sotos21 έγραψε:Να ενημερώσω τους αγαπητούς συμφορουμίτες, ότι ο ποιητής του θέματος με απείλησε με εξώδικο για να σταματήσω, να γράφω διότι όπως ισχυρίζεται του κάνω υποτίθεται μπάχαλο το θέμα.
Η αλήθεια όμως είναι ότι περιμένει εναγωνίως να σταματήσουμε να ανταλλάζουμε απόψεις, για να εκφέρει και αυτός επιτέλους την δική του.
Χαχαχαχα, είσαι ένας μικρός υποδαυλιστής, ανάβεις φωτιές και μετά θες να με χώσεις και μένα σε αυτό το flame ! !
OK, κατ' αρχάς είναι γνωστό ότι εγώ τρέχω KDE, δοκίμασα το 5, με τρώει ο πισινός μου να το βάλω, δεν θα το κάνω ακόμα, τουλάχιστον σαν γραφικό περιβάλλον του βασικού λειτουργικού, διότι έχω αρχίσει και γερνάω και όταν ανοίγω τον υπολογιστή δεν θέλω πολλές-πολλές εκπλήξεις. Η αισθητική του όμως είναι εξαιρετική. Για την ώρα 4 λοιπόν, με διαφάνειες από diamond και όλα καλά. Στον νέο υπολογιστή εκτός από βασικό θέμα το diamond, άλλαξα και το περίγραμμα των παραθύρων από oxygen σε diamond και το αποτέλεσμα είναι άκρως τζουρτζούλικο, πάλι έχω καταλήξει με desktop καρνάβαλο ! !
Χμμμ... για να τελειώνω με τα linuxoπεριβάλλοντα και να καώ στην κόλαση, κατά τ' άλλα τα γνωστά, το openbox είναι πανάσχημο, αλλά μας σώζει όταν έχουμε αφραγκίες, το unity δεν μου αρέσει ούτε σαν λογική ούτε "κάτω από το καπώ" όσο τουλάχιστον βασίζεται στο compiz και από gnome προτιμώ το gnome shell, τουλάχιστον στο ubuntu όμως όλο και κάνει κατά καιρούς διάφορες μικροαηδίες τις οποίες επίσης βαριέμαι.
ΟΚ, στο "φλέγον" θέμα τώρα (για φαντάσου) windows 7 ή 8 ;
Δεν έχω ξεκάθαρη άποψη, τουλάχιστον όσον αφορά στην αισθητική, στη λογική-διάρθρωση σίγουρα 7.
Συμφωνώ ότι προτιμώ τις διαφάνειες και τα τζουρτζούλια των 7.
Από την άλλη δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ ότι αυτή η αρχική οθόνη με τις εφαρμογές και το αναδιπλούμενο μενού (δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία, οπότε συγχωρήστε τη φτωχή και πιθανώς ανακριβή περιγραφή) είναι όμορφα, αν και δεν με βολεύουν.
Για τα παράθυρά τους όντως δεν τρελαίνομαι, αλλά θα συμφωνήσω με τον Φίλιππο όσον αφορά στην ευκρίνεια των γραμματοσειρών. όντως έχει διαφορά.
Ένας άλλος λόγος που μου τη σπάνε είναι ότι πρέπει να πατάω το shift κατά τον τερματισμό, αν θέλω μετά να κάνω mount το partition τους στο λίνουξ. Απενεργοποίησα αυτό το fast boot ή όπως αλλιώς το λένε, αλλά και πάλι δεν πιάνει, θέλει shift, δεν επιμένω ότι έτσι είναι, ίσως και να έχω κάνει κάτι λάθος, όπως προείπα είναι ζήτημα να τα έχω μπουτάρει τρεις φορές σε 9-10 μήνες.
Κατ' ουσίαν λοιπόν δεν έχω ξεκάθαρη άποψη, αλλού μου αρέσουν τα 7 και αλλού τα 8.
Αφού βεβαίως υπέστην το ψυχολογικό σοκ της εγκατάστασής τους μετά από μια πενταετία (τελευταία φορά που έβαλα windows ήταν το 2009, κλεισμένος 15 μέρες στο σπίτι από άγρια ανεμοβλογιά, οπότε κόβοντας φλέβες είχα πει να δω πως είναι τα 7), και έμπλεξα με cd, drivers, antivirus κλπ, και αφού συνέβαλα στην ωραιότατη αυτή συζήτηση, φαντάζομαι ότι μπορώ πλέον να επιστρέψω στη γαλήνια και ατάραχη νιρβάνα του linux και του KDE μου....
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.