπισκοπήσεις εγγράφων ή βίντεο, να μην είναι άμεσα διαθέσιμες).
Από εκεί και πέρα ισχύει ότι σου έγραψα παραπάνω. Όταν είσαι στην κατάσταση να φορμάρεις πλήρως ένα pc έχεις το πλεονέκτημα ότι μπορείς να κάνεις ότι γουστάρεις, βάζεις-βγάζεις τα δοκιμάζεις και κρατάς ότι σου αρέσει.
Μην κολλάς τόσο στη μνήμη, πρέπει να το δεις στην πράξη και εξαρτάται από το τι κάνεις στο pc.
Αν ας πούμε το γραφικό περιβάλλον σου τραβάει 600-650 mb, τα άλλα 1300 είναι υπεραρκετά για απλές καθημερινές χρήσεις, όπως κειμενογράφους, browsing, ταινίες κλπ.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Tassos10 » 05 Οκτ 2014, 01:10

dim459 έγραψε:....ενώ gnome shell και kde είναι εξίσου βαριά ή και βαρύτερα από το unity.
Είναι όμως και θέμα ρυθμίσεων.

Α! το gnome shell λοιπό και το kde είναι "βαρύτερα" ; Δε το ήξερα..
Το Mate ; Από ότι διάβασα πρέπει να είναι αισθητά πιο "ελαφρύ" από Gnome-shell, kde & Unity, εφόσον βασίζεται στο παλιό λυτό και ωραίο gnome 2, σωστά ;

dim459 έγραψε:....Μην κολλάς τόσο στη μνήμη, πρέπει να το δεις στην πράξη και εξαρτάται από το τι κάνεις στο pc.
Αν ας πούμε το γραφικό περιβάλλον σου τραβάει 600-650 mb, τα άλλα 1300 είναι υπεραρκετά για απλές καθημερινές χρήσεις, όπως κειμενογράφους, browsing, ταινίες κλπ.

Ναι έχεις δίκιο. ;)
Spoiler: show
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 12.04 precise 3.2.0-50-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.2.0-49-generic
3 Intel Core2 Quad CPU Q9400 2.66GHz ‖ RAM 3954 MiB ‖ ASRock G31M-S
4 nVidia G92 [GeForce 9800 GT] [10de:0614] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 02)
Tassos10
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 05 Οκτ 2014, 19:10

Tassos10 έγραψε:Α! το gnome shell λοιπό και το kde είναι "βαρύτερα" ; Δε το ήξερα..

Unity και gnome shell απαιτούν επιτάχυνση γραφικών, αν υπάρχει εκεί πρόβλημα σέρνεται όλο το σύστημα.
To KDE εξαρτάται από τα effects, ο window manager του κάνει ότι θες, το θέμα είναι τι σηκώνει το μηχάνημα.
Μπορείς να το έχεις από εντελώς λιτό έως καρνάβαλο (συνήθως συμβαίνει το δεύτερο, γιατί είναι ελαφρώς προκλητικό).
Tassos10 έγραψε:Το Mate ; Από ότι διάβασα πρέπει να είναι αισθητά πιο "ελαφρύ" από Gnome-shell, kde & Unity, εφόσον βασίζεται στο παλιό λυτό και ωραίο gnome 2, σωστά ;

Ναι, αλλά με κίνδυνο να "τις φάω" (έχει πολλούς οπαδούς εδώ μέσα, χεχεχε) από τα παραπάνω που έγραψες εστιάζω στο "παλιό"....
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization